Deep Plane Lifting - κεντρική

Deep plane lifting προσώπου

Το deep plane lifting προσώπου αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνικές των πλαστικών χειρούργων στον τομέα των αισθητικών επεμβάσεων προσώπου και του λίφτινγκ προσώπου! Η γήρανση είναι μία από τις βασικές ανησυχίες των ανθρώπων, καθώς το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπο. Η βαθιά ανόρθωση προσώπου, λοιπόν, μπορεί να σας προσφέρει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, καθώς είναι μία από τις μεθόδους που έχουν αναπτυχτεί για να αντιμετωπίσουν ολιστικά τις αλλαγές που επέρχονται στο πρόσωπό και το λαιμό μας με το πέρασμα των ετών. Ωστόσο, για να εκτιμήσουμε τα πλεονεκτήματα του deep plane lifting προσώπου, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε καλύτερα τι συμβαίνει όταν γερνάει ένα πρόσωπο.


Deep plane lifting προσώπου και οι αλλαγές στο πρόσωπο με το πέρασμα του χρόνου

Στόχος της μεθόδου deep plane lifting προσώπου είναι να ενισχύσει και να ανορθώσει σε βάθος την επιδερμίδα! Οι αλλαγές της γήρανσης αφορούν στο δέρμα, το λίπος, τους μύες, τους συνδέσμους του προσώπου και κ των οστών. Το δέρμα είναι το «κάλυμμα» του προσώπου και με τα χρόνια, ατροφεί, χάνει την ελαστικότητα του και υπόκειται σε αλλαγές από την ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο, αυτό που κυρίως οδηγεί στις μεγαλύτερες αλλαγές είναι το λίπος που υπάρχει κάτω από το δέρμα, το οποίο επίσης ατροφεί, αλλά κυρίως μετατοπίζεται προς τα κάτω!

Διαταράσσονταw έτσι, τις αρμονικές γραμμές του προσώπου. Οι σύνδεσμοι και οι μύες είναι τα πιο σταθερά στοιχεία του προσώπου. Αυτά είναι τα στοιχεία που διατηρούν το λίπος και το δέρμα στη θέση τους, όταν με τα χρόνια χάνουν σταδιακά τη σταθερότητα τους. Τέλος, ακόμα και ο σκελετός εμφανίζει, σε βάθος χρόνου, κάποιες μικρότερες αλλαγές, τις οποίες πρέπει επίσης να λαμβάνουμε υπόψιν μας όταν μελετάμε τις επιπτώσεις του χρόνου στο πρόσωπό μας.

Σε τι διαφέρει το deep plane lifting προσώπου από άλλες τεχνικές ανόρθωσης;

Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο βαθιά βρισκόμαστε στο πρόσωπο, τόσο πιο σταθερούς ιστούς και δομές θα συναντήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι μια επέμβαση ανόρθωσης του προσώπου που είναι επιφανειακή είναι λιγότερο αποτελεσματική και μικρότερης διάρκειας, ενώ όσο πιο βαθιά βρισκόμαστε, τόσο πιο σταθερό γίνεται το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Η τεχνική Deep Plane lifting προσώπου, που στα ελληνικά μεταφράζεται λίφτινγκ βαθιού πλάνου, έχει αναπτυχτεί ακριβώς με αυτό το κριτήριο, δηλαδή πως θα επιτύχουμε μια αποτελεσματική και σταθερή ανόρθωση του προσώπου.

Για το λόγο αυτό η τεχνική deep plane lifting προσώπου έχει γίνει παγκοσμίως το «Άγιο Δισκοπότηρο» των επεμβάσεων του προσώπου και οι περισσότεροι ασθενείς πλέον αναζητούν αυτήν ακριβώς την επέμβαση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του προσώπου.

Ενδείξεις deep plane lifting προσώπου

Η επέμβαση deep plane lifting προσώπου αφορά κυρίως άτομα άνω των 40ετών, άνδρες ή γυναίκες που έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη χαλάρωση του προσώπου και του λαιμού. Το ηλικιακό όριο δεν είναι αυστηρό, καθώς κάθε πρόσωπο γερνάει διαφορετικά. Αυτό εξαρτάται από την ελαστικότητα των ιστών, το βάρος των μαλακών μορίων, τη γενετική προδιάθεση και την εκάστοτε ανατομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα άτομα που έχουν βιώσει μεγάλη απώλεια βάρους, όπου η χαλάρωση μπορεί να επέλθει πολύ πρώιμα.

