Γυναίκα κρατάει τη μέση της, κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική

Με μια ματιά
Κόστος Κοιλιοπλαστικής

Η κοιλιοπλαστική γίνεται προκειμένου να διορθωθεί η χαλάρωση της κοιλιάς και του κοιλιακού τοιχώματος, όπως για παράδειγμα παρατηρείται μετά από εγκυμοσύνη. Η εμέμβαση συνδυάζεται πάντα με λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική, ώστε να έχουμε ένα αισθητικά ανώτερο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα γίνεται σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος και διόρθωση πιθανής κήλης εάν υπάρχει

Βαρυτητα
Μέτρια-Βαριά
ΝΑΡΚΩΣΗ
Γενική
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
Έως 1 βράδυ
ΑΦΙΑΡΕΣΗ ΡΑΜΜΑΤΩΝ
Όχι
ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
4-6 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της κοιλιοπλαστικής στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Ο όρος κοιλιοπλαστική είναι πολύ γενικός, καθώς πρόκειται για μια επέμβαση που διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την περίπτωση. Το κοιλιακό τοίχωμα και το δέρμα της κοιλιάς υπόκεινται σε σοβαρές και πολλές φορές μη αναστρέψιμες αλλαγές, όταν υπάρχει αυξομείωση του λίπους ή της κοιλιάς. Για παράδειγμα μετά από μια εγκυμοσύνη και όταν αυτή δεν συνοδεύεται από πολύ μεγάλη πρόσληψη κιλών, η κοιλιά και το κοιλιακό τοίχωμα μπορούν να επανέλθουν σχεδόν πλήρως στην αρχική τους εικόνα. Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις μεγαλύτερων αλλαγών, οι οποίες καταστρέφουν την αρχιτεκτονική των ινών συνδετικού ιστού του υποδόριου, προκαλώντας βλάβες στο δέρμα και κοιλιακό τοίχωμα, Αυτά είναι και τα περιστατικά στα οποία προτείνεται ως λύση την κοιλιοπλαστική.  

  STAR blog
  Κοιλιοπλαστική 3

  Με οδηγό την τεχνική dual plane, σας προσφέρουμε ταχύτατη αποκατάσταση, χωρίς πόνο και ουλές.


  Οι βλάβες που θα διορθώσει μια κοιλιοπλαστική 

  Το πόσο αντέχει μια κοιλιά στις όποιες αλλαγές εξαρτάται από την ηλικία, το μέγεθος και τη διάρκεια της αυξομείωσης, από ανατομικούς και κληρονομικούς παράγοντες καθώς και από ορμονικούς, διατροφικούς και άλλους παράγοντες.  

  Οι βλάβες λοιπόν που έρχεται να διορθώσει μια κοιλιοπλαστική είναι η χαλάρωση του δέρματος και του λίπους της κοιλιάς καθώς και του κοιλιακού τοιχώματος (π,χ, ραγάδες, ομφαλοκήλες). Η κοιλιοπλαστική συνδυάζεται πολύ συχνά με λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική. Αυτός ό συνδυασμός  σε επεμβάσεις σώματος συνίσταται για να μειωθεί σημαντικά το λίπος που υπάρχει  στα συγκεκριμένα σημεία και κυρίως για να διαμορφωθεί καλύτερα το σχήμα της κοιλιάς και των πλαϊνών του κορμού.  

  Ποιες είναι τελικά οι ενδείξεις για κοιλιοπλαστική; 

  Οι πιο συχνές ενδείξεις για κοιλιοπλαστική είναι μετά από εγκυμοσύνη, μετά από απώλεια βάρους και όταν η κοιλιά είναι δυσανάλογα ευμεγέθης και δημιουργεί αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Για τις γυναίκες που επιθυμούν να διορθώσουν την κοιλιά τους μετά από κυοφορία, είναι προτιμότερο να έχουν ολοκληρώσει την τεκνοποιία και να έχει περάσει ένα διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών από τον τελευταίο τοκετό.  

