Γυναικομαστία- κεντρικη

Γυναικομαστία

Με μια ματιά
Κόστος Επέμβασης Γυναικομαστίας

Η γυναικομαστία διορθώνεται ανάλογα με το βαθμό της χειρουργικά, εφόσον έχουν αποκλειστεί όλα τα ενδεχόμενα δευτερογενούς γυναικομαστίας

Βαρύτητα
Μέτρια
ναρκωση
Τοπική/γενική
Διάρκεια παραμονησ
0-1 βράδυ
Αφαίρεση ραμματων
4 εβδομάδες
αποθεραπεία
4-6 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές του χειρουργείου της γυναικομαστίας στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Ο όρος γυναικομαστία (ή λιπομαστία) έχει επικρατήσει διεθνώς και είναι αδόκιμος. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, άνδρες οι οποίοι έχουν αυτό το πρόβλημα ίσως να θεωρούν τον συγκεκριμένο όρο και υποτιμητικό. Συνήθως, πρόκειται για υπερτροφία του λίπους και του μαζικού αδένα και εμφανίζεται κατά την διάρκεια της εφηβείας. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών δεν υποκρύπτεται κάποια οργανική ορμονική διαταραχή που προκαλεί τη γυναικομαστία. Αντίθετα αυτή είναι αποτέλεσμα κάποιας ορμονικής αστοχίας στην διάρκεια της εφηβείας όταν πια αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα δύο φύλλα και να διαμορφώνουν τους δευτερογενής χαρακτήρες του φύλλου. 


  Γυναικομαστία: Ποιες είναι οι βασικές μορφές της; 

  Ανάλογα με την περίπτωση διακρίνουμε τις εξής μορφές γυναικομαστίας: 

  1. Εφηβική γυναικομαστία: εμφανίζεται στην εφηβεία και συνήθως υποχωρεί
  2. Γυναικομαστία λόγω παχυσαρκίας: εμφανίζεται όταν το BMI είναι πάνω από 30
  3. Ιδιοπαθής γυναικομαστία: η πιο συχνή μορφή γυναικομαστίας, χωρίς εμφανή αιτιολογία, συνήθως κληρονομική
  4. Γυναικομαστία των ηλικιωμένων: οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές
  5. Παθολογική γυναικομαστία: οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, φάρμακα ή οργανικές παθήσεις
  6. Καρκίνος του στήθους: πολύ σπάνια μορφή, συνήθως εμφανίζει ετερόπλευρη διόγκωση του στήθους

  Η χειρουργική διόρθωση της γυναικομαστίας αφορά κυρίως τα περιστατικά ιδιοπαθούς γυναικομαστίας, γυναικομαστίας της εφηβείας ή λόγω υψηλού σωματικού βάρους. Προκειμένου να μπορούμε να προχωρήσουμε σε χειρουργική διόρθωση, προηγείται έλεγχος ορμονικός από ενδοκρινολόγο και ενδεχομένως ανδρολογικός έλεγχος. Εφόσον υπάρχει υποψία για κάποια άλλη πάθηση του μαστού, θα πρέπει οπωσδήποτε να διενεργηθεί και υπέρηχος ή και μαστογραφία.  


  Πώς διακρίνεται η γυναικομαστία ανάλογα με το μέγεθος της κατάστασης; 

  Γενικότερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανάλογα με το περιστατικό υπάρχουν 4 επίπεδα ανάλογα με το μέγεθος της κατάστασης. Αυτά είναι τα εξής: 

