Βραχιονοπλαστική

Βραχιονοπλαστική

Με μια ματιά
Κόστος Βραχιονοπλαστικής

Με τη βραχιονοπλαστική διορθώνεται η χαλάρωση που παρατηρείται στα μπράτσα. Η τομή γίνεται στην έσω πλευρά του βραχίονα και είναι εμφανής μόνο όταν το άτομο σηκώσει τα χέρια ψηλά. Σε περιπτώσεις μικρής-μετριας χαλάρωσης η τομή δεν έιναι εκτεταμένη.

ΒΑΡΥΤΗΤΑ
Ήπια/Μέτρια
ΝΑΡΚΩΣΗ
Γενική
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΑΜΟΝΗΣ
1 βράδυ
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΡΑΜΜΑΤΩΝ
Όχι
ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
3-4 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της βραχιονοπλαστικής στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Η βραχιονοπλαστική αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στα μπράτσα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που συναντάμε πολύ συχνά, ιδιαίτερα σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση ή σε άτομα που έχουν χάσει πολύ βάρος και προκαλεί τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά θέματα. Η πλαστική στα μπράτσα είναι η επέμβαση με την οποία αντιμετωπίζουμε χειρουργικά το πρόβλημα της χαλάρωσης, αφαιρώντας ένα μέρος της περίσσειας του δέρματος. Το μειονέκτημα των επεμβάσεων για βραχιονοπλαστική είναι δυστυχώς οι ουλές και για το λόγο αυτό χρειάζεται να θέτουμε την ένδειξη της επέμβασης μόνο όταν δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να βελτιώσουμε το πρόβλημα.  

  Θα διαχωρίσουμε τις περιπτώσεις των προβλημάτων που βλέπουμε στην περιοχή των βραχιόνων, ώστε να γίνει καλύτερα αντιληπτό πως επιλέγουμε την εκάστοτε τεχνική.


  Τεχνικές για Βραχιονοπλαστική

  Η πρώτη περίπτωση είναι της υπερλίπωσης των βραχιόνων, όπου λόγω παραπανίσιων κιλών, λόγω κατασκευής ή λιποιδήματος αυξάνει υπέρμετρα το βάρος των μαλακών μορίων και δίνει την εικόνα χαλάρωσης όταν το χέρι είναι τεντωμένο. Εφόσον η ποιότητα του δέρματος είναι καλή, σκοπός της διόρθωσης είναι να απαλλάξουμε το βραχίονα από το παραπανίσιο βάρος και αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με λιποαναρρόφηση.  

  Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η βραχιονοπλαστική με λιποαναρρόφηση είναι ότι δεν αφήνει καθόλου ουλές και το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό ως άριστο. Να σημειωθεί ότι συναντάω συχνά μια ανησυχία των ασθενών αλλά και συναδέλφων όσον αφορά τα μπράτσα. Αυτοί φοβούνται ότι αν αφαιρέσουμε το λίπος το δέρμα θα χαλαρώσει. Από την εμπειρία μου μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αν γίνει μια σωστή εκτίμηση του δέρματος, το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης στα μπράτσα είναι θεαματικό και αποφεύγουμε μεγαλύτερες επεμβάσεις όπως η βραχιονοπλαστική, που αφήνουν έντονα σημάδια για πολλούς μήνες.  

  Μίνι βραχιονοπλαστική 

  Η επόμενη περίπτωση είναι της ήπιας χαλάρωσης, που εντοπίζεται κυρίως στο άνω τριτημόριο του βραχίονα προς τη μασχάλη. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να συναντάμε και υπερλιπώσεις ή να είναι σχετικά πιο αδύνατο το μπράτσο. Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου περιστατικού μπορεί να γίνει με τη μίνι βραχιονοπλαστική. Μια μικρής έκτασης παρέμβαση με μια αρκετά μικρότερη τομή που γίνεται στη μασχάλη η οποία παραμένει κρυμμένη, στο μεγαλύτερο μέρος της. Η μέθοδος αυτή μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση όταν κρίνεται αναγκαίο. Γενικότερα η βραχιονοπλαστική αποτελεί μια πολύ ωφέλιμη μέθοδο για τα μικρότερης εμβέλειας αισθητικά ζητήματα. Να είστε σίγουροι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. 

