BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Kοιλιοπλαστική Δρ Παπαϊωάννου

Κοιλιοπλαστική – Λιποαναρρόφηση // Ερωτήσεις

Τι είδους νάρκωση χρειάζεται για την κοιλιοπλαστική και ποια η αποθεραπεία;

Η κοιλιοπλαστική γίνεται με γενική νάρκωση, η νοσηλεία είναι 2 ημέρες αν και η κινητοποίηση γίνεται το απόγευμα της ημέρας της επέμβασης.  Κατά τις πρώτες 3-4 ημέρες υπάρχει κάποιος ανεκτός πόνος ο οποίος προκαλείται κατά τις κινήσεις λόγω των χειρισμών που έγιναν στους μύες.  Την πρώτη εβδομάδα, το άτομο που χειρουργήθηκε, φορά έναν ειδικό πιεστικό κορσέ και περπατά σκυφτό.

Μετά την πρώτη εβδομάδα, ισιάζει το κορμί του και κάθε ημέρα αυξάνει τις δραστηριότητες του μέχρι να συμπληρώσει δύο εβδομάδες οπότε αφαιρούνται τα ράμματα που είναι να αφαιρεθούν και επιστρέφει κανονικά στην ζωή του.  Τις πρώτες 8 εβδομάδες το μόνο που προσέχει είναι να αποφύγει να σηκώσει μεγάλο βάρος χρησιμοποιώντας τους μύες της κοιλιάς.  Συνήθως στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς αναπτύσσεται κάποιο οίδημα το οποίο υποχωρεί σταδιακά μέχρι τον έκτο μήνα οπότε φθάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα το οποίο παραμένει δια βίου.

 Τι είδους νάρκωση χρειάζεται για τη λιποαναρρόφηση;

Για τη λιποαναρρόφηση γίνεται τοπική νάρκωση και sedation ή με γενική νάρκωση και ο χρόνος νοσηλείας είναι από μερικές ώρες έως μία ημέρα.  Μετά την επέμβαση τοποθετείται ειδικό πιεστικό λαστέξ το οποίο χρησιμοποιείται κατά τους πρώτους 2-3 μήνες.  Η ουλή συνήθως γίνεται πολύ καλής ποιότητος και ξεχωρίζει ελάχιστα.  Υπάρχει η δυνατότητα κατά τον σχεδιασμό να τοποθετηθεί έτσι ώστε να κρύβεται ακόμη και σε τολμηρά μαγιό.

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..