Χειρουργική παχυσαρκίας

Αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους 

Με μια ματιά
Κόστος Χειρουργικής Παχυσαρκίας

Η χειρουργική της παχυσαρκίας αφορά κυρίως στην αποκατάσταση του δέρματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Πέρα από τις μεμονωμένες επεμβάσεις για διόρθωση προβλήμάτων του στήθους, του προσώπου ή της κοιλιάς υπάρχουν και ειδικές επεμβάσεις για διόρθωση της χαλάρωσης σε όλο το σώμα.

Βαρυτητα
Μέτρια-Βαριά
Ναρκωση
Γενική
Διαρκεια παραμονησ
2-4 βράδια
Αφαιρεση ραμματων
2-3 εβδομάδες
Αποθεραπεία
6-10 εβδομάδες
Μάθετε Περισσότερα

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της χειρουργικής παχυσαρκίας στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.  Η αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους είναι μια πολύπλευρη διαδικασία η οποία μπορεί να περιλαμβάνει πολλά στάδια και τη συμμετοχή ιατρών από διαφορετικές ειδικότητες. Το πρώτο στάδιο είναι η απώλεια βάρους. Η προσπάθεια ξεκινάει με την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και την αύξηση της σωματικής άσκησης. Αυτή είναι και η προτιμότερη μέθοδος, διότι όταν τα κιλά χάνονται σταδιακά το σώμα μπορεί να ακολουθήσει τις αλλαγές καλύτερα, χωρίς να προκληθεί απότομη χαλάρωση. 

  Στις περιπτώσεις όμως που κάτι από τα παραπάνω δεν ευδοκιμεί, προτείνεται κάποια μέθοδος πριν την αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους. Αυτή συνήθως αφορά είτε στη μείωση λήψης είτε στην απορρόφηση της τροφής από το στομάχι και το έντερο.  


  Σε τι στοχεύουμε με τις επεμβάσεις για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους;  

  Οι επεμβάσεις για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους ενδείκνυνται 6 μήνες έως ένα χρόνο μετά την απώλεια των κιλών. Κύριο μέλημα μας με τις επεμβάσεις μετά από απώλεια βάρους είναι η διόρθωση της χαλάρωσης και των υπόλοιπων προβλημάτων που δημιουργούνται με τη μείωση του σωματικού λίπους. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στο χάσιμο των κιλών και τις επεμβάσεις είναι επιβεβλημένο για τρεις λόγους. Πρώτον, προκειμένου να δώσουμε στο σώμα αρκετό χρόνο για να αναρρώσει. Δεύτερον, για να έχει κατασταλάξει το σωματικό βάρος και να μην υπάρχουν μεγάλες μεταβολές. Και τέλος, ώστε το χαλαρό δέρμα να ρικνωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. 


  Μέθοδοι και επεμβάσεις για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους 

  Οι συνηθέστερες μέθοδοι για το μείωση μάζας πριν την αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους αφορούν το γαστρικό bypass ή το δακτύλιο στομάχου. Οι επεμβάσεις αυτές διενεργούνται από γενικούς χειρουργούς με εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο. Κάποιες από τις επεμβάσεις που διενεργούνται είναι παρόμοιες με αυτές που γίνονται για αισθητικούς λόγους. Άλλες είναι καθαρά εξειδικευμένες για να λύσουν προβλήματα χαλάρωσης σε όλο το σώμα. Η κλασική επέμβαση μετά από μεγάλη απώλεια βάρους είναι το λίφτινγκ σώματος (body lift). Κάποιες ακόμα συνήθεις επεμβάσεις για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους είναι οι εξής: 

  Λιποαναρρόφηση 
  • Κοιλιοπλαστική 
  • Σμίκρυνση/Ανόρθωση στήθους 
  • Λίφτινγκ μηρών/γλουτών 
  Λίφτινγκ προσώπου 
  • Βραχιονοπλαστική 

  STAR blog
  Αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους  2

  Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Σας προσφέρουμε λύσεις με βάση τις προσωπικές, ιδιαίτερες ανάγκες σας.


  Τεχνικές για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους  

  1. Τεχνική “Κυκλικής Τομής ή Τομής Τ”  

  Η πρώτη τεχνική για την αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους ονομάζεται Τεχνική Κυκλικής Τομής ή Τομής Τ. Στο λίφτινγκ σώματος ξεκινάμε με μια κυκλική τομή ή μια τομή Τ στο ύψος των γλουτών και της κάτω κοιλιακής χώρας. Από τις τομές αυτές και με τη χρήση ενός ειδικού εργαλείου γίνεται παρασκευή μέχρι το ύψος του γόνατος και στη συνέχεια αφαιρείται η χαλάρωση των γλουτών, έξω μηρών και ισχίων. Το δέρμα τραβιέται προς τα πάνω σαν “παντελόνι” και στερεώνεται σε ισχυρές περιτονίες.  

  1. Παραλλαγή Κοιλιοπλαστικής 

  Η δεύτερη τεχνική για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους περιλαμβάνει την κοιλιοπλαστική ή πιο ορθά μια παραλλαγή της κοιλιοπλαστικής. Αυτή διορθώνει τη χαλάρωση της κοιλιάς και των πλαϊνών. Η επέμβαση ολοκληρώνεται με λίφτινγκ έσω μηρών, εφόσον χρειάζεται αν και το τελευταίο μπορεί να γίνει και σε δεύτερο χρόνο. Αυτή η τεχνική αποτελεί μια επιτυχημένη λύση έτσι ώστε να αποκατασταθεί το σώμα.  

