Επαναπροδιορισμός φύλου

Επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου

Με μια ματιά
Κόστος Επέμβασης Αλλαγής Φύλου

Η αλλαγή ή επαναπροσδιορισμός φύλου (sex reassignement surgery) γίνεται με σκοπό να αλλάξουμε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, ώστε να πετύχουμε θυληκοποίηση ή αρρενοποίηση, χωρίς να προκαλέσουμε παραμορφώσεις και δυσμορφίες. Διενεργούμε τις εξής επεμβάσεις αλλαγής φύλου

Από άντρα σε γυναίκα

    • ανάπλαση στήθους

    • θηλυκοποίηση του προσώπου

    • θηλυκοποίηση του σώματος

    • επεμβάσεις γεννητικών οργάνων

Από γυναίκα σε άντρα

    • αφαίρεση στήθους

    • αντροποίηση προσώπου

    • αντροποίηση σώματος

    • επεμβάσεις γεννητικών οργάνων

Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές στις επεμβάσεις αλλαγής φύλου μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.



    Περιγραφή

    Ο επαναπροσδιορισμός, γνωστή ως sex reassignement surgery, είναι μια πολύπτυχη και σοβαρή διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει την αλλαγή της των πρωτογενών και των δευτερογενών χαρακτήρων του φύλου απο τον πλαστικό χειρούργο.

    STAR blog
    Επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου 2

    Ο όρος “αλλαγή φύλου” είναι λανθασμένος και απόλυτα κακοποιητικός. Η αναφορά σε αυτή τη λανθασμένη ορολογία γίνεται εν γνώσει, για λόγους αναγνωσιμότητας της σελίδας από τις μηχανές αναζήτησης και δεν έχει καμία ιατρική, ηθική ή άλλη σημασία.

    Όσον αφορά τις δευτερογενείς αλλαγές, αυτές γίνονται με σκοπό να μπορεί ο/η ασθενής να εξαλείψει τις φαινοτυπικές του/της ιδιαιτερότητες, ώστε να μπορέσει να ενταχτεί ευκολότερα στο κοινωνικό σύνολο. Με την επανορθωτική χειρουργική διενεργούμε επεμβάσεις που αποσκοπούν στη μετατροπή χαρακτηριστικών που καθορίζονται γενετικά και γίνονται συμπληρωματικά, ώστε το ενδιαφερόμενο άτομο να αισθάνεται αυτό που θέλει να είναι και η κοινωνία να τον/την βλέπει για αυτό που θέλει να αισθάνεται. Οι επεμβάσεις που διενεργούμε είναι οι εξής:


    Για αλλαγή φύλου από άντρα σε γυναίκα


    Ανάπλαση στήθους

    Η επέμβαση αυτή γίνεται κατά βάση με ενθέματα σιλικόνης και είναι παρόμοια με την αύξηση του γυναικείου μαστού. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εμπειρία για τη σωστή επιλογή του ενθέματος και τη θέση αυτού, διότι ο αντρικός θώρακας διαφέρει ανατομικά από τον γυναικείο και η τήρηση των σωστών αναλογιών είναι αυτή που θα μας δώσει καλό αποτέλεσμα.

    Αλλαγή προσώπου

    Το αντρικό πρόσωπο διαφέρει επίσης ανατομικά από το γυναικείο, ακόμα και μετά από ριζική αφαίρεση των τριχών και οι διαφορές αυτές εντοπίζονται κυρίως στο σκελετό του κρανίου. Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τις διαφορές αυτές, συνδυάζοντας μια σειρά επεμβάσεων όπως η ρινοπλαστική, γενιοπλαστική, αύξηση ζυγωματικών, πλαστική του κρανίου μετώπου μαζί με lifting μετώπου καθώς και πολλές συμπληρωματικές επεμβάσεις και θεραπείες, ανάλογα με την περίπτωση. Με τις επεμβάσεις αυτές μπορούμε να προσεγγίσουμε τη θηλυκότητα του γυναικείου προσώπου, χωρίς να προκαλούμε παραμορφώσεις.

