Lip lift 

Με μια ματιά

Το lip lift είναι η επεμβατική μέθοδος ανόρθωσης των χειλιών. Μειώνει σημαντικά τις ρυτίδες και τα σημάδια στην συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου και διενεργείται με τοπική αναισθησία είτε μεμονωμένα, είτε μαζί με άλλες μεθόδους ανόρθωσης.

Μάθετε Περισσότερα  Το lip lift είναι η επεμβατική μέθοδος ανόρθωσης των χειλιών. Με τη γήρανση του προσώπου, η περιοχή γύρω από το στόμα είναι αυτή που μπορεί να προδώσει την ηλικία του ατόμου. Ωστόσο, με ένα επιτυχημένο lip lift, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις ρυτίδες και τα σημάδια στην συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου. Η γήρανση του άνω χείλους οφείλεται σε πολλαπλούς παράγοντες, όπως είναι η απώλεια όγκου, η αλλαγή της οδοντοστοιχίας, η ατροφία των μυών και η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Ακόμα, η πρόωρη επιδερμική χαλάρωση, μπορεί να οφείλεται και σε διάφορα ανατομικά στοιχεία και δραστηριότητες. Μια από αυτές είναι για παράδειγμα το κάπνισμα.  

  Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το lip lift; 

  Η αλήθεια είναι ότι το lip lift δεν μπορεί να διορθώσει όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω από το στόμα, ωστόσο, μπορεί να διορθώσει πολύ αποτελεσματικά τη θέση και το σχήμα του άνω χείλους. Για το λόγο αυτό, η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ενδεδειγμένη για άτομα με πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ του άνω χείλους και της βάσης της μύτης ή με πτώση του πρώτου με τη μορφή κουρτίνας, η οποία σκεπάζει τελείως τα πάνω δόντια και το χαμόγελο. Επειδή η θέση του άνω χείλους καθορίζεται εκτός από την ηλικία και από ανατομικούς παράγοντες, δεν υπάρχει απόλυτη ηλικιακή ένδειξη για το lip lift. Αυτό είναι πρακτικά ενδεδειγμένο όταν το άνω χείλος καλύπτει την άνω οδοντοστοιχία και υπάρχει δυσαναλογία σε σχέση με τη γνάθο και το πρόσωπο. Κατά γενικό κανόνα ωστόσο, όταν το απόλυτο ύψος του φίλτρου, δηλαδή του κεντρικού τμήματος του χείλους από το όριο που ξεκινάει η μύτη είναι 15 χιλιοστά, τότε η μέθοδος lip lift είναι αυτή που συνιστάται από τους ειδικούς.

  Τεχνικές lip lift 

  Η επέμβαση του lip lift διενεργείται με τοπική αναισθησία είτε μεμονωμένα, είτε μαζί με άλλες μεθόδους ανόρθωσης, όπως το λίφτινγκ προσώπου. Κατόπιν ακριβούς εκτίμησης και μέτρησης, αφαιρείται μια έκταση δέρματος στη βάση της μύτης μέχρι το έξω όριο των ρουθουνιών. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να σηκωθεί όλο το χείλος ομοιόμορφα και συμμετρικά, χωρίς να τονιστεί μόνο το κεντρικό τμήμα του. γιατί κάτι τέτοιο θα έδινε την εικόνα στόματος λαγού. Η έκταση της υποσκαφής μπορεί να είναι μέχρι τη ρινοχειλική αύλακα. στο βαθμό που απαιτείται κάθε φορά. Η ραφή στη βάση της μύτης είναι τέτοια ώστε η επούλωση να είναι άριστη με ελάχιστο ορατό σημάδι.  

  Η επέμβαση του lip lift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις προσώπου, όπως το λίφτινγκ προσώπου, τη μεταφορά λίπους στο άνω χείλος και περιστοματικά και το laser ή peeling του δέρματος του χείλους.  


  Αποθεραπεία μετά το lip lift 

  Μετά την επέμβαση τοποθετούνται ειδικές ταινίες πάνω στις τομές και το άνω χείλος οι οποίες αφαιρούνται μαζί με τα ράμματα την 5η μέρα. Τις πρώτες μέρες χρειάζεται αποφυγή διαβροχής και ήπιες κινήσεις του στόματος. Γενικότερα, κατά τη διάρκεια επούλωσης είναι σχεδόν σίγουρό ότι το άνω χείλος θα εμφανίσει κάποιου είδους οίδημα σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.  

  Οι μελανιές και το πρήξιμο όμως υποχωρούν μετά από 10 μέρες περίπου ενώ οι ουλές που θα προκύψουν, χρειάζονται μερικούς μήνες και θα εξαφανιστούν σχεδόν τελείως. Εξάλλου, όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση έτσι και στο lip lift μπορεί ο χρόνος αποθεραπείας να είναι συγκεκριμένος, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. 

  Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το lip lift στη Θεσσαλονίκη επικοινωνήστε μαζί μας!

  Αποτελέσματα lip lift

  Η επέμβαση αυτή είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ που έλειπε για την ολιστική αντιγήρανση του προσώπου. Είναι γεγονός ότι η μέθοδος του lip lift είναι κάτι που δεν τίθεται ως βασικό θέμα συζήτησης με τους ασθενείς, τόσο συχνά όσο χρειάζεται. Πολλοί δε γνωρίζουν καν ότι μπορεί να γίνει μια τέτοιου είδους επέμβαση. Ωστόσο, με τη σωστή τεχνική και την κατάλληλη ένδειξη, η μέθοδος αυτή θα προσφέρει σε κάθε πρόσωπο εξαιρετικά αποτελέσματα. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι το lip lift είναι μια τεχνική που εκτός από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της, έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και σχεδόν μόνιμο αποτέλεσμα.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..