Προφυλακτική μαστεκτομή

Προφυλακτική μαστεκτομή

Με μια ματιά
Κόστος Προφυλακτικής Μαστεκτομής

Η προφυλακτική μαστεκτομή γινεται συνήθως σε περιπτώσεις όπου ο γονιδιακός έλεγχος είναι θετικός και η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στήθους μεγάλη.

Βαρυτητα
Μέτρια
Ναρκωση
Γενική
διαρκεια παραμονής
2 βράδια
αφαιρεση ραμμάτων
Όχι
αποθεραπεία
6-10 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της προφυλακτικής μαστεκτομής στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Η έννοια προφυλακτική μαστεκτομή αναφέρεται στην αφαίρεση του μαζικού αδένα προληπτικά, πριν την εμφάνιση καρκίνου του στήθους. Αυτή συνήθως συνοδεύεται από ταυτόχρονη αποκατάσταση για την εξασφάλιση ενός εναρμονισμένου με το υπόλοιπο σώμα και απολύτως φυσικού αποτελέσματος. Η μέθοδος αυτή έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, κυρίως διότι με τον γεννητικό έλεγχο είναι πλέον δυνατός ο εντοπισμός γυναικών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.  

  Η συγκεκριμένη τεχνική έγινε ακόμα πιο γνωστή στο ευρύ κοινό, με τη δημοσίευση του περιστατικού της Αγγελίνα Τζολί (Angelina Jolie). Η γνωστή πρωταγωνίστρια του Χόλυγουντ υποβλήθηκε σε μια επέμβαση για προφυλακτική μαστεκτομή αμφοτερόπλευρη και με άμεση αποκατάσταση. 


  Πότε είναι απαραίτητη η προφυλακτική μαστεκτομή 


  Έχει βρεθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένες μεταλλάξεις του γενετικού υλικού οι οποίες είναι κληρονομήσιμες και οι οποίες οδηγούν σε κάποιες μορφές καρκίνου. Τέτοια γονίδια είναι τα BRCA1 και BRCA2 (Breast Cancer) και σπανιότερα τα PALB και BRD7. Τα δύο πρώτα σχετίζονται όταν υπάρχουν με μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών, σε σχέση με γυναίκες που δεν εμφανίζουν τα γονίδια αυτά. Εφόσον η εξέταση είναι θετική, συνίσταται προφυλακτική μαστεκτομή με άμεση αποκατάσταση.  

  Επίσης γυναίκες με επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό συνιστάται να υποβάλλονται σε προφυλακτική μαστεκτομή μετά την τεκνοποιία, ακόμα και όταν το γονίδιο είναι αρνητικό. Τέλος, σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης καρκινοφοβίας μπορεί να γίνει η επέμβαση.  

  STAR blog
  Προφυλακτική μαστεκτομή 2

  Άμεση αποκατάσταση και ασφάλεια. Κατάλληλο για γυναίκες με BRCA θετικό.


  Τεχνικές σε μια προφυλακτική μαστεκτομή 

  Κατά την προφυλακτική μαστεκτομή όπως και στις υπόλοιπες επεμβάσεις στήθους ο σχεδιασμός της επέμβασης γίνεται με βάση το αισθητικό αποτέλεσμα, ακολουθώντας πάντα τα ογκολογικά κριτήρια. Η απόφαση διατήρησης ή μη της θηλής προκύπτει κατόπιν συζήτησής αλλά και με βάση τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε στήθους. Η τομή γίνεται είτε κάτω από το στήθος ή κοντά στη θηλή, αλλά μπορεί να χρειαστούν παραλλαγές τεχνικών προκειμένου να διορθώσουμε προβλήματα όπως υπερβολική χαλάρωση ή υπερβολικά μεγάλα στήθη. Από τις τομές αυτές γίνεται συνολική αφαίρεση του μαζικού αδένα, ο οποίος αποστέλλεται για ιστολογική διερεύνηση. 

   
  Κατόπιν γίνεται επιλογή του κατάλληλου ενθέματος σιλικόνης, ανάλογα με το μέγεθος του στήθους και το επιθυμητό αποτέλεσμα από μια αυξητική στήθους. Το ένθεμα τοποθετείται κάτω από τον μείζον θωρακικό μυ, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη κάλυψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η χρήση υποστηρικτικών υλικών όπως πλέγματα ή ξενογενή υλικά, για να υπάρχει καλύτερη στήριξη του ενθέματος στον κάτω πόλο. 

  Πριν από μερικά χρόνια είχα διαγνωστεί θετική στο BRCA. Τελικά αποφάσισα να κάνω μια προληπτική μαστεκτομή. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα την ασφάλεια που έψαχνα για μια τέτοια επέμβαση.

  Ελένη Α.

  Αποτελέσματα προφυλακτικής μαστεκτομής

  Η αποθεραπεία μετά από μια τέτοια επέμβαση χρειάζονται ένα μικρό χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται την επόμενη μέρα και η διάρκεια παραμονής στην κλινική είναι 1-2 ημέρες. Σε περιπτώσεις που διατηρείται η θηλή το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Σε περίπτωση που αφαιρείται και η θηλή, η ανάπλαση της γίνεται σε δεύτερο χρόνο, συνήθως 3-6 μήνες μετά.

  Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται εμφανές μετά από 2-3 μήνες, αφού κατασταλάξει το οίδημα στην περιοχή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο σχεδιασμός για την προφυλακτική μαστεκτομή γίνεται με βάση το τελικό αποτέλεσμα, έχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την έκβαση του αισθητικού αποτελέσματος.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..