Ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική

Με μια ματιά
Κόστος Ρινοπλαστικής

Η ρινοπλαστική αποσκοπεί στη διόρθωση της αισθητικής εικόνας και της λειτουργίας της μύτης. Διενεργείται κλειστά ή ανοιχτά, ανάλογα με το πρόβλημα που χρειάζεται να διορθωθεί.

ΒΑΡΥΤΗΤΑ
Μέτρια
ΝΑΡΚΩΣΗ
Γενική
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
Αυθημερόν
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΡΑΜΜΑΤΩΝ
-
ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
6-10 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της ρινοπλαστικής στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Η ρινοπλαστική είναι η πιο διαδεδομένη επέμβαση όσον αφορά την κοσμητική χειρουργική του προσώπου. Οι διάφορες τεχνικές που έχουμε διαθέσιμες μας επιτρέπουν να κάνουμε οποιαδήποτε διόρθωση στην μύτη. Μπορούμε δηλαδή να διορθώσουμε μια μεγάλη ή στραβή μύτη, την καμπούρα στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς και τη σχετική δυσκολία αναπνοής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα περισσότερα περιστατικά με αισθητικά προβλήματα συνυπάρχει σκολίωση του ρινικού διαφράγματος όπως επίσης και υπερτροφικές κόγχες. Αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να διορθώνονται στην ίδια ρινοπλαστική επέμβαση, ώστε να μπορούν αποφευχθούν ή και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα στήριξης της μύτης και της αναπνοής.

  STAR blog
  Ρινοπλαστική 3

  H Ρινοπλαστική είναι πλέον ανώδυνη. Με φυσικό αποτέλεσμα, είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις τη μύτη που πάντα ήθελες!

  Το ιδανικό σχήμα μύτης για κάθε πρόσωπο 

  Υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που ορίζουν την αισθητική και την αρμονία μιας μύτης και οι αρχές αυτές πάντα λαμβάνουν υπόψιν τις συνολικές αναλογίες του προσώπου. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ένα συγκεκριμένο «καλούπι» και η μύτη σε μια ρινοπλαστική διαμορφώνεται ανάλογα με τη διαθέσιμη αναλογία, τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τις εκάστοτε προτιμήσεις. Η σύστασή μου συνήθως είναι να πετύχουμε μια μύτη με φυσικό και διαχρονικό αποτέλεσμα, που από μια ευθεία ράχη να καταλήγει σε μια ελαφρώς ανασηκωμένη κορυφή, χωρίς όμως να δίνει την εικόνα «πεταχτής», «γαλλικής» ή «γουρουνίσιας» μύτης. 

  Η μύτη πρέπει να είναι σε αναλογία με το πηγούνι και τα μάτια και το μέγεθος της συνήθως καθορίζεται από τις διαστάσεις του προσώπου. Μια υπερβολικά μικρή μύτη μπορεί να χάνεται σε ένα σχετικά μεγάλο πρόσωπο, ενώ μια πολύ μεγάλη μύτη μπορεί να υπερέχει ως χαρακτηριστικό σε σχέση με τα μάτια, τα ζυγωματικά, τα χείλη κτλ.   

  Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ιδανική επιλογή πριν την ρινοπλαστική;

  Εκτός, από τις συστάσεις και τις ιδανικές αναλογίες, μεγαλύτερη σημασία έχει η προσωπική επιθυμία του κάθε ανθρώπου και το πως έχει οραματιστεί τη μύτη του. Δεν είναι σωστό, ούτε πάντα εφικτό να κολλήσουμε τη μύτη ενός άλλου ανθρώπου στο εκάστοτε πρόσωπο, αλλά μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποια γενικά πρότυπα ή στερεότυπα ομορφιάς. Κάποιες φορές βοηθάει να κάνουμε μια εξομοίωση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για να γίνουν καλύτερα αντιληπτές οι αλλαγές που επιθυμούμε να πετύχουμε, χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς να βασιστεί πλήρως στα ηλεκτρονικά μέσα. Μέσα από τη συζήτηση και την εμπειρία του χειρουργού μπορεί να γίνει πλήρως αντιληπτό τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε με μια ρινοπλαστική και με άλλες επεμβάσεις προσώπου. Έτσι, μπορούμε να προσαρμόσουμε την επέμβαση για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  