  Για άτομα που είτε έχουν χάσει αρκετό βάρος, η κοιλιοπλαστική έχει ένδειξη όταν έχει σταθεροποιηθεί το σωματικό βάρος για ένα διάστημα 6-12 μηνών. Τέλος, όταν πρόκειται για ευμεγέθη κοιλιά, συνεκτιμάται το συνολικό σωματικό βάρος και είτε γίνεται πρώτα σύσταση για απώλεια βάρους, είτε διενεργείται η επέμβαση μαζί με εκτεταμένη λιποαναρρόφηση.  

  Τεχνικές για Κοιλιοπλαστική 

  Οι τεχνικές για πλαστική κοιλιάς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι ποικίλες. Για τον λόγο αυτό ο ασθενής έχει μια ευχέρεια επιλογών ανάλογα με τις ανάγκες, την καθημερινή του ζωή και το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Για να μπορεί όμως κανείς να είναι σίγουρος για την καταλληλόλητα κάθε μεθόδου χρειάζεται σίγουρα κάποια έρευνα και φυσικά η επικοινωνία με έναν εξειδικευμένο χειρούργο. Ως ένα πρώτο βήμα λοιπόν, το όποίο μπορεί να βοηθήσει τους άμεσα εμδοαφερόμενους, θα αναφερθούμε στις βασικές τεχνικές πλαστικής κοιλιάς και τις δυνατότητες και ενδείξεις της καθεμίας 

  κοιλιοπλαστική
  1. Μίνι κοιλιοπλαστική 
  1. Κλασική κλοιλιοπλαστική 
  1. Εκτεταμένη ή κυκλοτερής κοιλιοπλαστική 
  1. Κοιλιοπλαστική με τομή στη μέση γραμμή  

  Μίνι Κοιλιοπλαστική 

  Στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή στη μίνι κοιλιοπλαστική, γίνεται μια απλή αφαίρεση τμήματος του δέρματος που υπάρχει κάτω από τον ομφαλό. Η επέμβαση αυτή αφορά κυρίως περιπτώσεις πολύ μικρής χαλάρωσης στο χαμηλότερο τμήμα της κοιλιάς και μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση/λιπογλυπτική για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος σε όλη την έκταση της κοιλιάς και του κορμού. 

  Πρόκειται για επέμβαση μικρής σχετικά εμβέλειας με πιο απλή αποθεραπεία και μπορεί να διενεργηθεί ακόμα και με τοπική αναισθησία. Ο ομφαλός και το κοιλιακό τοίχωμα δεν επηρεάζονται στην περίπτωση αυτή και η τομή τοποθετείται όσο γίνεται χαμηλότερα στο εφήβαιο, ώστε να μην είναι ορατή και είναι συνήθως λίγο μεγαλύτερη από την τομή της καισαρικής.  

  Κλασική κοιλιοπλαστική 

  Η δεύτερη περίπτωση είναι η κλασική κοιλιοπλαστική.  Η επέμβαση αυτή διενεργείται συνήθως με γενική αναισθησία και έχει μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης από την μίνι κοιλιοπλαστική. Η τομή είναι πάλι σχετικά χαμηλά, κάτω από την γραμμή του εσώρουχου και συνήθως εκτείνεται από το ένα λαγόνιο μέχρι το άλλο. Υπάρχουν τρεις παραλλαγές της επέμβασης αυτής, ανάλογα με το πως διαμορφώνεται ο ομφαλός.  

  Στην μια περίπτωση ο ομφαλός αποκολλάται απλώς από το κοιλιακό τοίχωμα και μετακινείται 1-3 εκατοστά χαμηλότερα (floating tummy tuck). Στη δεύτερη περίπτωση ο ομφαλός παραμένει προσκολλημένος στο κοιλιακό τοίχωμα στην αρχική του θέση και βγαίνει από νέο άνοιγμα και στην τρίτη περίπτωση δημιουργείται νέος ομφαλός.  

  Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε οποιαδήποτε βλάβη του κοιλιακού τοιχώματος, όπως διάσταση ορθών κοιλιακών, κήλες ή χαλάρωση των μυών. Η κοιλιοπλαστική μπορεί και συνήθως συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση μικρής ή μεγάλης έκτασης, για να διαμορφωθούν καλύτερα τα πλαϊνά του κορμού και το πάνω μέρος της κοιλιάς. Είναι η συχνότερη επέμβαση που διενεργείται σε γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη.  

  Εκτεταμένη κοιλιοπλαστική 

  Η εκτεταμένη κοιλιοπλαστική, είναι παρόμοια τεχνικά με την κλασική κοιλιοπλαστική, ωστόσο διαφοροποιείται στην έκταση της τομής η οποία επεκτείνεται πέρα από τα όρια των λαγονίων της λεκάνης ή μπορεί ακόμα να έχει τη μορφή κυκλοτερούς πλαστικής κοιλίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τομή συνεχίζει και στο πίσω μέρος του κορμού και έχει τη μορφή ζώνης γύρω από το σώμα. Η βασική ένδειξη για την επιλογή του συγκεκριμένου τρόπου επέμβασης είναι μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Τότε είναι άλλωστε που παρατηρείτε και η μεγαλύτερη χαλάρωση των ινών του δέρματος και κατ’ επέκταση ένα αισθητικό αποτέλεσμα που συχνά  μειώνει την αυτοπεποίθηση του ασθενούς.

  Κοιλιοπλαστική με τομή στη μέση γραμμή 

  Τέλος, η κοιλιοπλαστική με τομή στη μέση γραμμή, γνωστή ως Fluer de Lis, είναι μια παραλλαγή της εκτεταμένης κοιλιοπλαστικής και έχει κυρίως ένδειξη όταν υπάρχει μεγάλη απώλεια βάρους και έντονη χαλάρωση στα πλαϊνά της κοιλιάς. Στην περίπτωση αυτή γίνεται μια τομή ανεστραμμένου Τ, δηλαδή αφαιρείται μια έλλειψη δέρματος στο κάτω μέρος της κοιλιάς και ένα τρίγωνο στο μέσο της κοιλιάς, τα οποία στο τέλος ράβονται σε σχήμα Τ.  

  Πέρα από τις παραπάνω τεχνικές κοιλιοπλαστικής, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζονται ειδικοί χειρισμοί για την πλήρη αποκατάσταση της κοιλιάς και του κοιλιακού τοιχώματος. Βλέπουμε λοιπόν πόσο πολύπτυχη είναι η πλαστική της κοιλιάς και πόσο σημαντικό είναι να εξετάσουμε την κάθε περίπτωση για να κρίνουμε τι ακριβώς είναι απαραίτητο.  


  Μετά την επέμβαση

  Η κλασική κοιλιοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία και συνήθως με μια διανυκτέρευση στην κλινική. Η επέμβαση διαρκεί λιγότερο από δυο ώρες. Η μίνι κοιλιοπλαστική μπορεί να γίνει είτε με γενική είτε με τοπική αναισθησία και υπνοχάλαση και είναι μικρότερης βαρύτητας. Ο πόνος μετά το χειρουργείο δεν είναι έντονος και υποχωρεί πολύ γρήγορα.

  Μετά την επέμβαση χρειάζεται αποχή από σωματική άσκηση για 4-6 εβδομάδες και ελαστική επίδεση με κορσέ για 3-4 εβδομάδες. Πέρα από αυτό δε χρειάζεται καμία αποθεραπεία. Η κύρια ανησυχία των περισσότερων γυναικών είναι οι ουλές. Με το σωστό σχεδιασμό η ουλή τοποθετείται χαμηλά στην κοιλιά, όπως αυτή της καισαρικής, χαμηλότερα από το ύψος του εσώρουχου, που σημαίνει ότι η ουλή παραμένει κρυμμένη ακόμα και στην παραλία. Συνήθως χρειάζονται 5-6 μήνες προκειμένου η ουλή να λεπτύνει και να ξεθωριάσει. Μετά παραμένει μια λεπτή γραμμή.

