Περιγραφή
Το ωλένιο νεύρο είναι υπεύθυνο για την αισθητικότητα του παράμεσου του μικρού δακτύλου, καθώς και για την ακριβή κινητικότητα όλων των δακτύλων. Η πίεση του ωλένιου νεύρου λαμβάνει χώρα κυρίως στην περιοχή του αγκώνα και κατά δεύτερο λόγο στην περιοχή του καρπού. Μετά από αντικειμενική εξέταση του νευρολόγου ο οποίος επιβεβαιώνει τη διάγνωση, είναι απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις η χειρουργική αποσυμπίεση του νεύρου. Η χειρουργική άκρας χειρός επέμβαση γίνεται ενδοσκοπικά με μια τομή περίπου 2 εκατοστών, πάνω από τον αγκώνα.
Το πλεονέκτημα της ενδοσκοπικής επέμβασης είναι η άμεση αποκατάσταση και η μη τραυματική προσέγγιση του νεύρου, το οποίο αποσυμπιέζεται σε ένα μήκος περίπου 40 εκατοστών. Τα αποτελέσματα εδώ είναι άμεσα και η αποθεραπεία περίπου 10 ημέρες. Κατά την κλασική αποσυμπίεση του ωλένιου νεύρου διενεργείται απο τον πλαστικό χειρούργο συνήθως τομή περίπου 10-15 εκατοστών , γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη πρόκληση εσωτερικών και εξωτερικών ουλών και καθιστά απαραίτητη την ακινητοποίηση με γύψο. Αυτη η επανορθωτική χειρουργική επέμβαση γίνεται από εμάς εξαιρετικά σπάνια, και κυρίως σε περιπτώσεις προηγούμενου χειρουργείου.
4 Απαντήσεις
Καλησπέρα σας Γιατρέ,
θα ήθελα να ρωτήσω πόσο πιθανό είναι να εμφανίσει κανείς το πρόβλημα αυτό και στα δύο χέρια.
Χειρουργήθηκα τον Οκτώβριο στο αριστερό χέρι και τώρα έχω τα ίδια συμπτώματα στο δεξί. Μούδιασμα, αδυναμία και ατροφία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να εμφανίζεται το σύνδρομο παγίδευσης του νεύρου και στα δύο χέρια. Ο λόγος είναι ότι συνήθως υπάρχει κάποια ανατομική προδιάθεση σε ορισμένους ανρθώπους, η οποία επιβαρύνεται κάποιες φορές από την εργασία ή τις υπόλοιπες δραστηριότητες.
Καλησπέρα σας γιατρέ, θα ήθελα να ρωτήσω μπορεί να γίνει επέμβαση και Παρόλα αυτά να μην έχουμε σωστά αποτελέσματα και ο πόνος να παραμένει ο ίδιος και μετά την επέμβαση και αν ναι ποιος είναι ο λόγος?
Αν δεν αποσυμφορηθεί πλήρως το νεύρο στο σημείο που πιέζεται ο πόνος μπορεί να επανέλθει. Συνήθως χρειάζεται νέα επέμβαση.