Σε γενικές γραμμές, οι περιοχές που στοχεύουμε να διορθώσουμε με το deep plane lifting προσώπου προσώπου. είναι ο λαιμός, το οβάλ και το μέσο πρόσωπο. Ωστόσο, η επέμβαση αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες αντιγηραντικές επεμβάσεις προσώπου, όπως βλεφαροπλαστική, ανόρθωση φρυδιών και μετώπου (brow lift), ανόρθωση του χείλους (lip lift) καθώς και με αντιγηραντικές θεραπείες του δέρματος, όπως τα laser, peelings, fractional RF κτλ. Στην αξιολόγηση του εκάστοτε περιστατικού, προκειμένου να πετύχουμε μια συνολικά φυσική και φρέσκια εικόνα, χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση. Καθώς, το deep plane lifting προσώπου αντιστρέφει ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της γήρανσης αλλά κάποιες φορές είναι προτιμότερο να συνδυάζεται με κάποιες από τις παραπάνω dπαρεμβάσεις.

Τεχνική deep plane lifting προσώπου

Η επέμβαση του deep plane lifting προσώπου μπορεί να διενεργηθεί είτε με γενική αναισθησία, είτε με τοπική αναισθησία και μέθη και διαρκεί περίπου 3 ώρες χωρίς να απαιτείται απαραίτητα διαμονή στην κλινική. Ο τρόπος ανόρθωσης των ιστών διαφέρει ριζικά από άλλου τύπου επεμβάσεων λίφτινγκ, κυρίως λόγω του βάθους της κινητοποίησης των ιστών, αλλά και του άξονα ανόρθωσης, ο οποίος είναι στις 60-70 μοίρες. Αυτό σημαίνει ότι η ανόρθωση των ιστών γίνεται σχεδόν σε κατακόρυφο άξονα, ακριβώς αντίθετα με τη βαρύτητα, που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και δίνει πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Deep plane lifting προσώπου- τεχνική

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του deep plane lifting προσώπου είναι το βάθος της ανόρθωσης. Η υποσκαφή του δέρματος είναι πολύ περιορισμένη, συνήθως 2-3 εκατοστά, γεγονός που δεν αφήνει μεγάλο νεκρό χώρο για εκχυμώσεις και περιορίζει σημαντικά τις επιπλοκές της επούλωσης. Βασικός χειρισμός για την αποτελεσματική ανόρθωση των ιστών είναι λύση των 5 κύριων συνδέσμων του προσώπου, του συνδετικού ιστού δηλαδή που κρατάει το δέρμα και τα μαλακά μόρια στη θέση τους. Μετά τη λύση των συνδέσμων γίνεται η νέα στερέωση των ιστών πάνω σε ισχυρούς ιστούς, όπως είναι η κροταφική, παρωτιδική περιτονία και η μαστοειδής απόφυση.

Deep plane lifting- σημεία παρεμβάσεων

Deep plane lifting προσώπου: Υπάρχουν σημάδια μετά την επούλωση;

Η ουλή γύρω από το αυτί τοποθετείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι ορατή μετά από ένα διάστημα μερικών μηνών και επίσης δεν αλλάζει καθόλου η γραμμή και η θέση των μαλλιών. Ακόμα, δεν επηρεάζεται ούτε το σχήμα του αυτιού και η συρραφή του δέρματος γίνεται χωρίς καθόλου τάση! Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει κίνδυνος να απλώσει η ουλή μετά το deep plane lifting προσώπου ή να προκαλέσει κάποια παραμόρφωση στην περιοχή του αυτιού.

Η παρασκευή των ιστών σε βαθύ πλάνο ξεκινάει από τη γωνία περίπου του ματιού και συνεχίζει ενιαία μέχρι και το λαιμό, κάτω από το κινητό μέρος του SMAS, δηλαδή των επιφανειακών μυών του προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι πρόσωπο και λαιμός ανορθώνονται ως μια ενιαία οντότητα, που είναι πολύ πιο ισχυρό και αποτελεσματικό.

