BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Αυξητική στήθους MIA: Κοπέλα που ποζάρει με λευκό στηθόδεσμο

Αυξητική στήθους με τη…MIA: Η νέα τεχνική που είναι έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο!

Οι πλαστικοί χειρουργοί ακούμε τις επιθυμίες των γυναικών και προσαρμόζουμε τις παρεμβάσεις που κάνουμε στα δεδομένα της εποχής. Και η εποχή μας σήμερα θέλει μικρής εμβέλειας παρεμβάσεις, γρήγορη αποθεραπεία, φυσικά αποτελέσματα και ελάχιστες ουλές. Αυτά είναι και τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής ΜΙΑ (minimal invasive augmentation) για την αυξητική στήθους, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα να εφαρμόζεται παγκοσμίως. Η τεχνική MIA έχει αναπτυχτεί τα τελευταία 7 χρόνια από την εταιρεία Motiva σε συνεργασία με τον γνωστό Σουηδό πλαστικό χειρουργό, Dr. Charles Randquist, και σύντομα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στο ευρύ κοινό.

Η διαφορά της ΜΙΑ σε σχέση με την κλασική αυξητική στήθους είναι ότι γίνεται με τοπική αναισθησία και σε συνδυασμό με μέθη, δεν απαιτεί καθόλου νοσηλεία, έχει πολύ πιο εύκολη αποθεραπεία και οι ουλές είναι κάτω από 2 εκατοστά. Αφορά κυρίως γυναίκες μικρού ή μεσαίου αναστήματος, που είτε επιθυμούν μια μικρού βαθμού αύξηση του στήθους είτε ένα γέμισμα του πάνω πόλου λόγω εγκυμοσύνης, θηλασμού ή απώλειας βάρους. Η αύξηση που μπορεί να επιτευχθεί με την τεχνική MIA είναι ένα-ενάμισι νούμερο στο σουτιέν και οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι το ποσοστό ικανοποίησης των γυναικών είναι πάνω από 95%. Ιδιαίτερα για γυναίκες που δεν θα σκέφτονταν ποτέ να κάνουν αύξηση μαστών είτε επειδή φοβούνται την αναισθησία και την αποθεραπεία είτε επειδή θέλουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, η μέθοδος αυτή κάνει την προσθετική στήθους προσιτή.

Νέα υλικά και εργαλεία

Για την καλύτερη διεξαγωγή της ελάχιστα επεμβατικής αυξητικής μαστών έχουν αναπτυχτεί καινούρια υλικά και εργαλεία. Οι νέες προθέσεις Motiva Ergonomix2 diamond είναι κατάλληλα σχεδιασμένες για τον σκοπό αυτό και έχουν ήδη λάβει έγκριση CE στην Ευρώπη. Πρόκειται για ενθέματα σιλικόνης μικρού μεγέθους με ειδική επιφάνεια και πολύ μαλακό gel και είναι μια εξέλιξη της ήδη πολύ πετυχημένης και δημοφιλούς σειράς Ergonomix της Motiva. Επίσης, έχουν αναπτυχτεί ειδικά εργαλεία και συγκεκριμένα μια συσκευή διάτασης που λειτουργεί σαν μπαλόνι (Inflatable Balloon) και προετοιμάζει την κοιλότητα για τις προθέσεις, καθώς και μια συσκευή τοποθέτησης των προθέσεων (MIA injector), με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να πραγματοποιηθεί η αυξητική μαστών από μια πολύ μικρή τομή στη μασχάλη, η οποία εξαφανίζεται σχεδόν τελείως περίπου μετά από ένα μήνα.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι συνήθως 20 λεπτά και μπορεί να διενεργηθεί είτε με τοπική αναισθησία είτε με τοπική και μέθη ή με γενική αναισθησία. Η παραμονή στην κλινική είναι μόλις για μερικές ώρες. Ο πόνος είναι συγκριτικά με μια κλασική αυξητική μαστών πολύ πιο περιορισμένος και μόλις 3 στις 10 γυναίκες ανέφεραν κάποιες ήπιες ενοχλήσεις. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι επίσης άμεση και ο μόνος περιορισμός αφορά στη γυμναστική για ένα μήνα.

Πώς επιλέγεται η ΜΙΑ;

Μεγάλη σημασία για την επιτυχία της επέμβασης είναι η επιλογή των γυναικών που είναι κατάλληλες για την τεχνική αυτή. Δεν αντικαθιστά την κλασική αυξητική μαστών, που είναι προτιμότερη για όταν επιθυμούμε μια πιο έντονη αλλαγή στο μέγεθος του στήθους και επίσης έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε μικρόσωμες γυναίκες, όπου η διαφορά ακόμα και με μικρές προθέσεις είναι πιο ικανοποιητική. Για να διαχωρίσουμε ποια είναι κατάλληλη για τη MIA ή για την κλασική αυξητική μαστών, γίνεται μέτρηση του θώρακα, προσομοίωση με εξωτερικά επιθέματα μαστών και μια ενδελεχής συζήτηση για την κατάλληλη επιλογή της τεχνικής και του μεγέθους. Επίσης, αξιολογείται η χαλάρωση των μαστών, η οποία ενδεχομένως πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιπρόσθετες παρεμβάσεις. Με τις μετρήσεις του θώρακα και με βάση τις ιδιαιτερότητες και επιθυμίες του κάθε ατόμου, γίνεται μια πολύ αξιόπιστη επιλογή των προθέσεων που θα χρησιμοποιηθούν και η επέμβαση διενεργείται με απόλυτη ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα που θα επιτευχθεί.

Η τεχνική ΜΙΑ αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται εντός του 2022. Ο πλαστικός χειρούργος Dr. Πρόδρομος Παπαϊωάννου είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και για το κόστος της επέμβασης.

TAGS

6 Απαντήσεις

 1. Καλησπέρα.
  Η τεχνική mia δεν μπορεί να γίνει σε μια θεωρητική γυναίκα που θέλει μικρή αύξηση του στήθους;;;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Η τεχνική ΜΙΑ είναι κατάλληλη για γυναίκες που επιθυμούν μια μικρή αύξηση του μεγέθους του στήθους.

  1. Αναμένουμε ακόμα δυστυχώς και λόγω πανδημίας υπήρξαν καθυστερήσεις. Θα βγάλουμε ανακοίνωση στα social όταν είναι διαθέσιμη η μέθοδος

 2. Γεια σας.Θα με ενδιέφερε να μάθω για αυτή τη νέα μέθοδο ΜΙΑ εγώ θα ήθελα πολύ φυσικό αποτέλεσμα κ να αυξήσω το στήθος μου κατά 1νουμερο αλλά φοβάμαι τη γενική αναισθησια

  1. Η επέμβαση μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία, εφόσον δεν πρόκειται για πολύ μεγάλες προθέσεις σιλικόνης.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..