Αφαίρεση σπίλων, Δρ Παπαϊωάννου πλαστικός χειρουργός

Αφαίρεση Σπίλων

Με μια ματιά
Κόστος Αφαίρεσης Σπίλων

Βαρύτητα
Ήπια
Νάρκωση
Τοπική
Διαρκεια παραμονής
-
Αφαίρεση ραμμάτων
5 ημέρες
Αποθεραπεία
1-3 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της αφαίρεσης σπίλων μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Περιγραφή

  Η αφαίρεση σπίλων από το πρόσωπο και το σώμα γίνεται πέρα από αισθητικούς λόγους και για λόγους πρόληψης, ιδιαίτερα όταν οι σπίλοι εμφανίζουν κάποιο κίνδυνο εξαλλαγής. Τα τυπικά συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν είναι απότομη αύξηση του μεγέθους, φαγούρα, ανώμαλο περίγραμμα, το έντονο σκούρο χρώμα ή το λευκό, μπλέ ή γκρι χρώμα, η άνιση κατανομή του χρώματος στο σπίλο κτλ.

  Σε άτομα με πολλαπλούς σπίλους στο πρόσωπο και το σώμα ενδείκνυται η χαρτογράφηση, η οποία γίνεται σε δερματολόγους με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μπορεί εύκολα να εντοπιστεί κάποια αλλαγή στο μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

  Η χειρουργική αφαίρεση σπίλων προτιμάται όταν πρόκειται για μεγάλους ή ύποπτους σπίλους, οι οποίοι στη συνέχεια αποστέλλονται για ιστολογική διερεύνηση. Τα ράμματα είναι είτε απορροφήσιμα, είτε αφαιρούνται εντός 5 ημερών.

  Η αφαίρεση σπίλων με laser προτιμάται στην επανορθωτική χειρουργική, όταν πρόκειται για πολλαπλούς μικρούς σπίλους στο πρόσωπο, ή για άλλα δερματικά μορφώματα, όπως θηλώματα, δερματοινώματα κτλ. Με την τεχνική αυτή ο σπίλος καταστρέφεται τελείως, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να αποσταλλεί τεμάχιο για ιστολογική διερεύνηση.

  43 Απαντήσεις

  1. Γεια σας, εγω εχω κατι σαν σπιλο στο προσωπο ομως οταν ρωτησα τον γιατρο για να το αφερεσω μου ειπε οτι μονο με χειρουργικη επεμβαση και οτι θα μεινη σιμαδει, και δεν θελω ……. με το λειζερ γεινετε?

   1. Εξαρτάται από την περίπτωση. Μερικοί σπίλοι αφαιρούνται και με laser, αφήνοντας μικρότερο σημάδι, ενώ άλλοι χρειάζονται χειρουργική αφαίρεση. Αυτό καθορίζεται κατόπιν εξέτασης.

  2. Χαίρετε,για πολλαπλούς σπίλους στο σώμα (χέρια,πόδια,πλάτη,κοιλιά)
   η αφαίρεση γίνεται με laser;Έχω ήδη αφαιρέσει κάποιους πριν από χρόνια,υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση του,πόσοι σπίλοι μπορούν να αφαιρεθούν τη φορά και τι κόστος υπάρχει;

   1. Κάποιοι σπίλοι μπορούν άφοβα να αφαιρεθούν με laser, ωστόσο κάποιοι άλλοι πρέπει να αφαιρούνται χειρουργικά. Με laser μπορούν να αφαιρεθούν σπίλοι μαζικά, μέχρι 20-30 ανά συνεδρία. Χειρουργικά συνήθως μέχρι 5-6

  3. Γειά σας, από ποιά ηλικία μπορεί να γίνει αφαίρεση σπίλων με laser στο πρόσωπο και αν μπορεί να εφαρμοστεί στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού δηλαδή να μην καταστρέψει τοις ρίζες των μαλλιών; Αφορά για τον γιό μου ηλικίας 10 ετών με πολλές επίπεδες μαύρες ελιές κυρίως στο πλαινό μέρος του κεφαλιού πάνω από τα αυτιά.
   Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

   1. Η επιλογή του είδους της αφαίρεσης των σπίλων, χειρουργική ή μη, μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν εξέτασης. Σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο οι σπίλοι να αφαιρούνται μετά την ενηλικίωση, εκτός εάν υπάρχει ιατρικός λόγος να αφαιρεθούν νωρίτερα. Όταν γίνει αφαίρεση σε πιο μικρή ηλικία υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος χηλοειδούς ή και περίπτωση οι ουλές να μεγαλώσουν.

