Αιδιοπλαστική

Αιδοιοπλαστική

Με μια ματιά
Κόστος Αιδιοπλαστικής

Η αιδοιοπλαστική είναι η επέμβαση κατά την οποία γίνεται διόρθωση των μικρών ή των μεγάλων χειλών του αιδοίου και σύσφιξη του κόλπου όταν είναι απαραίτητο. Οι μικροεπεμβάσεις αυτές ανήκουν στην αισθητική γυναικολογία και γίνονται σε συνεργασία με έμπειρο χειρουργό γυναικολόγο, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα

Βαρυτητα
Ήπια
Ναρκωση
Τοπική/Γενική
διαρκεια παραμονησ
-
Αφαιρεση ραμματων
-
ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
3-4 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της αιδοιοπλαστικής στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Η αιδοιοπλαστική αποτελεί μια από τις πιο καινοτόμες επεμβάσεις σώματος στο χώρο της πλαστικής χειρουργικής. Το σχήμα και το μέγεθος των εξωτερικών γυναικείων οργάνων εμφανίζει τεράστια ποικιλομορφία που εξαρτάται από φυλετικούς, κληρονομικούς, ορμονικούς και άλλους παράγοντες. Επίσης υπάρχει ανά τον κόσμο μια τελείως διαφορετική αντίληψη για το τι θεωρείται αισθητικά αποδεκτό ή φυσιολογικό. Υπάρχει μάλιστα από το 2006 μια έκθεση που ονομάζεται “The great wall of Vulva” του βρετανού καλλιτέχνη Jamie McCartney, που ουσιαστικά έχει πάρει εκμαγεία από το αιδοίο από 400 γυναίκες.

  Σε αυτό παρουσιάζονται τρισδιάστατα σχήματα με στόχο την ανάδειξη της ποικιλότητας που εμφανίζει η περιοχή αυτή ανατομικά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το έργο δείχνει και τη σημασία που έχει μια αιδοιοπλαστική.

  Αιδιοπλαστική
  Αιδοιοπλαστική 4

  Πώς η γυναικεία ανατομία επηρεάζει την αιδοιοπλαστική;

  Παρατηρούμε ότι οι βασικές ανατομικές μονάδες είναι οι ίδιες σε όλες τις γυναίκες, ωστόσο αυτό που διαφέρει ριζικά είναι οι αναλογίες κυρίως του δέρματος των έσω χειλών σε σχέση με τα έξω, το δέρμα που καλύπτει την κλειτορίδα καθώς και το πάχος των έξω χειλών. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάποια από τις διαφορετικές αυτές μορφές παθολογική και θεωρούνται όλες φυσιολογικές. Ωστόσο, σε κάποιες γυναίκες οι δυσαναλογίες μπορεί να είναι πολύ έντονες και να δημιουργούν αισθητικά, ψυχολογικά ή και λειτουργικά προβλήματα. Τη λύση σε τέτοια ζητήματα έρχεται να δώσει η κοσμετική χειρουργική, με επεμβάσεις σώματος, όπως είναι η αιδοιοπλαστική. 

  Υπερτροφία των έσω χειλών του αιδοίου 

  Η πιο συχνή δυσαναλογία που βλέπουμε είναι η υπερτροφία των έσω χειλών σε σχέση με τα έξω χείλη. Τα μικρά χείλη περιμένουμε ανατομικά να προεξέχουν σε σχέση με τα μεγάλα χείλη στις περισσότερες γυναίκες, ωστόσο σε κάποιες γυναίκες προεξέχουν υπερβολικά, με αποτέλεσμα να παραπονιούνται για διάφορά προβλήματα. 

  Ο πιο συχνός προβληματισμός που οδηγεί σε μια αιδοιοπλαστική είναι αισθητικός. Αυτό συμβαίνει καθώς τα έσω χείλη μπορεί να διαγράφονται έντονα με το μαγιό η με στενά ρούχα και πολλές φορές ακούμε τον όρο «πόδι καμήλας» αναφορικά για το πως διαγράφονται τα έσω χείλη με το εσώρουχο. Η υπερτροφία των έσω χειλών μπορεί επίσης να δημιουργεί δυσπαρευνία, δηλαδή πόνο και ερεθισμό κατά την σεξουαλική επαφή. Τέλος, κάποιες γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν μονίμως την αίσθηση υγρασίας και είναι δύσκολη η υγιεινή της περιοχής.  

