Μείωση στήθους

Mείωση στήθους

Με μια ματιά
Κόστος Μείωσης Στήθους

Η μείωση του στήθους είναι μια συχνή και ασφαλής επέμβαση προκειμένου να μειώσουμε το μέγεθος των μαστών και να επαναφέρουμε το σχήμα τους καθώς και τη θέση της θηλής.

βαρυτητα
Μέτρια
ναρκωση
Γενική
διαρκεια παραμονησ
1 βράδυ
αφαιρεση ραμματων
όχι
αποθεραπεια
4-6 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της μείωσης στήθους στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό  Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των γυναικών που επιλέγουν επεμβάσεις για μείωση στήθους. Πρόκειται για μια συχνή και ασφαλή επέμβαση. Σε κάποιες γυναίκες, το στήθος μπορεί να αναπτυχθεί υπέρμετρα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Η υπέρμετρη αυτή ανάπτυξη μπορεί να συμβεί είτε σε νεανική ηλικία, είτε με την πρόσληψη βάρους. Ακόμα δεν είναι λίγες οι φορές που ένα τέτοιο ζήτημα προκύπτει λόγω ορμονικών αλλαγών, σαν αυτές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Η εικόνα αυτή μπορεί να λάβει τη μορφή μεγαλομαστίας ή και γιγαντομαστίας. Μάλιστα, στην πλειοψηφία των περιστατικών λόγω του μεγάλου βάρους των μαστών εμφανίζεται ταυτόχρονα και έντονη χαλάρωση. Τα παραπάνω είναι κάποιες από τις συνηθισμένες ενδείξεις που οδηγούν στη διενέργεια μιας επέμβασης για μείωση στήθους


  Γιατί να επιλέξετε μια επέμβαση για  μείωση στήθους; 

  Τα αισθητικά προβλήματα του πολύ μεγάλου στήθους, συνήθως γίνονται πιο έντονα με την πάροδο της ηλικίας. Συγκεκριμένα, λόγω χαλάρωσης των ιστών παρατηρείται μια καθίζηση του παρεγχύματος με έντονο άδειασμα του πάνω πόλου. Καθώς, η θηλή μετατοπίζεται προς τα κάτω και μεγεθύνεται η διάμετρός της, το βάρος του κάτω πόλου γίνεται υπέρμετρο. Οι περισσότερες γυναίκες με μεγαλομαστία μάλιστα αναγκάζονται να φορούν πολύ σφιχτά σουτιέν για να στηρίζουν τους μαστούς. Αυτό προκαλεί δυσκολίες στην επιλογή ρούχων και την εύρεση μαγιό.  

  Λειτουργικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί μείωση στήθους  

  Γενικότερα, οι γυναίκες επιλέγουν τη μείωση στήθους, εκτός από αισθητικούς και για διάφορους λειτουργικούς λόγους. Το βασικό ζήτημα που συνήθως ανακύπτει είναι μηχανικό, Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας του μεγάλου στήθους καταπονείται έντονα ο αυχένας και ο θώρακας. Αυτό την πλειοψηφία των φορών προκαλεί περαιτέρω ζητήματα, όπως είναι οι αυχεναλγίες και η σπονδυλολίσθηση  λόγω βάρους. Η υγιεινή του μεγάλου στήθους είναι επίσης προβληματική, καθώς η υπομαστική πτυχή δεν αερίζεται επαρκώς. Με αποτέλεσμα λόγω της εφίδρωσης να αναπτύσσονται μύκητες και βακτήρια στην περιοχή, προκαλώντας έτσι δερματίτιδα με τη μορφή ερυθρότητας ή πόνου.  

  Στις γυναίκες με μεγαλομαστία είναι επίσης πιο συχνή η εμφάνιση μαστίτιδας ή χρόνιων φλεγμονών όπως ιδρωταδενίτιδα.  Ακόμα και οι καθημερινές τους δραστηριότητες επηρεάζονται πολύ έντονα! Το περπάτημα, το τρέξιμο και ο ύπνος συχνά καταλήγουν μια επίπονη διαδικασία. Αυτές είναι και οι περιπτώσεις, όπου μια επέμβαση για μείωση στήθους αποτελεί την καλύτερη λύση!  

