BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
5 σημαντικότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική και πώς να τα αποφύγετε Δρ. Παπαϊωάννου

Τα 5 σημαντικότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική και πώς να τα αποφύγετε

Η βλεφαροπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που επικεντρώνεται στη βελτίωση της εμφάνισης των βλεφάρων. Σκοπός της είναι να αναζωογονήσει ή να ανανεώσει την εμφάνιση του προσώπου, καθώς ο χρόνος, ο γήρανση και άλλοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση του δέρματος και συσσώρευση λίπους στην περιοχή των βλεφάρων. Μια επέμβαση με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες, η βλεφαροπλαστική μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει την αισθητική εμφάνιση του προσώπου. Δεν είναι λίγες, ωστόσο, οι φορές που ακούμε για επεμβάσεις με παρενέργειες και άσχημα αποτελέσματα. Ο πλαστικός χειρουργός μας, Δρ. Πρόδρομος Παπαϊωάννου παρουσιάζει και εξηγεί τα 5 σημαντικότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

Είναι η βλεφαροπλαστική κατάλληλη για μένα;

Προτού επιλέξει κανείς να επισκεφτεί κάποιο εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή κλινική, για την ενημέρωση για επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής, καλό είναι να είναι σε θέση να απαντήσει, αντικειμενικά, στις παρακάτω ερωτήσεις:

 • είναι τα βλέφαρα κρεμασμένα;
 • υπάρχει μόνιμη κούραση στο βλέμμα;
 • η κούραση στα μάτια επιμένει ακόμα και μετά από έναν καλό ύπνο;

Πιθανότατα η βλεφαροπλαστική είναι η κατάλληλη επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα των ματιών. Είναι σχετικά εύκολο να αντιληφθεί κανείς πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να προβεί κανείς σε μια τέτοια διόρθωση. Η πιο συχνή ενόχληση στα πάνω βλέφαρα είναι με το βάψιμο των ματιών. Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι δε μπορούν πλέον να βάψουν σωστά το μάτι, διότι περισσεύει πολύ δέρμα και καλύπτει το βλέφαρο μέχρι τις βλεφαρίδες.

Γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους;

Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, η περίσσεια δέρματος και η χαλάρωση μπορεί να επηρεάζει ακόμα και την όραση, μειώνοντας το οπτικό πεδίο. Στα κάτω βλέφαρα, η συνήθης εικόνα που απαιτεί διόρθωση έχει να κάνει με τις σακούλες κάτω από τα μάτια ή σε συνδυασμό με χαλάρωση του δέρματος. Κοιτώντας το πρόσωπο στον καθρέφτη και τραβώντας το δέρμα προς τα πίσω, η εικόνα αυτή βελτιώνεται.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις συχνότερες αισθητικές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική. Είναι μικρής διάρκειας, έχει μικρή αποθεραπεία και συνήθως διενεργείται με τοπική αναισθησία, χωρίς παραμονή στην κλινική. Ωστόσο δεν είναι μια απλή επέμβαση. Η διόρθωση των βλεφάρων είναι μια από τις πολυπλοκότερες επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική και απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά αισθητικά ή και λειτουργικά προβλήματα.

Για ποιους λόγους η βλεφαροπλαστική είναι τόσο δυσχερής;

Δρ. Παπαϊωάννου γιατί η βλεφαροπλαστική είναι τόσο δυσχερής

Η πρώτη παγίδα ξεκινάει με την επιλογή των κατάλληλων ασθενών που χρειάζονται βλεφαροπλαστική και την κατάλληλη τεχνική για τον καθένα. Η σωστή ανάλυση των βλεφάρων δεν έχει να κάνει με αυτά που βλέπει το κοινό μάτι.

