BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Brazilian butt lift a girl in a swing

Brazilian butt lift plus: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Το Brazilian butt lift plus είναι σε πολλές χώρες του εξωτερικού η νούμερο ένα σε αύξηση ζήτησης επέμβαση των τελευταίων ετών. Η αύξηση στη ζήτηση οφείλεται κυρίως στις νέες τεχνικές που επιτρέπουν τη γλυπτική των γλουτών χωρίς νυστέρι και χωρίς ουλές, καθώς και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της μεθόδου αυτής. Είναι μια διαδικασία πλαστικής χειρουργικής που στοχεύει στη βελτίωση του σχήματος των γλουτών με τη χρήση του ίδιου του λίπους του ασθενούς. Το BBL παρέχει τη δυνατότητα στους ασθενείς να βελτιώσουν την εμφάνιση των γλουτών τους με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση ενθυλακωτικών εμφυτευμάτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όπως κάθε επέμβαση, υπάρχουν κίνδυνοι και πιθανοί περιορισμοί που πρέπει να συζητηθούν με τον χειρουργό πριν από τη λήψη αποφάσεων.

Τι σημαίνει Brazilian butt lift plus

Η επιρροή των κοινωνικών δικτύων και των δημόσιων προφίλ έχει συμβάλει στην αύξηση της επιθυμίας της συγκεκριμένης πλαστικής σώματος. Η κλασική επέμβαση του βραζιλιάνικου λίφτινγκ γλουτών είναι μια τεχνική λιπογλυπτικής, στην οποία αφαιρούνται σημαντικές ποσότητες λίπους στις περιοχές γύρω από τα οπίσθια και μεταφέρονται σε συγκεκριμένα σημεία των γλουτών, κυρίως στον άνω και έξω πόλο. Με τον τρόπο αυτό αλλάζει ριζικά το σχήμα των γλουτών, χωρίς να σημαίνει αυτό απαραίτητα ότι μεγαλώνει σημαντικά το μέγεθος. Το Plus αναφέρεται στη δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης ανόρθωσης, χρησιμοποιώντας ειδικά νήματα ανόρθωσης μεγάλης διάρκειας, όπως είναι τα Spring thread. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε ταυτόχρονα διόρθωση του σχήματος και ανόρθωση μεγάλης διάρκειας.

Πόσο σημαντικό είναι το σχήμα των γλουτών

Όπως και στο υπόλοιπο γυναικείο σώμα, τη μεγαλύτερη σημασία όσον αφορά στο σχήμα παίζουν οι αρμονικές καμπύλες. Ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για μεγάλους ή μικρούς γλουτούς, η θηλυκότητα εντοπίζεται στις καμπύλες που δημιουργεί ο γλουτός σε σχέση με τη μέση, τους μηρούς, καθώς και στην αναλογία που υπάρχει με το στήθος και τη λεκάνη.

Εάν αναλύσουμε σωματομετρικά τους γυναικείους γλουτούς, καταλήγουμε σε 4 διαφορετικά σχήματα:

[list-ul type=”arrow”][li-row]Τετράγωνο[/li-row][li-row]Στρογγυλό[/li-row][li-row]Σχήμα Α[/li-row][li-row]Σχήμα V[/li-row][/list-ul]

What-butt-shape-am-I | Brazilian butt lift

Οι κοινά αποδεκτές βέλτιστες μορφές είναι η στρόγγυλη και το σχήμα Α.  Με την πάροδο της ηλικίας μπορεί ένα στρόγγυλο σχήμα να καταλήξει σε τετράγωνο ή ανεστραμμένο τρίγωνο. Η λιπομεταφορά στους γλουτούς σκοπό έχει να μετασχηματίσει τους γλουτούς σε σχήμα Α ή στρόγγυλο, όπου είναι δυνατό.

Μια άλλη οπτική αφορά τις τέλειες αναλογίες στα οπίσθια. Ιδανικά η γωνία μεταξύ γλουτών και μέσης είναι 43 μοίρες και η αναλογία του άνω με το κάτω μέρος των γλουτών 1 προς 1,61, δηλαδή ο μαγικός αριθμός Φ. Οι μετρήσεις αυτές μπορούν να εφαρμοστούν ως ένα βαθμό και στην πράξη, προκειμένου το βραζιλιάνικο λίφτινγκ γλουτών να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα.

Brazilian butt lift | dr.papaioannou

Για ποιους είναι κατάλληλο το αναίμακτο λίφτινγκ γλουτών

Η τεχνική της λιπομεταφοράς, Brazilian butt lift, είναι κατά βάση μια αναίμακτη τεχνική χωρίς νυστέρι και είναι πολύ ασφαλής με μικρή σχετικά αποθεραπεία. Εκτός από τη μεταφορά λίπους, σε μεγαλύτερη χαλάρωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μη απορροφήσιμα νήματα με διάρκεια 5 ετών. Αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο σε αναστροφή του σχήματος, όταν υπάρχει πτώση.

