Λιποαναρόφηση

Λιποαναρρόφηση

Με μια ματιά
Κόστος Λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση είναι πιο συχνή επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως. Αποσκοπεί στην αφαίρεση του λίπους από περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί, τα γόνατα, τα μπράτσα, το πρόσωπο κτλ. Διενεργείται ως λιπογλυπτική, ώστε να βελτιωθούν οι σωματικές αναλογίες.

Βαρυτητα
Ήπια
νάρκωση
Τοπική/Γενική
Διαρκεια παραμονής
-
Αφαίρεση ραμμάτων
Όχι
αποθεραπεία
10-12 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της λιποαναρρόφησης στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Η λιποαναρρόφηση είναι μια τεχνική η οποία αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε τα τελευταία 40 χρόνια και έχει γίνει πολύ δημοφιλής διότι διορθώνει τοπικές υπερλιπώσεις χωρίς να αφήνει ίχνη και μεγάλες ουλές. Η εξέλιξη αυτής της επέμβασης σώματος τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία, διότι έχουν προστεθεί νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν μεγαλύτερη ακρίβεια στους χειρισμούς απο τον πλαστικό χειρούργο, ασφάλεια και μικρότερο τραυματισμό των ιστών. Για το λόγο αυτό πλέον εκτός από λιποαναρρόφηση κάνουμε λόγο και για λιπογλυπτική. Αυτό σημαίνει ότι στόχος της επέμβασης δεν είναι μόνο να αφαιρεθούν τα τοπικά «παχάκια», αλλά και να δημιουργηθούν νέες σωματικές αναλογίες, οι οποίες διατηρούνται ακόμα και σε απώλεια ή προσθήκη βάρους.  

  Είναι η λιποαναρρόφηση μέθοδος αδυνατίσματος; 

  Η λιποαναρρόφηση αν και συνεισφέρει στην απώλεια πόντων από διαφορετικά σημεία του σώματος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέθοδο για αδυνάτισμα ή κάποια κυρίαρχη τεχνική στη χειρουργική παχυσαρκίας. Φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις εκτεταμένης λιποαναρρόφησης μπορεί όντως να υπάρχει σημαντική διαφορά στη ζυγαριά. Ωστόσο οποιαδήποτε χειρουργική παρέμβαση προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται οπωσδήποτε από τη βούληση του ασθενούς να αλλάξει τρόπο ζωής και να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά. Η λιποαναρρόφηση είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια του κάθε ανθρώπου να κάνει μια σημαντική και μεγάλη αλλαγή στο σωματότυπό του και κατ’ επέκταση στην εικόνα που έχει για το σώμα του. 

  Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η λιποαναρρόφηση; 

  Παλαιότερα η λιποαναρρόφηση ήταν ένας τρόπος να αφαιρέσουμε περιοχές τοπικού πάχους, όπως τα ψωμάκια και η κοιλιά. Πλέον, οι σύγχρονες μέθοδοι προσφέρουν μια πιο ολιστική προσέγγιση. Αυτό σημαίνει ότι επεκτείνουμε τις περιοχές διόρθωσης με σκοπό να δημιουργήσουμε σχήμα, στις γυναίκες καμπύλες και γωνίες στους άντρες. Για παράδειγμα, μια λιποαναρρόφηση κοιλιάς θα πρέπει να συνοδεύεται οπωσδήποτε από λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά του κορμού, διότι είναι μια συνέχεια και χρειάζεται να αντιμετωπίζεται ως σύνολο.  

  Σε γενικές γραμμές, οι βασικές ενδείξεις για αφαίρεση λίπους είναι οι εξής: 

  1. Μείωση τοπικού πάχους σε ζώνες/περιοχές του σώματος 
  1. Λιπογλυπτική για καλύτερο περίγραμμα και σχήμα στο σώμα 
  1. Θεραπεία λιποιδήματος 
  1. Συμπληρωματικά με άλλες επεμβάσεις, όπως κοιλιοπλαστική, επεμβάσεις στήθους και προσώπου 

  Είχα ακούσει για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσφέρει η τεχνική Bodyjet. Όταν έμαθα πως η κλινική Παπαϊωάννου χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική, έκλεισα αμέσως το ραντεβού μου. Ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να έχω κάνει!

