Μινι λίφτινγκ προσώπου

Μίνι λίφτινγκ προσώπου

Με μια ματιά
Κόστος Μίνι Λίφτινγκ

Το Μίνι Λίφτινγκ είναι μια παραλλαγή του κλασσικού λίφτινγκ προσώπου. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μικρή προσπέλαση, που γίνεται από μικρής έκτασης τομή. Χαρίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Βαρυτητα
Μέτρια
Ναρκωση
Τοπική
Διαρκεια παραμονησ
-
αφαιρεση ραμμάτων
5 μέρες
αποθεραπεία
3-6 μήνες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του Μίνι λίφτινγκ στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.  Όπως υποδηλώνει ο τίτλος της επέμβασης, το μίνι λίφτινγκ προσώπου είναι μια παραλλαγή του κλασικού λίφτινγκ προσώπου, μικρότερης έκτασης, με μικρότερες τομές και με μικρότερη αποθεραπεία. Η τεχνική αυτή είναι πολύ αποτελεσματική όταν υπάρχει κατάλληλη ένδειξη και είναι σκόπιμο να εφαρμόζεται μόνο σε κατάλληλα περιστατικά, τα οποία μπορούν να ωφεληθούν πολύ από αυτό.

  Η βασική διαφορά μεταξύ του μίνι και του ολοκληρωμένου λίφτινγκ είναι ο λαιμός. Στο μίνι λίφτινγκ, λόγω των περιορισμένων τομών, δεν υπάρχει επαρκής προσπέλαση για να διορθωθεί η χαλάρωση του λαιμού, παρά μόνο στο ανώτατο τμήμα του. Επίσης η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για άτομα με υπερβολική χαλάρωση του δέρματος, διότι στις περιπτώσεις αυτές χρειάζεται επέκταση των τομών ώστε να αφαιρεθεί η περίσσεια του δέρματος. Η προτεινόμενη ηλικία είναι 45-55, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί και σε πιο μεγάλες ηλικίες, εφόσον η χαλάρωση του δέρματος και του λαιμού το επιτρέπει.

  Η επέμβαση αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες παρεμβάσεις του προσώπου, όπως βλεφαροπλαστική, μεταφορά λίπους, λιποαναρρόφηση, προσθήκη προθέσεων ζυγωματικών και στο πηγούνι, peeling κτλ. Σκοπός είναι να υπάρχει συνολικά ένα φυσικό αποτέλεσμα και μια αρμονική εικόνα, δηλαδή να εμφανίζει όλο το πρόσωπο μια ηλικία και να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των διαφόρων περιοχών.


  Τεχνικές mini lift

  Ένα βασικό πλεονέκτημα του μίνι λίφτινγκ είναι ότι μπορεί άφοβα να διενεργηθεί με τοπική αναισθησία, καθώς δεν υπερβαίνει χρονικά συνήθως τις δύο ώρες. Υπάρχει βεβαίως η επιλογή της μέθης ή ακόμα και της γενικής αναισθησίας, ωστόσο και σε αυτές τις περιπτώσεις η ανάρρωση είναι πιο γρήγορη από ότι στο κλασικό λίφτινγκ. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της επέμβασης είναι η κατάλληλη ένδειξη καθώς και ο σχεδιασμός προεγχειρητικά, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η χαλάρωση.

  Μίνι λίφτινγκ Θεσσαλονίκη

  Στο μίνι λίφτινγκ ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως στο λίφτινγκ, δηλαδή η χαλάρωση των μαλακών μορίων αντιμετωπίζεται εσωτερικά, επαναφέροντας τις ανατομικές δομές σε υψηλότερη θέση και στηρίζοντάς αυτές με εσωτερικά ράμματα. Η προσπέλαση γίνεται από μια μικρής έκτασης τομή ακριβώς μπροστά από το αυτί, η οποία ξεκινάει μερικά εκατοστά πάνω από το αυτί στο τριχωτό της κεφαλής, κατεβαίνει οριακά μπροστά από τον τράγο και συνεχίζει μέχρι το λοβό, χωρίς να επεκτείνεται πίσω από το αυτί, όπως συμβαίνει στο κλασικό λίφτινγκ.

  Μέσω της μικρής αυτής προσπέλασης αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά η χαλάρωση στο οβάλ του προσώπου καθώς και στα ζυγωματικά και τα μάγουλα. Η περίσσεια του δέρματος μετατοπίζεται προς τα πάνω και συνήθως μπορούν να αφαιρεθούν με τον τρόπο αυτό μέχρι 2 εκατοστά δέρματος, χωρίς να χρειάζεται να επεκταθούν οι ουλές. Ταυτόχρονα μπορεί είτε να αφαιρεθεί λίπος με λιποαναρρόφηση, είτε να προστεθεί με λιπομεταφορά, ώστε να ελαφρύνει ένα βαρύ ενδεχομένως πρόσωπο, ή να γίνει μια αναδόμηση όγκου, στα σημεία που είναι απαραίτητο. Μετά την επέμβαση τοποθετείται συνήθως μια παροχέτευση για ένα 24ωρο.


  Αποθεραπεία μετά το μίνι λίφτινγκ

  Αμέσως μετά την επέμβαση τοποθετείται μια ειδική επίδεση, η οποία βοηθάει στο να περιοριστεί το οίδημα της περιοχής. Η επίδεση αυτή, όπως και η παροχέτευση αφαιρούνται την επόμενη ημέρα. Οι ασθενείς επιστρέφουν την ίδια μέρα στο σπίτι τους, λαμβάνοντας αντιβιοτική κάλυψη και ήπια παυσίπονα. Ο πόνος είναι εξαιρετικά περιορισμένος και έχει περισσότερο την αίσθηση τραβήγματος. Το οίδημα αρχίζει να εμφανίζεται την επόμενη ημέρα και σταδιακά αυξάνεται μέχρι την πέμπτη μέρα, ενώ αρχίζει να υποχωρεί μετά την πρώτη εβδομάδα.

  Πρακτικά μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει εκτός σπιτιού μετά την πέμπτη ημέρα, αφού δηλαδή αφαιρεθούν τα ράμματα και επιτρέπεται πλέον να λουστεί κανείς άφοβα. Οι εκχυμώσεις είναι σχετικά περιορισμένες κυρίως στην περιοχή των παρειών και μπορούν να καλυφθούν με λίγο concealer. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, σε άτομα που έχουν τάση να μελανιάζουν περισσότερο, μπορεί η αποθεραπεία της πρώτης φάσης να διαρκέσει περισσότερο.

  Αποτελέσματα μίνι λιφτ προσώπου

  Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την επέμβαση, ωστόσο γίνεται όλο και πιο ολοκληρωμένο, όσο υποχωρεί το οίδημα. Πρακτικά χρειάζεται περίπου 5, προκειμένου να εξαφανιστεί τελείως το οίδημα και να πάρει το πρόσωπο την τελική του εικόνα. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα ενός μίνι λίφτινγκ είναι μείωση της χαλάρωσης των παρειών και του οβάλ του προσώπου, μια πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση και ένα πρόσωπο που δείχνει πιο ελαφρύ και ξεκούραστο, αλλά πάνω από όλα φυσικό.

  2 Απαντήσεις

   1. Η απόφαση για ένα λίφτινγκ ή ένα μινι λίφτινγκ προσώπου είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Για να μπορέσουμε να παρέχουμε την βέλτιστη πρόταση είναι απαραίτητο να γίνει μια εκτίμηση του προσώπου, είτε δια ζώσης, είτε απομακρυσμένα με φωτογραφίες. Είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με το ιατρείο μας τηλεφωνικά.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..