Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική

Με μια ματιά
Κόστος Βλεφαρόπλαστικής

Με τη βλεφαροπλαστική γίνεται διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος στά πάνω ή κάτω βλέφαρα και αφαίρεση της “σακούλας¨ κάτω από τα μάτια. Οι τομές γίνονται σε σημείο ώστε να μην είναι ορατές.

 

Βαρύτητα
Ήπια
Ναρκωση
Τοπική
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
-
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΡΑΜΜΑΤΩΝ
5 ημέρες
ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
2-3 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές βλεφαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις πιο συχνές αλλά ταυτόχρονα και μια από τις πιο απαιτητικές επεμβάσεις προσώπου. Στα άνω βλέφαρα, σκοπός μιας τέτοιας επέμβασης είναι να διορθωθεί τη χαλάρωση του άνω βλεφάρου, αφαιρώντας το «καπάκι» που σκεπάζει το μάτι, το οποίο δίνει κουρασμένη και θλιμμένη όψη στο βλέμμα. Στα κάτω βλέφαρα, σκοπός είναι να αφαιρεθεί η σακούλα, να βελτιωθεί το βαθούλωμα που υπάρχει στη γραμμή των δακρύων (tear trough), να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση του κάτω βλεφάρου και να διορθωθεί η γωνία του ματιού. Ειδικά για τα κάτω βλέφαρα, η σωστή εκτίμηση και εκτέλεση του πλαστικού χειρούργου σε μια βλεφαροπλαστική είναι ύψιστης σημασίας.  

  STAR blog
  Βλεφαροπλαστική 2

  Μία από τις συχνότερες επεμβάσεις που πραγματοποιούμε. Το σημείο-κλειδί είναι η σωστή εκτίμηση και επιλογή της κατάλληλης τεχνικής!

  Αισθητικές διορθώσεις που επιτυγχάνονται με μια βλεφαροπλαστική 

  Με τη βλεφαροπλαστική μπορούμε να επεκταθούμε και σε άλλες διορθώσεις, αισθητικές και λειτουργικές. Για παράδειγμα μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα και την κλίση των ματιών, να αντιμετωπίσουμε τη βλεφαρόπτωση και να διορθώσουμε τη χαμηλή σακούλα που υπάρχει στα όρια με το ζυγωματικό (festoon). Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να επέμβουμε ακόμα πιο ριζικά, να διενεργήσουμε ένα μίνι λίφτινγκ του μέσου προσώπου ή να συνδυάσουμε τη βλεφαροπλαστική με άλλες επεμβάσεις όπως το λίφτινγκ μετώπου ή το κροταφικό λίφτινγκ, για να πετύχουμε το λεγόμενο Foxy eye ή cat eye. 

  Η ηλικία που διενεργείται μια βλεφαροπλαστική είναι σχετική. Στα άνω βλέφαρα, συνήθως διενεργείται σε ηλικίες 45 και άνω, ενώ στα κάτω βλέφαρα μπορεί να γίνει ακόμα νωρίτερα. Περισσότερη σημασία έχει η χαλάρωση και οι ανατομικές ιδιαιτερότητες των βλεφάρων και όχι η ηλικία. 

  Εξάλλου, πρόκειται για μία από τις συχνότερες επεμβάσεις που πραγματοποιούμε. Το σημείο-κλειδί είναι η σωστή εκτίμηση και επιλογή της κατάλληλης τεχνικής! 

  Τεχνικές για τη σωστή Βλεφαροπλαστική 

  Στα άνω βλέφαρα, η βλεφαροπλαστική διενεργείται συνήθως με τοπική αναισθησία και είναι σχετικά μικρής διάρκειας. Εκτιμάται αρχικά η χαλάρωση του δέρματος και εάν και σε τι βαθμό υπάρχει πρόπτωση του λίπους στο έσω τμήμα του βλεφάρου. Η αφαίρεση του δέρματος είναι απόλυτα υπολογισμένη και συνήθως συντηρητική, για να αποφύγουμε λειτουργικά προβλήματα όπως λαγόφθαλμο και αδυναμία σύγκλεισης των βλεφάρων. Η αφαίρεση του λίπους είναι επίσης πολύ συντηρητική, μόνο στο έσω τμήμα, για να μην οδηγήσει η επέμβαση σε δυσμορφία τύπου Α, αποσκελετωμένη και άδεια εικόνα των ματιών. Η επέμβαση μπορεί να διενεργηθεί μαζί με κανθοπηξία, δηλαδή καθήλωση της έξω γωνίας του ματιού σε ανώτερη θέση, ώστε να μην υπάρχει θλιμμένη όψη στα μάτια και να γίνει το σχήμα πιο αμυγδαλωτό.  

