BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
αυξητική στήθος με λίπος Πλαστικός χειρουργός

Αυξητική στήθους με λίπος: Φυσική αύξηση χωρίς τομές και σιλικόνη

Η αυξητική στήθους με χρήση ενθέματων σιλικόνης δεν είναι πια η μοναδική λύση για την αυξητική στήθους. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος μια σύγχρονη, εναλλακτική μέθοδος με σημαντικά πλεονεκτήματα για τη γυναίκα, η αυξητική στήθους με λίπος από άλλα σημεία του σώματος, όπως είναι η κοιλιά και οι μηροί, χωρίς τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Η μεταμόσχευση αυτόλογου λίπους είναι ένας απόλυτα φυσικός τρόπος για την αυξητική στήθους, αφού δεν εισάγεται ξένο υλικό στο σώμα και δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες τομές. Μπορεί να επιτευχθεί ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με το στήθος να αυξάνεται κατά ένα νούμερο και το ντεκολτέ να βελτιώνεται αισθητά.

Μάλιστα, με την επέμβαση αυτή επιτυγχάνεται διττός στόχος, αφού αφαιρείται περιττό λίπος από το σώμα, οπότε βελτιώνονται κάποιες προβληματικές συνήθως ανατομικές περιοχές («ψωμάκια», κοιλιά), και την ίδια στιγμή το στήθος αποκτά το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα.

Η επέμβαση εφαρμόζεται για την αύξηση και τη διόρθωση του στήθους όταν διαπιστώνεται μικρομαστία ή ανισομαστία, αλλά και για την αποκατάσταση του μαστού μετά από χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν ογκολογικές ή άλλες παθήσεις. Η λιπομεταφορά όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και συμπληρωματικά ακόμα και σε αυξητική στήθους με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης στον άνω πόλο και στο περίγραμμα του ενθέματος, βοηθώντας να καλυφθούν καλύτερα οι προθέσεις. Επίσης η χρήση λίπους είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διόρθωση δυσπλασιών του μαστού (πχ, σωληνωτός μαστός).

Δεν είναι πάντως όλες οι γυναίκες ιδανικές υποψήφιες για την αυξητική στήθους με λίπος. Η ανάγκη για μεταφορά σημαντικής ποσότητας λίπους ουσιαστικά αποκλείει τις λιποβαρείς και πολύ αδύνατες γυναίκες. Επίσης όσες έχουν ιστορικό κακοήθειας ή έχουν υποβληθεί σε ογκολογικές επεμβάσεις στον μαστό θα πρέπει να υποβληθούν σε εξονυχιστικές εξετάσεις προτού αποφασιστεί μια τέτοια επέμβαση.

Πώς γίνεται η αυξητική στήθους με λίπος

Το πρώτο στάδιο της επέμβασης είναι η λιποαναρρόφηση συνήθως στην κοιλιά, τους μηρούς και σε κάποιες περιπτώσεις και στα γόνατα. Στη συνέχεια το λίπος διαχωρίζεται από προσμίξεις αίματος, υγρών και άλλων ιστών και υποβάλλεται σε περαιτέρω επεξεργασία, ώστε καθαρό πλέον να μπορεί να μεταμοσχευθεί στο στήθος.