  Αρετή Ε

  Τεχνικές για λιποαναρρόφηση 

  Η σύγχρονη επεμβατική και ιατρική προσέγγιση διακρίνει δύο τεχνικές για λιποαναρρόφηση. Η πρώτη είναι η υψηλής ευκρίνειας και η δεύτερη είναι η υψηλής απόδοσης (High definition liposuction, High Performance liposuction).  Η υψηλής ευκρίνειας, όπως δηλώνει άλλωστε και το όνομα της, αφορά περισσότερο στη γράμμωση  του σώματος και την ανάδειξη των μυών. Αντίθετα στη δεύτερη περίπτωση έχουμε αφαίρεση μεγαλύτερής ποσότητας λίπους. Γενικότερα μια τέτοια επέμβαση μπορεί να γίνει σε πολλά και διαφορετικά σημεία του σώματος. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιοχές που επιλέγονται συχνότερα από ασθενείς. 

  Οι πιο συχνές λοιπόν από αυτές είναι οι εξής: 

  • Κοιλιά, πλαϊνά κορμού, μηροί 
  • Γαστροκνημίες, αστράγαλος, γόνατα 
  • Υπογνάθια (προγούλι), βραχίονες, στήθος 

  Οι τομές που πρέπει να γίνουν για τη λιποαναρρόφηση είναι πολύ μικρές μήκους 4-6 χιλ. και συνήθως είναι τοποθετημένες σε πτυχές του σώματος ώστε να χαθούν τελείως.

  Λιποαναρρόφηση με την τεχνική Bodyjet

  Η αφαίρεση λίπους γίνεται με διάφορους τρόπους, προσφέροντας διαφορετικές εναλλακτικές ανάλογα με την περιοχή που χρειάζεται να διορθώσουμε. Από την εμπειρία μας η καλύτερη τεχνική λιποαναρρόφησης είναι η νέα τεχνική Bodyjet, κατά την οποία το λίπος αποδεσμεύεται με ένα παλμικό jet νερού και ταυτόχρονα αναρροφάται με ήπιο τρόπο, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα και την αποθεραπεία.

  Η καινούρια αυτή τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να διενεργήσουμε πιο επιφανειακή και αναίμακτη λιποαναρρόφηση, δηλαδή λιπογλυπτική, ώστε να βελτιώσουμε αισθητά την κυτταρίτιδα η οποία οφείλεται στην υπερλίπωση. Αυτό το οποίο συνηθίζουμε να αποκαλούμε κυτταρίτιδα μπορεί να οφείλεται είτε στην αύξηση της ποσότητας του υποδόριου λίπους είτε στην χαλάρωση του δέρματος είτε σε συνδυασμό των δύο. Η κυτταρίτιδα λόγω χαλάρωσης δεν βελτιώνεται με τη λιποαναρρόφηση και χρειάζεται είτε χειρουργική διόρθωση είτε θεραπεία με Endermologie και μεσοθεραπεία.

  Λιποαναρρόφηση υψηλής ευκρίνειας 

  Η λιποαναρρόφηση υψηλής ευκρίνειας είναι αυτή με την οποία επιδιώκουμε σε άτομα σχετικά αδύνατα να αναδείξουμε περισσότερο τη γράμμωση των μυών. Αυτό είναι εφικτό χάρη σε λεπτές κάνουλες υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης που κάποιες φορές συνδυάζoνται με κάποια μορφή ενέργειας, όπως είναι το Vaser ή το Laser. Τα αποτελέσματα είναι παρόμοια όποια τεχνική και αν ακολουθήσουμε. Σε κάποιες περιπτώσεις η τεχνική αυτή συνδυάζεται με προσθήκη λίπους σε στοχευμένα σημεία για ακόμα καλύτερη απόδοση του σχήματος. Η λιποαναρρόφηση high definition έχει πολύ συγκεκριμένο κοινό και δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον οποιοδήποτε.  

