Λιποίδημα Κεντρική Εικόνα

Λιποίδημα

Με μια ματιά
Κόστος Θεραπείας Λιποιδήματος

Η θεραπεία του λιποιδήματος στοχεύει στη βελτίωση τόσο της αισθητικής εικόνας όσο και των λειτουργικών προβλημάτων που προκαλεί, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής για τον ασθενή. Στις προχωρημένες περιπτώσεις λιποιδήματος –όταν η συντηρητική θεραπεία δεν επαρκεί- η μόνη αποτελεσματική οδός είναι η θεραπευτική λιποαναρρόφηση, με αποτελεσματικότερη τεχνική την υποβοηθούμενη με παλμικό jet νερού Bodyjet Aquashape λιποαναρρόφηση.

Ως λιποίδημα ορίζεται η άνιση κατανομή λιπώδους ιστού σχεδόν αποκλειστικά στο γυναικείο φύλο, η οποία είναι άγνωστης αιτιολογίας.
Με δεδομένο ότι έχει σαφή κληρονομική προδιάθεση και εντοπίζεται σε άτομα της ίδιας οικογένειας, αποδίδεται συχνά σε γονιδιακούς παράγοντες.

Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της θεραπείας του λιποιδήματος στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Η επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το λιποίδημα απευθύνεται σε γυναίκες –που είναι και η πλειονότητα των ασθενών. Αυτού του τύπου η ασθένεια εμφανίζεται κυρίως σε γοφούς, πόδια, αλλά και βραχίονες. Συνήθως τα μέλη αυτά παρουσιάζουν δυσαναλογία με το υπόλοιπο σώμα. Παρά τις προσπάθειες των ασθενών για απώλεια βάρους με διατροφή και άσκηση, το λίπος στις εν λόγω ανατομικές περιοχές επιμένει. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα η κλινική εικόνα των ασθενών περιλαμβάνει δυσανάλογο σωματότυπο με χαρακτηριστικά λεπτό το άνω ήμισυ του σώματος και με πλούσιο σε διάμετρο το κάτω ήμισυ. Για να μπορέσετε να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα, παρακάτω θα δούμε πιο αναλυτικά τι ακριβώς είναι αυτή η νόσος και πως μια εξειδικευμένη θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας και να απαλλαγείτε από το λιποίδημα!


  Τι είναι το λιποίδημα;

  Το λιποίδημα είναι μια ασθένεια η οποία πολύ συχνά συγχέεται με την παχυσαρκία. Κάτι τέτοιο έχει ως συνέπεια οι ασθενείς που πάσχουν από αυτό, να χαρακτηρίζονται εσφαλμένα ως παχύσαρκοι, το πρόβλημα να καμουφλάρεται και τελικά να μην αντιμετωπίζεται!

  Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Το λιποίδημα, δεν είναι πάχος, αλλά μια διαταραχή λίπους, μια νόσος άγνωστης αιτιολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από άνιση κατανομή λιπώδους ιστού. Η διαταραχή αυτή του μεταβολισμού των λιπιδίων (επεξεργασία λίπους από το σώμα) εκτιμάται ότι επηρεάζει έως και το 11% των γυναικών παγκοσμίως, δηλαδή 1 στις 9. Συνήθως, οι ασθενείς με λιποίδημα είναι γυναίκες με μεγάλους γοφούς και πόδια ή βραχίονες και μάλιστα σε δυσαναλογία με το υπόλοιπο σώμα.

  Τα χαρακτηριστικά εκδήλωσης της ασθένειας

  Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του λιποιδήματος, όπως είδαμε και παραπάνω, είναι ότι το λίπος είναι ανθεκτικό στις προσπάθειες απώλειας βάρους με διατροφή και άσκηση. Αυτές οι μέθοδοι μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους σε άλλες περιοχές, αλλά το μέγεθος των γοφών και των ποδιών παραμένει δυσανάλογα μεγάλο.

  Ακόμα, η νόσος έχει σαφή κληρονομική προδιάθεση και παρατηρείται σε άτομα της ίδιας οικογένειας, οπότε συχνά αποδίδεται και σε γονιδιακούς παράγοντες. Το λιποίδημα είναι πλέον παγκοσμίως μια αναγνωρισμένη πάθηση και μάλιστα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα έξοδα θεραπείας ή επεμβάσεων σώματος καλύπτονται από τους ασφαλιστικούς φορείς. Οι ασθενείς που παλαιότερα θεωρούνταν απλά υπέρβαροι έχουν πλέον την ευκαιρία να υποβληθούν σε νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.