    Αλλαγή κορμού και άκρων

    Προκειμένου να προσαρμόσουμε τις αντρικές σωματικές αναλογίες σε αυτές του γυναικείου χρησιμοποιούμε την τεχνική της λιποαναρρόφησης και της λιπομεταφοράς (lipofilling) στις περιοχές που χρειάζεται. Ως παράδειγμα θα αναφέρουμε το τοπικό λίπος, το οποίο σε αντρικά σώματα αποθηκεύεται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ στις γυναίκες στην περιοχή των γλουτών. Με την τεχνική της λιπομεταφοράς μπορούμε να αντιστρέψουμε τις αναλογίες αυτές, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Επαναπροσδιορισμός γεννητικών οργάνων

    Στην περίπτωση των γεννητικών οργάνων, η τεχνική επιλέγεται με σκοπό να εξασφαλίσουμε ένα νέο κόλπο με βάθος, εύρος και φυσική λίπανση, διατηρώντας την αισθητικότητα και την ικανότητα οργασμού. Η επέμβαση αυτή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, όπου γίνεται ορχεκτομή και αφαίρεση των σηραγγώδων σωμάτων, αναστροφή του δέρματος του πέους, διαχωρισμός της βαλάνου σε δύο στελέχη, ένα για το σχηματισμό της κλειτορίδας, και ένα για τη δημιουργία του οπίσθιου τοιχώματος του κόλπου και σχηματισμός μιας ευρείας εισόδου του κόλπου, με εμφάνιση θηλυκή.

    Το πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι η σεξουαλική επαφή είναι δυνατή χωρίς χρήση λιπαντικού, ενώ η είσοδος του πέους δεν παρεμποδίζεται από στητικό ιστό, που ενδεχομένως διογκώνεται σε άλλες τεχνικές. Η αποκατάσταση μετά την επέμβαση διαρκεί περίπου 2 μήνες, όπου χρειάζεται στενή παρακολούθηση και διαστολή του νέου κόλπου με ομοιώματα.


    Για αλλαγή από γυναίκα σε άντρα


    Αρρενοποίηση στήθους

    Η αφαίρεση του μαστού γίνεται με τεχνική παραπλήσια της σμίκρυνσης μαστού και γίνεται συμπληρωματική λιποαναρρόφηση, ώστε να διορθωθούν τυχόν ατέλειες. Στα άτομα που διενεργείται αυτή η επέμβαση έχει προηγηθεί συνήθως ορμονική θεραπεία και ο μαστός εμφανίζει ατροφία και πτώση. Έτσι γίνεται πάντα μια σύσφιξη και ανόρθωση, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται το μέγεθος της θηλής. Σκοπός της επέμβασης είναι να αφαιρεθεί τελείως ο μαζικός αδένας και το περιττό δέρμα και να επανατοποθετηθεί η θηλή σε έκκεντρο σημείο, όπως στο αντρικό στήθος. Με την τεχνική που χρησιμοποιούμε η θηλή διατηρεί την αιμάτωση και την αισθητικότητά της.

    Αλλαγές προσώπου

    Οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στην προσθήκη των λεγόμενων γωνιών του αντρικού προσώπου και γίνονται με τη χρήση ενθεμάτων, με λιπομεταφορά ή με αλλαγές του οστέϊνου κρανίου.

    Επαναπροσδιορισμός γεννητικών οργάνων

    Από τις τεχνικές που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα, έχουμε καταλήξει αυτή με τα περισσότερα πλεονεκτήματα και τις λιγότερες επιπλοκές είναι η χρήση αγγειακού μισχωτού κρημνού από το μηρό ALT (anterior lateral thigh). Η τεχνική αυτή υπερτερεί σε σχέση με τη λήψη κρημνού από το αντιβράχιο, διότι το δευτερεύον έλλειμμα συρράπτεται απ’ευθείας, χωρίς μεγάλες ουλές. Επίσης δε χρειάζεται να γίνει μικροχειρουργική αναστόμωση, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών.

    Ο κρημνός αυτός, σε συνδυασμό με τη χρήση στητικού μηχανισμού με αντλία, είναι και λειτουργικός, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.