  Λιποαναρρόφηση υψηλής απόδοσης 

  Η συχνότερη τεχνική είναι η λεγόμενη high performance liposuction, δηλαδή λιποαναρρόφηση υψηλής απόδοσης. Με τις σύγχρονες τεχνικές μπορούμε να αφαιρέσουμε μεγάλες ποσότητες σωματικού λίπους με ασφάλεια και να σμιλέψουμε το σώμα πολύ αποτελεσματικά. Ο μέσος όρος αφαίρεσης λίπους σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 3-5 λίτρα και μπορεί να φτάσει και μέχρι 7-8 λίτρα σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι μια επέμβαση που μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει τελείως το σωματότυπο και τη ζωή ενός ατόμου. Οι περιοχές που εφαρμόζουμε τη λιποαναρρόφηση υψηλής απόδοσης είναι κυρίως στην κοιλιά, το στήθος και στα πόδια.  

  Ο εξοπλισμός που χρησιμοποείται κατά τη διάρκεια μιας λιποαναρρόφησης 

  Όσον αφορά στον εξοπλισμό που επιλέγει ο κάθε ιατρός για να πετύχει τα εξαιρετικά αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι δευτερεύουσας σημασίας. Προσωπικά προτιμώ τη λεγόμενη παλμική λιποαναρρόφηση Microaire (PAL), λόγω της ταχύτητας, της μεγάλης ακρίβειας χειρισμών και τον ατραυματικό χαρακτήρα. Σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζω τη συγκεκριμένη μέθοδο με λιποαναρρόφηση ψεκασμού (Water Assisted Liposuction), γνωστή και ως Bodyjet.

  Πριν την αφαίρεση του λίπους γίνεται έγχυση ενός διαλύματος που περιέχει τοπικό αναισθητικό μαζί με φάρμακα που περιορίζουν την απώλεια αίματος. Η αφαίρεση του λίπους στη συνέχεια γίνεται με βάση τον προεγχειρητικό σχεδιασμό, ακολουθώντας κάποιες βασικές αρχές ώστε να αποφύγουμε τη χαλάρωση και άλλα προβλήματα.  


  Μετά από μια λιποαναρρόφηση

  Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με τοπική είτε με γενική νάρκωση. Ο παράγοντας που καθορίζει την επιλογή μας είναι η έκταση των περιοχών που πρέπει να δουλέψουμε και η συνολική αφαίρεση που είναι απαραίτητη. Αυτό ισχύει διότι υπάρχει μια ανώτερη ποσότητα τοπικού αναισθητικού (ξυλοκαϊνης) που μπορεί να χορηγηθεί ανά ασθενή, την οποία δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Ο συνδυασμός τοπικής αναισθησίας μαζί με ολική νάρκωση συνήθως είναι προτιμότερος όταν πρόκειται για εκτεταμένες λιποαναρροφήσεις, τόσο από άποψη πρακτικότητας, όσο και ασφάλειας. 

  Ο χρόνος νοσηλείας είναι από λίγη ώρα έως ένα εικοσιτετράωρο. Μετεγχειρητικά χρησιμοποιούμε ειδικές πιεστικές επιδέσεις ή ενός απλού κορσέ ή την χρήση ενός απλού καλσόν για κιρσούς , για την διάρκεια του πρώτου μετεγχειρητικού μήνα. 

  Θα μείνουν σημάδια μετά την επέμβαση;

  Χάρη στις νέες τεχνικές και τεχνολογίες αναίμακτης λιποαναρρόφησης, σε μικρής έκτασης λιποαναρροφήσεις οι μελανιές είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες.  