Με ειδικές κάνουλες λιπομεταφοράς και μέσα από πολύ μικρές τομές, οι οποίες στη συνέχεια θα εξαφανιστούν, το λίπος τοποθετείται υποδόρεια, γύρω από τη μάζα του αδένα και κοντά στην επιφάνεια του μείζονος θωρακικού μυός. Η προσπάθεια του χειρουργού είναι να μην τοποθετηθεί λίπος μέσα στην μάζα του αδένα, ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί, αλλά και να μην τροποποιηθεί η κλινική και μαστογραφική του εικόνα. Μεταφέρονται τουλάχιστον 300 cc ανά μαστό, από τα οποία ένα μεγάλο ποσοστό θα απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Κατά την μετεγχειρητική περίοδο θα υπάρξει ένα οίδημα στην περιοχή, αλλά και εκχυμώσεις, που όμως θα υποχωρήσουν τη δεύτερη εβδομάδα μετά την επέμβαση. Μπορεί επίσης η γυναίκα να αισθανθεί μούδιασμα στην περιοχή του πρόσθιου θωρακικού τοιχώματος, που όμως επίσης υποχωρεί σταδιακά. Σε κάθε περίπτωση η ασθενής θα πρέπει για ένα διάστημα δύο εβδομάδων να αποφεύγει την έντονη δραστηριότητα και την άρση βάρους. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων και πάντα ανάλογα με την έκταση της επέμβασης, ο χρόνος που απαιτείται ώστε να επιστρέψει η γυναίκα στην εργασία της είναι ένα δεκαήμερο.

Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους με λίπος πρέπει να ελέγχουν τακτικά το στήθος τους, κάνοντας τις συνήθεις εξετάσεις τους, δηλαδή αυτοψηλάφηση, ψηφιακή μαστογραφία και υπερηχογράφημα. Μετά την επέμβαση ο έλεγχος των ακτινολογικών εξετάσεων πρέπει να γίνεται κάθε εξάμηνο και στη συνέχεια, αφού δεν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, κάθε χρόνο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σημαντικό πλεονέκτημα της αυξητικής στήθους με λίπος είναι ο φυσικός τρόπος με τον οποίο μεγαλώνει το στήθος. Η λήψη του λίπους είναι εύκολη, δεν απαιτούνται ορατές τομές και η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Επίσης ο κλινικός έλεγχος του μαστού και η μαστογραφία δεν επηρεάζονται, ενώ η μέθοδος δεν κρύβει ογκολογικούς κινδύνους.

Στα μειονεκτήματα της αυξητικής στήθους με λίπος περιλαμβάνονται οι περιορισμοί στο μέγεθος της αύξησης, οπότε μπορεί να απαιτηθούν περισσότερες από μία συνεδρίες ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο αποκλεισμός λιποβαρών ή πολύ αδύνατων γυναικών από τη διαδικασία, αφού απαιτείται η μεταφορά διπλάσιου λίπους από αυτό που τελικά θα αξιοποιηθεί, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του απορροφάται από τον οργανισμό, αλλά και η πιθανή εμφάνιση κύστεων και όζων στον μαστό.

Η αυξητική στήθους με χρήση λίπους είναι μια απαιτητική επέμβαση, που έχει ανοίξει νέες προοπτικές στην πλαστική χειρουργική, απαιτείται όμως ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, ώστε να είναι αποτελεσματική και ασφαλής.

TAGS

8 Απαντήσεις

    1. Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να αναρτήσουμε το κόστος των ιατρικών πράξεων δημόσια. Για καλύτερη ενημέρωση γύρω από την αυξητική στήθους με λίπος θα ήταν σκόπιμο να έρθετε σε επαφή μαζί μας τηλεφωνικώς.

    1. Σε ασθενείς με ΣΕΛ γενικότερα αποφεύγουμε κάθε άσκοπο τραυματισμό, διότι μπορεί θεωρητικά να πυροδοτήσει το νόσημα. Για μια καλύτερη απάντηση είναι προτιμότερο να το συζητήσετε με το ρευματολόγο που σας παρακολουθεί.

    1. Για το κόστος και τις λεπτομέρειες της επέμβασης είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

  1. Έχω στήθος Αcup 32 ειμαι 59 κιλα
    Υψος 1,57
    Ενδιαφέρομαι να κάνω αυξητική με λίπος !
    Θεωρείτε πως θα είναι οκ για εμένα

    1. Το βάρος και το ύψος είναι αποδεκτά για να γίνει αυξητική στήθους με λίπος. Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι η ηλικία, το κάπνισμα και η δομή του στήθους. Για καλύτερη ενημέρωση καλύτερα να γίνει μια εκτίμηση από κοντά.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..