  Πώς η μείωση στήθους μπορεί να βοηθήσει με τον θηλασμό και την πρόληψη του καρκίνου;

  Πολλές γυναίκες με γιγάντιους μαστούς δεν έχουν την ικανότητα να θηλάσουν, διότι λόγω βάρους διατείνονται πολύ οι γαλακτοφόροι πόροι και εμποδίζεται η διέλευσή του γάλατος. Επίσης, λόγω του βάρους διατείνονται τα νεύρα της θηλής και η αίσθηση της καταλήγει περιορισμένη.  

  Έκτος όμως από το θηλασμό ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα  που έρχεται να αντιμετωπίσει η μείωση στήθους είναι και η δυσκολία στον προληπτικό έλεγχο για κακοήθειες. Η ψηλάφηση είναι σχεδόν αδύνατη και η μαστογραφία δεν μπορεί να αναδείξει εύκολα της βλάβες λόγω σκίασης από το πυκνό και μεγάλο παρέγχυμα. 

  Για τους λόγους αυτούς, η επέμβαση για μείωση στήθους μερικές φορές επιβάλλεται, διότι βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των γυναικών. Σε άλλες περιπτώσεις η επέμβαση γίνεται για αισθητικούς λόγος, ώστε να ταιριάζουν οι μαστοί καλύτερα με το σωματότυπο. Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για λειτουργικούς, είτε για προσωπικούς λόγους. Σκοπός μας, όπως και σε όλες τις επεμβάσεις στήθους, είναι να προσφέρουμε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, χωρίς να διαταράξουμε τη λειτουργία των μαστών. 


  Τεχνικές για μείωση στήθους 

  Υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών για μειωτική στήθους και η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής σκοπό έχει να πετύχει επαρκή μείωση με τις λιγότερες δυνατόν ουλές και να προσφέρει ένα αποτέλεσμα που θα διαρκέσει στο χρόνο. Η μείωση στήθους πρέπει να γίνεται στο βαθμό που να αντιστοιχεί σε κάθε σωματότυπο και να αντιμετωπίζει όλα τα λειτουργικά προβλήματα. Όσον αφορά στις ουλές που μένουν μετά από τη μείωση στήθους, διακρίνουμε δύο βασικές επεμβάσεις: αυτές με ουλή ανεστραμμένου Τ ή άγκυρας και αυτές με κατακόρυφη ουλή.  

  Η επιλογή της τομής βασίζεται στη σωστή εκτίμηση του στήθους και της περίσσειας του δέρματος. Σε γενικές γραμμές, οι ουλές δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, διότι η επούλωση συνήθως είναι εξαιρετική και μετά από μερικούς μήνες το μεγαλύτερο μέρος των ουλών δεν είναι καθόλου διακριτό.  

  Επιλέγοντας τις κατάλληλες τεχνικές μετά από προεγχειρητική εκτίμηση 

  Πέρα από τις εξωτερικές ουλές, οι τεχνικές για μείωση στήθους μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους. Κάποιες βασικές διακρίσεις είναι με βάση το είδος της αφαίρεσης του παρεγχύματος και τον τρόπο που γίνεται η ανακατανομή του υπολειπόμενου όγκου των μαστών. Η αφαίρεση του αδένα μπορεί να αφορά τον κεντρικό και κάτω πόλο του στήθους, ή να περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του κάτω-έξω πόλου. Η επιλογή βασίζεται στην προεγχειρητική εκτίμηση και με βάση το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Επίσης, κατά τη μείωση στήθους, το μέγεθος της αφαίρεσης μπορεί να διαφέρει πολύ και μπορεί να είναι 200-300 γραμμάρια μέχρι και πάνω από 1μιση κιλό ανά στήθος.  

  Η θηλή και ο μαστός κινητοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε την αιμάτωση και νεύρωση σε όλη την έκταση ενώ ταυτόχρονα δίνουμε στο μαστό το φυσικό σχήμα σταγόνας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης διασφαλίζεται με ειδικές μετρήσεις η συμμετρία των μαστών σε μέγεθος, σχήμα και τη θέση των θηλών.  