Πρέπει να εκτιμηθεί εκτός από το δέρμα, η κατάσταση και ποσότητα του λίπους που υπάρχει, η ελαστικότητα των συνδέσμων και σκληρών μερών των βλεφάρων, η απώλεια όγκου γύρω από τα μάτια, τυχόν ασυμμετρίες, η λειτουργία των μυών και πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την πραγματοποίηση της επέμβασης. Σε πολλές περιπτώσεις, ασθενείς που προσέρχονται για βλεφαροπλαστική τελικά καταλήγουν να χρειάζονται άλλου τύπου διόρθωση, όπως λιπομεταφορά, ενδοσκοπικό λίφτινγκ ή λίφτινγκ μέσου προσώπου.

Αυτή η πλαστική προσώπου είναι επίσης πολύ απαιτητική, διότι όλες οι διορθώσεις αφορούν κινήσεις ακριβείας μικρότερες του χιλιοστού, σε μια περιοχή που δε συγχωρεί λάθη. Το μάτι είναι όργανο ιδιαίτερα ευαίσθητο και όλοι οι χειρουργικοί χειρισμοί πρέπει να σέβονται τις ανατομικές σχέσεις. Όταν γίνει σωστά, η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση με θεαματικό αποτέλεσμα

Λάθος στη βλεφαροπλαστική #1: υπερβολική αφαίρεση λίπους

Το λίπος που υπάρχει τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω βλέφαρο είναι αυτό που προβάλλει και δημιουργεί την εικόνα της σακούλας. Ωστόσο το λίπος αυτό δε μεγαλώνει ιδιαίτερα στη διάρκεια της ζωής μας. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι χάνει τη στήριξή του και προβάλλει περισσότερο προς τα έξω.

Άρα σκοπός είναι η επανατοποθέτηση του λίπους στη σωστή περιοχή και όχι η υπερβολική αφαίρεσή του. Όταν αφαιρείται υπέρμετρα, το αποτέλεσμα είναι ένα άδειο, αποσκελετωμένο μάτι που φαίνεται σα να “κάθεται” μέσα στις κόγχες. Αυτή είναι μια εικόνα που προσδίδει περισσότερα χρόνια στην εικόνα του προσώπου, αντί να τα μειώνει.

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνικής, πλέον προτιμούμε να προσθέτουμε λίπος με λιπομεταφορά γύρω από το μάτι, αντί να το αφαιρούμε επιθετικά.

Λάθος στη βλεφαροπλασική #2: υπερβολικές μελανιές μετά την επέμβαση

Εάν παρατηρήσετε υπερβολικές μελανιές μετά τη βλεφαροπλαστική, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον χειρουργό σας. Η υπερβολική μελανιά μπορεί να είναι συνήθως ένα σημάδι φυσιολογικής αντίδρασης του σώματος στη χειρουργική επέμβαση, αλλά ο χειρουργός θα είναι σε θέση να αξιολογήσει την κατάσταση και να παρέχει κατάλληλη συμβουλή. Η κατάλληλη και καθαρή χειρουργική τεχνική εξασφαλίζει μια γρήγορη αποθεραπεία με ελάχιστες μελανιές. Ωστόσο, σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί αιμάτωμα, το οποίο εκτός από μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, μπορεί να οδηγήσει και σε λειτουργικά προβλήματα του ματιού. Αν και αυτή είναι μια επιπλοκή που δε μπορεί να αποφευχθεί πάντα, η μείωση του κινδύνου έχει να κάνει με την εμπειρία του χειρουργού και την αρτιότητα της επέμβασης.

Λάθος στη βλεφαροπλασική #3: ασυμμετρίες των ματιών

Ακριβώς επειδή η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση υψηλής “κοπτικής και ραπτικής”, οι ελάχιστες παρεκκλίσεις στον τρόπο αφαίρεσης ή συρραφής μπορούν να δημιουργήσουν ορατές ασυμμετρίες στο βλέμμα. Η ασυμμετρία μπορεί να προκληθεί λόγω υπερβολικής αφαίρεσης δέρματος ή λίπους στο ένα μάτι, ή λόγω της διαφορετικής επούλωσης που μπορούν να εμφανίσουν τα βλέφαρα στη διάρκεια της αποθεραπείας.

