Πλαστική Γλουτών Beauty

Πλαστική γλουτών

Μια σχετικά παρεξηγημένη επέμβαση είναι η πλαστική γλουτών με προθέσεις σιλικόνης. Ο λόγος είναι ότι στο παρελθόν υπήρχε σχετικά αυξημένο ποσοστό επιπλοκών, τόσο λόγω των υλικών, όσο και των τεχνικών που επιλέγονταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απορριφθεί ως μέθοδος από πολλούς πλαστικούς χειρουργούς. Ακόμα οδήγησε και σε μια αναπόφευκτη στροφή σε εναλλακτικούς τρόπους για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάποιοι από αυτούς είναι η μεταφορά λίπους και οι  ενέσιμες θεραπείες. Ωστόσο, χάρη στην εξέλιξη των υλικών, στις νέες τεχνικές για πλαστική γλουτων και την εμπειρία των τελευταίων ετών, μιλάμε πλέον για μια ασφαλέστατη επέμβαση με εξαιρετικά αποτελέσματα, εφάμιλλα της προσθετικής μαστών. 


Για ποιους είναι κατάλληλη η πλαστική γλουτών με προθέσεις 

Η πλαστική γλουτών αφορά τόσο γυναίκες, όσο και άντρες, χωρίς να υπάρχει κάποιος αυστηρός ηλικιακός περιορισμός. Οι ιδανικοί υποψήφιοι για αύξηση με προθέσεις σιλικόνης στους γλουτούς είναι άτομα που ανατομικά δεν έχουν τόσο αναπτυγμένο το γλουτιαίο μυ, λόγω χαμηλού σωματικού βάρους έχουν απώλεια όγκου στους γλουτούς ή εμφανίζουν με γενικότερη δυσαναλογία των γλουτών σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.  

Συγκρίνοντας την προσθετική με τo βραζιλιάνικο λίφτινγκ γλουτών, τα πλεονεκτήματα είναι ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά σε οποιοδήποτε άτομο έχει την ανάγκη αύξησης των γλουτών ανεξαρτήτως βάρους, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο αξιόπιστο και δε μεταβάλλεται με την πάροδο των ετών και τις αυξομειώσεις βάρους, η μεταβολή στο μέγεθος είναι πολύ πιο αξιόλογη και το σχήμα που προσδίδεται πολύ πιο εντυπωσιακό.  

Η ισορροπία το μυστικό για ένα φυσικό αποτέλεσμα 

Η επέμβαση για πλαστική γλουτών δε χρειάζεται να ταυτίζεται με υπερβολές και υπέρογκα οπίσθια. Σκοπός είναι να προσδώσουμε ένα ιδανικό σχήμα, χωρίς να υπερβάλουμε σε όγκο και ιδανικά θέλουμε οι αλλαγές να είναι φυσικές. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί επίσης να γίνει συνδυασμός της αύξησης γλουτών με προθέσεις σιλικόνης και με  λιπογλυπτική γλουτών, ώστε να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Η υβριδική αυτή μέθοδος δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα, διότι έτσι εξασφαλίζουμε το μέγεθος και το σχήμα με τις προθέσεις σιλικόνης, ενώ ταυτόχρονα διορθώνουμε τις όποιες ατέλειες με λιποαναρρόφηση και με μεταφορά λίπους γύρω από τους γλουτούς. 