  Υπερτροφία της κλειτορίδας και του δέρματος 

  Μια άλλη περίπτωση η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αιδοιοπλαστική είναι η υπερτροφία της κλειτορίδας. Σε κάποιες γυναίκες μπορεί το συγκεκριμένο ζήτημα να εκτείνεται τόσο στη περιοχή της κλειτορίδας, όσο και του δέρματος που τη σκεπάζει (clitoral hood). Ακόμα μερικές φορές μπορεί να έχει και την εικόνα μικρογραφίας πέους. Λειτουργικά δεν βλέπουμε εδώ κάποιο πρόβλημα και το θέμα είναι κυρίως αισθητικό. Η αιδοιοπλαστική μέσα από καινοτόμες τεχνικές μπορεί πολύ εύκολα να λύσει το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποτελέσει το μέσο για ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα. 

  Ατροφία των έξω χειλών 

  Ένα ακόμα περιστατικό που μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αιδοιοπλαστική είναι η ατροφία έξω χειλών. Με την πάροδο της ηλικίας ή λόγο κατασκευής παρατηρούμε σε κάποιες γυναίκες ατροφία των έξω (μεγάλων) χειλών του αιδοίου. Αυτό, σε συνδυασμό με την υπερτροφία των έσω χειλών μπορεί να οδηγήσει επίσης σε δυσαναλογία και να χρειαστεί παρέμβαση τόσο στα έξω, όσο και στα έσω χείλη. Σε άλλες περιπτώσεις, ειδικά όταν υπάρχουν παραπανίσια κιλά, μπορεί να υπάρχει έντονη μεγέθυνση των έξω χειλών ή του εφήβαιου σε σημείο που μπορεί να σκεπάζεται τελείως η είσοδος του κόλπου.  

  Τέλος, στα πλαίσια της πλαστικής αιδοίου θα αναφερθούμε και σε προβλήματα που αφορούν την είσοδο του κόλπου και τον κόλπο γενικότερα. Θέματα όπως ακράτεια ούρων ή πρόπτωση κόλπου είναι καθαρά πεδίο άλλων ειδικοτήτων όπως γυναικολόγοι και ουρολόγοι, ωστόσο η χαλάρωση στο περίνεο και τον κόλπο μπορεί να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια πλαστικής αιδοίου και πάντα συνεξετάζεται.   

  Είχα συμβουλευτεί το γυναικολόγο μου, καθώς σκεφτόμουν να κάνω επέμβαση αιδοιοπλαστικής. Μου σύστησε την κλινική Παπαϊωάννου, για ένα ασφαλές και σίγουρο αποτέλεσμα. Πράγματι, από την πρώτη στιγμή, κατάλαβα πως βρίσκομαι σε καλά χέρια!
  .

  Βάσω Τ.

  Τεχνικές σε μια αιδοιοπλαστική

  Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το συχνότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε χειρουργικά με την αιδοιοπλαστική είναι η υπερτροφία των έσω χειλών του αιδοίου. Κατά την κλινική εξέταση χρειάζεται να εξακριβώσουμε αν το πρόβλημα επεκτείνεται και ψηλότερα προς την κλειτορίδα ή αφορά μόνο τα μικρά χείλη και κατά πόσο τα μεγάλα χείλη είναι φυσιολογικά. Εφόσον η διόρθωση αφορά μόνο στα μικρά χείλη, η αιδοιοπλαστική γίνεται με βάση πάντα τις προτιμήσεις της κάθε γυναίκας, αφού εξηγήσουμε τις ιδιαιτερότητες της κάθε τεχνικής. Οι κλασικές τεχνικές είναι δυο: 

  Αιδοιοπλαστική με σφηνοειδή ή επιμήκη εκτομή 

  Στην αιδοιοπλαστική με σφηνοειδή εκτομή αφαιρείται μια σφήνα της περίσσειας στο κάτω και μέσο τριτημόριο των έσω χειλών. Το πλεονέκτημα είναι ότι η επέμβαση έχει μεγάλη ακρίβεια και μπορεί να διορθώσει τυχόν ασυμμετρίες πολύ ικανοποιητικά. Επίσης, η ουλή δεν είναι καθόλου ορατή μετά από μερικές εβδομάδες και το αποτέλεσμα πολύ φυσικό, καθώς παραμένει ένα τμήμα του έσω χείλους και δεν εξαφανίζεται τελείως.  