  Αποτελέσματα κοιλιοπλαστικής

  Μετά από μια μίνι κοιλιοπλαστική, το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, ωστόσο το οίδημα μπορεί να διαρκέσει για 3 μήνες και εξαρτάται πολύ από την έκταση της λιποαναρρόφησης. Το σημάδι είναι αρκετά χαμηλά στο ύψος του εφηβαίου και δεν είναι σχεδόν καθόλου ορατό μετά από μερικούς μήνες. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της επέμβασης αυτής είναι ότι αφαιρείται και ένα μεγάλο μέρος των ραγάδων που μπορεί να υπάρχουν στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

  Τόσο και στην κλασική κοιλιοπλαστική όσο και στις εκτεταμένες τεχνικές χρειάζεται ένα διάστημα περίπου 3-6 μηνών για να υποχωρήσουν τελείως τα οιδήματα και να φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Η κοιλιά αποκτά πιο νεανική εμφάνιση και είναι πιο αισθητή η γράμμωση των μυών του κοιλιακού τοιχώματος. Η τομή εξαφανίζεται τελείως και είναι πάντα χαμηλά κρυμμένη κάτω από τη γραμμή του εσώρουχου ή του μαγιό. Μετά την επέμβαση συνιστάται σωματική άσκηση και ισορροπημένη δίαιτα προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη μεταβολή του σωματικού βάρους. Με αυτήν την προϋπόθεση το αποτέλεσμα θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.
  Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

  Μπορεί κανείς να αποφύγει με κάποιο τρόπο το χειρουργείο;

  Οι εναλλακτικές τεχνικές σύσφιξης του δέρματος όπως οι ραδιοσυχνότητες, laser λιποαναρρόφηση, LPG κτλ. είναι μικρής δράσης και δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της χαλάρωσης του μυϊκού τοιχώματος. Σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν την κοιλιοπλαστική επέμβαση. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Αποφυγή μεγάλων μεταβολών του σωματικού βάρους, τακτική σωματική άσκηση και αποφυγή των περιττών κιλών κατά την εγκυμοσύνη. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να αποφύγουμε την κοιλιοπλαστική κάνοντας μια λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική. Το αποτέλεσμα μπορεί να φτάσει στο 70-80% μιας κοιλιοπλαστικής χωρίς την αποθεραπεία και τις ουλές.

  Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω τη χαλάρωση της κοιλιάς κατά την εγκυμοσύνη;

  Η χρήση λαστεξ, μπορεί τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό να βοηθήσει σημαντικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οίδημα της κοιλιάς και να επανέλθει το δέρμα στα φυσιολογικά του επίπεδα. Η χρήση του θα πρέπει να περιορίζεται στις πρώτες 6 βδομάδες, διότι η περαιτέρω χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ατονία των κοιλιακών μυών, οι οποίοι υπολειτουργούν όσο το κοιλιακό τοίχωμα υποστηρίζεται εξωτερικά. Πολύ σημαντική είναι η σωματική άσκηση, όσο αυτή είναι δυνατή τον πρώτο καιρό. Δυστυχώς πολλές γυναίκες θα εμφανίσουν έναν βαθμό μόνιμης χαλάρωσης και τοπικού πάχους, ιδιαίτερα στην κάτω κοιλία, τα οποία δε θα υποχωρήσουν από μόνα τους. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, προτείνεται η χειρουργική αντιμετώπιση με τη μορφή κοιλιοπλαστικής ή μίνι κοιλιοπλαστικής, ή/και λιποαναρρόφησης. Βασική προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει επιθυμία περαιτέρω εγκυμοσύνης.

  Πόσο διάστημα θα πρέπει να απέχω από την εργασία μου μετά από μια κοιλιοπλαστική;

  Η αποχή από την εργασία μετά από κοιλιοπλαστική εξαρτάται από το είδος της επέμβαση και τη φύση της εργασίας. Για επαγγέλματα γραφείου, συνήθως 1-2 εβδομάδες, ενώ για βαριά επαγγέλματα 4-6 εβδομάδες.