  Πότε εμφανίζεται το λιποίδημα;

  Το λιποίδημα εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία, αλλά μπορεί να προκληθεί ή να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά την προ-εμμηνόπαυση. Ενδέχεται να εμφανιστεί επίσης μετά από γυναικολογικές επεμβάσεις, όπως χειρουργεία στη μήτρα, στις ωοθήκες, στις σάλπιγγες ή οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση με γενική αναισθησία. Σπανιότερα το λιποίδημα μπορεί να προκληθεί και μετά από μια εξαιρετικά στρεσογόνο κατάσταση, επειδή τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται και προκαλούν φλεγμονώδη διαταραχή.

  Τα τρία στάδια της νόσου 

  Το λιποίδημα εμφανίζεται συνήθως σε τρία στάδια και η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας κρίνεται κατά περίπτωση με βάση το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Σε πρώιμα στάδια οι ιστοί είναι μαλακοί, το δέρμα λείο, ενώ σε πιο βαριά περιστατικά γίνεται σκληρό, επώδυνο και μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού. Σε άλλες περιπτώσεις το δέρμα είναι υπό τάση, σαν έτοιμο να σκάσει, και μπορεί να αναπτυχθούν και πολλαπλοί όζοι, δηλαδή σκληριές σε μέγεθος φουντουκιού. Εξαιτίας δε της ευθραυστότητας των τριχοειδών, δημιουργούνται εύκολα αιματώματα κάτω από το δέρμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η δυσκολία βάδισης, καθώς τα κάτω άκρα είναι ιδιαίτερα βαριά και τα γόνατα δυσκίνητα.


  Ποια είναι τα συμπτώματα για κάποιον που πάσχει από λιποίδημα;

  Τα πρώτα συμπτώματα που παρατηρούν οι ασθενείς που πάσχουν από λιποίδημα είναι:

  • Πόνος στους μαλακούς ιστούς του σώματος όταν ξεκουράζονται, όταν περπατούν ή όταν τους αγγίζουν. 
  • Ξαφνικές λιπώδεις διογκώσεις από τη μέση έως τα γόνατα ή έως τους αστραγάλους τους, εξαιρουμένων των κάτω άκρων. 
  • Λίπος που συσσωρεύεται σε επώδυνους όζους λίπους ή σε μικρές δερματικές πτυχώσεις που ασκούν πίεση στις αρθρώσεις, σε σημείο που να παρεμποδίζεται το φυσιολογικό περπάτημα. 
  • Δέρμα που χάνει την ελαστικότητά του. 
  • Μώλωπες και πρηξίματα.

  Με το πέρασμα μερικών μόλις μηνών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων του πρώτου σταδίου, ο ασθενής θα παρατηρήσει τα ακόλουθα:

  • Μόνιμο αίσθημα κρύου.
  • Κόπωση.
  • Δέρμα με πιο μαλακή, ανώμαλη, λιπώδη υφή.
  • Χρόνιο αίσθημα πόνου και σταδιακή μείωση της κινητικότητας.

  Όλα αυτά σε συνδυασμό με το αισθητικό πρόβλημα από την αλλαγή στην εικόνα του σώματος μπορεί να προκαλέσουν αισθήματα απόγνωσης, θυμού, αλλά και θλίψης.


  Τεχνικές αντιμετώπισης του λιποιδήματος

  Ο κλάδος της κοσμητικής και πιο συγκεκριμένα της πλαστικής χειρουργικής έχει κάνει τεράστια τεχνολογικά άλματα με στόχο την πλήρη ικανοποίηση και αποθεραπεία των ασθενών με λιποίδημα. Για αυτό αν και η θεραπεία λιποιδήματος είναι αρκετά δυσχερής, υπάρχουν διάφορες τεχνικές οι οποίες μπορούν να προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σκοπός μας με αυτές είναι να βελτιωθεί τόσο η αισθητική εικόνα όσο και τα λειτουργικά προβλήματα, προσφέροντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

  Σε ήπιες περιπτώσεις, δηλαδή σε λιποίδημα 1ου ή 2ου βαθμού, η θεραπεία είναι συνήθως συντηρητική και αποσκοπεί στο να αποφορτίσει τα κάτω άκρα από τα υγρά. Στο στάδιο αυτό συστήνεται τακτική φυσιοθεραπεία με λεμφικό μασάζ, αποφυγή της ορθοστασίας, ειδικές πιεστικές κάλτσες ή καλσόν και αλλαγή της διατροφής.