  Το μετεγχειρητικό πρήξιμο υποχωρεί πολύ γρήγορα και ο πόνος μετά την επέμβαση είναι μηδενικός. Όταν διενεργείται αφαίρεση μεγάλων όγκων ή σε πολλαπλά σημεία, υπάρχει πόνος για 4-5 μέρες, πρηξίματα και μελανιές που χρειάζονται 10-15 μέρες για να υποχωρήσουν και μια γενικότερη αδυναμία για μερικές εβδομάδες. Σε μεγαλύτερες σχετικές επεμβάσεις σώματος, όπου ο συνολικός όγκος αφαίρεσης μπορεί να ξεπεράσει τα 7-8 λίτρα, χρειάζεται συνήθως νοσηλεία 1-2 ημερών και η αποθεραπεία μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη.  

  STAR blog
  Λιποαναρρόφηση 2

  Χρησιμοποιούμε την τεχνική Bodyjet, για να σας χαρίσουμε μια ασφαλή λιποαναρρόφηση, χωρίς νάρκωση και πόνο.

  Η σωστή αντιμετώπιση και η εμπειρία θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα

  Η λιποαναρρόφηση είναι μία ασφαλέστατη τεχνική με την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί από τον χειρουργό σαν επέμβαση και δεν θα υποτιμηθεί για να παρουσιαστεί στους πελάτες του σαν μία απλή επίσκεψη στην αισθητικό. Απαιτείται δηλαδή ο σεβασμός και η σοβαρότητα αντιμετώπισης όπως σε κάθε άλλη ιατρική πράξη.

  Και βέβαια απαραίτητη είναι η σωστή εκπαίδευση και η πείρα που έχει ο πλαστικός χειρουργός. Αυτό το αναφέρουμε διότι στο παρελθόν παρατηρήθηκαν πολλά περιστατικά που έγιναν από δερματολόγους, γενικούς χειρουργούς, γιατρούς χωρίς καμία ειδικότητα, με άσχημα αποτελέσματα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι εφόσον οι ηεπέμβαση γίνει όπως πρέπει από έμπειρο χειρουργό, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και οι επιπλοκές σχεδόν μηδενικές.

  Αποτελέσματα λιποαναρρόφησης

  Η λιποαναρρόφηση στηρίζεται στην παρατήρηση ότι τα λιποκύτταρα στο ανθρώπινο σώμα έχουν ένα ρυθμό πολλαπλασιασμού σχεδόν μηδενικό. Έτσι λοιπόν, αν αφαιρέσουμε έναν αριθμό λιποκυττάρων αυτά φεύγουν ανεπιστρεπτί. Δηλαδή με την λιποαναρρόφηση έχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα από την άποψη των αναλογιών του σώματος. Δημιουργούνται καινούργιες αναλογίες οι οποίες θα διατηρηθούν στο μέλλον άσχετα από το αν παχαίνουμε ή αδυνατίζουμε.

  Με τη λιπογλυπτική και τη λιποαναρρόφηση high performance, πετυχαίνουμε μια εντυπωσιακή διόρθωση των σωματικών αναλογιών και τονίζονται φυσικά οι μύες του σώματος. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η λιποαναρρόφηση στα πόδια και στις γάμπες, ιδίως όταν πρόκειται για λιποίδημα, όπου μπορούμε να σχηματίσουμε τον αστράγαλο και τη γαστροκνημία που προηγουμένως είχαν μια μονοκόμματη εικόνα ή στην περίπτωση λιπογλυπτικής της κοιλιάς και των πλαϊνών του κορμού, όπου σχηματίζεται πολύ καλά η μέση και στενεύει συνολικά η κοιλιά, πετυχαίνοντας μια πολύ πιο αθλητική και νεανική εικόνα. Όταν διενεργηθεί λιπογλυπτική high definition, όπως για παράδειγμα στην κοιλιά, τονίζονται ακόμα περισσότερο οι μύες και διαγράφονται πολύ πιο έντονα οι ορθοί κοιλιακοί.