  Σε περιπτώσεις πραγματικής βλεφαρόπτωσης μπορούν να γίνουν επιπλέον χειρισμοί αναδίπλωσης του ανελκτήρα του βλεφάρου ή ανόρθωσης της ταρσιαίας πλάκας. Μπορεί επίσης η άνω βλεφαροπλαστική να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, όπως κάτω βλεφαροπλαστική, λίφτινγκ μετώπου ή λίφτινγκ προσώπου.  

  Μέθοδοι για βλεφαροπλαστική στα κάτω βλέφαρα 

  Στα κάτω βλέφαρα, υπάρχουν διάφορες επιλογές, ανάλογα με την ένδειξη που υπάρχει  σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, όταν υπάρχει μόνο σακούλα, μπορεί να γίνει αφαίρεση της σακούλας μέσω του επιπεφυκότα (transconjuctaval), χωρίς εξωτερικές ουλές. Η τεχνική αυτή έχει άριστα αποτελέσματα, γρήγορη αποθεραπεία και καμία ουλή.  

  Όταν υπάρχει χαλάρωση του δέρματος του κάτω βλεφάρου, μπορεί να γίνει μια απλή αφαίρεση του δέρματος όπως στην άνω βλεφαροπλαστική, ή μπορεί να συνδυαστεί με αφαίρεση σακούλας μέσω του επιπεφυκότα ή ανοιχτά. Σε περιπτώσεις πιο έντονης χαλάρωσης όλης της κατασκευής των βλεφάρων, μπορεί να γίνει μια νέα στερέωση τόσο του έξω κανθού με κανθοπηξία ή κανθοπλαστική και συνδυαστικά του σφιγκτήρα του βλεφάρου. Η βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων μπορεί να επεκταθεί ακόμα χαμηλότερα, για να βελτιωθεί η γραμμή των δακρύων (tear trough) και ή χαμηλή σακούλα κάτω από τα βλέφαρα (malar bags-festoon). 

  Σε πολύ ήπιες περιπτώσεις δερματικής χαλάρωσης, μπορούμε να βελτιώσουμε τα άνω και κάτω βλέφαρα με εξάχνωση με laser ή με ραδιοσυχνότητες. Ένα επιπλέον εργαλείο είναι η μεταφορά λίπους στα βλέφαρα και περιοφθαλμικά, που συμπληρώνει και ολοκληρώνει την όποια διόρθωση διενεργούμε επεμβατικά. 


  Αποθεραπεία μετά τη βλεφαροπλαστική 

  Η βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων γίνεται με τοπική νάρκωση, ενώ όταν γίνεται συνδυαστική άνω και κάτω καλό είναι να γίνεται με τοπική νάρκωση και μέθη. Δε χρειάζεται διαμονή στην κλινική. Εφόσον υπάρχει η επιθυμία από το άτομο που υποβάλλεται στην επέμβαση, μπορεί να γίνει και με γενική αναισθησία, πάλι χωρίς διαμονή στην κλινική. 

  Η επούλωση διαρκεί 5 ημέρες οπότε αφαιρούνται και τα ράμματα, οι δε ουλές χρειάζονται 1-2 μήνες για να φτάσουν σε σημείο που θα ξεχωρίζουν ελάχιστα ή και καθόλου. Στα πάνω βλέφαρα η αποθεραπεία είναι πολύ σύντομη και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ή μόνο ελάχιστες μελανιές. Στα κάτω βλέφαρα το πρήξιμο χρειάζεται 2-6 εβδομάδες για να υποχωρήσει τελείως. 

  Συνήθως τα άτομα που υποβάλλονται σε βλεφαροπλαστική μπορούν να κυκλοφορήσουν άμεσα εκτός σπιτιού φορώντας γυαλιά ηλίου. Μετά την πέμπτη μέρα τα γυαλιά δε χρειάζονται και μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει ελεύθερα, βάζοντας λίγο concealer πάνω στις μελανιές, όταν υπάρχουν. 