  Τεχνικές Ρινοπλαστικής

  Υπάρχουν 4 βασικές τεχνικές ρινοπλαστικής: 

  1. Ανοιχτή structural ρινοπλαστική 
  1. Κλειστή open roof ρινοπλαστική 
  1. Ανοιχτή preservation ρινοπλαστική
  1. Κλειστή preservation ρινοπλαστική 

  Η καθεμία από αυτές τις τεχνικές έχει τα πλεονεκτήματα της και ενδείκνυται περισσότερο για κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, με μια κλειστή ρινοπλαστική, είτε open roof είτε preservation, οι δυνατότητες αλλαγής στην κορυφή είναι πιο περιορισμένες από ότι σε μια ανοιχτή ρινοπλαστική. Επίσης, η τεχνική preservation rhinoplasty, δηλαδή η ρινοπλαστική διατήρησης είναι προτιμότερη όταν ο ύβος της ράχης είναι σχετικά μικρότερος ή όταν υπάρχει λειτουργική και ανατομική αστάθεια του μέσου τριτημορίου της μύτης. Αν ακόμα ενδιαφέρεστε για ένα προσωρινό αποτέλεσμα, υπάρχει και η επιλογή για πλαστική μύτης με υαλουρονικό. 

  Ρινοπλαστική διαδικασία

  Ανεξαρτήτως της τεχνικής ρινοπλαστικής που θα επιλέξουμε, η διόρθωση περιλαμβάνει πάντα το λειτουργικό σκέλος της αναπνοής της μύτης. Αυτό σημαίνει πως χάρη σε αυτή, θα αντιμετωπιστεί και οποιαδήποτε δυσλειτουργία υπάρχει, είτε λόγω σκολίωσης του διαφράγματος, υπερτροφίας των κογχών ή άλλων λειτουργικών προβλημάτων έσω ή έξω βαλβιδικού μηχανισμού. Όταν υπάρχει έντονο ροχαλητό για παράδειγμα, αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερτροφία της σταφυλής, καθώς και σε συμφόρηση της μύτης λόγω σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος και υπερτροφίας των ρινικών κογχών. Στις περιπτώσεις αυτές γίνεται σμίκρυνση της σταφυλής παράλληλα με τη διόρθωση της αναπνοής. 

  Κλειστή Ρινοπλαστική

  Στην κλειστή ρινοπλαστική οι τομές γίνονται μέσα από τα ρουθούνια, δηλαδή πρόκειται για μια επέμβαση που δεν αφήνει καθόλου σημάδια. Απελευθερώνεται ο χόνδρινος και ο οστέινος σκελετός και τροποποιούνται όλα τα ανατομικά στοιχεία του σκελετού βήμα προς βήμα. Ο σκοπός είναι αφού διορθώσουμε τα επιμέρους προβληματικά μέρη της μύτης να αποκαταστήσουμε και πάλι τις αναλογίες της πυραμίδας.  Ένας ακόμα στόχος,  είναι και η προσαρμογή των άνω πλάγιων και των χόνδρων της κορυφής. 

  Μια μεγάλη καινοτομία στη ρινοπλαστική τα τελευταία χρόνια είναι η χρήση χόνδρινων αυτόλογων μοσχευμάτων για την επιπλέον στήριξη η ενίσχυση της μύτης. Η εξέλιξη αυτή μας προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος, ενώ παράλληλα προστατεύει τη μύτη από πτώση ιδίως της κορυφής. 