Λάθος στη βλεφαροπλασική #4: λάθος θέση του κάτω βλεφάρου

Η ασυμμετρία των ματιών μετά από βλεφαροπλαστική είναι κάτι που μπορεί να παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά δεν είναι απαραίτητα κάτι που θα συμβεί πάντα. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι κάθε ασθενής αντιδρά διαφορετικά στη χειρουργική επέμβαση, και η αντίδραση αυτή μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. H αφαίρεση περισσότερων μικροχιλιοστών του δέρματος στο κάτω βλέφαρο από όσα είναι απαραίτητα είναι ένα από τα συχνότερα λάθη στη βλεφαροπλαστική επέμβαση, που μπορεί να οδηγήσει σε ριζική μετατόπιση προς τα κάτω. Στην περίπτωση αυτή, αλλάζει σχήμα το μάτι και προβάλλει περισσότερο το ασπράδι του ματιού. Σε πιο βαριές περιπτώσεις, μπορεί να προκληθεί ακόμα και εκτρόπιο, δηλαδή αναστροφή των βλεφαρίδων προς τα κάτω, το οποίο είναι λειτουργικό πρόβλημα.

Λάθος στη βλεφαροπλαστική #5: Δεν κλείνει πλήρως το μάτι

Όταν γίνει υπερβολική αφαίρεση του δέρματος του πάνω βλεφάρου ή γίνει σε πολύ χαμηλό σημείο κοντά στις βλεφαρίδες, μπορεί να προκληθεί ατελές κλείσιμο των βλεφάρων, που περιγράφεται ως λαγόφθαλμο. Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι προσωρινή και να έχει να κάνει με το οίδημα ή την επούλωση των βλεφάρων, ωστόσο εάν είναι μόνιμη, χρειάζεται χειρουργική αποκατάσταση. Ο χειρουργός σας θα είναι σε θέση να εκτιμήσει την κατάσταση, να διαπιστώσει την αιτία του προβλήματος και να σας παρέχει τις κατάλληλες οδηγίες και αγωγές. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες, όπως προβλήματα με την ίδια τη χειρουργική τεχνική, φυσιολογική προσαρμογή των ιστών, ή άλλες επιπλοκές.

Πώς αποφεύγονται τα λάθη στη βλεφαροπλαστική;

λάθη βλεφαροπλαστικής Δρ. Παπαϊωάννου Θεσσαλονίκη

Βασική προϋπόθεση για να αποφύγετε τα λάθη στη βλεφαροπλαστική είναι η εμπειρία του χειρουργού. Εκτός από την τεχνική αρτιότητα της επέμβασης, είναι  εξίσου σημαντικό να γίνει μια σωστή εκτίμηση της ανατομίας του κάθε ατόμου και να προβλεφθούν πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές τεχνικές απαιτήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ένα πλήρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα με ελαχιστοποίηση των πιθανών επιπλοκών.

Σε περίπτωση που έχει προηγηθεί επέμβαση και υφίστανται κάποια από τα προβλήματα που αναφέρονται, η διορθωτική βλεφαροπλαστική μπορεί να αποκαταστήσει πολλές από τις αισθητικές και λειτουργικές δυσμορφίες.

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και χρειάζεται εξατομικευμένη αντιμετώπιση. Η απόφαση για μια επέμβαση είναι σημαντική το ίδιο η καθοδήγηση πριν αποφασίσετε για την επέμβαση. Είναι σημαντικό να σας συνοδεύει κάποιος εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός με εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στην κλινική Παπαϊωάννου προσφέρουμε συμβουλευτική και συνεχή υποστήριξη, για την λύση αποριών και να καταλήξουμε στο ιδανικό, φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα που θα αναδείξει την εμφάνισή τους.

beauty-has-no-filter-blog
TAGS

73 Απαντήσεις

 1. Ενδιαφέρομαι για βλεφαροπλαστική άνω και κάτω. Θα ήθελα τη γνώμη σας από κοντά. Πριν κλείσω ραντεβού θέλω να ξέρω, πόσο θα στοιχίσει η επίσκεψή μου στο ιατρείο σας. Ευχαριστώ.