  Αποτελέσματα βλεφαροπλαστικής

  Μετά την βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων εξαφανίζεται τελείως η χαλάρωση του δέρματος και το βλέφαρο αποκτά πιο νεανική όψη, χωρίς να αλλοιωθεί σε καμία περίπτωση το σχήμα του ματιού και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Επίσης βελτιώνεται σημαντικά το πρωινό πρήξιμο και τα μάτια φαίνονται συνολικά πιο ξεκούραστα. Οι ουλές εξαφανίζονται τελείως και μετά από έναν περίπου χρόνο είναι σχεδόν αόρατες, ακόμα και στα μάτια των ειδικών. Τα κάτω βλέφαρα έχουν σχεδόν εξίσου καλή επούλωση και οι ουλές είναι επίσης δυσδιάκριτες. Οι σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια υποχωρούν τελείως και οι μαύροι κύκλοι βελτιώνονται σημαντικά. Τόσο στην άνω όσο και στην κάτω βλεφαροπλαστική δεν αφαιρείται μεγάλη ποσότητα λίπους αλλά γίνεται ανακατανομή αυτού, με αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση να μην “αδειάζει” το μάτι. Όσον αφορά σε μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις προσώπου, στο cat eye, το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, καθώς το μάτι γίνεται πιο αμυγδαλωτό ή πιο σχιστό, ανάλογα με τις ανάγκες. Το αποτέλεσμα των επεμβάσεων αυτό διαρκεί μακροχρόνια, από την εμπειρία μας πάνω από 15 χρόνια. Επίσης το αποτέλεσμα της επέμβασης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιτευχθεί με μη χειρουργικά μέσα, όπως το υαλουρονικό, το λέϊζερ ή η θεραπεία με βουτολινική τοξίνη (Μποτο x).
  Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

  Πόσο καιρό κρατάνε τα πρηξίματα και τι μπορώ να κάνω για να μειωθούν;

  Στη βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων το πρήξιμο είναι συνήθως ήπιο, και κρατάει περίπου 1 εβδομάδα. Στο κάτω βλέφαρο μπορεί να εμφανιστεί οίδημα, το οποίο υποχωρεί μετά από 2-6 εβδομάδες. Τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση συνιστούμε να κοιμάται ο/η ασθενής με 2 μαξιλάρια και το πρώτο 24ωρο να τοποθετεί στα μάτια ψυχρά επιθέματα

  Τι επιπλοκές μπορεί να εμφανιστούν μετά από μια βλεφαροπλαστική;

  Στα άνω βλέφαρα το ποσοστό επιπλοκών είναι πολύ χαμηλό και αφορά κυρίως σε παρωδικό πρήξιμο, μελανιές και διαταραχές της επούλωσης. Στα κάτω βλέφαρα, όσο πιο πολύπλοκη ή τραυματική η επέμβαση, τόσο συχνότερα μπορούν να εμφανιστούν επιπλοκές, όπως εκτρόπιο, scleral show, ουλές και διαταραχή επούλωσης. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι στα κάτω βλέφαρα χρειάζεται πολύ συντηρητικές επιλογές και χειρισμούς, πάντα με γνώμονα τις κατάλληλες ενδείξεις για κάθε περίπτωση.

  Πραγματικά Περιστατικά

  Βλεφαροπλαστική

  Λιφτινγκ προσώπου

  Πριν & Μετά

  Lifting Προσώπου σε Γυναίκα Άνω των 60 Πριν την Επέμβαση

  Πριν

  Lifting Προσώπου σε Γυναίκα Άνω των 60 Μετά την Επέμβαση

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  62
  Ύψος
  165
  Ηλικία
  57
  Ολικό λίφτινγκ προσώπου, συμπεριλαμβάνοντας λίφτινγκ παρειών και τραχήλου, ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου, βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρων
  Βλεφαρόπτωση

  Πριν & Μετά

  Βλεφαρόπτωση περιστικό-πριν την επέμβαση

  Πριν

  Βλεφαρόπτωση το αποτέλεσμα της επέμβασης

  Μετά

  ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΡΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
  Φύλο
  Άντρας
  Βάρος
  74
  Υψος
  177
  Ηλικία
  20
  Διόρθωση βλεφαρόπτωσης
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