  Ανοιχτή δομική ρινοπλαστική 

  Η ανοιχτή δομική ρινοπλαστική (structural rhinoplasty) είναι η επέμβαση εκλογής όταν θέλουμε να επέμβουμε περισσότερο στην κορυφή της μύτης. Ο όρος structural, δηλαδή δομικός, υποδηλώνει ότι γίνεται μια πλήρης αναδόμηση και στήριξη των χόνδρων της κορυφής με μοσχεύματα χόνδρου. Η λήψη των μοσχευμάτων γίνεται κατά προτίμηση από το διάφραγμα της μύτης. Αν όμως δεν είναι διαθέσιμα εκεί, μπορεί να γίνει λήψη και από τις πλευρές, χωρίς καμία λειτουργική ή αισθητική αλλοίωση.  

  Στην ανοιχτή δομική ρινοπλαστική, τα χόνδρινα μοσχεύματα είναι καίριας σημασίας καθώς αποτελούν τα θεμέλια για την άρτια στήριξη και διαμόρφωση της κορυφής. Η τεχνική αυτή είναι ουσιαστικά η μοντέρνα εξέλιξη στη ρινοπλαστική, που βασίζεται στη θεωρία του τρίποδα της κορυφής. Πρόκειται για την ενίσχυση των πτερυγιακών χόνδρων της κορυφής με ένα τρίτο σκέλος που είναι είτε μια προέκταση του διαφράγματος (septal extension graft) είτε της στυλίδας (columella strut graft). 

  Συμπληρωματικά σε αυτήν την πλαστική μύτης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και επιπλέον μοσχεύματα. Κάποια από αυτά είναι τα spread grafts ή τα spreader flaps, για διόρθωση ή ενίσχυση του μέσου τριτημορίου της μύτης και λειτουργική αντιμετώπιση του μηχανισμού της έσω βαλβίδας και τα πιο εξειδικευμένα μοσχεύματα της κορυφής ή των πτερυγιακών χόνδρων. Αυτοί οι παραπάνω χειρισμοί δίνουν απόλυτο έλεγχο στην έκβαση του αποτελέσματος, ενώ παράλληλα περιορίζουν τους αστάθμητους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα τους πρώτους μήνες της αποθεραπείας. Επίσης, μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε σύνθετα προβλήματα της μύτης, όπως έντονη ασυμμετρία και ανατομικές ή γενετικές ανωμαλίες. Το λαγώχειλο και το λυκόστομα είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα περιστατικών που έχουν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά! 

  Ρινοπλαστική διατήρησης 

  Μια νεότερη τεχνική είναι η ρινοπλαστική διατήρησης (preservation rhinoplasty), η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ανοιχτά είτε κλειστά. Το πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ότι μένει ανέπαφο το μέσο τριτημόριο της μύτης και δε διενεργούνται οστεοτομίες στη ράχη της μύτης. Έχει κυρίως ένδειξη σε άτομα με πολύ λεπτό δέρμα στη μύτη, όπου οι οστεοτομίες μπορεί να αφήσουν κάποιες ορατές ατέλειες, σε άτομα με σχετικά μικρό ύβο ή με ασυμμετρία των ρινικών οστών και τέλος σε άτομα με αστάθεια του μέσου τριτημορίου.  

  Οι τεχνικές διατήρησης είναι δυο, η λεγόμενες push down και let down, κατά τη διάρκεια των οποίων γίνονται ελεγχόμενες περιφερικές οστεοτομίες και αφαίρεση ενός τμήματος του διαφράγματος κάτω από τη ράχη. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε την ευκολότερη μετακίνηση των ρινικών προς τα μέσα, ως μια οντότητα. Η συγκεκριμένη δεν είναι τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ρινοπλαστική το ίδιο επιτυχημένα, ωστόσο εκεί που υπάρχει κατάλληλη ένδειξη, φαίνεται να έχει πολλά πλεονεκτήματα.  