  Σε περιπτώσεις με πιο έντονη υπερτροφία των έσω χειλών και όταν οι γυναίκες επιθυμούν μια ακόμα πιο καθαρή εικόνα όπου τα έσω χείλη θα διαγράφονται ελάχιστα, μπορούμε να προβούμε σε επιμήκη εκτομή. Σε αυτού του είδους την αιδοιοπλαστική αφαιρείται όλο το έσω χείλος από κάτω μέχρι την κλειτορίδα, αφήνοντας 1-1μιση εκατοστό υπόλειμμά. Η επέμβαση αυτή είναι πιο ριζική και επιλέγεται σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις. Το σημάδι χάνεται σχεδόν τελείως, αλλά όχι τόσο καλά όσο στη σφηνοειδή εκτομή. 

  Στην περιοχή της κλειτορίδας χρειάζεται επίσης κάποιες φορές να αφαιρεθεί η περίσσεια του δέρματος που είναι συνέχεια των έσω χειλών και καταλήγει στο clitoral hood. Για την περιοχή αυτή δεν υπάρχει κάποια τυποποιημένη επέμβαση και κάθε φορά προσαρμόζεται στις ανάγκες μας. Η συχνότερη μέθοδος είναι η μείωση με τεχνική V-Y, που εκτός από αφαίρεση της περίσσειας μπορεί να ανορθώσει και το υποκείμενο δέρμα. Φυσικά, επιλέγοντας την αιδοιοπλαστική δεν επηρεάζεται η αισθητικότητα και η λειτουργία της κλειτορίδας, καθώς η νεύρωση έρχεται από πολύ μεγαλύτερο βάθος στο οποίο δεν γίνεται κάποια παρέμβαση.  

  Αιδοιοπλαστική με λιπομεταφορά ή έγχυση λίπους

  Στα μεγάλα χείλη, όταν είναι πολύ άδεια μπορεί να γίνει αιδοιοπλαστική μεταφορά λίπους που λαμβάνουμε από άλλα σημεία του σώματος. Αυτό μπορεί να γίνει κάποιες φορές συνδυαστικά μαζί με την αιδοιοπλαστική για ακόμα μεγαλύτερη αισθητική βελτίωση. Όταν τα μεγάλα χείλη είναι πολύ γεμάτα, μπορεί να γίνει είτε λιποαναρρόφηση, είτε χειρουργική αφαίρεση της περίσσειας. Το εφηβαίο μπορεί επίσης να βελτιωθεί αισθητικά με λιποαναρρόφηση, όταν εμφανίζει υπερλίπωση. 

  Σε περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης του κόλπου μπορεί να γίνει κάποια μικρή βελτίωση με έγχυση λίπους ενδοκολπικά, ώστε να στενέψει συνολικά όλη η έκταση του κόλπου. Σε πιο έντονη χαλάρωση του κόλπου γίνεται περινεοπλαστική, δηλαδή την άμεση χειρουργική σύσφιξη και αποκατάσταση του περινέου και του κόλπου. 

  image 1
  Αιδοιοπλαστική 5
  STAR blog
  Αιδοιοπλαστική 6

  Αιδοιοπλαστική χωρίς ανάγκη νάρκωσης και πόνο. Φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς ουλές και παρενέργειες.


  Αποθεραπεία μετά από μια αιδοιοπλαστική

  Ο πλαστικός χειρούργος εκτελεί συνήθως τις επεμβάσεις με τοπική αναισθησία σε επίπεδο ιατρείου. Ο πόνος είναι συνήθως ήπιος και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα από το στόμα. Τις πρώτες μέρες μπορεί να υπάρχει μια μικρή ροή υγρών ή μικρή ποσότητα αίματος που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η πιο κρίσιμη φάση της αποθεραπείας είναι το πρώτο 24ωρο, όπου χρειάζεται ανάπαυση για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο αιμορραγίας ή το σχηματισμό αιματώματος.  