  Η λιποαναρρόφηση ως θεραπευτική λύση

  Όμως, όταν πλέον προχωρήσει το λιποίδημα, τα μέτρα αυτά δεν αρκούν και οι ασθενείς δεν ανακουφίζονται πλέον, όσο συχνά κι αν γίνονται οι θεραπείες. Στις περιπτώσεις αυτές, η μόνη αποτελεσματική θεραπεία είναι η θεραπευτική λιποαναρρόφηση.

  Η λιποαναρρόφηση στο λιποίδημα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, ωστόσο ενέχει κάποιους κινδύνους. Για αυτό και πρέπει να γίνεται υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και με κατάλληλο εξοπλισμό. Η κλασική λιποαναρρόφηση, κατά την οποία αφαιρούνται ιστοί μέσω της αντλίας αρνητικής πίεσης, έχει το μειονέκτημα ότι μαζί με το λίπος αφαιρούνται ή καταστρέφονται τα λεμφικά αγγεία. Αυτά είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθούν στο λιποίδημα. Για τον λόγο αυτό πρέπει η όποια παρέμβαση να γίνεται με εξειδικευμένο εξοπλισμό υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης, που είναι πολύ πιο ατραυματική και προστατεύει τα λεμφαγγεία.

  Λιποαναρρόφηση με Bodyjet–Aquashape

  Μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές λιποαναρρόφησης για το λιποίδημα είναι η υποβοηθούμενη με παλμικό jet νερού Bodyjet Aquashape. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που εκμεταλλεύεται το jet νερού, προκειμένου να αποδεσμεύσει το λίπος από το σώμα, το οποίο ταυτόχρονα αναρροφάται με μια λεπτή κάνουλα λιποαναρρόφησης. Δεν απαιτεί γενική νάρκωση και υπερέχει έναντι της κλασικής λιποαναρρόφησης στον χρόνο αποθεραπείας, αλλά και στη δημιουργία οιδημάτων και μελανιών.

  Η τεχνολογία αυτή έχει αποδειχθεί ότι διαφυλάσσει τα λεμφικά αγγεία και αφαιρεί το λίπος με πολύ πιο ατραυματικό τρόπο. Σε ασθενείς με λιποίδημα το αναιρούμενο λίπος μπορεί να ανέλθει έως και στα 9-10 λίτρα καθαρού λίπους ανά επέμβαση. Με το Bodyjet, οι επεμβάσεις αυτές έχουν πολύ χαμηλότερο ποσοστό απώλειας αίματος, χαμηλότερες επιπλοκές και ευκολότερη και ταχύτερη ανάρρωση.

  Κατά τη λιποαναρρόφηση bodyjet εισάγεται μια λεπτή βελόνα, η οποία διοχετεύει μια απαλή δέσμη ειδικού διαλύματος που αποδεσμεύει το λίπος χωρίς να προκαλεί τραυματισμούς στα μαλακά μόρια. Ταυτόχρονα, η ενσωματωμένη αναρρόφηση απομακρύνει το υγρό και το λίπος σχεδόν αμέσως, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η δράση του διαλύματος, οδηγώντας σε λιγότερο πόνο, μικρότερο οίδημα της περιοχής και καλύτερο έλεγχό της.


  Μετά την επέμβαση για το λιποίδημα

  Η υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση με παλμικό jet νερού Bodyjet Aquashape και η παλλόμενη λιποαναρρόφηση Microaire είναι δύο επαναστατικά εργαλεία που μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά το λιποίδημα και ταυτόχρονα επιτρέπουν στους ασθενείς να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους πιο άμεσα. Με δεδομένο δε τον πιο ατραυματικό της χαρακτήρα, η επέμβαση είναι ανώδυνη και ο μετεγχειρητικός πόνος ελάχιστος.

  Με τον τρόπο αυτό η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται ταχύτερα και δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να αφαιρέσει μεγάλες ποσότητες λίπους με ασφάλεια. Με δεδομένο δε ότι οι παρακείμενοι ιστοί, τα νεύρα και τα αγγεία δεν επηρεάζονται, ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι που συνήθως έχει η κλασική λιποαναρρόφηση. Η βαρύτητα της επέμβασης για λιποίδημα είναι ήπια, δεν απαιτείται νοσηλεία, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι από 3 έως 4 εβδομάδες.