  Δευτερεύουσα ρινοπλαστική 

  Μια ειδική κατηγορία είναι η δευτερεύουσα ρινοπλαστική, δηλαδή η περίπτωση όπου διενεργείται διόρθωση στα πλαίσια προηγούμενης επέμβασης στη μύτη. Καταρχάς, σε αυτές τις περιπτώσεις ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να κάνει μια λεπτομερή ανάλυση των επιμέρους αισθητικών και λειτουργικών προβλημάτων που υπάρχουν. Έπειτα να εξετάσει ποια από αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν, σε ποιο βαθμό και με ποιον τρόπο.  

  Πρόκειται συνήθως για πιο απαιτητικές επεμβάσεις, οι οποίες χρειάζονται μεγαλύτερες ανατομικές και τεχνικές γνώσεις και εμπειρία. Η διόρθωση σε δευτερεύουσα ρινοπλαστική μπορεί να γίνει είτε ανοιχτά, είτε κλειστά, αλλά σχεδόν πάντα χρειάζεται η χρήση χόνδρινων ή άλλων μοσχευμάτων για να αναπληρωθεί αυτό που έχει αφαιρεθεί σε προηγούμενη επέμβαση. Τα μοσχεύματα αυτά μπορεί να ληφθούν είτε από το διάφραγμα, εφόσον δεν έχει πειραχτεί σε προηγούμενη ρινοπλαστική επέμβαση, είτε από τις πλευρές. Η επέμβαση μπορεί να είναι μικρής ή πολύ μεγάλης διάρκειας, ανάλογα με τις διορθώσεις που χρειάζεται να διενεργηθούν.  

  Τέλος, είναι σκόπιμο να αναφερθεί ότι από πλευράς επανορθωτικής, μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη μύτη μετά από μερική ή ολική της απώλεια είτε κατόπιν τραυματισμού είτε κατόπιν εκτομής για αφαίρεση νεοπλασμάτων. Η αποκατάσταση γίνεται με μοσχεύματα και με κρημνούς από το μέτωπο ή από τις χειλεοπαρειακές πτυχές, με πολύ ικανοποιητικό αισθητικά και λειτουργικά αποτέλεσμα.  


  Μετά τη ρινοπλαστική

  Η επέμβαση της ρινοπλαστικής πραγματοποιείται με γενική αναισθησία αν και σε περιορισμένης εμβέλειας διορθώσεις, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της κορυφής, μπορεί να γίνουν ακόμα και με τοπική αναισθησία. Σε κάθε περίπτωση, δε χρειάζεται παραμονή στην κλινική και η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την ίδια μέρα της επέμβασης. Ο νάρθηκας που τοποθετείται παραμένει για μια εβδομάδα. Μετά την πρώτη εβδομάδα αφαιρείται ο γύψος και τα φύλλα σιλικόνης από το εσωτερικό. Το πρήξιμο της μύτης ξεκινάει σταδιακά να υποχωρεί μετά τη δεύτερη εβδομάδα και εξαφανίζεται τελείως μετά από 8-10 εβδομάδες. Η μύτη είναι τις πρώτες 4 εβδομάδες ευαίσθητη και πρέπει να αποφεύγονται τραυματισμοί.

  Σε γενικές γραμμές, τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε ρινοπλαστική επιστρέφουν στην εργασία τους και τις καθημερινές τους δραστηριότητες 10 μέρες μετά την πλαστική μύτης. Η έντονη σωματική άσκηση είναι εφικτή μετά την 4η εβδομάδα. Μετά από 3 μήνες περίπου η μύτη αποκτάει φυσική εικόνα και το τελικό αποτέλεσμα κατασταλάζει μετά από 6 μήνες περίπου. Ωστόσο μπορεί να χρειαστούν 12-24 μήνες για να ολοκληρωθεί πλήρως η αποθεραπεία.

  Όσον αφορά στις μελανιές, η σύγχρονη ρινοπλαστική έχει μειώσει σημαντικά τις εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια. Πρακτικά ή δεν έχουμε καθόλου μελανιές, είτε μια ελάχιστη κιτρινίλα μετά την εβδομάδα που αφαιρείται ο νάρθηκας. Αυτό ισχύει είτε πρόκειται για ανοιχτή, είτε για κλειστή ρινοπλαστική. Πόνος δεν υπάρχει σε καμία τεχνική ρινοπλαστικής.  

