Ελλείμματα δέρματος και μαλακών μορίων

Με μια ματιά
Μάθετε περισσότερα

Τα ελλείματα του δέρματος και των μαλακών μορίων, είτε προέρχονται από τραυματισμούς, είτε μετά από αφαίρεση κακοήθων παθήσεων, είτε μετεγχειρητικά, μπορούν να καλυφθούν ικανοποιητικά, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής.

Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τεχνικές αποκατάστασης μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.



    Περιγραφή

    Τα ελλείμματα δέρματος προκύπτουν είτε μετά από βαριούς τραυματισμούς, , από χειρουργεία, φλεγμονές, κατακλίσεις, αφαίρεση καρκίνων, εγκαύματα ή και άλλα αίτια και πρόκειται συνήθως ανοιχτά τραύματα τα οποία δε μπορούν να επουλωθούν με απλή σύγκλειση και χρίζουν ιδιαίτερης πλαστικής αποκατάστασης. Η πλαστική χειρουργική, επανορθωτική επέμβαση, είναι ειδικότητα η οποία αναπτύχτηκε κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και για την περίθαλψη αυτών ακριβώς των ελλειμμάτων.

    Η σύγχρονη τεχνική παρέχει τη δυνατότητα μικροχειρουργικής μεταφοράς αυτόλογων ιστών, με κλασσικό παράδειγμα την ελεύθερη μεταφορά του πλατύ ραχιαίου μυός της πλάτης στην περιοχή δέκτη, με μικροχειρουργική αναστόμωση των αγγείων που τροφοδοτούν το μυ. Με την εξέλιξη της μικροχειρουργικής είναι πλέον δυνατή η ελεύθερη μεταφορά λεπτών δερματικών κρημνών απο τον πλαστικό χειρούργο, όπως για παράδειγμα του ALT από τον έξω μηρό ή και άλλων μικρότερων ή μεγαλύτερων κρημνών, μειώνοντας έτσι τις επιπλοκές στη περιοχή-δότη και δίνοντας ένα καλύτερο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για επανορθωτικά χειρουργεία, τα οποία διαρκούν από 3-7 ώρες και διενεργούνται μετά από πλήρη εκτίμηση των αγγείων της περιοχής του ελλείμματος, του ασθενούς και της περιοχής δότη, που θα κάνει ο χειρούργος άκρας χειρός.

    Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

    Είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι και πάσχω από κατακλίσεις στην περιοχή του ισχίου. Παρά τις επιμελείς αλλαγές και τη φροντίδα της περιοχής, η πληγή βαθαίνει συνέχεια και δεν κλείνει. Τι μπορώ να κάνω;

    Οι κατακλίσεις είναι καλό να προλαμβάνονται ή να θεραπεύονται σωστά στο πρώιμο στάδιό τους. Εαν η βλάβη προχωρήσει σε βάθος η αντιμετώπιση θα πρέπει να γίνεται χειρουργικά. Ανάλογα με την περιοχή της βλάβης και το βάθος της ενδείκνυται η χρήση μυοδερματικών κρημνών, όπως ο μείζων γλουτιαίος ή ο δικέφαλος μηριαίος με τεχνική V-Y. Η χρήση αυτών των μυών είναι απαραίτητη, προκειμένου να εξυγειανθεί η περιοχή και να δημιουργηθεί ένα μαλακό υπόστρωμα πάνω από το οστό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι μακροχρόνιο.

    Πραγματικά Περιστατικά

    Ελλείμματα δέρματος και μαλακών μορίων

    Αιμαγγείωμα άνω χείλους

    Πριν & Μετά

    Αιμαγγείωμα Άνω Χείλους σε Αγόρι Πριν την Αφαίρεση

    Πριν

    Μετά

    Φύλο
    Άντρας
    Βάρος
    -
    Ύψος
    -
    Ηλικία
    17
    Χειρουργική αφαίρεση αιμαγγειώματος άνω χείλους
    Καρκίνος δέρματος

    Πριν & Μετά

    Καρκίνος δέρματος αφαίρεση- πριν το χειρουργείο

    Πριν

    Καρκίνος δέρματος αφαίρεση- πρόσωπο μετά την αφαίρεση του

    Μετά

    ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΡΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
    Φύλο
    Γυναίκα
    Βάρος
    52
    Υψος
    156
    Ηλικά
    83
    Αφαίρεση προχωρημένου βασικοκυτταρικού καρκίνου δέρματος στον περιοχή της δεξιάς παρειάς μέχρι τη βάση της ρινός και αποκατάσταση με δερματικό κρημνό και μόσχευμα
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

    Αφήστε μια ερώτηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    fly in

    Fly in πλαστική

    Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

    virtual consultation

    Virtual Consultation

    Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

    To get in touch with us, please fill out the contact form below.

      Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..