Επιλογή των κατάλληλων υλικών στην πλαστική γλουτών 

Όπως στην πλαστική στήθους έτσι και στην πλαστική γλουτών η επιλογή των κατάλληλων προθέσεων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της επέμβασης. Οι προθέσεις γλουτών μοιάζουν αρκετά με αυτές του στήθους, ωστόσο περιέχουν αρκετά σκληρότερη και ανθεκτικότερη σιλικόνη και το κέλυφος είναι πολύ πιο ενισχυμένο, για να αντέχει στις μηχανικές καταπονήσεις. Όσον αφορά στο σχήμα, διακρίνουμε τις στρογγυλές και τις ανατομικές προθέσεις, ενώ σε κάποιες εταιρίες υπάρχει και η δυνατότητα οβάλ σχήματος. Η ασφαλέστερη επιλογή είναι οι στρογγυλές προθέσεις σιλικόνης, διότι εκμηδενίζουμε την πιθανότητα περιστροφής σε σύγκριση με τις οβάλ ή τις ανατομικές. Αν μάλιστα ο χειρούργος ακολουθήσει όλα τα βήματα το αποτέλεσμα από μια πλαστική γλουτών θα φαίνεται απολύτως εναρμονισμένο. 

Το μέγεθος και το είδος των ενθεμάτων καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα 

Αναφορικά με το μέγεθος προθέσεων σε μια αυξητική  γλουτών,  όπως και στις υπόλοιπες επεμβάσεις σώματος η επιλογή βασίζεται στις μετρήσεις της λεκάνης και των γλουτών και από εκεί καθορίζεται η διάμετρος των εμφυτευμάτων. Επιπλέον, το συνολικό μέγεθος καθορίζεται και από την προβολή των προθέσεων, δηλαδή το ύψος τους. Επειδή ακριβώς δεν επιδιώκουμε συνήθως υπερβολές, τόσο για πιο φυσικό αποτέλεσμα, όσο και για λόγους ασφάλειας, προτιμούμε να επιλέξουμε προθέσεις χαμηλής ή μέτριας προβολής.  

Να τονιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν εμφυτεύματα μαστών για την πλαστική γλουτών, όσο δελεαστικό κι αν είναι από άποψη κόστους. Οι μηχανικές καταπονήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και οι προθέσεις μαστών είναι πολύ πιθανότερο να οδηγηθούν σε πρόωρη ρήξη. Αντιθέτως, οι προθέσεις γλουτών είναι σχεδιασμένες για ακριβώς αυτόν τον σκοπό και είναι πολύ πιο ανθεκτικές.  


Πλαστική γλουτών με προθέσεις σιλικόνης 

Η  πλαστική γλουτών όπως και οι περισσότερες μέθοδοι για ανόρθωση γλουτών & μηρών διενεργείται συνήθως με ολική αναισθησία, με τον ασθενή σε πρηνή θέση και διαρκεί 1-1μιση ώρα. Η τομή τοποθετείται στη μεσογλουτιαία πτυχή, δηλαδή μεταξύ των γλουτών και το μήκος είναι 6-7 εκατοστά. Μελλοντικά το σημάδι αυτό εξαλείφεται σχεδόν τελείως και είναι πάντα κρυμμένο μεταξύ των γλουτών.  

Η τοποθέτηση των προθέσεων μπορεί να γίνει πάνω από το μυ, κάτω από το μυ ή μέσα στο γλουτιαίο μυ. Από τις τεχνικές αυτές που έχουν δοκιμαστεί, αυτή που έχει τα πιο φυσικά αποτελέσματα και τις λιγότερες επιπλοκές είναι η ενδομυϊκή, δηλαδή μέσα στο γλουτιαίο μυ. Έχει το πλεονέκτημα της καλύτερης κάλυψης στον πάνω πόλο, για να μη διαγράφεται έντονα το περίγραμμα της πρόθεσης, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει τους κινδύνους της τοποθέτησης κάτω από το μυ. 

Εφόσον δημιουργηθούν οι κοιλότητες και εξασφαλιστεί πλήρης αιμόσταση, γίνεται η πλαστική γλουτών με την  πλήρως άσηπτη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και τη στερέωση των μυών στη μεσογλουτιαια πτυχή. Δεν τοποθετούνται παροχετεύσεις, εκτός αν κρίνεται ότι υπάρχει έντονος κίνδυνος αιμορραγίας ή συλλογής υγρού. Η ραφή γίνεται με βιοδιασπώμενα ράμματα που δε χρειάζονται αφαίρεση.  