Deep plane lifting- Η τομή γύρω από το αυτί

Όσον αφορά στο λαιμό, εκτός από το βαθύ πλάνο ανόρθωσης προς τα πίσω, κάποιες φορές χρειάζεται να γίνει και προσπέλαση στο κέντρο του λαιμού, προκειμένου να γίνει στερέωση τύπου «αιώρας» και να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα προβλήματα κάτω από τη γνάθο στο «προγούλι».

Οι νέες καινοτομίες στον τομέα των λίφτινγκ, μας έχει επιτρέψει να μειώσουμε σημαντικά τις εκχυμώσεις και το πρήξιμο. Ο συνδυασμός χρήσης νέων φαρμάκων και του ειδικού αιμοστατικού πλέγματος (hemostatic net) καθιστά τη χρήση παροχετεύσεων συνήθως μη αναγκαία και μειώνει σημαντικά την επάνοδο στην καθημερινότητα. Μια από αυτές τις καινοτομίες είναι και το deep plane lifting προσώπου!

Αποθεραπεία μετά από deep plane lifting προσώπου

Όλες οι επεμβάσεις χρειάζονται ένα συγκεκριμένο διάστημα μέχρι να ωριμάσει το αισθητικό αποτέλεσμα, το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με το deep plane lifting προσώπου. Η πρώτη εβδομάδα είναι η λεγόμενη εβδομάδα της επούλωσης. Από τη 10η ημέρα ξεκινάει η περίοδος της αποσυμφόρησης, όπου τα υγρά που έχουν μαζευτεί στο πρόσωπο αρχίζουν σταδιακά να υποχωρούν. Από τον 3-6 μήνα είναι η περίοδος της ανάπλασης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ιστοί αρχίζουν να επανέρχονται στη φυσιολογική τους λειτουργία. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα ενός deep plane lift ωριμάζει τελείως μετά τον 6ο μήνα ενώ μπορεί να χρειαστεί ακόμα και ως 12 μήνες.

deep plane lifting προσώπου Θεσσαλονίκη αποτέλεσμα
20 ημέρες από την επέμβαση

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ανάρρωσης μετά το deep plane lifting προσώπου

Από τον 3-6 μήνα μετά το deep plane lifting προσώπου είναι η περίοδος της ανάπλασης, όπου οι ιστοί αρχίζουν να επανέρχονται στη φυσιολογική τους λειτουργία. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα ενός deep plane lifting προσώπου, ωριμάζει τελείως μετά τον 6ο μήνα και μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 12 μήνες. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία και τις υποχρεώσεις τους 10-15 ημέρες μετά τo deep plane lifting, χωρίς να φαίνεται κάποια ιδιαίτερη παραμόρφωση.

Οι ουλές στο μετά από 3-4 μήνες εξαφανίζονται σχεδόν τελείως. Ωστόσο, τόσο η εξέλιξη της αποθεραπείας, όσο και η εικόνα των ουλών διαφέρουν από άτομο σε άτομο και δεν είναι πάντα προβλέψιμα.

deep plane lifting προσώπου ουλές

Πόνος δεν υπάρχει συνήθως καθ’ όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας μετά το deep plane lifting προσώπου, ωστόσο υπάρχει ένα αίσθημα πίεσης στο λαιμό, που μπορεί να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες. Το μούδιασμα του προσώπου υποχωρεί σταδιακά μετά από 3-6 μήνες και η κίνηση των μυών μπορεί επίσης να επηρεαστεί για κάποιο διάστημα, χωρίς αυτό να έχει κάποια συνέπεια ή κλινική σημασία. Από την εμπειρία των τελευταίων ετών σε σχέση με τις διάφορες τεχνικές λίφτινγκ προσώπου και λαιμού, το deep plane lifting προσώπου έχει σε γενικές γραμμές πιο εύκολη αποθεραπεία. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι είναι λιγότερο τραυματικό και ότι η κύρια διαδικασία ανόρθωσης γίνεται βαθιά, που δεν αφήνει τόσα ίχνη στην επιφάνεια του δέρματος.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το deep plane lifting προσώπου στην Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα επικοινωνήστε μαζί μας!