  Αποτελέσματα ρινοπλαστικής

  Τα αποτελέσματα, όπως ανέφερα και παραπάνω, είναι τελείως εξατομικευμένα. Για άλλους επιτυχία στη ρινοπλαστική είναι να μην αλλάξει καθόλου το πρόσωπο. Μάλιστα, την επιβεβαίωση την παίρνουν από το φιλικό περιβάλλον που λέει “άλλαξες” ή “ομόρφυνες” , χωρίς όμως να μπορεί να εντοπίσει ακριβώς τι είδους αλλαγή υπάρχει στο πρόσωπο. Για άλλους, επιτυχία είναι να γίνει μια ριζική αλλαγή της μύτης και του προσώπου, το οποίο είναι επίσης σεβαστό. Σε όποιον βαθμό και αν αλλάξουμε τη μύτη, εφόσον ακολουθήσουμε τις βασικές αρχές αισθητικής, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα άρτιο και θα εναρμονίζεται με το υπόλοιπο πρόσωπο. Όσον αφορά στο λειτουργικό κομμάτι, η αναπνοή της μύτης βελτιώνεται επίσης πολύ σημαντικά, γίνεται πιο εύκολη η αναπνοή και εξαφανίζεται το “μπούκωμα” της μύτης. Άτομα με έντονη δυσφορία αναπνοής από τη μύτη εκδηλώνουν τεράστια βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, όσον αφορά σε αθλητικές δραστηριότητες, στον ύπνο και στην ελευθερία αναπνοής γενικότερα. Σε περιπτώσεις που υπήρχε ροχαλητό εμφανίζεται επίσης μεγάλη βελτίωση. Σε σπάνιες περιπτώσεις που μετά το πέρας της αποθεραπείας υπάρχει κάποια λειτουργική ή αισθητική ατέλεια της μύτης, αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί συνήθως πολύ απλά στα πλαίσια μιας μικροεπέμβασης με τοπική αναισθησία. Τα ποσοστά παγκοσμίως όπου χρειάζεται να γίνει ένα λεγόμενο touch up της μύτης, δηλαδή μικροδιόρθωση, είναι κάτω από 5%. Με την ανοιχτή δομική ρινοπλαστική τα ποσοστά αυτά φαίνεται να είναι αρκετά χαμηλότερα και με τις συνεχείς εξελίξεις και βελτιώσεις της τεχνικής, η επιτυχία της ρινοπλαστικής είναι εγγυημένη.

  Κόστος ρινοπλαστικής

  Το κόστος της ρινοπλαστικής είναι μια συχνή ερώτηση των πελατών μας, που για την απαντήσουμε πρέπει να συνεκτιμήσουμε πολλούς παράγοντες, όπως το είδος της τεχνικής που πρέπει να εφαρμοστεί, το είδος της νάρκωσης, της νοσηλείας ή μη, καθώς και άλλους προσωπικούς παράγοντες. Εφόσον γίνει σωστή εξέταση και εκτίμηση όλων των παραγόντων, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια τελική τιμή για τη ρινοπλαστική, η οποία είναι δεσμευτική από την πλευρά μας, χωρίς κρυμμένα έξοδα και εκπλήξεις.
  Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

  Έχω στραβή μύτη και δυσκολεύομαι όταν αναπνέω. Πρέπει να πάω σε πλαστικό χειρουργό και ωτορινολαρυγγολόγο (ΩΡΛ) για να διορθώσω το πρόβλημά μου;

  Είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης. Ιδανικά θα πρέπει όποιος χειρουργός αναλαμβάνει μια ρινοπλαστική να μπορεί να διεκπεραιώσει τόσο το αισθητικό, όσο και το λειτουργικό κομμάτι της επέμβασης. Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται πάντα με διόρθωση του διαφράγματος και των κογχών, εφόσον είναι απαραίτητο. Δηλαδή γίνεται πρώτα διόρθωση του λειτουργικού προβλήματος και στη συνέχεια διόρθωση της καμπούρας της μύτης και των άλλων αισθητικών προβλημάτων. Είναι προτιμότερο η διόρθωση του διαφράγματος και της καμπούρας να γίνονται σε μια επέμβαση από έναν χειρουργό, διότι πολλές φορές τα κομμάτια του χόνδρου του διαφράγματος χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση αισθητικών ατελειών της μύτης.

  Ποια είναι η αποθεραπεία μετά την πλαστική μύτης; Πότε μπορώ να βγω από το σπίτι;

  Η ρινοπλαστική δεν έχει καθόλου πόνο. Η μόνη δυσφορία είναι ότι δεν μπορεί το άτομο να αναπνεύσει από τη μύτη του φυσιολογικά για μία εβδομάδα. Μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, τα οιδήματα αρχίζουν να υποχωρούν τη 10η μέρα και μετά από ένα μήνα έχει υποχωρήσει το 60-70% του οιδήματος. Από εκεί και μετά η αποθεραπεία προχωράει πιο αργά και χρειάζεται συνήθως 6-12 μήνες για να υποχωρήσει το οίδημα τελείως. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο χρόνος αυτός είναι ο μέσος όρος και μπορεί να αποκλίνει πολύ σε μερικά άτομα.

  Έχω κάνει πλαστική στη μύτη στο παρελθόν και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος/η από το αποτέλεσμα. Μπορεί να γίνει διορθωτική επέμβαση και πότε;

  Η δευτερεύουσα ρινοπλαστική μπορεί συνήθως να γίνει με ασφάλεια μετά από 12 μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις μετά τους 6 μήνες. Οι επιμέρους διορθώσεις που χρειάζεται να γίνουν πρέπει να αναλυθούν και να συζητηθούν εκτενώς.

  Πραγματικά Περιστατικά

  Ρινοπλαστική

  Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι

  Πριν & Μετά

  Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι Εικόνα Πριν την Παρέμβαση

  Πριν

  Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι Εικόνα Μετά την Επέμβαση

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  -
  Ύψος
  -
  Ηλικία
  30
  Ρινοπλαστική με υαλουρονικό
  Ρινοπλαστική

  Πριν & Μετά

  Ρινοπλαστική Διαγώνια Όψη Προσώπου Πριν την Επέμβαση

  Πριν

  Ρινοπλαστική Διαγώνια Όψη Προσώπου Μετά την Επέμβαση

  Μετά

  ΦΥΛΟ
  Γυναίκα
  ΒΑΡΟΣ
  52 kg
  ΥΨΟΣ
  162 cm
  ΗΛΙΚΙΑ
  21
  Κλειστή ρινοπλαστική με διόρθωση διαφράγματος και κογχών
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

  35 Απαντήσεις

  1. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω Επειδή φοβάμαι Αλλά θέλω να κάνω ρινοπλαστικη εάν αποφασισω κάποια στιγμή να κάνω μετά την επέμβαση υπάρχει πολύ έντονος πονος;
   Επίσης το χειρουργείο στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται; Και η συγκεκριμένη πλαστική επέμβαση σε τι κόστος κυμαίνεται;

   1. Η ρινοπλαστική είναι από τα χειρουργεία όπου δε χρειάζεται ούτε παυσίπονο διότι δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Η επέμβαση στη Θεσσαλονίκη γίνεται στο διαβαλκανικό. Το κόστος της ρινοπλαστικής, όπως και κάθε σχεδόν επέμβασης είναι εξατομικευμένο, διότι μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικές τεχνικές.

    1. Καλησπέρα! Εμένα όλη μου η φοβία, είναι το ότι δεν μπορώ να ανεχτώ να μην αναπνέω από την μύτη μετά την επέμβαση! Υπάρχει κάποια “λύση” για αυτό?