  Με ποιες επεμβάσεις μπορεί να συνδυαστεί η μείωση στήθους για καλύτερα αποτελέσματα; 

  Ένα μεγάλο βοήθημα στη μείωση στήθους είναι και η λιποαναρρόφηση, η οποία μπορεί να σμιλέψει περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες, όπως στα πλαϊνά του στήθους προς τη μασχάλη. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να μειώσουμε και τη συνολική έκταση της ουλής.  

  Σε κάποιες περιπτώσεις, όπου ο πάνω πόλος του στήθους είναι υπερβολικά άδειος και επίπεδος. Τότε, κρίνουμε ότι με την ανακατανομή του αδένα δε θα πετύχουμε επαρκή αναπλήρωση του όγκου. Γι’ αυτό το λόγο μπορούμε συμπληρωματικά να προσθέσουμε και μια μικρή ποσότητα λίπους ή και μικρά ενθέματα σιλικόνης στο σημείο αυτό! 

  Φυσικό αποτέλεσμα, 0% σιλικόνη, με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνικών.


  Μετά την επέμβαση μείωσης στήθους 

  Η επέμβαση για μείωση στήθους διενεργείται με ολική νάρκωση και συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2-2μιση ώρες. Μετά την επέμβαση τοποθετείται ειδική ελαστική επίδεση ή σουτιέν. Παροχετεύσεις δεν τοποθετούνται στις περισσότερες περιπτώσεις και οι ραφές γίνονται με απορροφήσιμα ράμματα που δε χρειάζονται αφαίρεση.   

  Ο πόνος μετά την επέμβαση για μείωση στήθους είναι πολύ ήπιος και υποχωρεί πλήρως με κοινά αναλγητικά μετά από 2-3 ημέρες. Σε γενικές γραμμές η επέμβαση δεν επηρεάζει πολύ τις καθημερινές δραστηριότητες. Οι περιορισμοί αφορούν για τις πρώτες 5-6 ημέρες το μπάνιο και για μερικές εβδομάδες τις αθλητικές δραστηριότητες.  

  Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν αυστηρές απαγορεύσεις και η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει πολύ άμεσα. Τις πρώτες εβδομάδες μετά τη μείωση στήθους μπορεί να υπάρχει ένα μούδιασμα στην περιοχή της θηλής, το οποίο υποχωρεί πλήρως μετά από μερικές εβδομάδες. Οι μαστοί αρχικά είναι λίγο αφύσικα σηκωμένοι και ο πάνω πόλος δίνει την αίσθηση ότι έχουμε τοποθετήσει εμφύτευμα σιλικόνης. Αυτός είναι ένας σκόπιμος χειρισμός στη μείωση στήθους, ο οποίος γίνεται με μία υπολογισμένη υπερδιόρθωση. Ο στόχος μας είναι μετά από 3-4 μήνες, που θα εμφανίσει το στήθος κάποια πτώση να πάρει το επιθυμητό μας σχήμα, δηλαδή, το σχήμα της σταγόνας. 

  Αποτελέσματα μετά τη μείωση στήθους 

  Το τελικό αποτέλεσμα από τη μείωση στήθους επέρχεται μετά από 4-6 μήνες περίπου, αφού κατασταλάξει το στήθος στην καινούρια του θέση. Το βάρος του μαστού είναι αισθητά μικρότερο και αυτό αποτυπώνεται στις καθημερινές δραστηριότητες. Η σωματική άσκηση είναι πιο εύκολη το ίδιο και η εύρεση στηθόδεσμου ενώ παρατηρείται ακόμα σημαντική βελτίωση στη στάση του σώματος και στους πόνους. 

  Έναν χρόνο περίπου μετά τη μείωση στήθους, εξαφανίζονται σχεδόν τελείως όλες οι ουλές. Το αποτέλεσμα, εφόσον δεν υπάρχουν μεγάλες μεταβολές του βάρους θα παραμείνει για πολλά χρόνια. Ο μαστός θα εμφανίσει σαφώς μικρότερα σημάδια πτώσης και χαλάρωσης, διότι έχει μικρότερο βάρος.

  Όσον αφορά το θηλασμό, η τεχνική που χρησιμοποιούμε είναι τέτοια που επιτρέπει πλήρως τη γαλουχία. Αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε από την πληθώρα περιστατικών, που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν μείωση στήθους στην κλινική μας τα τελευταία 40 χρόνια. Το ίδιο ισχύει για την αισθητικότητα της θηλής, η οποία παραμένει ανέπαφη.

  Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

  Πόσο εμφανείς είναι οι ουλές και πόσο καιρό παίρνει μέχρι να βελτιωθούν;

  Συνήθως, οι ουλές από τη μείωση στήθους με την πάροδο του χρόνου ξεχωρίζουν όλο και λιγότερο μέχρις ότου καταλήξουν μετά από 10-12 μήνες σε ουλές που δεν ενοχλούν καθόλου από πλευράς αισθητικής ή πρακτικής. Εξαιρούνται όπως και σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις άτομα τα οποία μετά από έναν τραυματισμό δεν σχηματίζουν φυσιολογικές ουλές αλλά κάνουν υπερτροφικές ουλές ή και χηλοειδή. Τα άτομα αυτά είναι περίπου το 1-2% του γενικού πληθυσμού και λίγο πολύ είναι γνώστες του προβλήματος τους από προηγούμενους τραυματισμούς.

  Τι χρειάζεται να κάνω μετά τη μείωση στήθους;

  Το πρώτο διάστημα μετά τη μείωση στήθους, συστήνω συνήθως τη χρήση σπαθόλαδου, το οποίο είναι απόλυτα φυσικό και βοηθάει τόσο στην επούλωση, όσο και στην ενυδάτωση του δέρματος. Σε κάποιες περιπτώσεις που βλέπουμε τις ουλές να γίνονται λίγο πιο ερυθρές και έντονες μετά από μερικούς μήνες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικά επιθέματα σιλικόνης ή να παρέμβουμε με λέιζερ.

  Ποιο είναι το κόστος μείωσης στήθους;

  Το κόστος για τη μείωση στήθους καθορίζεται από την τεχνική που θα επιλέξουμε και δεν είναι σταθερό. Για μια καλύτερη εκτίμηση του κόστους μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες ή να επισκεφτείτε το ιατρείο για μια πιο λεπτομερή εξέταση.

  Πραγματικά Περιστατικά

  Mείωση στήθους

  Μείωση Στήθους

  Πριν & Μετά

  Μείωση στήθους διαγώνια φωτογραφία πριν το χειρουργείο

  Πριν

  Μείωση στήθους διαγώνια φωτογραφία μετά το χειρουργείο

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  64
  'Υψος
  162
  Ηλικία
  41
  Μείωση μαστών με αφαίρεση 420γρ δεξιά και 400γρ αριστερά
  Διόρθωση ασυμμετρίας μαστών

  Πριν & Μετά

  Διόρθωση ασυμμετρίας μαστών πλαϊνή φωτογραφία πριν το χειρουργείο

  Πριν

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  78
  Ύψος
  170
  Ήλικία
  42
  Διόρθωση ασυμμετρίας μαστών με μεταφορά λίπους και ανόρθωση/μείωση
  Ανόρθωση μαστών

  Πριν & Μετά

  Ανόρθωση μαστών πλαϊνή φωτογραφία πριν το χειρουργείο

  Πριν

  Ανόρθωση μαστών πλαϊνή φωτογραφία μετά το χειρουργείο

  Μετά

  Φυλο
  Γυναίκα
  βαρος
  65
  υψος
  167
  ηλικια
  25
  Ανόρθωση μαστών με τεχνική ανεστραμμένης άγκυρας και λιπομεταφορά στον άνω πόλο
  Μείωση μαστών

  Πριν & Μετά

  Μείωση μαστών πλαϊνή φωτογραφία πριν το χειρουργείο

  Πριν

  Μείωση μαστών πλαϊνή φωτογραφία μετά το χειρουργείο

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  68
  Ύψος
  161
  Ηλικία
  20
  Μειωση στηθους με αφαίρεση 808γρ δεξιά και 664 αριστερά
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

  4 Απαντήσεις

   1. Το κόστος της επέμβασης μειωτικής μαστών είναι εξατομικευμένο και εξαρτάται από την επιλογή της τεχνικής. Για καλύτερη ενημέρωση θα ήταν προτιμότερο να μιλήσουμε τηλεφωνικώς

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..