  4. Καλησπερα
   Θα ήθελα να αφαιρέσω 6 σπίλους από το πρόσωπο μου για αισθητικούς λόγους.
   Φέτος κλείνω τα 18 και θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να είναι κάποιος γονέας μαζί μου.
   Ευχαριστώ

   1. Η αφαίρεση των σπίλων είναι προτιμότερο να γίνει μετά το καλοκαίρι για να μη δημιουργηθεί δυσχρωμία στις ουλές. Για οποιαδήποτε χειρουργική πράξη χρειάζεται συναίνεση των γονέων.

  5. Καλησπέρα, έχω την κόρη μου 4 ετών και έχει ένα σπιλο στο μάγουλο. Ποιά είναι η ιδανική ηλικία για αφαίρεση?

   1. Σε αυτή την ηλικία δεν είναι σκόπιμο να αφαιρέσει κανείς σπίλους από το πρόσωπο, εκτός εάν υπάρχει ιατρικός λόγος να αφαιρεθεί. Είναι προτιμότερο να γίνει αφαίρεση μετά την εφηβεία, ώστε να είναι οι ουλές οι λιγότερο δυνατές. Καλό είναι να παρακολουθείται ο σπίλος από δερματολόγο.

  6. Καλησπέρα, έχω έναν σπιλο ακριβώς πάνω από τα χείλια μου τον οποίο θέλω να αφαιρέσω, πρόσφατα επισκέφτηκα έναν δερματολόγο και μου είπε ότι η οποιαδήποτε επέμβαση πάνω στο σπιλο αυτό θα αφήσει σημάδι λόγω του σημείου στο οποίο βρίσκεται. Η επέμβαση με λέιζερ γενικά αφήνει σημάδια ή μόνο με χειρουργική επέμβαση είναι δυνατόν να μείνει σημάδι;

   1. Εφόσον ο σπίλος βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χείλος, δεν είναι απαραίτητο να αφήσει σημάδι η χειρουργική αφαίρεση. Εφόσον είναι μικρής διαμέτρου, μπορεί να αφαιρεθεί και με laser, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αφήσει μικρότερη ουλή από τη χειρουργική αφαίρεση.

  7. Γειά σας, είμαι 15 χρονων και θέλω να αφαιρέσω ένα μικρό σπιλο πάνω από το φρύδι για αισθητικούς λόγους. Μπορώ να το κάνω στην ηλικία μου?

   1. Εφόσον πρόκειται για αισθητικούς λόγους, θα ήταν ασφαλέστερο να γίνει η αφαίρεση του σπίλου μετά τα 18. Βέβαια, μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες για να εκτιμήσουμε την εικόνα.

  8. Έχω στο πρόσωπο μου πολλές μικρές επίπεδες ελιές σαν μικρές κουκκίδες, μπορούν να αφαιρεθούν για αισθητικούς λόγους ή δεν γίνεται τίποτα σε αυτήν την περίπτωση;

  9. Καλησπέρα
   Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση μετά από αφαίρεση σπιλων να ξαναεμφανιστουν σε κάποιο άλλο σημείο με χειρότερη μορφή;

  10. Καλησπέρα σας, θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την αφαίρεση με λέιζερ.
   1) αφαιρούνται μόνο οι επίπεδοι σπίλοι με λέιζερ;
   2) πόση ώρα χρειάζεται συνήθως για την αφαίρεση ενός σπίλου;
   3)μετα την αφαίρεση το σημείο πρέπει να είναι είναι καλυμμένο με κάτι (π.χ. Γάζα) και αν ναι για πόσο καιρό;
   4)Μέτα από πόσο καιρό μπορούμε να κάνουμε μπάνιο;
   5)Χρησιμοποιούμε ειδικά προϊόντα καθαρισμού σε εκείνο το σημείο μετά την αφαίρεση
   6)ή κάτι ώστε να μην αφήσει σημάδι
   7)ή “κοκκινίλα” (κάψιμο) πόσες μέρες διαρκεί περίπου;
   8) Μένει σημάδι μόνιμο ή μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως το δέρμα σε εκείνο το σημείο.
   9)Πόσο καιρό φαίνεται το σημάδι περίπου;
   Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την ταλαιπωρία

   1. <ε λέιζερ μπορούν να αφαιρεθούν τόσο επίπεδοι, όχι και προέχοντες σπίλοι διαφόρων μεγεθών. Για κάθε σπίλο χρειάζεται 1-2 λεπτά. Όταν είναι μικροί σε μέγεθος δε χρειάζεται κάλυψη, ενώ σε μεγαλύτερους καλύπτεται με Hansaplast. Νερό μετά από 2-7 ημέρες και καθαρισμός μετά από 10 μέρες. Η ερυθρότητα παραμένει για 2-3 εβδομάδες και μετά στο σημείο εκείνο σχηματίζεται κανονικό δέρμα που ελάχιστα διακρίνεται σαν μικρή βούλα. Το σημάδι δεν είναι διακριτό μετά από 2-3 μήνες.

