BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
MOTIVA HYBRID σύνθετη αυξητική στήθους

Motiva Hybrid: Σύνθετη Αυξητική Στήθους

Μέχρι τώρα, η κλασική αυξητική στήθους γινόταν με εμφυτεύματα σιλικόνης (στρογγυλά ή ανατομικά) για την επίτευξη του επιθυμητού όγκου. Επέμβαση αρκετά δημοφιλής στις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια, η αυξητική στήθους γίνεται επίσης και με τη χρήση αυτόλογου λίπους (από το ίδιο το σώμα της γυναίκας). Είναι εφικτό εφόσον υπάρχει επαρκής ποσότητα λίπους, με σκοπό την επίτευξη όγκου με πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Η σύνθετη αυξητική στήθους, όπως η τεχνική MOTIVA HYBRID, αναπτύχθηκε εξαιτίας των ατελειών που αντιμετωπίζουν οι πλαστικοί χειρουργοί που έκαναν αυξητική στήθους χρησιμοποιώντας μόνο εμφυτεύματα. 

Υπήρχαν περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να χειριστούν με ευκολία, και συγκεκριμένα:

  • Σε περιπτώσεις ήπιας ασυμμετρίας των μαστών.
  • Σε ασθενείς με σκολίωση και σκελετικές ασυμμετρίες, τα αποτελέσματα μετά τη χρήση εμφυτευμάτων συχνά δεν ήταν ικανοποιητικά ως προς τον τρόπο που προεξείχαν αλλά και ως προς το «γέμισμα» του άνω πόλου.
  • Σε περιπτώσεις με μεγάλη απόσταση μεταξύ των μαστών στις πολύ λεπτές γυναίκες.
  • Σε ασθενείς που είχαν κάνει αφαίρεση όγκου στο μαστό και είχαν εμφανείς ανωμαλίες στο περίγραμμα.
  • Σε ασθενείς που είχαν πάθει κάποια μόλυνση από προηγούμενη αυξητική στήθους και είχαν χειρουργικές ουλές.

Η νέα τεχνική MOTIVA HYBRID συνδυάζει τη δημιουργία όγκου με τη χρήση εμφυτευμάτων και ταυτόχρονα τη φυσική όψη και αίσθηση του στήθους με την υπερκείμενη και περιμετρική τοποθέτηση λίπους.

Τα πλεονεκτήματα της MOTIVA HYBRID

Τα οφέλη της αυξητικής στήθους με MOTIVA HYBRID είναι τα ακόλουθα:

  • Πετυχαίνει απόλυτα φυσικό σχήμα και αίσθηση με τη χρήση λίπους από τον ίδιο τον ασθενή. 
  • Εγγυάται αποτέλεσμα όγκου στο μαστό χρησιμοποιώντας μικρότερα εμφυτεύματα. 
  • Ταυτόχρονη Baby λιποαναρρόφηση.
  • Φυσική κίνηση.

Πως όμως επιτυγχάνεται το τέλειο αποτέλεσμα με την MOTIVA HYBRID;

Αρχικά, τα εμφυτεύματα σιλικόνης της MOTIVA HYBRID είναι από μόνα τους πιο φυσικά και μαλακά σε σχέση με άλλα. Στη συνέχεια με τη λιπομεταφορά που βασίζεται στη συγκεκριμένη τεχνική, ο πλαστικός χειρουργός επιτυγχάνει το τέλειο αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει εμφυτεύοντας το λίπος πάνω και γύρω από τα εμφυτεύματα σιλικόνης και κατορθώνει να αποφεύγονται τα ορατά όρια των εμφυτευμάτων. Αυτός ο τρόπος έχει πολύ καλά αποτελέσματα και σε γυναίκες με πολύ λεπτό δέρμα ή ακόμη και με πολύ αδύνατα σώματα κάνοντας το αποτέλεσμα να μη μοιάζει «ξένο». Με την ταυτόχρονη μεταφορά λίπους ο πλαστικός χειρουργός συνδυάζει εμφυτεύματα μικρότερου μεγέθους τα οποία «συμπληρώνει» με λίπος

Για το ιδανικό αποτέλεσμα υπολογίζεται, βάσει αλγορίθμου, ο όγκος του μοσχεύματος λίπους που πρέπει να μεταφερθεί στο στήθος, συνυπολογίζοντας την ποσότητα λίπους που πρόκειται να απορροφηθεί από τον οργανισμό κατά τη λιπομεταφορά.

Η διατήρηση της αρχικής ποσότητας λίπους που τοποθετείται ενισχύεται με τη χρήση μιας ειδικής συσκευής που το επεξεργάζεται μέσω ενός ειδικού φίλτρου. Αυτή η συσκευή μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα διατηρηθεί το 70% του λίπους που αναρροφάται. Το καθαρό λίπος συλλέγεται έπειτα και επανεισάγεται στην περιοχή των μαστών. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συντήρηση λιπώδους ιστού της αρχικής του μάζας. 

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά περισσότερο από τη συνηθισμένη διαδικασία αύξησης του μαστού. Αυτή η συνδυαστική μέθοδος δίνει στον πλαστικό χειρουργό τη δυνατότητα να δημιουργεί αρχικά με τη χρήση των εμφυτευμάτων το βασικό όγκο. Έπειτα μπορεί να τα περιβάλλει με λίπος πετυχαίνοντας έτσι μαλακή και φυσική υφή και αίσθηση. Ωστόσο τα βέλτιστα αποτελέσματα αυτών των δύο μεθόδων που λειτουργούν συνδυαστικά είναι επίσης ικανά να διορθώσουν μικρές ασυμμετρίες των μαστών. Έτσι συμβάλλουν και στη διόρθωση άλλων αισθητικών προβλημάτων που αφορούν στην αυξητική στήθους.

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας και ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Dr. Παπαϊωάννου θα σας συμβουλέψει προσωπικά για ό,τι σας απασχολεί.

beauty-has-no-filter-blog

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..