    57 Απαντήσεις

    1. Σχετικά με την αρρενοποίηση του στήθους, θα ήθελα να ενημερωθώ κατα πόσο διατηρείται η αισθητικότητα της θηλής και εαν είναι δυνατή σε άτομο που δεν λαμβάνει ορμονοθεραπεία.
      Επίσης, θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικα με τις αλλαγές προσώπου πόσο κοστίζουν και καποιες παραπάνω λεπτομέρειες εαν είναι δυνατό. Εαν ένα άτομο δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ορμονοθεραπεία, μπορούν να γίνουν αλλαγές ποθ να μην είναι τοσο αισθητές ωστε να έρχονται σε τρομερή αντίθεση με τα λοιπά εξωτερικά χαρακτηριστικά; Δηλαδή κατι πιο ουδέτερο.

      1. Η αισθητικότητα της θηλής διατηρείται στις περισσότερες επεμβάσεις αρρενοποίησης, εκτός από την περίπτωση που μεταφέρεται σαν ελεύθερο μόσχευμα, την οποία και αποφεύγουμε. Η επέμβαση μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως ορμονων, αν και σε μικρούς μαστούς οι ορμόνες μπορούν να προκαλέσουν κάποιου βαθμού ατροφία, χωρίς να έχει κάποιο πλεονέκτημα στο ίδιο το χειρουργείο. Το σίγουρο όφελος των ορμονών είναι η ανάπτυξη τριχοφυίας, που καλύπτει τις ουλές. Οι αλλαγές του προσώπου είναι εξατομικευμένες και δεν μπορεί να προταθεί κάποιο κόστος χωρίς εξέταση. Οι αλλαγές μπορούν να είναι από ήπιες μέχρι και πολύ ριζικές.

    2. Ήθελα να ρωτήσω..επειδή η γυναίκες έχουν συνήθως πιο ανοικτή λεκάνη από τους άντρες λόγο σκελετού..μπορεί αυτό με κάποια επέμβαση αν δεν αλλάξει η λεκάνη κατά την διάρκεια των ορμονών,να γίνει κάποια επέμβαση για να άνοιξη ο σκελετός στο σημείο της λεκανης; Και αν και κατά ποσό είναι επιτυχές και ποσό στοιχίζει;

      1. Η διόρθωση με ορμόνες είναι πρακτικά πολύ δύσκολη, διότι πρέπει να ξεκινήσει πριν την εφηβεία και συνήθως δεν υπάρχει συγκατάθεση των γονέων ή των ιατρών. Η χειρουργική διόρθωση της λεκάνης περιλαμβάνει προθέσεις σιλικονης, μεταφορά λίπους και άλλες τεχνικές και είναι πολύ επιτυχείς. Το κόστος δεν είναι σταθερό και εξαρτάται από την παρέμβαση που είναι απαραίτητη.

    3. Καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τελείως πρακτικό. Έχω ενημερωθεί, πως η αλλαγή φύλλου στην Ελλάδα δεν εγκρίνεται ιδιαιτέρως. Συνέπεια αυτού, πολλοί ψυχολόγοι προσπαθούν να λύσουν το “πρόβλημα” με θεραπείες για επαναπροσδιορισμό προσωπικότητας και να βρουν τα αίτια σε ψυχολογικά τραύματα κάτι που, αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, πολλές φορές οδηγεί τον ενδιαφερόμενο για αλλαγή σε απογοήτευση, αγανάκτηση και τον ωθούν σε ακόμα πιο δυσάρεστη θέση. Αποτέλεσμα είναι η αλλαγή φύλου στην ελληνική κοινότητα να μην είναι και τόσο εφικτή τελικά. Θα ήθελα να μάθω αν κάτι τέτοιο ισχύει κατά την αντικειμενική σας άποψη, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου και άλλων ψυχοφθόρων καταστάσεων και αν θα ήταν καλύτερα να το ψάξουμε στο εξωτερικό.
      Ευχαριστώ προκαταβολικά, για την κατανόηση!

      1. Οι επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου, όταν υπάρχει κατάλληλη ψυχιατριή ένδειξη, είναι απόλυτα εφικτές. Εμείς πραγματοποιούμε όλες τις σύγχρονες εγκεκριμένες τεχνικές που εφαρμόζονται στα περισσότερα κέντρα του εξωτερικού. Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο ψυχίατρο, για να σας κατευθύνει σωστά.