  11. Γεια σας, έχω ένα σπίλο στο πρόσωπο (μύτη) και ενώ τον είχα αφαιρέσει πριν κάποια χρόνια, ξαναβγήκε. Δεν είναι τίποτα πολύ μεγάλο, αλλά δεν το θέλω κιόλας. Νομίζω τον είχα αφαιρέσει με ξύσιμο και λέιζερ και το σημάδι από το “κάψιμο” ήταν αρκετά μεγαλύτερο από τον ίδιο το σπίλο. Όπως και να χει, θα ήθελα να τον ξανααφαιρέσω με το λιγότερο κόστος (επούλωσης-πόνου) και αν γίνεται μια εξήγηση για την επανεμφάνισή του.

   1. Ο τρόπος που θα επιλέξουμε για να αφαιρέσουμε το σπίλο εξαρτάται από το είδος του, το μέγεθος και τη θέση του. Για περισσότερες πληροφορίες θα ήταν προτιμότερο να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή να κανονίσουμε να τον εξετάσουμε από κοντά.

  12. Καλημέρα κύριε Παπαϊωάννου! Έχω την κόρη μού 5ετων .Έχει ένα σχετικά μεγάλο σπίλο στο μάγουλο. Τώρα που πήγαινε στο νηπιαγωγείο, έχει ενοχλητικές ερωτήσεις από τα άλλα παιδιά. Σε ποιά ηλικία μπορούμε να το αφαιρέσουμε ολοκληρωτικά με ασφάλεια?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

   1. Καλημέρα, η κατάλληλη ηλικία έχει να κάνει με το θέση του σπίλου και κυρίως με το μέγεθος. Σε πρώτη φάση θα πρότεινα να στείλετε μερικές φωτογραφίες για να εκτιμήσουμε το πρόβλημα. Μπορείτε να στείλετε στο email μας: [email protected]

  13. Καλησπέρα, έχω ένα κοριτσάκι 12 ετών που παρουσίασε ένα σπίλο στο μάγουλο πριν μερικά χρόνια. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως έχει μεγαλώσει αρκετά ενώ παρουσιάστηκε και δεύτερος δίπλα. Πρέπει να αφαιρεθούν ή είναι μικρή ακόμα ; Επίσης ποιο είναι το κόστος της επέμβασης ;

   1. Σε γενικές γραμμές το σημάδι που μένει είναι πιο καλό όταν η αφαίρεση του σπίλου γίνεται σε πιο μεγάλη ηλικία. Καλό θα ήταν να το εκτιμήσει πρώτα ένας δερματολόγος και εφόσον δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για την αφαίρεση, να γίνει σε πιο μεγάλη ηλικία.

  14. Γεια σας ..
   Ύστερα από επισκέψεις μου σε δερματολόγους μου είπαν ότι κρίνεται απαραίτητο να αφαιρεθεί ένας άτυπος σπυλος όπου έχω στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού …
   Χειρουργικά κ έπειτα για βιοψία …
   Θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποιος κίνδυνος μετά την επέμβαση να μετατραπεί σε κάτι κακό , καμία κακοήθεια όπως πολλοί λένε ότι δεν κάνει να πειράζουμε τις ελιές μας με τέτοιο τρόπο ;
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων θα περιμένω

   1. Ένας άτυπος σπίλος έχει πιθανότητες να μετατραπεί σε μελάνωμα και γι’αυτό χρειάζεται να αφαιρεθεί. Όταν αφαιρούμε σπίλους δεν τους “πειράζουμε”, τους αφαιρούμε εξολοκλήρου.

  15. Καλησπέρα! Έχω πολλές απλές συνηθισμένες ελιές στο πρόσωπο για περισσότερο απο 20 χρόνια . Θα ήθελα να τις αφαιρέσω με λέιζερ. Πόσο καιρό όμως κρατάνε οι κοκκινίλες και υπάρχει περίπτωση να μείνει το παραμικρό σημάδι γιατί γενικά έχω ευαίσθητη και λευκή επιδερμίδα.
   Ευχαριστώ.

   1. Ανάλογα με το μέγεθος των σπίλων μπορεί να μείνει ένα μικρό ή ένα σχεδόν αόρατο σημάδι. Για καλύτερη εκτίμηση θα πρέπει να τα δούμε από κοντά.