  1. Γυναικομαστία 1ου βαθμού: είναι η πιο απλή περίπτωση, όπου υπάρχει μια μικρή διόγκωση του αδένα και του λίπους, χωρίς να έχει την όψη γυναικείου στήθους. Υπολογίζεται ότι ως και 80% του πληθυσμού των αντρών εμφανίζει γυναικομαστία 1ου βαθμού και πολύ συχνά δεν ενοχλεί αισθητικά. 
  1. Γυναικομαστία 2ου βαθμού: Υπάρχει μεγαλύτερη διόγκωση του αδένα, που συνήθως μετατοπίζει και τη θηλή προς τα έξω και δημιουργεί δυσφορία, καθώς πολλές φορές διακρίνεται η θηλή κάτω από τα ρούχα. Είναι η συχνότερη περίπτωση στην οποία διενεργείται χειρουργική παρέμβαση.  
  1. Γυναικομαστία 3ου βαθμού: Πλέον το σχήμα του στήθους παραπέμπει περισσότερο σε γυναικείο, με έντονη προβολή της θηλής και καλά σχηματισμένη υπομαστική πτυχή, με μεγάλη απόστασης της πτυχής από τη θηλή. Οι περιπτώσεις αυτές δημιουργούν έντονη δυσφορία και συνίσταται η χειρουργική διόρθωση, ακόμα και στην εφηβεία. 
  1. Γυναικομαστία 4ου βαθμού: Τις περιπτώσεις αυτές τις συναντάμε κυρίως στα πλαίσια παχυσαρκίας ή μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Εκτός από έντονη διόγκωση του στήθους, που συνήθως είναι πλήρως σχηματισμένο όπως το γυναικείο, μπορεί να συνυπάρχει και χαλάρωση.  

  Τεχνικές για να αντιμετωπιστεί χειρουργικά η γυναικομαστία 

  Η διόρθωση της γυναικομαστίας, εφόσον δεν υπάρχει κάποια ορμονική ή άλλη διαταραχή που την προκαλεί είναι καθαρά χειρουργική. Η επιλογή της τεχνικής εξαρτάται από τη βαρύτητα της γυναικομαστίας και το ποσοστό λίπους σε σχέση με τα αδενικά στοιχεία. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν  3 διαφορετικές μέθοδοι αποκατάστασης αυτού του ζητήματος. Κάθε μια από αυτές ανταποκρίνεται σε ξεχωριστές περιστάσεις και έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η σωστή επιλογή λοιπόν για να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κατάσταση γίνεται πάντα κατόπιν ραντεβού με έναν έμπειρο πλαστικό χειρούργο και μετά από συζήτηση μαζί του. Ωστόσο για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να έχει μια γενική εικόνα, παρακάτω θα δούμε κάποια βασικά σημεία για κάθε μια από αυτές τις μεθόδους 

  Αντιμετώπιση γυναικομαστίας με λιποαναρρόφηση 

  Η λιποαναρρόφηση είναι η μέθοδος εκλογής όταν δεν υπάρχει διόγκωση του μαζικού αδένα, δηλαδή στην περίπτωση της λιπομαστίας. Η λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται επίσης σαν συμπλήρωμα προς τις μασχάλες και στην περίμετρο του μαστού ώστε να τελειοποιήσουμε το αποτέλεσμα.  

  Η κλασική λιποαναρρόφηση, ωστόσο, δεν είναι επαρκής για να αφαιρέσει τα πιο σκληρά μέρη της γυναικομαστίας, για αυτό χρησιμοποιούμε και άλλες μεθόδους, όπως είναι οι τεχνικές Bodyjet και Microaire. Με την υποβοήθηση της κάνουλας είναι πιο εύκολο να «σπάσουμε» το συνδετικό ιστό που υπάρχει γύρω από τον αδένα, ή ακόμα και να αφαιρέσουμε ένα μέρος του αδένα, όταν είναι σχετικά μικρός. Το πλεονέκτημα της διόρθωσης της γυναικομαστίας με λιποαναρρόφηση είναι η απουσία ουλών, καθώς και η πιο γρήγορη αποθεραπεία.  

  Αντιμετώπιση με χειρουργική αφαίρεση του αδένα 

  Όταν πρόκειται για πιο ευμεγέθη διόγκωση του αδένα ή δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα λίπους στο στήθος, προτιμάται η χειρουργική αφαίρεση του αδένα. Κατά την κλασική επέμβαση γίνεται μία μικρή ημικυκλική τομή στο κάτω ήμισυ της θηλής, από όπου αφαιρείται ο μαζικός αδένας σχεδόν εξολοκλήρου. Σε δεύτερη φάση και αν χρειαστεί,  γίνεται λιποαναρρόφηση περιφερικά του αδένα, για να εξομαλυνθεί όλη η επιφάνεια του στήθους. Η μέθοδος αφαίρεσης γίνεται με χρήση διαλύματος tumescent, που μας επιτρέπει να διενεργήσουμε την επέμβασης ακόμα και με τοπική αναισθησία, μειώνει την αποκατάσταση και συνήθως καθιστά μη αναγκαία τη χρήση παροχετεύσεων. 