  Κλασική βραχιονοπλαστική 

  Όταν υπάρχει έντονη χαλάρωση στα μπράτσα, η συνήθης αντιμετώπιση γίνεται με την επιμήκη βραχιονοπλαστική, όπου αφαιρείται όλη η περίσσεια του δέρματος κατά μήκος του βραχίονα από τον αγκώνα μέχρι τη μασχάλη. Ακόμα αν αυτή συνυπάρχει και με έντονη υπερλίπωση μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου τύπου χειρουργείου είναι τέτοιος ώστε οι ουλές να είναι όσο γίνεται λιγότερο ορατές. Μάλιστα στόχος μας είναι ένα αρμονικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν θα σας προκαλεί ζητήματα αυτοπεποίθησης. Για αυτό, εκείνο το οποίο  σίγουρα επιθυμούμε είναι όταν τα χέρια είναι κλειστά να καλύπτεται οποιοδήποτε σημάδι.

  Εκτεταμένη βραχιονοπλαστική  

  Στην περίπτωση κάποιας πολύ έντονης χαλάρωσης, που συναντάμε κυρίως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, το πρόβλημα μπορεί να εκτείνεται και κάτω από τις μασχάλες, στην πλάτη και το στήθος. Η βραχιονοπλαστική με την επιμήκη τομή σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να τροποποιηθεί, ώστε να συμπεριλάβει μεγαλύτερη έκταση χαλάρωσης. Έκταση που μπορεί να απλώνεται είτε κάτω από τον αγκώνα, είτε κάτω από τη μασχάλη και προς την πλάτη. Γενικότερα οποίο και αν είναι το ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και για όλες τις επεμβάσεις σώματος κρίνεται απαραίτητη η δική σας προσωπική έρευνα και η  σχετική επικοινωνία με έναν έμπειρο πλαστικό χειρούργο. 


  Μέθοδοι πλαστικής στους βραχίονες ανάλογα με τον βαθμό χαλάρωσης 

  Όπως φαίνεται παραπάνω, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης επιλέγουμε την κατάλληλη τεχνική. Όταν πρόκειται για συσσώρευση λίπους με καλή ελαστικότητα του δέρματος γίνεται προσεκτική και στοχευμένη επιφανειακή λιποαναρρόφηση. Το δέρμα συνήθως χρειάζεται 3-4 μήνες για να ρικνωθεί και να μειωθεί χαλάρωσή του.  

  Το κλειδί της επιτυχίας για μια βραχιονοπλαστική είναι η σωστή επιλογή των ατόμων για τα οποία είναι κατάλληλη η λιποαναρρόφηση καθώς και η άριστη τεχνική λιποαναρρόφησης. Διαφορετικά μπορεί να χειροτερέψει το πρόβλημα της χαλάρωσης. 

  Σε μικρού εως μέτριου βαθμού χαλάρωσης μπορεί να γίνει διόρθωση με μικρή τομή στο όριο της μασχάλης, χωρίς επιπλέον επιμήκη τομή. Το πλεονέκτημα της μίνι βραχιονοπλαστικής είναι ότι μπορούμε έτσι να αποφύγουμε τις μεγάλες τομές της κλασικής βραχιονοπλαστικής και να τις κρύψουμε κοντά στη μασχάλη, όπου είναι λιγότερο εμφανείς. Στην τεχνική αυτή γίνεται συνδυασμός με λιποαναρρόφηση, που θα δώσει ένα αισθητικά ανώτερο αποτέλεσμα. Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία και η αποθεραπεία είναι σχετικά πιο απλή.  