  Σε κάθε περίπτωση, η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλέστατη και πολύ συνηθισμένη επέμβαση, η οποία μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα εξαιρετικά που δεν μπορεί να πετύχει κανείς εύκολα με γυμναστική και διατροφή. Εφόσον υπάρχει και συνεργασία των ασθενών μετά την επέμβαση και αλλάξουν σε κάποιο βαθμό τρόπο ζωής, τα αποτελέσματα από εξαιρετικά μπορούν να γίνουν κορυφαία.
  Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

  Τι είδους νάρκωση χρειάζεται για τη λιποαναρρόφηση;

  Η λιποαναρρόφηση με την τεχνική Bodyjet είναι σχεδιασμένη προκειμένου να γίνεται με τοπική αναισθησία. Κατά την επέμβαση γίνεται ο συνδυασμός με μέθη (υπνοχάλαση), ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ενόχληση. Εφόσον είναι επιθυμητό, μπορεί να γίνει και με γενική αναισθησία.

  Ποια είναι η καλύτερη τεχνική λιποαναρρόφησης;

  Ως γενικό κανόνα, η καλύτερη τεχνική λιποαναρρόφησης είναι αυτή η οποία εφαρμόζεται όσο πιο αναίμακτα γίνεται, έχει το λιγότερο πόνο, τη μικρότερη δυνατή αποθεραπεία, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση των εκάστοτε τεχνικών λιποαναρρόφησης, διότι η καθεμία έχει διαφορετικό αποτέλεσμα στα χέρια του εκάστοτε ιατρού. Για τη λήψη της απόφασης της κατάλληλης τεχνικής, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, οι προσδοκίες του κάθε ατόμου από την επέμβαση καθώς και άλλοι προσωπικοί και οικονομικοί παράγοντες.

  Έχω ακούσει ότι η λιποαναρρόφηση είναι επικίνδυνη. Πρέπει όντως να φοβάμαι;

  Στο παρελθόν έχουν δυστυχώς υπάρξει αστοχίες και επιπλοκές και αυτό δημιούργησε μια αρνητική στάση του κόσμου απέναντι στη λιποαναρρόφηση. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας και η επέμβαση διενεργείται σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον, οι επιπλοκές σχεδόν εκμηδενίζονται και καθιστούν τη λιποαναρρόφηση μια από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.

  Υπάρχει αναίμακτη τεχνική λιποαναρρόφησης;

  Στα πλαίσια μάρκετινγκ, πολλές φορές γίνεται λόγος σε «αναίμακτη λιποαναρρόφηση» ή «λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι». Οι φράσεις αυτές είναι παραπλανητικές, διότι εξ ορισμού η λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση και δε γίνεται ως δια μαγείας. Το αν θα μελανιάσει η περιοχή ή όχι εξαρτάται από την έκταση της επέμβασης, τις δεξιότητες του ιατρού και από τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς, δεδομένου ότι δε μελανιάζουμε όλοι το ίδιο. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, να μην εμπιστευόμαστε θεραπείες που υπόσχονται απώλεια λίπους και βάρους με χρήση μηχανημάτων όπως η κρυολιπόλυση, που σε καμία περίπτωση δεν είναι λιποαναρρόφηση απέχει κατά πολύ όσον αφορά τα αποτελέσματα από τη λιποαναρρόφηση.