  Χειρουργική επέμβαση για γυναικομαστία 3ου και 4ου βαθμού 

  Σε πιο εκτεταμένες περιπτώσεις γυναικομαστίας , όταν πρόκειται δηλαδή για περιστατικά 3ου ή 4ου βαθμού, όπου μπορεί να υπάρχει και αρκετή χαλάρωση του δέρματος, γίνεται μία κυκλική τομή γύρω από την θηλή. Από εκεί αφαιρείται ο σχετικός αδένας ενώ ταυτόχρονα διενεργείται περιθηλαία σύσφιξη του δέρματος ή μπορεί να χρειάζεται και επέκταση των ουλών κάτω από την περιοχή των θηλών. Αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις όπου η χαλάρωση είναι αρκετά εκτεταμένη. Ακόμα αν εκτός από τη χαλάρωση και η γυναικομαστία είναι αρκετά έντονη μπορεί να χρειάζεται να γίνουν κάποιες ακόμα παρεμβάσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η τροποποιημένη μαστεκτομή ή κάποια τεχνική για μείωση στήθους

  STAR blog
  Γυναικομαστία 2

  Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο tumescent, θεραπεύοντας τη γυναικομαστία χωρίς ουλές και παρενέργειες, χαρίζοντας μια ανώδυνη, γρήγορη αποκατάσταση.

  Σε περιπτώσεις που υπάρχει και αρκετή χαλάρωση του δέρματος, τότε γίνεται μία κυκλική τομή γύρω από την θηλή και γίνεται ταυτόχρονα περιθηλαία σύσφιξη του μαστού. Σε πολύ μεγάλη γυναικομαστία χρειάζεται να γίνει υποκάψια μαστεκτομή ή κάποια τεχνική σμίκρυνσης του στήθους.


  Αποθεραπεία μετά την επέμβαση 

  Η διόρθωση της γυναικομαστίας έχει πολλές διαφορετικές τεχνικές και η αποθεραπεία όπως και στις υπόλοιπες επεμβάσεις στήθους εξαρτάται πολύ από το είδος του χειρουργείου  

  Σε γυναικομαστία 1ου ή 2ου βαθμού, η αφαίρεση του αδένα μπορεί να διενεργηθεί με τοπική αναισθησία ή με συνδυασμό τοπικής και μέθης. Η αποθεραπεία είναι αρκετά γρήγορη, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πόνος μετεγχειρητικά και η ουλή κάτω από τη θηλή εξαφανίζεται σχεδόν τελείως μετά από μερικές εβδομάδες. Προκειμένου να μην υπάρξει συλλογή υγρού και για να βελτιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα χρειάζεται ελαστική πίεση με ζώνη θώρακα ή  ειδικά γιλέκα για γυναικομαστία καθώς και αποχή από τη γυμναστική για 6 εβδομάδες 

  Όταν πρόκειται για λιπομαστία και επιλέξουμε τη λιποαναρρόφηση ως θεραπεία αντιμετώπισης, η επέμβαση διενεργείτε με ολική αναισθησία ή με τοπική αναισθησία και μέθη. Έχει συνήθως περισσότερες μελανιές από ότι όταν γίνεται αφαίρεση του αδένα χειρουργικά και ήπιο πόνο για 3-4 ημέρες. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι χρειάζεται ελαστική πίεση για μικρότερο διάστημα, συνήθως 2-3 εβδομάδες. Οι καθημερινές δραστηριότητες και η γυμναστική μπορούν να ξεκινήσουν μετά την 3η εβδομάδα. Επιπλέον, το σημάδι είναι πολύ μικρότερο και μπορούμε από μια είσοδο στο στέρνο να διορθώσουμε και τα δυο στήθη.  

  Σε γυναικομαστία 3ου και 4ου βαθμού, η αποθεραπεία είναι συνήθως μεγαλύτερη και τα σημάδια αργούν περισσότερο για να επουλωθούν και να μην είναι τόσο ορατά. Επίσης, χρειάζεται αποχή από τη γυμναστική για 2-3 μήνες συνήθως.   