Αποτελέσματα deep plane lifting προσώπου

Συνοψίζοντας, το deep plane lifting προσώπου είναι μια επαναστατική μέθοδος ανόρθωσης του προσώπου με εξαιρετικά αποτελέσματα που φαίνεται πως έχει παγιωθεί παγκοσμίως ως η καλύτερη τεχνική αντιγήρανσης. Είναι μια επέμβαση που χρειάζεται μια πολύ συγκεκριμένη εκπαίδευση του χειρουργού και για το λόγο αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο διενεργείται σε ποσοστό μικρότερο από 5% των ιατρών.

Από την εμπειρία μας των τελευταίων ετών με το deep plane lifting προσώπου, φαίνεται πως υπερέχει ξεκάθαρα τόσο στη φυσικότητα των αποτελεσμάτων, όσο και στη διάρκεια του αποτελέσματος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μικρότερη αποθεραπεία και την αποτελεσματικότητα ανεξαρτήτως ηλικίας και χαλάρωσης, το καθιστά πλέον μέθοδο εκλογής για όλα τα περιστατικά μας.

8 Απαντήσεις

  1. Το λίφτινγκ deep plane εξ ορισμού περιλαμβάνει το λαιμό, το οβάλ και τα μάγουλα. Ωστόσο, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, είναι προτιμότερο να γίνει μια πιο ολιστική προσέγγιση που να περιλαμβάνει τα μάτια και το μέτωπο.

 1. Καλημέρα σας……θα με ενδιέφερε μια ανόρθωση προσώπου και λαιμού…..έχω κάποιες φοβίες όμως μήπως υπάρξει παραμόρφωση……..και επίσης το κόστος αυτής της επέμβασης….αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά.

  1. Οι ανησυχίες που εκφράσατε στο σχόλιό σας αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικές και αξίζει να τις αναλύσουμε περισσότερο διότι απασχολούν πολλούς ανθρώπους που σκέφτονται να κάνουν ένα λίφτινγκ προσώπου.
   Αναφορικά με την παραμόρφωση, τα λίφτινγκ δυστυχώς είναι λίγο παρεξηγημένα από το ευρύτερο κοινό, ενδεχομένως διότι η επέμβαση αυτή έχει ίσως ταυτιστεί με κάποιες ακραίες περιπτώσεις δημοσίων προσώπων. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει πραγματικά. Αντιθέτως ισχύουν τα εξής:
   -Το λίφτινγκ είναι η μόνη παρέμβαση που μπορεί να επιδιορθώσει αποτελεσματικά τη χαλάρωση των συνδέσμων και των μαλακών μορίων του προσώπου
   -Για το λαιμό δεν υπάρχει καμία σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική
   -Η παραμόρφωση που βλέπουμε συχνότερα γύρω μας οφείλεται κυρίως σε καταχρηση υαλουρονικών ή άλλων θεραπειών όπως τα νήματα
   -Το λίφτινγκ είναι μια επέμβαση που εφαρμόζεται για περισσότερο από 50 χρόνια και αποτελεί μια τέχνη από μόνη της, που συνεχώς βελτιώνεται και εξελίσσεται ώστε να προσφέρει άριστα αποτελέσματα και μηδενικές παραμορφώσεις.
   -Το λίφτινγκ deep plane είναι από τις πιο ισχυρές και αποτελεσματικές τεχνικές και τα αποτελέσματα είναι απόλυτα φυσικά
   Αναφορικά με το κόστος, δεδομένου ότι ένα λίφτινγκ μπορεί να επαναφέρει ηλικιακά το πρόσωπο 20-30 χρόνια και να έχει μια διάρκεια 10-15 ετών, είναι σαφώς πιο συμφέρον από το να γίνονται συχνότερες παρεμβάσεις με ενέσιμα ή άλλες εφαρμογές, που σε βάθος δεκαετίας έχουν σαφώς υψηλότερο κόστος συνολικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσφέρουν τα εξαιρετικά αποτελέσματα ενός λίφτινγκ.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fly in

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

virtual consultation

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

To get in touch with us, please fill out the contact form below.

  Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..