  Η συνεργασία μας με το κέντρο λιποιδήματος του Ιατρικού διαβαλκανικού κέντρου

  Σε συνεργασία με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο έχουμε και λόγω του μεγάλου όγκου περιστατικών έχουμε πλέον οργανώσει το ιατρείο λιποιδήματος, το οποίο στελεχώνεται, εκτός από τον Dr. Παπαϊωάννου από μια εξειδικευμένη ομάδα φυσιοθεραπευτών, διατροφολόγων και ιατρών άλλων ειδικοτήτων, μέσα στο Διαβαλκανικό Κέντρο. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική κάλυψη της πολύπλευρης αυτής νόσου και να αποτελέσει το καινοτόμο ιατρείο μας ένας σταθμός πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια στην καταπολέμηση του λιποιδήματος.  

  *Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λιποίδημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας και ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Dr. Παπαϊωάννου θα σας συμβουλέψει προσωπικά! 

  Λιποίδημα Quiz

  Αποτελέσματα θεραπείας λιποιδήματος

  Τα αποτελέσματα της υποβοηθούμενης με παλμικό jet νερού Bodyjet Aquashape λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα και ορατά στις πλήρεις τους διαστάσεις σε διάστημα από 1 έως 3 μήνες, όταν υποχωρήσουν τα οιδήματα. Εξασφαλίζουν δε στους ασθενείς μια βελτιωμένη αισθητική εικόνα, αλλά και την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς τους, η οποία είχε περιοριστεί εξαιτίας του λιποιδήματος, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους.

  34 Απαντήσεις

   1. Το λιποίδημα θεωρητικά εμπίπτει στην κατηγορία Ε88.2 του συστηματικού πίνακα ταξινόμησης ασθενειών ICD-10 και θα έπρεπε να καλύπτεται από ασφαλιστικούς φορείς, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Δυστυχώς στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για να αναγνωριστεί ως πάθηση. Θα μπορούσατε να μιλήσετε αρχικά με τον ασφαλιστή σας, στη συνέχεια να έρθετε σε επαφή με το ιατρείο μας και εφόσον υπάρχει όντως λιποίδημα 2-3ου βαθμού, να συντάξουμε σχετική βεβαίωση, προκειμένου να λάβετε προέγκριση από τον ασφαλιστικό φορέα (ιδιωτικό πάντα). Και πάλι βέβαια, μπορεί στο τέλος να απορριφθεί το αίτημα και να χρειαστεί να καλύψετε μόνη σας τα έξοδα της επέμβασης.

  1. Θα ήθελα να μάθω που μπορούμε να σας βρούμε για μια πρώτη επαφή για το λιπιδομα καθώς και το κοστολογιο της λιποναροφησης κατά μέσω ορο

   1. Για καλύτερη επικοινωνία σχετικά με το λιποίδημα μπορείτε να καλέσετε στο ιατρείο στο 2310426606 για να συζητήσουμε γύρω από τις σχετικές λεπτομέρειες.

   1. Δυστυχώς από όσο γνωρίζω δεν καλύπτεται το λιποίδημα από δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς στην Ελλάδα.

  2. Το λιποιδιμα μπορει να αφορα μονο τους αστραγαλους;εχω ρωτησει 3 γιατρους και μου εχουν πει οτι ειναι επικυνδυνο να αφαιρεσω λιπος απο αυτο το σημειο.ειναι μονοκοματοι χωρις παθολογικο αιτιο.

  3. Καλησπέρα. Θα ήθελα να στείλω κάποιες φωτογραφίες έτσι ώστε να μαθω εάν έχω λιποίδημα ή όχι. Που μπορεί να τις στείλω;
   Ευχαριστώ

  4. Σε πόσες συνεδρίες λιποαναροφησης βλεπει μια αισθητική βελτίωση ο ασθενής κ ποσο πρέπει να απέχει απτην εργασία του?

   1. Το λιποίδημα έχει πολύ χαρακτηριστική κατανομή στις γάμπες και τους αστραγάλους και είναι μια πολύ συνήθης πρακτική να το αφαιρούμε, χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Για γίνει σωστά η αφαίρεση χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός λιποαναρρόφησης.