  1. “Παραλλαγή της Κλασικής Μεθόδου” 

  Η τρίτη και τελευταία τεχνική για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους, αποτελεί μια παραλλαγή της κλασικής μεθόδου. Με την τεχνική αυτή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα χαλάρωσης στο σώμα. Για παράδειγμα μπορούμε να κάνουμε μια επιπρόσθετη εκτομή στο ύψος της μασχάλης για να διορθώσουμε τις υπερβολικές αναδιπλώσεις της πλάτης. Σε γυναίκες όπου το στήθος εμφανίζει μεγάλη ατροφία μπορούμε ακόμη να εκμεταλλευτούμε την περίσσεια δέρματος της πλάτης για να αναπληρώσουμε τον χαμένο όγκο των μαστών. 

  Οι υπόλοιπες επεμβάσεις που αφορούν στη χαλάρωση του προσώπου, των βραχιόνων, μαστών καθώς και άλλες διορθώσεις γίνονται σε δεύτερο χρόνο, προκειμένου να αποφύγουμε μια μεγάλη επιβάρυνση του οργανισμού. 


  Το διάστημα αποθεραπείας των επεμβάσεων για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους  

  H επέμβαση για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους είναι μία από τις επεμβάσεις σώματος, για την οποία απαιτείται γενική αναισθησία και διαμονή στην κλινική για 2-3 βράδια. Προκειμένου να αποφύγουμε τη μετάγγιση αίματος που συχνά είναι απαραίτητη μετά από τέτοια χειρουργεία είναι σκόπιμο να γίνει μια αυτομετάγγιση πριν το χειρουργείο. 

  Μετά το λίφτινγκ σώματος χρειάζεται ο ασθενής που θα μας εμπιστευτεί για την επέμβαση του, να αποφύγει την καθιστική θέση για 2-3 εβδομάδες. Επιπλέον, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προσαρμόζονται ειδικά πιεστικά ενδύματα. Αυτά ευνοούν την επούλωση και περιορίζουν τις μελανιές και το πρήξιμο. Συνήθως η επιστροφή στην εργασία είναι μετά την 3η εβδομάδα και οι αθλητικές δραστηριότητες ξεκινούν μετά την 6η εβδομάδα. 

  Αποτελέσματα των επεμβάσεων για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους

  Αμέσως μετά το χειρουργείο που πραγματοποιείται για αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους, το αποτέλεσμα είναι εμφανές καθώς αφαιρείται η χαλάρωση στο μέσο και κάτω μέρος του σώματος. Αρχικά κάνουμε μια υπερδιόρθωση προκειμένου όταν κατασταλάξει το τελικό αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες περίπου, να μην ξαναδημιουργηθεί χαλάρωση.

  Οι ουλές είναι καλής ποιότητας και παραμένουν κρυμμένες κάτω από τη γραμμή του εσώρουχου ή του μαγιό. Στους πρώτους μήνες σημειώνεται κάποιου βαθμού μετανάστευση των ουλών προς τα κάτω, η οποία ωστόσο είναι μικρού βαθμού διότι η στερέωση του δέρματος γίνεται σε πιο βαθιά και σταθερά σημεία.

  Το διάστημα έπειτα από την αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους διαπιστώνουμε μια πολύ μεγάλη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση, όσο και λειτουργικά. Το περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι και οι υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες γίνονται ευκολότερες. Το ίδιο και η φροντίδα και υγιεινή του δέρματος. Τεράστια είναι τέλος μετά την αποκατάσταση από απώλεια βάρους και η βελτίωση της ψυχολογίας των ατόμων που υποβάλλονται σε αυτές τις αλλαγές.

  Πραγματικά Περιστατικά

  Αποκατάσταση μετά από απώλεια βάρους 

  Κοιλιοπλαστική

  Πριν & Μετά

  Κοιλιοπλαστική Πριν την Επέμβαση Πλάι

  Πριν

  Κοιλιοπλαστική Μετά την Επέμβαση Πλάι

  Μετά

  Φύλο
  Γυναίκα
  Βάρος
  76
  Ύψος
  163
  Ηλικία
  52
  Τυπική κοιλιοπλαστική με αφαίρεση δερμολιιπώδους ιστού 1850gr και συμπληρωματική λιποαναρρόφηση 700cc με συρραφή των ορθών κοιλιακών στη μέση γραμμή.
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

  Αφήστε μια ερώτηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  fly in

  Fly in πλαστική

  Τελειοποιήσαμε την υπηρεσία μας Fly in, καταστώντας τη δυνατή για όλους τους υποψήφιους πελάτες μας. Κοντά σας σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  virtual consultation

  Virtual Consultation

  Μοιραστείτε με τους ιατρούς μας τις πληροφορίες για την τωρινή σας κατάσταση αλλά και το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχουμε προτού έρθετε κοντά μας με το πρόγραμμα Fly in.

  To get in touch with us, please fill out the contact form below.

   Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..