  Υπάρχουν κίνδυνοι όταν διενεργείται πλαστική στην κοιλιά;

  Η κοιλιοπλαστική είναι μια μέτριας βαρύτητας επέμβασης χωρίς κάποιες σημαντικές επιπλοκές. Ωστόσο, ο κίνδυνος είναι υψηλότερος όταν πρόκειται για πιο εκτεταμένη κοιλιοπλαστική, όπως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, καθώς και όταν πρόκειται για ασθενείς υψηλού κινδύνου, όπως βαριούς καπνιστές, διαβητικούς ή ασθενείς με βαριά αυτοάνοσα νοσήματα. Η επιλογή της κάθε επέμβασης, όπως και της πλαστικής κοιλιάς, γίνεται με βάση τα ατομικό ιστορικό του κάθε ασθενούς και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν πιθανές επιπλοκές.

  Παίζει ρόλο το κάπνισμα για την έκβαση της επέμβασης;

  Δυστυχώς το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την έκβαση οποιασδήποτε αισθητικής επέμβασης. Στην κοιλιοπλαστική παρατηρείται σε καπνιστές μεγαλύτερη πιθανότητα επιπλοκών, όπως διαταραχή επούλωσης, συλλογή υγρού κτλ. Θα πρέπει να διακοπεί για ένα διάστημα που συστήνουμε ανά περίπτωση.

  Ποιο είναι το κόστος μια πλαστικής κοιλιάς;

  Όπως γίνεται αντιληπτό, η κοιλιοπλαστική δεν είναι μια συγκεκριμένη επέμβαση που εφαρμόζεται το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Για το λόγο αυτό, το κόστος μιας κοιλιοπλαστικής δεν είναι συγκεκριμένο αλλά εξαρτάται από την κάθε περίπτωση.

  Πραγματικά Περιστατικά

  Κοιλιοπλαστική

  Κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση

  Πριν & Μετά

  Κοιλιοπλαστική και Λιποαναρρόφηση Πριν την Επέμβαση 1

  Πριν

  Κοιλιοπλαστική και Λιποαναρρόφηση Αποτέλεσμα Μετά την Επέμβαση 1

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  54
  Υψος
  162
  Ηλικια
  42
  Ταυτόχρονη κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση Bodyjet στα πλαίσια ενός Mommy makeover
  Κοιλιοπλαστική

  Πριν & Μετά

  Κοιλιοπλαστική Πριν την Επέμβαση Πλάι

  Πριν

  Κοιλιοπλαστική Μετά την Επέμβαση Πλάι

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  76
  Ύψος
  163
  Ηλικία
  52
  Τυπική κοιλιοπλαστική με αφαίρεση δερμολιιπώδους ιστού 1850gr και συμπληρωματική λιποαναρρόφηση 700cc με συρραφή των ορθών κοιλιακών στη μέση γραμμή.
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

  2 Απαντήσεις

  1. Είμαι 100 κιλά και ύψος 183..Κατά διαστήματα έχασα και έβαλα κιλά με αποτελεσμα να έχω χαλάρωσει στην κοιλιακή χώρα σχεδόν όπως την γυναίκα της φωτογραφίας.Το υπόλοιπο μου σώμα ειναι αρκετά γυμνασμένο.Στην πλάτη χαμηλά επίσης διπλώνει το δέρμα σε μερικά σημεία.θα ήθελα να μάθω ποσο στοιχιζει η λιποαναρροφηση σε συνδυασμό με κοιλιοπλαστική και λιπογλυπτική.Θα βρίσκομαι Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο.

   1. Για περισσότερες λεπτομέρειες και μια εκτίμηση του πιθανού κόστους μιας τέτοιας παρέμβασης θα ήταν σκόπιμο να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω E-Mail είτε τηλεφωνικά.

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..