BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Gliding brow lift- Κεντρική

Gliding Brow lift- Η νέα τεχνική foxy-eye χωρίς τομές 

Τα τελευταία χρόνια οι μικροεπεμβάσεις Gliding Brow Lift, καθώς και άλλες τεχνικές foxy eye και cat eye έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς σε ανθρώπους τόσο μικρότερης όσο και σε μεγαλύτερης ηλικίας. Ουσιαστικά, πρόκειται για τεχνικές βελτίωσης του σχήματος και της θέσης των φρυδιών και των ματιών, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα ηλικιακό όριο. 

Από την εμπειρία μας, οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα μέχρι πρόσφατα ήταν το ενδοσκοπικό λιφτ ή απλό λιφτ μετώπου και το κροταφικό λιφτ. Κάποιες φορές αυτά συνδυάζονται και με βλεφαροπλαστική ή κανθοπλαστική, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο! Σήμερα, στις πιο σύγχρονες τεχνικές έχει προστεθεί ένα ακόμα πολύ αποτελεσματικό μέσο για να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα, χωρίς τομές και ορατά σημάδια. 

Πρόκειται για την τεχνική Gliding Brow Lift. Η συγκεκριμένη τεχνική στα ελληνικά είναι γνωστή και ως λίφτινγκ διολίσθησης μετώπου, αλλά για ευκολία αναφερόμαστε σε αυτή ως βραζιλιάνικο λίφτινγκ μετώπου, από τη χώρα προέλευσης της! 

Τι είναι το Gliding Brow Lift ή Βραζιλιάνικο λίφτινγκ μετώπου; 

Το Gliding Brow Lift βασίζεται σε μια αρκετά δοκιμασμένη μέθοδο που ονομάζεται haemostatic net. Αυτή τη χρησιμοποιούμε πλέον κατά κόρον στα λίφτινγκ προσώπου και λαιμού, προκειμένου να μειώσουμε τις μελανιές, τη συλλογή υγρού και να στηρίξουμε καλύτερα το τράβηγμα του λίφτινγκ. Είναι μια εξωτερική ραφή που εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα απευθείας και δίνει την εικόνα «κεντήματος». 

Βασιζόμενη σε αυτήν την ραφή αναπτύχθηκε, λοιπόν, το Gliding Brow Lift. Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι διάρκειας 40 λεπτών περίπου και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή με νάρκωση, ενώ η ανάρρωση είναι σχετικά γρήγορη. Η προσπέλαση για την κινητοποίηση του μετώπου και των φρυδιών γίνεται από μια ελάχιστη οπή στη γραμμή των μαλλιών, η οποία χάνεται τελείως. Από εκεί γίνεται μια υποσκαφή του δέρματος μέχρι το φρύδι και χαμηλότερα μέχρι το ζυγωματικό. Σε επίπεδο αρκετά επιφανειακό, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των ζωτικών νεύρων. 

Μόλις έχει κινητοποιηθεί ικανοποιητικά το δέρμα, διενεργείται το βραζιλιάνικο λίφτινγκ του μετώπου και των φρυδιών. Η ανόρθωση αυτή στερεώνεται με τη βοήθεια του αιμοστατικού πλέγματος (haemostatic net). Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε εκτενείς ουλές στο δέρμα καθώς και πολύπλοκα συστήματα ή τεχνικές στερέωσης. Δεν τοποθετούνται παροχετεύσεις. Η αιμοστατική ραφή αφαιρείται μετά από 2 μέρες μαζί με τον επίδεσμο και ξεκινάει η φάση της ανάρρωσης. 

Η ανάρρωση μετά το Gliding Brow Lift 

Η αποθεραπεία μετά το Gliding Brow Lift είναι παρεμφερής όπως μετά από ένα μίνι κροταφικό λίφτινγκ, δηλαδή τοποθετείται μια επίδεση στο μέτωπο για 2-3 μέρες. H αιμοστατική ραφή αφαιρείται τη δεύτερη μέρα και το ράμμα στη γραμμή των μαλλιών μετά από 5 μέρες. Στο διάστημα αυτό απαγορεύεται η διαβροχή του μετώπου. 