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να εφαρμόσουμε την υβριδική τεχνική για  πλαστική γλουτών. Αυτή συνδυάζει την παραπάνω διαδικασία  με το βραζιλιάνικο λίφτινγκ γλουτών (BBL). Αφού τοποθετηθούν οι προθέσεις και κλείσουν οι κοιλότητες, διενεργείται λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά του κορμού και ενδεχομένως στους μηρούς και ένα μέρος του λίπους τοποθετείται με την τεχνική EVL στον έξω και πάνω πόλο των γλουτών. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε ίσως τη μέγιστη διόρθωση στο μέγεθος και το σχήμα των γλουτών.  


Αποθεραπεία μετά από μία πλαστική γλουτών 

Η αποθεραπεία μετά την πλαστική γλουτών είναι δυστυχώς λίγο παρεξηγημένη και πολλοί ασθενείς έρχονται τρομοκρατημένοι πριν την επέμβαση, κάτι που δεν έχει βάση στην πραγματικότητα. Μετά την επέμβαση, τοποθετείται ειδικό λαστέξ γλουτών και συνήθως αποφυγή πίεσης των γλουτών για 3 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο ύπνος πρέπει να γίνεται μπρούμυτα, χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που κάθεται κανείς σε καρέκλα και χρειάζεται επίσης αποχή από γυμναστική για 6 εβδομάδες. Από την εμπειρία μου κανένας ασθενής δεν παραπονιέται για πόνο μετά την πλαστική γλουτώνκαι δε χρειάζεται κάλυψη με ισχυρά παυσίπονα. Συνήθως δεν υπάρχουν μελανιές και τα πρηξίματα είναι πολύ ήπια.  

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την πλαστική γλουτών στη Θεσσαλονίκη επικοινωνήστε μαζί μας!

Αποτελέσματα από την πλαστική γλουτών 

Αναφορικά με το αποτέλεσμα μετά την πλαστική γλουτών, οι προθέσεις χρειάζονται 3-6 μήνες προκειμένου να πάρουν την οριστική τους θέση και να ενσωματωθούν πλήρως. Μετά από αυτό το διάστημα δεν υπάρχει καθόλου η αίσθηση ξένου σώματος και επίσης δεν εμποδίζουν στις αθλητικές δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα σε μια πλαστική γλουτών είναι εξαιρετικά φυσικό και δε φαίνεται ότι έχει γίνει κάποια παρέμβαση.
Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Γιατί να μην επιλέξω τη μέθοδο για πλαστική γλουτών με ενέσιμες θεραπείες;

Η διόρθωση του μεγέθους των γλουτών με ενέσιμες τεχνικές δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμη με την πλαστική γλουτών. Από τις ενέσιμες θεραπείες, η ασφαλέστερη είναι με υαλουρονικό, το οποίο έχει μια διάρκεια ζωής 1-2 χρόνια και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει κοκκιώματα ή άλλες επιπλοκές, ειδικά αν εφαρμόζεται τακτικά. Άλλου τύπου ενέσιμων θεραπειών όπως με υγρή σιλικόνη, υδρογέλη και ακρυλικά υλικά είναι τελείως ακατάλληλη και μη αποδεκτή ιατρικά, καθώς το ποσοστό επιπλοκών είναι πάρα πολύ υψηλό.

Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί κάποια επιπλοκή μετά από την πλαστική γλουτών;

Παλαιότερα το ποσοστό επιπλοκών για μια πλαστική γλουτών ήταν σχετικά υψηλό και καθιστούσε την επέμβαση αυτή σχετικά απαγορευτική. Πλέον, με την εξέλιξη των τεχνικών και των υλικών, οι επιπλοκές έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Δε χρειάζεται ο φόβος να είναι αποτρεπτικός, διότι η επέμβαση έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να αλλάξει ριζικά το σωματότυπο.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fly in

Fly in πλαστική

Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

virtual consultation

Virtual Consultation

Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

To get in touch with us, please fill out the contact form below.

    Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..