  Η σεξουαλική επαφή διακόπτεται για 3-4 εβδομάδες μετά την αιδοιοπλαστική, μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση. Οι ουλές εξαφανίζονται τελείως και είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να μην προκαλούν αισθητικές ή λειτουργικές διαταραχές. 

  Αποτελέσματα μιας επέμβασης για αιδιοπλαστική

  Μετά την πλαστική αιδοίου βελτιώνεται σημαντικά η αισθητική εμφάνιση του αιδοίου και βελτιώνεται σε ορισμένες περιπτώσεις η σεξουαλική επαφή, καθώς υπάρχουν λιγότεροι μηχανικοί ερεθισμοί. Η αιδιοπλαστική σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη λίμπιντο ή την ικανότητα οργασμού. Το μεγαλύτερη βελτίωση την παρατηρούμε στον ψυχολογικό αντίκτυπο που έχει η επέμβαση αυτή. Για πολλές γυναίκες είναι ένα θέμα ταμπού και πολλές επίσης δεν γνώριζαν ότι υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημά τους. Δυστυχώς αυτό οφείλεται και στη στάση πολλών γυναικολόγων, οι οποίοι αποθαρρύνουν τις γυναίκες να υποβληθούν σε κάποια αιδιοπλαστική. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, είναι θεαματικά και συμβάλουν πάρα πολύ στην τόνωση της ψυχολογίας.
  Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

  Έχω ακούσει για την πλαστική στο σημείο G. Γίνεται κάτι τέτοιο;

  Το σημείο G είναι σε κάθε γυναίκα σε διαφορετική τοποθεσία και είναι γενικότερα δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς. Ωστόσο, υπάρχει τεχνική αιδοιοπλαστικής για τόνωση του σημείου G (G-Spot) η οποία αφορά έγχυση λίπους ή υαλουρονικού στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου, στα πλαίσια της σύσφιξης και βελτίωσης της σεξουαλικής ικανοποίησης.

  Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αιδοιοπλαστική και παρθενορραφή;

  Η αιδοιοπλαστική αφορά την εξωτερική εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του κόλπου και των χειλών του αιδοίου και δεν επηρεάζεται από την ύπαρξη ή μη παρθενικού υμένα. Αντίθετα η πλαστική του παρθενικού υμένα ή παρθενορραφή αποσκοπεί στην αποκατάσταση του παρθενικού υμένα, όταν αυτός έχει υποστεί ρήξη.

  Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει πλαστική αιδοίου;

  Τα έσω χείλη διαμορφώνονται κυρίως στη φάση της εφηβείας, όπου παρατηρούμε και τη μεγαλύτερη υπερτροφία. Δεν υπάρχει απόλυτα προκαθορισμένη ηλικία για την αιδοιοπλαστική. Ωστόσο είναι προτιμότερο να αφήνουμε αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των έσω χειλών, που συνήθως συμβαίνει μέχρι την ηλικία των 16 ετών. Αν ωστόσο υπάρχει υπερβολική υπερτροφία των έσω χειλών, η διόρθωση μπορεί να γίνει και νωρίτερα.

  Ποιο είναι το κόστος σε μια αιδοιοπλαστική;

  Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές των επεμβάσεων που αφορούν την αισθητική βελτίωση των γυναικείων εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Για το λόγο αυτό, το κόστος για μια αιδοιοπλαστική δεν είναι προκαθορισμένο και προκύπτει κατόπιν κλινικής εξέτασης.

  Πραγματικά Περιστατικά

  Αιδοιοπλαστική

  Αιδιοπλαστίκη

  Πριν & Μετά

  Αιδιοπλαστική-εικόνα πριν την επέμβαση

  Πριν

  Αιδιοπλαστική-εικόνα μετά την επέμβαση

  Μετά

  ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΡΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  -
  Ύψος
  -
  Ηλικία
  22
  Αιδοιοπλαστική με τεχνική αφαίρεσης σφήνας προς μείωση των έσω χειλών του αιδοίου
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

  2 Απαντήσεις

   1. Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να αναρτήσουμε το κόστος ιατρείων υπηρεσιών δημόσια. Για καλύτερα καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στο ιατρείο.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..