Λίφτινγκ προσώπου

Λίφτινγκ προσώπου

Με μια ματιά
Κόστος Λίφτινγκ Προσώπου

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές λίφτινγκ προσώπου προκειμένου να πετύχουμε διόρθωση της χαλάρωσης του δέρματος στο πρόσωπο.

Ανάλογα με την περιοχή, διαχωρίζουμε το λίφτινγκ σε:

 • Ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου-ματιών
 • Ανοιχτό λίφτινγκ μετώπου
 • Λίφτινγκ μέσου προσώπου-λαιμού
 • Mini facelift παρειών με τομή βλεφαροπλαστικής
 • Λίφτινγκ λαιμού

Βαρύτητα
Μέτρια
Ναρκωση
Γενική
Διαρκεια παραμονησ
1-2 βράδια
αφαίρεση ραμματων
5 και 12 ημέρες
Αποθεραπεία
3-6 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του λίφτινγκ προσώπου στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Παρότι έχουν αναπτυχθεί πολλές ηπιότερες τεχνικές ανανέωσης, εντούτοις συνεχίζει να είναι αναντικατάστατο για την λύση πολλών προβλημάτων. Το ενδοσκοπικό λίφτινγκ του μετώπου έχει επικρατήσει για την πτώση του μετώπου και των φρυδιών διότι δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά και τις κινήσεις του μετώπου. Επίσης το τράβηγμα στα μάγουλα και τον λαιμό εστιάζεται περισσότερο στο τράβηγμα των μυών και περιτονιών και έχει σαν αποτέλεσμα την φυσικότητα και μακροχρονιότητα του αποτελέσματος και εξαιρετικές ουλές οι οποίες μετά από λίγους μήνες χάνονται σχεδόν τελείως. Το λίφτινγκ του λαιμού μπορεί να γίνει και μόνο του χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει όλο το πρόσωπο.

  Αναλυτικότερα μπορούμε για λόγους πρακτικούς να χωρίσουμε το πρόσωπο σε τρία τριτημόρια. Το άνω που είναι μέχρι και τα άνω βλέφαρα, το μέσο πρόσωπου μέχρι τις γωνίες του στόματος και το κάτω. Για την βλεφαροπλαστική που τις περισσότερες φορές γίνεται μαζί με το lifting θα μιλήσουμε ξεχωριστά.


  Τεχνικές

  Στο άνω τριτημόριο στα 90% των περιστατικών, το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μας λύνει το πρόβλημα της πτώσης του μετώπου και των φρυδιών και κατ΄ επέκταση μεγάλο μέρος της χαλάρωσης των άνω βλεφάρων. Για να επιτευχθεί γίνονται 3-5 μικρές τομές μέσα στα μαλλιά χωρίς να κοπούν καθόλου τρίχες. Από τις τομές αυτές παρασκευάζονται ενδοσκοπικά όλα τα μαλακά μόρια του μετώπου και τραβιούνται προς τα επάνω ώστε να γίνει μία επανατοποθέτηση του πάνω στο σκελετό.

  Ταυτόχρονα εξασθενίζουμε ελεγχόμενα του μεσόφρυους μύες ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι ρυτίδες στην μεσόφρυα χώρα χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η κίνηση του μετώπου ή των φρυδιών. Με την τεχνική αυτή μπορούμε εφόσον είναι επιθυμητό να ανορθώσουμε την έξω γωνία του ματιού. Συνήθως με το τράβηγμα αυτό διορθώνεται η χαλάρωση του άνω βλεφάρου και σπανίως χρειάζεται να γίνει και η άνω βλεφαροπλαστική.

  Σπανιότερα απαιτείται να γίνει ανοιχτό λίφτινγκ του μετώπου, στο οποίο γίνεται μία κοροναία τομή από τον άνω πόλο του ενός αυτιού μέσα στα μαλλιά ή στην μπροστά γραμμή των μαλλιών μέχρι τον άνω πόλο του άλλου αυτιού. Η τεχνική προτιμάται όταν είναι πολύ φαρδύ το μέτωπο και πρέπει να στενέψει ή όταν πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν και κάποιες αλλαγές στα οστά του κρανίου, όπως π.χ. σε εξογκώματα στην μεσόφρυα χώρα ή σε υπερτροφικά υπερόφρυα τόξα.