  Αποτελέσματα επέμβασης γυναικομαστίας

  Δεδομένου ότι η γυναικομαστία είναι μια πάθηση που μπορεί να έχει έντονο ψυχολογικό αντίκτυπο στους άντρες, η διόρθωσή της ανακουφίζει σωματικά και ψυχικά και προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα ικανοποίησης και αυτοπεποίθησης. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι ορατά αμέσως μετά, αν και συνήθως χρειάζεται 3-6 μήνες για να ολοκληρωθεί η επούλωση και να οριστικοποιηθεί.

  Με τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές όπως η λιποαναρρόφηση ή η αφαίρεση του αδένα με πολύ μικρές τομές, δεν μένει κάποιο στίγμα μετά την επέμβαση και είναι αδύνατο σχεδόν να διακρίνει κανείς αν έχει γίνει κάποια παρέμβαση στην περιοχή. Σε περιπτώσεις πιο εκτεταμένης διόρθωσης, παρόλο που οι ουλές μπορεί να είναι κάπως ορατές σε κάποια σημεία, οι ασθενείς νιώθουν έντονη ανακούφιση και ευγνωμοσύνη, διότι απαλλάσσονται από κάτι που τους δημιουργεί έντονη δυσφορία. Επαναλαμβάνουμε ότι οι ουλές αυτές αφορούν μόνο σε γυναικομαστία που εκδηλώνεται σε πιο βαριές μορφές.
  Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

  Είναι σωστό να διορθωθεί η γυναικομαστία στην εφηβεία;

  Πολλές περιπτώσεις γυναικομαστίας της εφηβείας υποχωρούν με την ενηλικίωση και δε χρειάζονται χειρουργική παρέμβαση. Ωστόσο, πρέπει να εξατομικεύσουμε τις περιπτώσεις όπου υπάρχει έντονη γυναικομαστία και συνεπώς δυσφορία κατά την εφηβεία, διότι τα παιδιά αυτά νιώθουν έντονα ντροπή για το σώμα τους και πολλές φορές καταλήγουν σε παχυσαρκία, προκειμένου να καλύψουν το βασικό τους πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, όταν πρόκειται για περιπτώσεις 1ου ή 2ου βαθμού στην εφηβεία, είναι προτιμότερο να περιμένουμε μέχρι την ηλικία των 22-24, ενώ στις περιπτώσεις 3ου και 4ου βαθμού η διόρθωση μπορεί να γίνει και στην εφηβεία.

  Υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανιστεί γυναικομαστία μετά από χειρουργική παρέμβαση;

  Καταρχάς πρέπει πάντα να εξετάζεται το ορμονικό προφίλ των ατόμων που πάσχουν από γυναικομαστία, διότι αν υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή που δε διευθετηθεί πριν την επέμβαση, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ξανά υποτροπή. Επίσης, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο αιμάτωμα κάτω από τη θηλή και να οδηγήσει σε ουλώδη ιστό (scar tissue), που μοιάζει με την γυναικομαστία. Πολύ σημαντικό είναι να είναι η τεχνική όσο πιο ατραυματική και στεγνή γίνεται και να ακολουθούνται οι οδηγίες μετά την επέμβαση.

  Υπάρχει πιθανότητα καρκίνου του μαστού στους άντρες;

  Δυστυχώς, οι κακοήθειες του μαστού μπορούν να εμφανιστούν και στους άντρες, με πολύ μικρότερο ποσοστό από ότι στις γυναίκες, καθώς δεν υπάρχει το ορμονικό φορτίο που μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση καρκίνου του στήθους. Όταν υπάρχει έντονη γυναικομαστία και ιστορικό κακοήθειας του στήθους στην οικογένεια, θα πρέπει και οι άντρες να προσέρχονται σε τακτικό έλεγχο με υπέρηχο ή και μαστογραφία. Επίσης, σε περίπτωση διόγκωσης της μια μόνο πλευράς, ροή υγρού από τη θηλή, εισολκή θηλών ή και άλλα συμπτώματα, χρειάζεται άμεση διερεύνηση.