  5. Καλημέρα. Πάσχω από λιποίδημα δευτέρου βαθμού από την εφηβεία στους μηρούς, γλουτούς και βραχίονες. Δεν έχω πόνους, όζους, κνησμό ή άλλα επώδυνα συμπτώματα, αλλά την εικόνα που παραπέμπει σε αυτή τη νόσο. Έχω ακολουθήσει απόλυτα ισορροπημένη διατροφή, γυμναστική επί σειρά ετών και δεν υπήρχε ούτε η παραμικρή βελτίωση, ώσπου απευθύνθηκα σε πλαστικούς χειρουργούς. Έχω κάνει ήδη δυο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης στους έσω μηρούς και κυριολεκτικά το σχήμα δε βελτιώθηκε καθόλου! Όλη αυτή η κατάσταση μου έχει προξενήσει βαριά ψυχολογικά προβλήματα. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

  6. Για πρώτου βαθμού λιποιδημα, συστήνεται επέμβαση; αν όχι τι μπορεί κάποιος να κάνει για να το διορθωσει; Ευχαριστώ.

  7. Εχω διαγνωσθεί με λιποιδημα και με ενδιαφέρει η λιποαναρρόφηση, ομως εχω και μεγάλο πρόβλημα στην κοιλιά. Μπορω να κάνω και στην κοιλιά λιποαναρρόφηση ή μόνο στα πόδια? Θα πρέπει να γίνει σε διαφορετικές μερες? Το αποτέλεσμα ειναι αισθητικά καλο?

   1. Η λιποαναρρόφηση συνήθως γίνεται σε μια συνεδρία, εκτός αν η ποσότητα που πρέπει να αφαιρεθεί υπερβαίνει τα όρια ασφαλείας, οπότε γίνεται σε 2 επεμβάσεις. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα, μόλις υποχωρήσει το οίδημα.

  8. Καλησπερα. Είμαι 25 ετών και πάσχω από λιποιδημα σχεδόν 10 χρόνια. Έκανα λεμφικό μασάζ με περιδεσεις στον γιατρό κ. Γιαννούκα στη Θεσσαλονίκη όμως δεν είχα καμία βελτίωση.
   Θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες για την λιποαναρροφηση και ποιο είναι το κόστος της και περίπου πόσες επεμβάσεις χρειάζονται συνήθως.
   Ευχαριστούμε

   1. Για πληροφορίες σχετικά με το λιποίδημα, οπως διαδικασία, κόστος κτλ θα ήταν προτιμότερο να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωινκά.

  9. Γεια σας,
   Μένω Γερμανία, και θα ήθελα να μάθω αν η μέθοδος αναρρόφηση που αναφέρατε στο πάνω κείμενο είναι η λεγόμενη μέθοδο WAL

   1. Σε λιποίδημα πρώτου βαθμού η διόρθωση μπορεί να γίνει με λιποαναρρόφηση, κυρίως για αισθητικούς λόγους. Επίσης χρειάζεται λεμφικό μασάζ, προκειμένου να περιοριστεί η επέκταση στα επόμενα χρόνια

  10. Καλησπερα σας
   Ειμαι μητερα μιας κοπελας που μετα απο οσα εχω διαβαδει θα ηθελα να μαθω αν εναι την παθηση αυτη
   Ποια ειναι η ειδικοτητα γιατρου που πρεπει να απευθυνθουμε?
   Επισης εγω πριν απο 40 χρονια εκανα λιποαναρωφηση 1 φορα με ολικη ναρκωση και 3 με τοπικη ( ειχα με 45 κιλα πολυ περιφερεια δεν μουχωρουσε το s)
   Υπαρχει περιπτωση να ειχα λιποιδημα και να το κληρονομησε η κορη μου

  11. Καλημερα!
   θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσα να σας στείλω κάποιες φωτογραφίες να μου πείτε εάν έχω λιποιδημα!Εχω από μικρή αρκετά χοντρά πόδια σε σχέση με το υπόλοιπο κορμί,παρόλο που γυμνάζομαι αρκετά!Δεν έχω πόνους η μωλωπες αλλά πάντα σημάδι από κάλτσα η από τα ρούχα.
   Ευχαριστω πολυ

   1. Ναι βεβαίως μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email μας για να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση του λιποιδήματος και να συζητήσουμε ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Μπορείτε να στείλετε στο [email protected]

  12. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να γίνει επέμβαση σε λιποίδημα 1ου προς 2ου βαθμού, αλλά χωρίς ολική αναισθησία. Έχω κάνει ήδη μια φορά λιπογλυπτική σε έξω μηρούς και γόνατα και θα ήθελα μεγαλύτερη βελτίωση.

   1. Σε λιποίδημα, ακόμα και 1ου-2ου βαθμού, οι ποσότητες που χρειάζεται να αφαιρεθούν είναι γενικά μεγάλες, όπως και οι εκτάσεις που χρειάζεται να γίνει λιποαναρρόφηση. Για το λόγο αυτό η νάρκωση είναι σχεδόν αποκλειστικά ολική.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..