  16. Καλησπερα! Εχω στο ποδι μου εκ γενετης εναν σχετικα μεγαλο σπιλο, ο οποιος θα ηθελα να αφαιρεθει την τωρινη περιοδο.
   1.Ποσο καιρο διαρκει η επουλωση της επεμβασης;
   2.Τι μεθοδο να χρησιμοποιησω, εφοσον ειναι πιο μεγαλος σε μεγεθος;
   3. Μετα απο ποσο καιρο επιτρεπεται το μπανιο στη θαλασσα και η εκθεση στον ηλιο;
   4.Μετα απο πχ. 2 βδομαδες αφου κανω την επεμβαση(σε καλοκαιρινη περιοδο), θα μπορω να βγω απο το σπιτι(οχι στην θαλασσα), ή η εκθεση στον ηλιο εστω και με προστασια(ρουχα, αντηλιακο κλπ) ειναι απαγορευτικη;
   5.Υπαρχουν κινδυνοι;

   1. Για να αποφασίσουμε τη μέθοδο αφαίρεσης θα πρέπει να εκτιμήσουμε το μέγεθος και τη θέση του σπίλου. Η αφαίρεση μπορεί να γίνει και τους θερινούς μήνες, αλλά θα χρειαστεί αποχή από τη θάλασσα για 2-4 εβδομάδες και είναι προτιμότερο να γίνει από Σεπτέμβριο.
    Για καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες.

   1. Το κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των σπιλων που οι αφαιρεθούν. Για μια καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

  17. Θα είμαι είκοσι (άνδρας) χρόνων και θα ήθελα να αφαιρέσω όλες τις ελιές μου από την μέση και πάνω(χέρια πρόσωπο πλάτη στήθος κλπ) αν το κάνω με laser θα μείνει κάποιο σημάδι?

   1. Κάποιες ελιές μπορούν να αφαιρεθούν με laser και είναι προτιμότερο διότι μένει ελάχιστο ή καθόλου σημάδι. Για αυτές που χρειάζεται χειρουργική αφαίρεση πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς απαιτείται.

  18. Καλησπέρα σας! Έχω σπίλο μέσα στο φρύδι εκεί που είναι το τόξο του φρυδιου..δηλαδή έχει από πάνω και τρίχες και γενικά δεν φαίνεται ..αλλά θα ήθελα να ρωτήσω γίνεται να το βγάλω με λειζερ και να μην αφήσει σημάδι ;επίσης αν βγει θα ελαττωθούν και οι τρίχες σε εκείνο το σημείο ;γιατί δε θα ήθελα να δημιουργήθει κάποιο θέμα αραίωσης σε εκείνο το σημείο …σας ευχΑριστω εκ των προτέρων !

   1. Εφόσον ο σπιλος βρίσκεται μέσα στο τριχωτό μέρος του φρυδιού, είναι προτιμότερο να αφαιρεθεί χειρουργικά για να μην υπάρχει απώλεια τριχών

  19. Καλησπέρα σας , έχω ένα σημάδι εκ γενετής στο πρόσωπο το οποίο είναι πιο σκούρο απ την υπόλοιπη επιδερμίδα κ επάνω έχει πολλούς μικρούς σπίλους . Έχω κάνει αφαίρεση κατά το παραλθον κ με λέιζερ κ με ράμματα και ενδιαφέρομαι να αφαιρέσουμε όλους τους μικρούς που προεξέχουν για να φαίνεται πιο λεία η επιφάνεια . Πόσους σπίλους μπορούμε να αφαιρέσουμε με μια συνέδρια;

   1. Εφόσον χρειάζεται να γίνει χειρουργική αφαίρεση, συνήθως η συστήνουμε μέχρι 4-5 τη φορά. Για σπίλους που μπορούν να αφαιρεθούν με λέιζερ μπορούμε να αφαιρέσουμε 10-20.

  20. Καλησπέρα σας
   Έκανα πριν ενάμιση μήνα αφαίρεση κρεατοελιας στο πρόσωπο με laser.
   Δυο εβδομάδες μετά και αφού επουλώθηκε η πληγή, φάνηκε ότι είχε μείνει ένα μέρος της σαν μικρό σπυράκι στο χρώμα του δέρματος και έτσι αποφασίσαμε με τον γιατρό να την χτυπήσουμε ξανά…
   Ένα μήνα μετά όμως ακριβώς στο ίδιο σημείο έχει αρχίσει να εμφανίζεται και πάλι μικρή ελιά, η οποία είναι εμφανής και στην αφή αλλά και στο χρώμα αυτή τη φορά.
   Μου κάνει τρομερή εντύπωση μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να βγαίνει πάλι…τι μπορεί να συμβαίνει και τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση? Είναι φρόνιμο να την ξαναχτυπησουμε?
   Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..