  Πραγματικά Περιστατικά

  Γυναικομαστία

  Λιποαναρρόφηση κοιλίας και διόρθωση γυναικομαστίας

  Πριν & Μετά

  Λιποαναρρόφηση Κοιλίας και Διόρθωση Γυναικομαστίας Πριν την Επέμβαση

  Πριν

  Λιποαναρρόφηση Κοιλίας και Διόρθωση Γυναικομαστίας Μετά την Επέμβαση

  Μετά

  Φύλο
  Άντρας
  Βάρος
  102
  Ύψος
  183
  Ηλικία
  32
  Νεαρός ηλικίας 32 ετών προσήλθε για να εκτιμήσουμε την υπερλίπωση που τον ενοχλούσε στην περιοχή της κοιλιάς, καθώς και τη γυναικομαστία που εμφανίστηκε κατά την εφηβεία και επέμενε και στην ενήλικο ζωή. Κατά την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ιδιοπαθής γυναικομαστία 2ου βαθμού καθώς και γενικευμένη υπερλίπωση της κοιλιακής χώρας. Ο ασθενής επιθυμούσε την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του, χωρίς τη χρήση εξωγενών ενθεμάτων και με βασικό...
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

  13 Απαντήσεις

   1. Η διόρθωση της γυναικομαστίας είναι εξατομικευμένη ανάλογα με το πρόβλημα και το κόστος εξαρτάται από την επιλογή της εκάστοτε τεχνικής. Για καλύτερη ενημέρωση θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει απευθείας επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή email, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης για εξέταση

  1. Θα ήθελα να μάθω εάν χρησιμοποιείται καποια μεθοδο ελάχιστης επεμβατικοτητας για την αφαίρεση του μαζικου αδένα σε αντίθεση με την κλασικη χειρουγικη τεχνικη που γίνεται για την αφαίρεση του.

   1. Η αφαίρεση του αδένα γίνεται πάντα ελάχιστα επεμβαστικά. Σε περιπτώσεις με έντονα αδενικά στοιχεία, χρειάζεται να γίνει μια τομή 1,5-2εκ στο κάτω όριο της θηλής, η οποία είναι σχεδόν αόρατη μετά από ένα διάστημα. Σε περιπτώσεις λιπομαστίας, μπορεί να γίνει αφαίερεσε εξολοκλήρου με υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση, όπως το Bodyjet ή το PAL. Σε πολύ ήπιες περιπτώσεις γυναικομαστίας μπορεί να γίνει διόρθωση μη χειρουργικά, όπως με κρυολιπόλυση.

   1. Εξαρτάται κατά πολύ από το είδος της επέμβασης. Για παράδειγμα σε διόρθωση γυναικομαστίας με λιποαναρρόφηση μπορεί να ξεκινήσει κανείς σχεδόν άμεσα τη γυμναστική, ενώ σε περιπτώσεις εκτεταμένης χειρουργικής αφαίρεσης η γυμναστική των θωρακικών μυών απαγορεύεται για τουλάχιστον 1μιση μήνα.

  2. Γιατρέ γίνεται να σας στείλω μια φωτογραφία με το στήθος μου αν και νομίζω ότι έχω γυναικομαστια γιατι στην ψηλάφηση πιάνω κάτι σαν στρογγυλό αδένα .αν γίνεται να μου πείτε ένα κόστος περίπου από το ποιο χαμηλό όσο το ποιο υψηλό ευχαριστώ

   1. Βεβαίως μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες για να δούμε για τι βαθμού γυναικομαστία πρόκειται και πως αντιμετωπίζεται καλύτερα. Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις στείλετε στο email του ιατρείου:
    [email protected]

  3. After undergoing (unsupervised) hormonal supplement therapy, I began to develop gynaicomastia in the aureole. I immediately stopped, but I suffered some deformation of the aureole.
   I would like to come in for an evaluation.

   1. Sad to hear that you developed gynecomastia from hormonal supplements. Most of these cases require surgical removal of the gland and/or reduction of the areola. For more information or appointments you can either contact us per email at [email protected] or call us on this number: 00302310426606
    Kind regards

   1. Η κρυολιπόλυση σε γυναικομαστία δεν είναι πάντα εφικτή και γίνεται μόνο σε επιλεγμένα περιστατικά. Το κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των κεφαλών που θα χρειαστούν.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..