  Σε μεγάλου βαθμού χαλάρωσης η οποία επεκτείνεται μέχρι τον αγκώνα είναι απαραίτητες η κατά μήκος τομές στην έσω επιφάνεια του βραχίονα. Σε ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση που επεκτείνεται κάτω από το ύψος της μασχάλης είναι επίσης αναγκαίο να επεκτείνουμε τις τομές προς τα κάτω, συνδυάζοντας μια πλαστική Ζ, προκειμένου να διατηρήσουμε τη λειτουργικότητα του βραχίονα. Το μήκος της τομής εξαρτάται από την έκταση της χαλάρωσης και αποφασίζεται κατόπιν σχεδιασμού.  


  Μετά την επέμβαση της πλαστικής στα μπράτσα 

  Η κλασική βραχιονοπλαστική γίνεται με ολική νάρκωση και δεν απαιτείται νοσηλεία στην κλινική. Το ίδιο ισχύει και στη μίνι βραχιονοπλαστική και τη λιποαναρρόφηση στα μπράτσα.  Μετά την επέμβαση τοποθετούμε ένα μπολερό μέχρι κάτω από τον αγκώνα για 3 εβδομάδες. Αυτό μας βοηθάει να μειώσουμε τα οιδήματα και να έχουμε ακόμα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Πόνος ιδιαίτερος δεν υπάρχει μετά από τη βραχιονοπλαστική και δε χρειάζεται εξειδικευμένα παυσίπονα.  

  Για το πρώτο διάστημα οι κινήσεις των χεριών χρειάζεται να είναι λίγο περιορισμένες, αποφεύγοντας την υπερβολική έκταση και απαγωγή και γενικότερα την έντονη σωματική δραστηριότητα. Η γυμναστική, η άθληση και το κολύμπι μπορούν να ξεκινήσουν μετά από 1μιση μήνα.  

  Βραχιονοπλαστική Λιποαναρρόφηση

  Η ουλή αφού πάρει την τελική της μορφή με την πάροδο 8-10 μηνών γίνεται αρκετά καλή και είναι τοποθετημένη σε τέτοια θέση ώστε να μην γίνεται αντιληπτή όταν το χέρι είναι σηκωμένο μέχρι το οριζόντιο επίπεδο. Στις περιπτώσεις που γίνεται μίνι πλαστική, οι ουλές είναι κρυμμένες εξαρχής στη μασχάλη και είναι ελάχιστα ορατές.  

  Σας βοηθάμε να σχεδιάσετε την επέμβαση που σας ταιριάζει, με γνώμονα την ασφάλεια και την επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσμα.

  Αποτελέσματα βραχιονοπλαστικής

  Τα αποτελέσματα της βραχιονοπλαστικής είναι πάρα πολύ εντυπωσιακά, ήδη από την πρώτη μέρα και υπάρχει μια συνεχής βελτίωση για 3-6 μήνες. Αν επιλέξουμε μόνο λιποαναρρόφηση ως τεχνική, αρχικά υπάρχει οίδημα για 10-15 μέρες, το οποίο όμως υποχωρεί πολύ γρήγορα και το δέρμα «μαζεύει» για τους επόμενους 3-4 μήνες. Όταν γίνεται κλαστική βραχιονοπλαστική, το αποτέλεσμα είναι επίσης πολύ εντυπωσιακό και το μπράτσο φαίνεται σχεδόν μισό. Εφόσον δεν υπάρχουν μεταβολές βάρους τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια. Εκτός από την αισθητική βελτίωση υπάρχει και σημαντική βελτίωση της κίνησης του βραχίονα, λιγότερη εφίδρωση και μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής στα ρούχα.
  Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

  Έχω διαβάσει ότι οι ουλές της βραχιονοπλατικής μπορεί να γίνουν πολύ έντονες φοβάμαι να κάνω την επέμβαση για αυτό το λόγο.