    4. Θα ήθελα να ρωτησω απο κορίτσι σε άρρεν. Είμαι 17 εγώ κι αλλη μια κοπελα επίσης και έχουμε αποφασίσει να αλλάξουμε έχουμε της εξής απορία ποσο είναι το κόστος για την αφαίρεση στήθους έχω δει και στα παραπάνω σχόλια οτι να πάρουμε τηλέφωνο για τέτοιες ερωτήσεις απλα δεν έχουμε τον μέσο να πάρουμε τηλέφωνο κι αν μπορουρασατε να μας πείτε πανω κάτω ποσο παει αυτή η εγχείρηση

      1. Για το κόστος καλό είναι να κάνουμε πρώτα μια συνάντηση γιατί κάθε στήθος είναι διαφορετικό και ανάλογα διαφοροποιείται και το κόστος. Μπορείτε να στείλετε από μία φωτογραφία στο email για να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση.

      1. Μπορούμε να αναλάβουμε όλη τη σειρά επεμβάσεων που είναι απαραίτητες, στο πρόσωπο, στήθος και γεννητικά όργανα.

      1. Συνεργαζόμαστε με όλες τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, ωστόσο οι επεμβάσεις αυτές δεν καλύπτονται μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.

    5. Γειά σας. Αν κάποιο άτομο θέλει να κάνει την πλαστική χειρουργική (σώμα, πρόσωπο κα.) στο εξωτερικό μπορεί?

      1. Προς το παρόν οι επεμβάσεις αυτές από εμάς γίνονται μόνο στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

      1. Εφόσον υπάρχει συγκατάθεση και των δυο γονέων και του ψυχιάτρου, θα μπορούσε η επέμβαση να γίνει και πριν τα 18.

    6. Αναφερομαι στην αρενοποιηση στηθους.
      εχω αρκετα μικρο και γυμνασμενο στηθοσ λογω προταθλιτησμου σκοπευω να αρχισω ορμονοθεραπεια, θα ηθελα να μου πειτε ποσο περιπου μπορει να κοστισει η εγχειρηση. ξερω και απο αλλους χειρουργους οτι κειμενεται γυρω στα 3 με 4 χιλιαρικα. εσεισ πειρπου ποσο παιρνετε ?

      1. Για να καθορίσουμε το κόστος θα πρέπει να γίνει πρώτα μια εξέταση ή τουλάχιστον να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email του ιατρείου. Αναλόγως του μεγέθους οι τεχνικές αλλά και το κόστος ποικίλουν.

      1. Πραγματοποιούμε τακτικά αρρενοποίηση στήθους, υστερεκτομές, κολπεκτομές, μετοϊδοπλαστικές, φαλλοπλαστικές και πολλές άλλες δευτερεύουσες επεμβάσεις.

    7. Γεια σας θα ήθελα να μάθω για την αυξητική στήθους από άντρα σε γυναίκα στο μετεγχειρητικό σταδιο…όσον αφορά την ανάρρωση του ασθενούς πληροφορίες…

      1. Εφόσον γίνει τοποθέτηση των προθέσεων σιλικόνης κάτω από το μυ, η ανάρρωση είναι ως εξής: 1 εβδομάδα περιορισμένες κινήσεις, 6 εβδομάδες αποχή από γυμναστική και έντονη σωματική δραστηριότητα και 6 μήνες απαγορεύεται η εκγύμναση των θωρακικών μυών. Ο πόνος είναι ανάλογος με το μέγεθος της πρόθεσης και είναι πιο έντονος τις πρώτες 3-4 ημέρες.

    8. Λαμβανω ηδη 2 Χρόνια ορμόνες κ παρακολουθούμε στενά απο Ενδοκρινολογο Ψυχίατρο Μικροβιολόγο Παθολόγο. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά κ έντονα.
      Πρόσφατα έκανα κ αυξητική μαστών. Τώρα μου έμεινε μόνο το χειρουργείο των γεννητικών οργάνων όπου θα με ενδιέφερε πολύ η τιμή. Ευχαριστώ!

      1. Προκειμένου να διευκρινίσουμε το είδος της επέμβασης καθώς και το κόστος είναι απαραίτητο να γίνει εξέταση από κοντά, ειδικά για ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο. Μπορείτε να καλέσετε στο 2310 426606 για πληροφορίες.