  Λίφτινγκ Προσώπου
  Λίφτινγκ Προσώπου

  Στο μέσο τριτημόριο αποσκοπούμε στο να ανορθώσουμε τα μάγουλα, να διορθώσουμε τις χειλεοπαρειακές αύλακες που βάθυναν με την πάροδο του χρόνου και να διορθώσουμε τις ρυτίδες που εμφανίζονται στις γωνίες του στόματος σαν αποτέλεσμα της χαλάρωσης.

  STAR blog
  Λίφτινγκ προσώπου 3

  Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό. Μας επιλέγετε γιατί φέρνουμε φυσικό αποτέλεσμα προτείνοντας τη λύση που είναι κατάλληλη αποκλειστικά για εσάς!

  Παλαιότερα με το κλασσικό λίφτινγκ του προσώπου τραβούσαμε το δέρμα αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντοτε ικανοποιητικά. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να τραβήξουμε επιλεκτικά ορισμένους μιμικούς μύες του προσώπου και κάποιες περιτονίες ώστε να έχουμε ένα φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

  Μπορούμε δε τα ανατομικά αυτά στοιχεία να τα αναδιπλώσουμε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσθέσουμε όγκο στα μάγουλα εφόσον χρειάζεται. Επίσης λόγω της έλλειψης τάσης στο δέρμα οι ουλές γίνονται εξαιρετικές σε βαθμό τέτοιο που να μπορεί κανείς μετά από 5-6 μήνες να τραβήξει τα μαλλιά του προς τα πίσω χωρίς να φοβάται ότι θα γίνουν εμφανείς οι ουλές.

  Εναλλακτικά μπορεί να γίνει λίφτινγκ του μέσου προσώπου μέσα από την τομή της κάτω βλεφαροπλαστικής. Η επέμβαση αυτή έχει σχετικά περιορισμένα αποτελέσματα, συγκριτικά με το κλασικό λίφτινγκ προσώπου και μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι τομές είναι ελάχιστες και εξαφανίζονται τελείως μετά από 3 μήνες.

  Στο κάτω τριτημόριο δηλαδή στον τράχηλο, συνήθως η χαλάρωση αφορά το δέρμα και το μυώδες πλάτυσμα που είναι ο πιο επιφανειακός μυς του τραχήλου καθώς και το λίπος.

  Συνήθως η χειρουργική διόρθωση γίνεται μαζί με αυτήν του μέσου τριτημορίου αν και μπορεί να γίνει και ανεξάρτητα. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να γίνει και μία μικρή τομή στο γένιο (κάτω από το πηγούνι), ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το λίπος και το μυώδες πλάτυσμα. Το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής ενισχύεται ακόμα περισσότερο με τη λιποαναρρόφηση του λαιμού, εφόσον χρειάζεται.


  Αποθεραπεία μετά το λίφτινγκ προσώπου

  Η παραμονή στην κλινική διαρκεί από μερικές ώρες μέχρι μία ημέρα. Οι τομές που γίνονται είναι μπροστά και πίσω από το αυτί. Η νάρκωση είναι είτε γενική, είτε τοπική με μέθη (υπνοχάλαση).

  Μετά από αυτή την πλαστική προσώπου είτε αφορά ένα είτε δύο ή και τα τρία τριτημόρια ο χρόνος που απαιτείται για να μπορεί το άτομο που χειρουργήθηκε να κυκλοφορήσει και πάλι στο κοινωνικό του περιβάλλον κυμαίνεται από 10-15 ημέρες. Συνήθως τις πρώτες ημέρες χρειάζεται συμπληρωματική κάλυψη με make up ή πούδρα αλλά σύντομα θα μπορέσει να εμφανιστεί και χωρίς καλλυντικά. Το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται στους 3 έως 5 μήνες, οπότε θα έχουν φύγει τελείως τα οιδήματα που προκαλούνται από την εγχείρηση. Πολλές φορές το peeling με το Laser αναδεικνύει περισσότερο το αποτέλεσμα καθώς εξαλείφει τις επιφανειακές ψιλές ρυτίδες γύρω από το στόμα και από άλλες περιοχές του προσώπου.