     1. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πλήρης απόφραξη της μύτης μετά από ρινοπλαστική. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν ειδικά σωληνάκια από όπου θα περνάει ο αέρας.

  2. Καλησπέρα.. ήθελα να ρωτήσω εφόσον έχει γίνει η ρινοπλαστικη, μετά από πόσες μερες μπορεί κάποιος να πιει αλκοόλ. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τις πρώτες μερες μετά την επέμβαση , εφοσων βγει ο γύψος , εάν έχει σημασία η στάση ύπνου ..ευχαριστω

   1. Μετά τη ρινοπλαστική το αλκοόλ είναι απαγορευμένο για την πρώτη εβδομάδα και περιορισμένο για τον πρώτο μήνα. Όσον αφορά στον ύπνο, σίγουρα δε μπορεί να κοιμάται κανείς μπρούμυτα για 3 μήνες και σχετικά περιορισμένο στο πλάι.

  3. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτησω , το κάπνισμα πριν και μετά τη ρινοπλαστικη ποσο και που επηρεάζει; Και σε τι βαθμό μπορεί ο ασθενής να καπνίζει;

   1. Σε ανοιχτή ρινοπλαστική, το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά, διότι μπορεί να επηρρεάσει πολύ αρνητικά την επούλωση και την αποκατάσταση και βεβαίως και το αποτέλεσμα. Σε κλειστή ρινοπλαστική επίσης απαγορεύεται, αλλά ο κίνδυνος είναι μικρότερος.

  4. Υπάρχει δυνατότητα για μη χειρουργική αντιμετώπιση του περισσιου δέρματος ανάμεσα στα ρουθούνια; (excess collumella); Αν οχι, γίνεται χειρουργείο μονο σε κεινο το σημείο;

   1. Μη επεμβατικά είναι περιορισμένες οι δυνατότητες σε αυτήν την περιοχή. Ωστόσο, μπορεί να γίνει χειρουργική διόρθωση μόνο στην περιοχή της στυλίδας, που είναι μικροεπέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία.

  5. Καλησπέρα εγώ ενδιαφέρομαι να μάθω για διόρθωση του φάρδους της μύτης όσον αφορά τα ρουθούνια. Πως μπορεί να διορθωθει ο ογκος η το φαρδος τους. Και με τι είδους αναισθησίας πραγματοποιείται η επέμβαση.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

   1. Εφόσον η διόρθωση αφορά μόνο στα ρουθούνια, η διόρθωση είναι μικρής εμβέλειας και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία. Το εύρος των ρουθουνιών μπορεί να μειωθεί πολύ ικανοποιητικά, το πάχος τους όμως όχι τόσο σημαντικά. Θα σας συμβούλευα να εκτιμήσουμε κάποια στιγμή τη μύτη σας από κοντά, ή να στείλετε μερικές φωτογραφίες για να δούμε τι είναι εφικτό.

  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ…ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΥΤΗΣ Η ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΟΛΗ Η ΜΥΤΗ..??
   ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΑ ΜΈΘΟΔΟ ΠΡΟΤΕΊΝΕΤΑΙ..??
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

   1. Για την κορυφή της μύτης σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατό να γίνει παρέμβαση μόνο τοπικά, χωρίς να γίνει πλήρης ρινοπλαστική. Αυτό το αποφασίζουμε κατά περίπτωση.

  7. Καλησπέρα σας έχω κάνει ρινοπλαστικη πριν 2 χρόνια ωστόσο η μύτη μου απτην μια μεριά φαίνεται ακόμα πρησμένη απτην μια μεριά και φαίνεστε στραβή..θα είναι το κόστος μεγάλο;

   1. Εάν πρόκειται για κάποια ασυμμετρία που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τοπική αναισθησία, το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο. Ωστόσο, σε περίπτωση που χρειάζεται να γίνει νέα ρινοπλαστική, το κόστος είναι συνήθως όπως της αρχικής επέμβασης.