  1. Βεβαίως θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε. Το κόστος της επίσκεψης για ενημέρωση είναι 50€. Εφόσον προχωρήσουμε σε κάποια επέμβαση ή θεραπεία το κόστος αυτό εκπίπτει.

  1. Επειδή την ένδειξη της βλεφαροπλαστικής καθώς και την τεχνική που θα επιλέξουμε την αποφασίζουμε κατόπιν εξέτασης, είναι δύσκολο να καθορίσουμε το κόστος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιατρείο τηλεφωνικά στο 2310 426606

  1. Μετά από βλεφαροπλαστική στα άνω βλέφαρα χρειάζεται 5 ημέρες για να μπορεί να κυκλοφορεί κανείς χωρίς να φαίνεται κάτι ιδιαίτερο στα μάτια. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται μετά από 3-6 μήνες αλλά στο διάστημα αυτό δεν υπάρχει ιδιαίτερη παραμόφωση, ούτε φαίνεται ότι έχει γίνει χειρουργείο στην περιοχή αυτή.

 2. Έχω κάνει βλέφαροπλαστική άνω βλεφάρων ενα μήνα πριν και το πρόβλημα μου είναι ότι το ένα βλέφαρο αυτό δηλαδή που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν έχει επανέλθει πλήρως (δεν ανοίγει καλά το μάτι μου) πιστεύετε ότι πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ ή να δώσω και άλλον χρόνο μίας και σε αυτό το βλέφαρο αφαιρέθηκε περισσότερο λίπος? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την ενημέρωση.

  1. Τα βλέφαρα χρειάζονται γενικά αρκετό διάστημα μέχρι να αποκατασταθούν. Όταν υπάρχει ασυμμετρία τέτοιου είδους σε αυτή τη μετεγχειρητική φάση, μπορει΄να οφείλεται σε οίδημα ή σε μειωμένη λειτουργία του ανελκτήρα μυός του βλεφάρου. Εφόσον δεν υποχωρήσει μέχρι το τρίμηνο, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

 3. Καλησπερα σας εχω κανει βλεφαροπλαστικη ανω κατω βλεφαρων και αλλαξε το σχημα των ματιων μου και μαλιστα μικρυναν. Αλλαξε η μορφολογια στον εξω κανθο. Δεν ξερω αν διορθωνεται αυτο. Ευχαριστω

  1. Το πρόβλημα που περιγράφετε είναι δυστυχώς πολύ σύνηθες. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να διορθωθεί πολύ αποτελεσματικά με κανθοπλαστική ή κανθοπηξία, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

 4. Γοατρε σε περιπτωση που κανω facelift και προκυψει αιματωμα..τι γινεται? Φευγει ευκολα? Εχω δει στπ διαδικτυο οτι χρειαζονται ζεστες κομπρεσσες κλπ…ισχυουν αυτα? Φευγει το αιματωμα κ σε ποσες μερες? Ευχαριστω.

  1. Ένα μεγάλο αιμάτωμα μετά από λίφτινγκ συνήθως χρειάζεται παροχέτευση μετά από 10-15 ημέρες, διότι διαφορετικά μπορεί να οργανωθεί και να επιμένει για πολλούς μήνες και να δημιουργήσει ακόμα και ασυμμετρίες. Εάν πρόκειται απλώς για εκχυμώσεις επιφανειακές, χρειάζεται απλώς υπομονή.