    9. Καλησπέρα. Σχετικά με την χορήγηση ορμονών (θυληκων για αντρες) υπάρχει καμία αλλαγή στην φωνή ή θα χρειαστεί χειρουργείο για να γίνει πιο θυληκη; Οι σχετικές ορμόνες θα καταστηλουν τις αντίστοιχες αντρικές;
      Ευχαριστώ!

      1. Η χρήση ορμονών μετά την εφηβεία δε μπορεί να επηρρεάσει τη φωνή. Υπάρχουν νέες τεχνικές για να γίνει πιο λεπτή η φωνή με χρήση laser, ωστόσο δε γνωρίζω εάν την εφαρμόζει κάποιος ΩΡΛ στην Ελλάδα.

    10. Καλησπέρα, είμαι γυναίκα που έχει αρρενωπο μέτωπο και θέλω να γίνει πιο θηλυκό. Δηλαδή πετάει το κόκκαλο στα φρύδια. Είναι η ίδια διαδικασία? Ποιά είναι η τιμή?

      1. Εφόσον συζητάμε για χειρουργική διόρθωση, η επέμβαση είναι περίπου η ίδια, με τη διαφορά ότι διαχειριζόμαστε διαφορετικά τη γραμμή των μαλλιών. Εκτός από τη χειρουργική παρέμβαση μπορεί να γίνει και σημαντική διόρθωση και με άλλους τρόπους, όπως με υαλουρονικό, λίπος κτλ, οπότε θα ήταν προτιμότερο να το εκτιμήσουμε από κοντά.

    11. Γεια σας! Θα ήθελα να μάθω σε ποιες τιμές κυμαίνονται οι επεμβάσεις αφαίρεσης μαστών και γεννητικών οργάνων (από γυναίκα σε άντρα) όπως επίσης και οι ενέσεις τεστοστερόνης στην Ελλάδα. Δεν έχω βρει τίποτα σχετικό στο διαδίκτυο και ενδιαφέρομαι να μάθω:)

      1. Το κόστος της επέμβασης μαστεκτομής εξαρτάται από την τεχνική που θα επιλεγεί και έχει να κάνει με το μέγεθος των μαστών και τη χαλάρωση. Για καλύτερη ενημέρωση καλύτερα να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή να γίνει εξέταση από κοντά.

    12. Καλησπέρα σας! Είμαι αγόρι, 23 ετών, και σκέφτομαι εδώ και καιρό να ξεκινήσω ορμονοθεραπεία. Θα μπορούσα να έλθω σε εσάς για μια πλήρη συμβουλευτική επί του θέματος;

      1. Βεβαίως μπορούμε να κανονίσουμε ένα συμβουλευτικό ραντεβού, μόλις βελτιωθούν τα πράγματα με τον κορονοϊό.

    13. καλησπέρα σας,
      ενδιαφέρομε για χειρουργική επέμβαση θηλυκοποίησης του προσώπου. Αναλαμβάνεται τέτοιες επεμβάσεις; η αποκατάσταση πόσο διάστημα παίρνει περίπου;

      1. Αναλαμβάνουμε όλες τις επεμβάσεις θηλυκοποίησης του προσώπου, συμπεριλαμβάνοντας ανοιχτό λίφτινγκ μετώπου με τρόχισμα στα κόκαλα, μείωση στο πηγούνι και τις γωνίες της γνάθου, προθέσεις ζυγωματικών, κανθοπλαστική, τραχειακό shaving και άλλα ανά περίπτωση.
        Η αποκατάσταση εξαρτάται από το είδος της επέμβασης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

    14. Καλησπέρα σας! Το μέγεθος των ποδιών μου είναι 42 νούμερο και δυσκολεύομαι να βρω γυναίκεια παπούτσια. Μπορεί να γίνει κάποια χειρουργική επέμβαση έτσι ώστε να μπορέσω να φοράω 41 νούμερο ή και μικρότερο; Και αν αναλαμβάνεται μία τέτοια επέμβαση.

      1. Ναι μπορούμε να κάνουμε μείωση στα μετατάρσια μέχρι περίπου 1 εκατοστό και γίνεται σε συνεργασία με τον ορθοπεδικό.

      1. Το ιατρείο μας είναι στη Θεσσαλονίκη και 2-3 φορές το μήνα βλέπω ασθενείς στο ιατρείο στη Γλυφάδα.

