BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ρινοπλαστική (πλαστική μύτης) // Ερωτήσεις

Έχω στραβιά μύτη και δυσκολεύομαι να όταν αναπνέω. Πρέπει να πάω και σε πλαστικό χειρουργό και σε ωριλά για να διορθώσω το πρόβλημά μου;

Όχι. Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που γίνεται πάντα με διόρθωση του διαφράγματος και των κογχών. Δηλαδή γίνεται πρώτα διόρθωση του λειτουργικού προβλήματος και στη συνέχεια διόρθωση της καμπούρας της μύτης και των άλλων αισθητικών προβλημάτων. Είναι προτιμότερο η διόρθωση του διαφράγματος και της καμπούρας να γίνονται σε μια επέμβαση από έναν χειρουργό, διοτι πολλές φορές τα κομμάτια του χόνδρου του διαφράγματος χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση αισθητικών ατελειών της μύτης.

Ποια είναι η αποθεραπεία μετά από τη ρινοπλαστική; Πότε μπορώ να βγώ από το σπίτι;

Η ρινοπλαστική ασχέτως τεχνικής, γίνεται με γενική νάρκωση και χρειάζεται νοσηλεία μίας ημέρας. Δεν έχει σχεδόν καθόλου πόνο. Η μόνη δυσφορία είναι ότι δεν μπορεί το άτομο να αναπνεύσει από την μύτη του φυσιολογικά για μία εβδομάδα. Πάνω στην μύτη τοποθετείται γύψινος ή ακρυλικός νάρθηκας για μία εβδομάδα και συνήθως τα βλέφαρα μελανιάζουν και πρήζονται. Όταν περάσουν οι πρώτες 7-8 ημέρες αφαιρείται ο νάρθηκας και καθαρίζεται η μύτη ώστε να αρχίσει να αναπνέει φυσιολογικά.

Οι μελανιές στα περισσότερα άτομα έχουν φύγει τελείως και ο χειρουργηθείς μπορεί πια να κυκλοφορήσει άνετα έξω. Υπάρχουν βέβαια ορισμένα οιδήματα τα οποία εντοπίζονται συνήθως στην ρίζα της μύτης, στα πλάγια και στην κορυφή. Δεν πρόκειται για οιδήματα που παραμορφώνουν την μύτη η οποία είναι σαφώς καλύτερη από ότι πριν την επέμβαση. Τα οιδήματα αυτά αρχίζουν να υποχωρούν από την πρώτη μετά νάρθηκα εβδομάδα και συνήθως φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα στους 5-6 μήνες. Πρέπει να αναφερθεί ότι ο χρόνος αυτός είναι ο μέσος όρος και μπορεί να αποκλίνει πολύ σε μερικά άτομα. Επίσης μετά από τους 6 μήνες η μύτη αποκτά και πάλι την ανθεκτικότητα που είχε πριν το χειρουργείο.

 Πόσο κοστίζει η ρινοπλαστική;

Η τιμή δεν είναι συγκεκριμένη και καθορίζεται από το είδος του προβλήματος και της τεχνικής που είναι απαραίτητη. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο ιατρείο μας, για να συζητήσουμε από κοντά όλες τις λεπτομέρεις του χειρουργείου και το κόστος που θα προκύψει.

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..