 5. Καλημέρα σας,

  Μετά από δερματολογικές πράξεις με laser και ραδιοσυχνότητες από δερματολόγο στο πρόσωπό μου, πριν από ενάμιση χρόνο παρουσιάστηκαν προβλήματα με ουλές στο πρόσωπο και κυρίως μείωση όγκου. Το δέρμα κάηκε εσωτερικά και μετά η περιοχή γύρω από τα μάτια έχασε όγκο και στα κάτω βλέφαρα το δέρμα λέπτυνε πολύ και βαθούλωσε -ενώ πριν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.Οι γιατροί που έχω επισκεφθεί έως σήμερα μου είπαν να περιμένω και να μην κάνω κάποια επεμβατική ενέργεια. Ο πλαστικός που είχα δει πέρυσι μου είπε να περιμένω ένα χρόνο και μετά να κάνω λιπομεταφορά, τον περασμένο Φεβρουάριο που τον επισκέφθηκα ξανά ήταν προβληματισμένος στο πώς θα δεχθεί το δέρμα την έγχυση των ουσιών, βλέποντας και το οίδημα στο πρόσωπο από φωτογραφίες που του πήγα, οίδημα που παρουσιάζει αυξομειώσεις. Μαζί με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο πρόσωπο και περιέγραψα, υπήρχε και κάποιο οριακό λεμφοίδημα όπως φάνηκε από υπέρηχο μαλακών μορίων στο πρόσωπο και όπως είδε και ειδική φυσικοθεραπεύτρια  στην οποία έκανα φυσικοθεραπείες. Τώρα, η ίδια μου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι. Ενδεχομένως, εκεί οφειλόταν το γεγονός ότι όταν γελούσα πεταγόταν προς τα έξω το ένα μάγουλο. Αυτό έχει περιοριστεί και φαίνεται να υπάρχει αρκετή συμμετρία. Επίσης, στην ίδια πλευρά του προσώπου, όπου υπήρξε τραύμα κάτω από το μάτι που έχει επουλωθεί αλλά έχει αφήσει ουλή (βαθούλωμα), το άνω βλέφαρο πέφτει, ειδκά όταν είμαι κουρασμένη. Στην ίδια φυσικοθεραπεύτρια, με ειδικό μηχάνημα έγινε ηλεκτρική διέγερση και έχει υπάρξει βελτίωση, μου είπαν ότι ο μυς αδυνάτισε και με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται, όπως και παρατήρησα. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι υπάρχει μείωση λιπώδους ιστού που ίσως συμβάλει σε όλες αυτές τις ασυμμετρίες (και στην πτώση του βλεφάρου) που φαίνονται και στην αλλαγή της εμφάνισης του προσώπου μου. Τα μάτια μου έχουν αλλάξει, έχουν μικρύνει,έχει χαθεί όγκος γύρω από αυτά και έχουν αλλάξει σχήμα.
  Η φυσικοθεραπεύτρια με συμβούλευσε να ρωτήσω εάν υπάρχει ειδική εξέταση  ώστε να φανεί τι υπάρχει εν τω βάθει, εάν υπάρχει κατεστραμμένος, καμένος ιστός στα σημεία που υπάρχουν οι μειώσεις όγκου. Προς το παρόν γνωρίζω για την εξέταση μαλακών μορίων που έκανα το καλοκαίρι στο ********* αλλά δεν μου είπαν τίποτα σχετικά, παρά μόνο ότι δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο σε σχέση με λεμφοίδημα, είναι στα όρια του φυσιολογικού. Ο πλαστικός που είδα πρόσφατα, μου είπε ότι η εξέταση μαλακών μορίων μπορεί να δείξει την κατάσταση κάτω από το δέρμα και ότι χρειάζεται ένας καλός ακτινοδιαγνώστης που να μπορεί να δει τις αλλοιώσεις, κατά τόπους, ακόμη και αν είναι μικρές.