Για την επέμβαση αυτή είναι κατάλληλα άτομα με BMI μεταξύ 20 και 30, δηλαδή όχι υπέρβαρα, ούτε υπερβολικά αδύνατα. Ωστόσο, ακόμα και σε μια αδύνατη γυναίκα μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος με μεγάλη επιτυχία, δεδομένου ότι με μικρότερες μεταβολές του λίπους υπάρχει πολύ πιο ορατό αποτέλεσμα. Μπορεί το λίφτινγκ γλουτών να εφαρμοστεί ακόμα και σε άνδρες, που θέλουν να αναδείξουν περισσότερο τους γλουτούς τους.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου

Το βασικά πλεονεκτήματα του Brazilian butt lift, είναι ότι δεν αφήνει ουλές, έχει μακρόχρονο αποτέλεσμα, μικρή αποθεραπεία και απόλυτη φυσικότητα. Το λίπος απορροφάται μόνο κατά ένα μικρό του μέρος, χάρη στην τεχνική Bodyjet, διατηρώντας πάνω από 80% του όγκου που προστίθεται. Σε συνδυασμό με τα νήματα, που είναι επίσης ατραυματικά, διορθώνεται σημαντικά η χαλάρωση, που διαφορετικά χρειάζεται νυστέρι. Λειτουργεί και ως διπλή επέμβαση καθώς εκτός από την αύξηση των γλουτών, μπορεί να γίνει και λιποαναρρόφηση από άλλες περιοχές του σώματος, βελτιώνοντας τη συνολική σιλουέτα.

Στην κλινική πλαστικής χειρουργικής Παπαϊωάννου εφαρμόζουμε τη μέθοδο Brazilian butt lift plus με άρτια κι εντυπωσιακά αποτελέσματα.

TAGS

16 Απαντήσεις

  1. Για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε για το κόστος της επέμβασης βραζιλιάνικου λίφτινγκ γλουτών θα πρέπει να προηγηθεί εξέταση ή τουλάχιστον τηλεφωνική επικοινωνία, ώστε να υπάρχει μια εκτίμηση του όγκού της λιπομεταφοράς και του χρόνου που χρειάζεται για την επέμβαση.

  1. Η αύξηση των γλουτών με ενέσιμα υλικά είναι σχετικά ασύμφορη και για αυτό έχει επικρατήσει παγκοσμίως η αυξητική με λίπος.

  1. Το βραζιλιάνικο λίφτινγκ γλουτών μπορεί να γίνει άνω των 18, ή άνω των 16, εφόσον υπάρχει πλήρης συγκατάθεση και των δύο γονέων.

 1. Σε μια κοπέλα με κανονικό βάρος εγώ δηλαδή που είμαι 57 κιλά κι έχω ύψος 1,66 που δεν έχω πολύ λίπος πάνω μου δε μπορώ δηλαδή να κάνω την επέμβαση αυτή?

  1. Προκειμένου να αξίζει τον κόπο να γίνει μεταφορά λίπους στους γλουτούς προϋποθέτει μεταφορά λίπους τουλάχιστον 250cc σε κάθε γλουτό. Βέβαια, σε αδύνατα άτομα το ποσό αυτό αλλάζει πολύ ικανοποιητικά το σχήμα των γλουτών. Επίσης, δεν έχει τόσο σημασία το συνολικό βάρος, αλλά η κατανομή του λίπους και ο σωματότυπος. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος 57 με ύψος 166 δεν είναι απαγορευτικό, αλλά χρειάζεται να γίνει μια εκτίμηση κατά πόσο μπορεί να υπάρχει όφελος από την επέμβαση αυτή.

  1. Προκειμένου να αξίζει τον κόπο το βραζιλιάνικο λίφτ γλουτών, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 500-600 γραμμάρια λίπους διαθέσιμα. Αυτό σε αδύνατα άτομα μπορεί να σημαίνει λήψη από πολλαπλά σημεία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να διαπιστωθεί μόνο κατόπιν εξέτασης.

  1. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, αλλά αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά το πρώτο εξάμηνο, το λίπος που μένει στην περιοχή (συνήθως 60-70%) παραμένει δια βίου. Επηρρεάζεται σίγουρα από το σωματικό βάρους, αλλά αλλαγές 2-3 κιλά πάνω κάτω δεν αλλάζουν ιδιαίτερα το αποτέλεσμα.

  1. Η μεταφορά λίπους στους γλουτούς δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη, ωστόσο ο περισσότορος πόνος εντοπίζεται στις περιοχές από όπου λαμβάνεται το λίπος, όπως τα πλαϊνά του κορμού, τα ψωμάκια και η κοιλία.

  1. Δυστυχώς δεν επιτρέπεται από τους ιατρικούς συλλόγους να δημοσιοποιούμε το κόστος των ιατρικών πράξεων. Για καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να καλέσετε στο ιατρείο στο 2310426606

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..