    15. Ενδιαφέρομαι για θηλυκοποίηση προσωπου καθώς και επεμβάσεις στο σώμα όχι όμως διόρθωση φύλου…. Στην παρούσα φάση έχω μία αρρενωπή εικόνα με αρκετή τριχοφυΐα και όλα τα χαρακτηριστικά αμιγώς ανδρικά Πώς μπορώ να ξεκινήσω αυτή τη διαδικασία και τι κόστος να υπολογίζω συνολικά?

      1. Για τη θηλυκοποίηση του προσώπου δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και δεν εμπίπτει στις επεμβάσεις που χρειάζονται συγκατάθεση ψυχιάτρου. Το ίδιο ισχύει για λιποαναρρόφηση, λιπομεταφορά και άλλες επεμβάσεις του σώματος. Για αυξητική στήθους ωστόσο ακολουθείται η κλασική διαδικασία μέσω των ψυχιάτρων.
        Το κόστος της θηλυκοποίησης ποικίλλει αρκετά, διότι περιλαμβάνει πολλές επιμέρους επεμβάσεις, οπότε είναι πιο σκόπιμο να το συζητήσουμε τηλεφωνικά ή από κοντά.

    16. Ποσο κοστιζει η αλλαγη φυλου απο αντρα σε γυναικα παρακαλω αλλαζετε και τα γενετικα οργανα σε γυναικεία επειδη αυτο θελω

      1. Για το κόστος και τις λεπτομέρειες της επέμβασης θα ήταν προτιμότερο να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά. Επίσης η αλλαγή αφορά τα γεννητικά όργανα, δηλαδή δημιουργείται απόλυτα λειτουργικός κόλπος και αιδοίο.

    17. Καλησπερα σας! Ηθελα να ρωτησω αν κατα την μεταβαση απο γυναικα σε αντρα γινεται καποια εγχειριση στα οστα των γοφων. Επισης, αν γινεται, μπορει καποιος να την κανει και εκτος της διαδικασιας της μεταβασης;

      Ευχαριστώ εκ των προτέρων

      1. Οι επεμβάσεις στα οστά είναι αρκετά βαριές και τις αποφεύγουμε. Θα μπορούσε εναλλακτικά να βελτιωθεί το σχήμα της λεκάνης με λιποαναρρόφηση ή με μεταφορά λίπους.

    18. Καλησπέρα σας ! θα ήθελα να σας ρωτήσω μέχρι ποια ηλικία μπορεί κανείς να κάνει αλλαγή φύλου από άντρα σε γυναίκα ! εγώ ας πούμε είμαι 49 χρειάζεται και ταυτοποίηση από ψυχολόγο ! σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ! ( Αυτό που με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι ολοκληρωτική αλλαγή στα γεννητικά όργανα και η ριζική αποτρίχωση και η αυξητική στήθους ! τα υπόλοιπα δεν με πειράζουν )

      1. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία, ωστόσο όσο μικρότερη ηλικία, τόσο καλύτερα ανακρίνεται το σώμα στις ορμόνες. Από πλευράς επεμβάσεων δεν επηρεάζει η ηλικία

    19. Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να καλύπτει το ικα το κόστος του top surgery για τρανς άτομα

          1. Πλέον σχεδόν όλοι οι ψυχίατροι αναλαμβάνουν περιπτώσεις διεμφυλικών. Αν θέλετε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις από συνεργάτες μας μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιατρείο μας τηλεφωνικώς.

    20. Γειά σας. Είμαι 18 ετών και έχω βεβαιωθεί ότι θέλω να προβώ στη σχετική μετάβαση. Αλλά δεν γνωρίζω που πρέπει να αποταθώ προτίστως. Σε ενδοκρινολόγο; Σε ψυχίατρο; Σε πλαστικό χειρουργό; Ευχαριστώ πολύ.

      1. Μπορούμε να ξεκινήσουμε μαζί να συζητήσουμε τη διαδικασία αλλά είναι προτιμότερο να γίνει η αρχή με τον ψυχίατρο.

    Αφήστε μια ερώτηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    fly in

    Fly in πλαστική

    Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

    virtual consultation

    Virtual Consultation

    Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

    To get in touch with us, please fill out the contact form below.

      Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..