  Οι ουλές πράγματι στην αρχή είναι πιο εμφανείς και ευδιάκριτες διότι στην αρχή είναι πιο κόκκινες, όπως όλες οι ουλές. Στη συνέχεια όμως βελτιώνονται σημαντικά με ειδική περιποίηση. Μετά από έναν χρόνο περίπου είναι δυνατό να γίνει πάνω στις ουλές ένα ιατρικό τατουάζ στο χρώμα του δέρματος για να “σβήσουν” ακόμα περισσότερο. Εάν για κάποιο λόγο δημιουργηθούν υπερτροφικές ουλές ή χηλοειδές, μπορεί να γίνει θεραπεία με έγχυση ειδικών φαρμάκων και επιθέματα σιλικόνης.

  Ποιο είναι το κόστος της βραχιονοπλαστικής;

  Το κόστος της πλαστικής στα μπράτσα εξαρτάται από την τεχνική που θα επιλέξουμε, που μπορεί να είναι λιποαναρρόφηση, μίνι βραχιονοπλαστική, κλασική ή εκτεταμένη βραχιονοπλαστική. Για μια καλύτερη εκτίμηση του κόστους της βραχιονοπλαστικής είναι επιβεβλημένο να γίνει μια δια ζώσης εξέταση ή απομακρυσμένα με αποστολή φωτογραφιών από την πλευρά σας και διαδικτυακή επικοινωνία με video call.

  Υπάρχει τρόπος να γίνει πλαστική στους βραχίονες χωρίς χειρουργείο;

  Σε κάποιες ήπιες περιπτώσεις κυρίως δερματικής χαλάρωσης, μπορούμε να προσφέρουμε ικανοποιητική βελτίωση με μη επεμβατικά μέσα, όπως μικροβελονισμός, μικροβελονισμός με ραδιοσυχνότητες, νήματα κτλ. Σε μικρές υπερλιπώσεις επίσης μπορούμε με τη χρήση κρυολιπόλυσης να μειώσουμε το λίπος και με τις ραδιοσυχνότητες να τα εξομαλύνουμε. Μια νέα προσθήκη στο ιατρείο μας είναι και το EMSculpt neo, το οποίο με τις ειδικές κεφαλές για τους βραχίονες προσφέρει ταυτόχρονη τόνωση των μυών, λιπόλυση και σύσφιξη.

  5 Απαντήσεις

   1. Η μίνι βραχιονοπλαστική μπορεί να γίνει με τοπική και μέθη. Σε πιο εκτεταμένες περιπτώσεις η τοπική αναισθησία δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του χειρουργείου

  1. Γεια Σας!Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να γίνει βραχιονοπλαστικη αν δεν έχω φτάσει ακόμη στο επιθυμητό βάρος. Γνωρίζοντας όμως ότι ακόμη κ στο ιδανικό βάρος υπάρχει τοπικό πάχος κ χαλάρωση στους βραχίονες!
   Ευχαριστώ

   1. Το πότε μπορεί να γίνει είναι σχετικό και εξαρτάται από το βαθμό χαλάρωσης και την ποσότητα του λίπους. Εναλλακτικά μπορεί να γίνει λιποαναρροφηση και βραχιονοπλαστική αργότερα, εφόσον χρειαστεί. Θα χρειαστεί να δούμε την περιπτωσή σας είτε σε φωτογραφίες, είτε από κοντά.

  2. Καλησπέρα.
   Είστε ο μοναδικός γιατρός που μου έδωσε τον λόγο να προχωρήσω σε βραχιονοπλαστική.
   Όπου πήγαινα έλεγαν οπτι η ουλή απ την τομή θα φαίνεται.
   Κανείς δεν μου δώσε μια λύση έστω και μετά ένα χρόνο.
   Θα ήθελα να σας επισκεφτώ.
   Ονομάζομαι Κώνστα Μαρία και το 2010 έκανα slevee γαστρεκτομή.
   Είναι όνειρο ζωής το ραντάκι ή το κοντομάνικο που δεν έχω φορέσει 9 χρόνια τώρα.
   Ευχαριστώ.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..