   1. Η ρινοπλαστική είναι μια πολύ ασφαλής επέμβαση με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Εξαρτάται κυρίως από την εμπειρία του χειρουργού.

  8. Καλησπέρα. Έχω κάνει υγρή ρινοπλαστική με υαλουρονικό πριν 5 μήνες και θέλω να προχωρήσω σε χειρουργική ρινοπλαστική. Θα πρέπει να αφαιρεθεί το υαλουρονικό πρώτα και μετά να γίνει η επέμβαση;

   1. Πριν την επέμβαση χρειάζεται οπωσδήποτε να αφαιρεθεί το υαλουρονικό από τη μύτη με υαλουρονιδάση, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν κατά την επέμβαση.

  9. Γιατρέ καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο είναι το κόστος για διόρθωση στη κορυφή της μύτης. Γίνεται και τοπικά; Πριν δέκα χρόνια είχα κάνει πλαστική κ όλα πηγαν καλά δηλαδή δεν υπάρχει πλέον καμπούρα. Ωστόσο ήθελα η κορυφή της μύτης να είναι πιο στρογγυλεμένη κ πιο ψηλά.

   1. Κάποιες μικρές διορθώσεις στην κορυφή της μύτης μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία, ωστόσο θα πρέπει να εκτιμήσουμε το πρόβλημα από κοντά.

  10. Καλησπέρα! Η μύτη μου είναι ολόισια από το πλάι, ωστόσο είναι χοντρή/φαρδιά από μπροστά. Όχι μόνο η κορυφή αλλά σε όλο της το μήκος. Μπορεί η μύτη αυτή να ριφανιριστεί με φυσικό αποτέλεσμα;

   1. Ναι βεβαίως! Η ρινοπλαστική είναι μια τελείως εξατομικευμένη επέμβαση και μπορούμε ανά περίπτωση να παρεμβαίνουμε μόνο στις περιοχές που χρειάζονται διόρθωση, όπως στη δικιά σας περίπτωση που χρειάζεται μόνο να μειωθεί το εύρος.
    Βασική μέριμνα πάντα είναι να είναι το αποτέλεσμα φυσικό.

   1. Στις γυναίκες η ανάπτυξη του σκελετού συνήθως ολοκληρώνεται μετά τα 16, οπότε από την ηλικία αυτή και μετά μπορεί να γίνει ρινοπλαστική με συγκατάθεση των γονέων.

  11. Καλησπέρα, έχω κάνει το 2008 χειρουργείο διόρθωση διαφραγματος καθώς και επέμβαση πλαστικής. Μπορεί να γίνει δεύτερη επέμβαση?

   1. Δεν υπάρχει περιορισμός και μπορεί σίγουρα να γίνει διορθωτική επέμβαση ρινοπλαστική, ωστόσο χρειάζονται συνήθως διαφορετικοί χειρισμοί. Για καλύτερη αξιολόγηση καλύτερα να γίνει μια εξέταση από κοντά.

  12. Καλησπέρα. Για να επιτευχθεί η λεγόμενη “ button nose” σε μια ολόισια μύτη χωρίς καμπούρα (Υβο) χρειάζεται ανοιχτή ρινοπλαστικη ή γίνεται και με άλλες μεθόδους πχ υαλουρονικο; .

   1. Με την ανοιχτή ρινοπλαστική έχουμε σαφώς την καλύτερη δυνατή πρόσβαση για να επιτύχουμε τη λεγόμενη μύτη button nose και για μόνιμο αποτέλεσμα. Με υαλουρονικό μπορεί ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να επιτύχουμε σε κάποιο βαθμό μια μερική βελτίωση προς αυτήν την κατεύθυνση.

   1. Η ηλικία εξαρτάται από την ανάπτυξη του σκελετού, συνήθως σε γυναίκες από την ηλικία των 16 και σε άντρες από τα 18, αν και αυτό δεν είναι τελείως απόλυτο.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..