  Πραγματικά Περιστατικά

  Λιποαναρρόφηση

  Λιποαναρρόφηση κοιλίας και διόρθωση γυναικομαστίας

  Πριν & Μετά

  Λιποαναρρόφηση Κοιλίας και Διόρθωση Γυναικομαστίας Πριν την Επέμβαση

  Πριν

  Λιποαναρρόφηση Κοιλίας και Διόρθωση Γυναικομαστίας Μετά την Επέμβαση

  Μετά

  Φύλο
  Άντρας
  Βάρος
  102
  Ύψος
  183
  Ηλικία
  32
  Νεαρός ηλικίας 32 ετών προσήλθε για να εκτιμήσουμε την υπερλίπωση που τον ενοχλούσε στην περιοχή της κοιλιάς, καθώς και τη γυναικομαστία που εμφανίστηκε κατά την εφηβεία και επέμενε και στην ενήλικο ζωή. Κατά την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ιδιοπαθής γυναικομαστία 2ου βαθμού καθώς και γενικευμένη υπερλίπωση της κοιλιακής χώρας. Ο ασθενής επιθυμούσε την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του, χωρίς τη χρήση εξωγενών ενθεμάτων και με βασικό...
  Κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση

  Πριν & Μετά

  Κοιλιοπλαστική και Λιποαναρρόφηση Πριν την Επέμβαση 1

  Πριν

  Κοιλιοπλαστική και Λιποαναρρόφηση Αποτέλεσμα Μετά την Επέμβαση 1

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  54
  Υψος
  162
  Ηλικια
  42
  Ταυτόχρονη κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση Bodyjet στα πλαίσια ενός Mommy makeover
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

  24 Απαντήσεις

   1. Καλό είναι να έχει αποκατασταθεί ως ένα βαθμό το βάρος στα φυσιολογικά του. Συνήθως η λιποαναρρόφηση είναι δυνατή 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.

  1. Καλημέρα,
   Θα ήθελα να ρωτήσω, είναι δυνατή η λιποαναρρόφηση το μπροστά μέρος των μηρών, σε όλο τους το μήκος, και πάνω από τα γόνατα; και τι τιμή θα είχε κάτι τέτοιο;

   1. Βεβαίως μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση σε όλη την έκταση των μηρών, κάτι που γίνεται πολύ συχνά, ειδικά σε περίπτωση λιποοιδήματος. Για το ακριβές κόστος της λιποαναρρόφησης χρειάζεται να γίνει μια εκτίμηση κατόπιν εξέτασης.

   1. Το κόστος της λιποαναρρόφησης είναι εξατομικευμένο και εξαρτάται από τη διάρκεια, τον όγκο που χρειάζεται να αφαιρεθεί, το είδος της αναισθησίας κτλ. Θα ήταν προτιμότερο να στείλετε αρχικά μερικές φωτογραφίες στο email του ιατρείου για να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα.

   1. Η δικιά μου σύσταση είναι 2 εβδομάδες μετά τη λιποαναρρόφηση, ωστόσο κάθε ιατρός ακολουθεί τα δικά του πρωτόκολλα.

   1. Για να υπολογίσουμε το κόστος της λιποαναρρόφοησης θα πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές χρειάζεται να γίνει αφαίρεση, την ποσότητα που χρειάζεται να αφαιρεθεί καθώς και το είδος αναισθησίας. Για περισσότερες πληροφορίες είναι προτιμότερο να στείλετε μερικές φωτογραφίες για να γίνει μια πρώτη εκτίμηση.

  2. Καλησπέρα, η διαδικασια της λιποαναρρoφησης μπορει να εχει ως αποτέλεσμα την χαλαρωση του δέρματος στην εκαστοτε περιοχή?

   1. Η λιποαναρρόφηση, εφόσον γίνει στο κατάλληλο βάθος και στο βαθμό που χρειάζεται για την κάθε περιοχή δεν προκαλεί χαλάρωση, αντιθέτως επιτυγχάνει 10-15% σύσφιξη της περιοχής. Οι περιοχές που χρειάζονται προσοχή είναι το εσωτερικό των μηρών, ο λαιμός και η κοιλιά σε κάποιες περιπτώσεις, ιδίως όταν υπάρχει ήδη χαλάρωση.

   1. Η λιποαναρρόφηση στις γάμπες είναι εφικτή και είναι ουσιατική και η μοναδική μέθοδος που μπορεί να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα, ειδικά στην περιοχή των αστραγάλων και γύρω από τα γόνατα.