Πόνος συνήθως δεν υπάρχει, ίσως ένα αίσθημα τραβήγματος για μερικές μέρες. Οι μελανιές συνήθως είναι ελάχιστες και υποχωρούν μετά από 10-15 μέρες, αλλά μπορούν στο διάστημα αυτό να καλυφθούν με concealer. Πρακτικά μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει μετά από μια εβδομάδα, χωρίς να φαίνεται κάποια ιδιαίτερη παραμόρφωση στο πρόσωπο. Τα αποτελέσματα από το Gliding Brow Lift γίνονται ορατά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα! 

Για ποιους είναι κατάλληλο το Βραζιλιάνικο λίφτινγκ μετώπου 

Το Gliding Brow Lift ενδείκνυται απόλυτα για ασθενείς που έχουν βλεφαρόπτωση, ασυμμετρίες του μετώπου και πτώση των φρυδιών. Ακόμα, μπορεί να αποτελέσει την ιδανική επιλογή για άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν πιο έντονο τόξο των φρυδιών, ή απλώς επιθυμούν να αποκτήσουν το λεγόμενο foxy eye. Δεν ενδείκνυται για μείωση των ρυτίδων του μετώπου, ούτε αντικαθιστά άλλες θεραπείες όπως η χρήση βοτουλινικής τοξίνης (μπότοξ). 

Δεδομένου ότι το βραζιλιάνικο λίφτινγκ μετώπου είναι μια επέμβαση αρκετά σύντομη και σχετικά αναίμακτη, μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα με άλλες επεμβάσεις του προσώπου. Κάποιες από αυτές είναι το λίφτινγκ προσώπου, παρειών και τραχήλου, η βλεφαροπλαστική, η λιπογλυπτική του προσώπου και άλλα. Ο συνδυασμός του Gliding Brow Lift με άλλες επεμβάσεις μπορεί να δώσει μια πολύ πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση αντιγήρανσης, καθώς η περιοχή των ματιών και των φρυδιών είναι πολύ σημαντική για την εικόνα όλου του προσώπου. 

Τέλος, το Gliding Brow Lift μπορεί να εφαρμοστεί για να πετύχουμε το foxy eye και το cat eye σε άτομα μικρότερης ηλικίας και αποτελεί μια απλή σχετικά μέθοδο με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας. Αποτελέσματα που δεν μπορούμε να πετύχουμε με άλλες τεχνικές όπως το λίφτινγκ με νήματα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Gliding Brow Lift; 

Το Gliding Brow Lift υπόσχεται εξαιρετικά αποτελέσματα και έχει αρκετά πλεονεκτήματα τα οποία συνοψίζοντας είναι τα εξής: 

  • Δεν έχει καθόλου σημάδια και ουλές 
  • Διενεργείται και με τοπική αναισθησία και είναι σύντομης διάρκειας 
  • Η αποθεραπεία είναι σχετικά εύκολη και δεν έχει ιδιαίτερες μελανιές και πρηξίματα 
  • Προσφέρει μεγάλη ακρίβεια στην ανόρθωση και τη στερέωση, που μας βοηθάει να διορθώσουμε ασυμμετρίες και να πετύχουμε ακριβώς το σχήμα που θέλουμε στο φρύδι 
  • Προσφέρει μακρόχρονα αποτελέσματα, συγκρίσιμα με άλλες τεχνικές, όπως το κροταφικό λίφτινγκ 
  • Μπορεί να εφαρμοστεί σε άντρες και γυναίκες και δεν υπάρχει ηλικιακό όριο 
  • Είναι ίσως η πιο προσιτή μέθοδος για να πετύχουμε το foxy eye 

Από την προσωπική μας εμπειρία, το Gliding Brow Lift δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα και είναι μια πολύ αξιόπιστη μέθοδος που εφαρμόζει ο πλαστικός χειρούργος τακτικά σε μεγάλο αριθμό περιστατικών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..