  12 Απαντήσεις

  1. είμαι άνδρας 60 ετών κι έχω σακούλες (κάτω βλέφαρα) παρακαλώ θέλω να γνωρίζω το κόστος, τη διάρκεια του αποτελέσματος, αν θα ξαναεμφανισθούν στο μέλλον πάλι οι σακούλες και με απασχολεί το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας γιατί εργάζομαι σε γραφείο που δεν μπορώ να το κλείσω

   1. Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής για τα κάτω βλέφαρα είναι πολύ μακρόβιο και από την εμπειρία μας κρατάει για περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ οι σακούλες συνήθως δεν ξαναεμφανίζονται. Η αποθεραπεία στους άντρες είναι σχετικά γρήγορη, ρεαλιστικά χρειάζεται 5-6 ημέρες αποχή από την εργασία και περίπου 15-20 ημέρες για να μην είναι σχεδόν καθόλου εμφανές ότι προηγήθηκε επέμβαση. Αναφορικά με το κότος, δεδομένου ότι η βλεφαροπλαστική έχει πολλές διαφορετικές τεχνικές, όπως εξωτερική, εσωτερική, κανθοπλαστική, κανθοπηξία κτλ καθώς και διαφορετικές μορφές αναισθησίας, θα ήταν προτιμότερο να προηγηθεί μια κλινική εκτίμηση από κοντά.

  2. Γεια σας, είμαι άντρας 26 χρονών και έχω πτώση βλεφάρου στο δεξί μάτι που δεν καλύπτει την κόρη του ματιού αλλά είναι ιδιαίτερα εμφανές στο πρόσωπο μου. Γίνεται η διόρθωση άνω βλεφάρου σε άτομα της ηλικίας μου και αν ναι υπάρχει ρίσκο να γίνει χειρότερα;

   1. Βεβαίως μπορεί να γίνει χειρουργική διόρθωση της βλεφαρόπτωσης σε αυτήν την ηλικήα και το ρίσκο είναι πολύ χαμηλό. Για να εκτιμήσουμε ακριβώς το πρόβλημα θα πρέπει να γίνει μια κλινική εξέταση από κοντά.

  3. Εχω κάνει βλέφαρο πλαστική άνω κ κάτω, έχουν περασει οχτώ μήνες αλλά ακόμη τα μάτια μου είναι προς τα κάτω, διορθώνεται με επέμβαση ή θα γίνει με τον καιρό ; ευχαριστώ

   1. Συνήθως μετά τους 6 μήνες από τη βλεφαροπλαστική, μπορούμε να πούμε πως το αποτέλεσμα κατασταλάζει, ωστόσο κάποιες φορές παίρνει μέχρι και ένα έτος. Εάν βέβαια η έξω γωνία των ματιών είναι προς τα κάτω, πιθανότατα χρειάζεται να γίνει ένα επιπλέον χειρισμός που λέγεται κανθοπλαστική, που θα διορθώσει τυχόν ατέλειες που υπάρχουν από τη βλεφαροπλαστική.

  4. Έκανα βλέφαρο πλαστική πριν 16 χρόνια. Στο ένα μάτι ξαναεμφανιστηκε “σακούλα” και στα επάνω βλέφαρά έχω αρκετη χαλάρωση. Μπορεί να επαναληφθεί η επέμβαση; να συνδυαστεί με κανθοπηξια; είμαι 59 ετών..

   1. Δεν υπάρχει περιορισμός και σίγουρα μπορεί να γίνει νέα επέμβαση για να διορθωθεί η σακούλα και η χαλάρωση. Εάν χρειάζεται κανθοπλαστική ή κανθοπηξία εξαρτάται από την περίπτωση και το αποφασίζουμε κατόπιν λεπτομερούς εξέτασης.

  5. Έχω κάνει επέμβαση στα κάτω βλέφαρά σακούλες μαύρους κύκλους. Επειδή δεν πέτυχε σε πόσο καιρό μπορώ να ξανά κάνω επέμβαση να το διορθώσω;

   1. Μετά τη βλεφαροπλαστική θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, πριν προβεί κανείς σε διορθωτική επέμβαση.

   1. Ναι, δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για την επέμβαση αυτη, διότι εκτός από ηλικιακούς παράγοντες, υπάρχουν ανατομικοί παράγοντες που μπορεί να προκαλούν βλεφαρόπτωση που αντιμετωπίζονται ασχέτως ηλικίας.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..