  3. Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση λιποιδήματος, μόνο όταν ο ασθενής είναι στο φυσιολογικό του βάρος μπορεί να κάνει λιποαναρρόφηση; μέχρι πόσα κιλά πάνω από το φυσιολογικό επιτρέπεται να γίνει λιποαναρρόφηση;

   1. Συνήθως στο λιποίδημα το παραπάνω βάρος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την κατακράτηση υγρών στα κάτω άκρα, οπότε δεν είναι αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης το σωματικό βάρος. Χονδρικά, για γυναίκες κάτω των 80 κιλών και άντρες κάτω των 100 κιλών, η λιποαναρρόφηση γίνεται μία μόνο φορά, ενώ σε περιπτώσης πιο υψηλού βάρους ενδέχεται να γίνουν δύο ή περισσότερες επεμβάσεις, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  4. Kalispera!
   Ithela na rwtisw gia gunaikes gurw sta 80 kg , i lipoanarrofisi WAL ginetai mia fora se mia epemvasi- se ola ta katw akra? ( gambes kai boutia) . Episis borei na voithisei me tin veltiwsi tis kuttaritidas kai susfixi?

   1. Η λιποαναρρόφηση WAL μας επιτρέπει να αφαιρέσουμε μεγάλες ποσότητες λίπους με ασφάλεια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για ένα άτομο 80 κιλών, μπορούμε να αφαιρέσουμε 5-7 λίτρα καθαρού λίπους σε μία επέμβαση στα κάτω άκρα. Όσον αφορά στην κυτταρίτιδα, εφόσον πρόκειται για λιποίδημα ή υπάρχει αυτή η εικόνα λόγω κατακράτησης, η λιποαναρρόφηση μπορεί να βοηθήσει. Σε περίπτωση χαλάρωσης όχι.

  5. Καλησπέρα σας,

   Η χρήση κορσέ μετα απο λιποαναρροφηση στην περιοχή των μηρών είναι απαραίτητη; Μπορεί η λιποαναρροφηση να γίνει καλοκαιρι;

   1. Ο κορσές μετά τη λιποαναρρόφηση είναι ένα θέμα αμφιλεγόμενο. Βοηθάει τις πρώτες 10 ημέρες για να υποχωρήσει το οίδημα, αλλά δεν παίζει κανέναν ρόλο συνήθως στο τελικό αποτέλεσμα. Εάν πρόκειται για μικρή λιποαναρρόφηση το λαστέξ δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά σε μια πιο εκτεταμένη λιποαναρρόφηση βοηθάει στο να μειωθεί ο χρόνος αποθεραπείας. Η επέμβαση μπορεί να γίνει και το καλοκαίρι, ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν μελανιές για 10-15 ημέρες.

  6. Καλησπέρα,
   Θα ήθελα να ρωτήσω,πόσες μέρες χρειάζεται να πάρω αναρρωτική από την εργασία μου για μια εγχείρηση λιποαναρρόφησης στην περιοχή των μηρών-γλουτών?και τι εξετάσεις χρειάζεται να γίνουν πριν από τη διαδικασία?

   1. Ανάλογα με την έκταση της λιποαναρρόφησης και το συνολικό λίπος που θα αφαιρεθεί, μπορεί να χρειαστεί αναρρωτική από 5-15 ημέρες. Οι εξετάσεις είναι συνήθως απλές αιματολογικές αλλά εξαρτάται από την κάθε περίπτωση.

  7. Καλησπέρα σας,

   Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτή η αφαίρεση του αδένα του μαστού με λιποαναρροφηση, ή εάν η λιποαναρροφηση περιορίζεται στην αφαίρεση του λίπους του μαστού;

   Με εκτίμηση,

   1. Σε περιπτώσεις λιπομαστίας, η αφαίρεση μπορεί να γίνει με τεχνικές υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όταν ο αδένας είναι πολύ πυκνός συνήθως ενδείκνυται η χειρουργική αφαίρεση.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..