  Αποτελέσματα λίφτινγκ προσώπου

  Τα πλεονεκτήματα του ενδοσκοπικού λίφτινγκ είναι ότι έχει ένα πολύ μακροχρόνιο και φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να υπάρχει καμία διαταραχή στην αισθητικότητα του τριχωτού της κεφαλής, ενώ οι ουλές χάνονται σε 4-6 μήνες τελείως. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι εξασθενούνται οι μύες του μεσόφρυου, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι ρυτίδες και να μην είναι απαραίτητη η χρήση μπότοξ στην περιοχή αυτή. Το ανοιχτό λίφτινγκ μετώπου δίνει ικανοποιητικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα αλλά συνήθως προκύπτει κάποια υπαισθησία πίσω από την τομή για περίπου 4-6 εκατοστά. Σε μερικά άτομα, στην περιοχή αυτή υπάρχει και φαγούρα για μερικούς μήνες. Μετά τό λίφτινγκ παρειών και τραχήλου, με την προϋπόθεση ότι το βάρος του σώματος θα παραμείνει σταθερό, περιμένουμε το αποτέλεσμα να παραμείνει για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, χωρίς παραμορφώσεις και ασυμμετρία. Η εκφραστικότητα του προσώπου διατηρείται ανέφαπη.
  Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

  Γιατί να προτιμήσω το ανοιχτό lifting και όχι τη μέθοδο με τα ράμματα;

  Είναι μία τεχνική η οποία ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια και ακόμη δεν έχει εδραιωθεί διότι έχει αρκετά μειονεκτήματα. Ουσιαστικά με τοπική νάρκωση τοποθετούνται αρκετά μη απορροφήσιμα ράμματα τα οποία φέρουν ακίδες ώστε να στερεώνονται στο υποδόριο λίπος και τραβούν τα προς τα άνω και προς τα πλάγια τα ανατομικά στοιχεία του προσώπου που χρειάζονται διόρθωση. Πρέπει όμως το άτομο στο οποίο εφαρμόζεται να παραμείνει στο σπίτι του για 10-15 ημέρες όσο δηλαδή και μετά το lifting διότι εμφανίζονται κάποιες ανωμαλίες στο πρόσωπο τις πρώτες ημέρες που είναι αντιαισθητικές. Το κόστος αυτής της πράξης είναι αρκετά υψηλό λόγω του μεγάλου κόστους αυτών των ραμμάτων και τέλος το αποτέλεσμα διαρκεί 5-6 μήνες. Αν επέμβει κανείς στο πρόσωπο μετά την χρήση τέτοιων ραμμάτων θα συναντήσει αρκετό ουλώδη ιστό. Έτσι συγκρίνοντας το lifting με την ανόρθωση με ράμματα η πλάστιγγα γέρνει προς το παρόν ανεπιφύλακτα υπέρ του πρώτου.

  Πραγματικά Περιστατικά

  Λίφτινγκ προσώπου

  Λίφτινγκ προσώπου

  Πριν & Μετά

  Lifting Προσώπου σε Γυναίκα Άνω των 40 Πριν την Επέμβαση Προφιλ

  Πριν

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  -
  Ύψος
  -
  Ηλικία
  46
  Λιφτινγκ παρειών τραχήλου με τεχνική high SMAS lift
  Λιφτινγκ προσώπου

  Πριν & Μετά

  Lifting Προσώπου σε Γυναίκα Άνω των 60 Πριν την Επέμβαση

  Πριν

  Lifting Προσώπου σε Γυναίκα Άνω των 60 Μετά την Επέμβαση

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  62
  Ύψος
  165
  Ηλικία
  57
  Ολικό λίφτινγκ προσώπου, συμπεριλαμβάνοντας λίφτινγκ παρειών και τραχήλου, ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου, βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρων
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

  2 Απαντήσεις

   1. Το λίφτινγκ και το μίνι λίφτινγκ είναι απόλυτα εξατομικευμένες επεμβάσεις και δεν μπορούμε να συζητήσουμε για το κόστος αν δεν γίνει πρώτα μια σωστή εκτίμηση του προσώπου και των αναγκών του.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..