  Θα ήθελα να ρωτήσω : Ο υπέρηχος μαλακών μορίων μπορεί να φτάσει σε βάθος, ακόμη και κάτω από το χόριο, εάν είναι δυνατόν έως τα οστά; Εσείς κάνετε υπέρηχο μαλακών μορίων και υπάρχει κατάλληλος ακτινοδιαγνώστης για την περίπτωσή μου;

  Γνωρίζετε για κάποιο μηχάνημα ακόμη πιο εξειδικευμένο για  να διαγνωστεί η κατάσταση του δέρματος σε βάθος όπως την περιγράφω ώστε ο πλαστικός χειρουργός να μπορέσει να έχει εικόνα για να παρέμβει ανάλογα;

  Η δερματολόγος που έκανε τις δερματολογικές αυτές πράξεις δεν δέχεται ότι προέρχονται από αυτές επειδή όπως είπε, είναι πράξεις επιφανειακές που δεν μπορούν να φτάσουν σε βάθος. Το πρόσωπό μου όμως έχει αλλοιωθεί. Φαίνεται πρησμένο, τα μάτια μου έχουν μικρύνει πέρα από την ουλή εμβάθνσης που κανείς δεν έχει ευθέως αποδεχθεί ότι προέκυψε από αυτές τις δερματολογικές πράξεις. Υπάρχουν μειώσεις ιστού σε διάφορα σημεία, όπως στη μια μεριά του μετώπου, που οδηγεί και σε πτώση του φρυδιού. Δεν ξέρω τι να κάνω. Με έχει απελπίσει το γεγονός ότι κανείς γιατρός δεν δέχεται ότι προήλθαν όσα αναφέρω από τις συγκεκριμένες θεραπείες, οι φωτογραφίες που έχω από την περίοδο πριν παρουσιαστούν τα προβλήματα δεν τους ικανοποιούν επειδή δεν είναι αρκετά φωτισμένες, αν και κατά τη γνώμη μου φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στο πώς ήταν το πρόσωπό μου και πόσο πιο πρησμένο είναι τώρα στα μάγουλα αλλά στο υπόλοιπο πρόσωπο υπάρχει μείωση όγκου που φαίνεται όταν χαμογελώ. ΈΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΈΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΕΣΙΜΟ. ΌΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΌΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΕ Ό,ΤΙ ΚΑΝΩ ΕΝΩ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟ “********” κος ******* ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2019 ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ, Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΉΤΑΝ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.

  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σε ό,τι μπορεί να με βοηθήσει, που θα είναι για εμένα πολύτιμη,”

  1. Καλησπέρα σας
   Το πρόβλημα που περιγράφετε είναι αρκετά πολύπτυχο και χρειάζεται σίγουρα να γίνει μια κλινική εκτίμηση από κοντά, προκειμένου να μπορώ να αποφανθώ με βεβαιότητα για τον τρόπο αντιμετώπισης.
   Δυστυχώς οι εξετάσεις για τα μαλακά μόρια δεν είναι τόσο μεγάλης ακριβείας, ώστε να μπορεί να διακρίνει κανείς αλλαγές που τυχόν προέκυψαν. Επίσης, για να μπορεί να δει κανείς αυτές τις μικρές διαφορές, θα πρέπει να υπάρχει μια αντίστοιχη εξέταση πριν την επέμβαση στην οποία υποβληθήκατε, προκειμένου να μπορεί να γίνει μια σύγκριση αλλά και πάλι δεν είναι τόσο υψηλής ευκρίνειας για να διακρίνουν τις αλλαγές των ιστών.
   Από την περιγραφή φαίνεται πως έχει προκύψει μια γενικευμένη ατροφία του δέρματος και των ιστών. Μια χειρουργική παρέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι ενδεδειγμένη. Οι τρόποι που αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις είναι συνήθως εναλλακτικοί, με χρήση λιπομεταφοράς, βλαστοκυττάρων και PRP. Βέβαια, αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν σταθερά αποτελέσματα σε όλους τους ασθενείς και ενδεχομένως χρειάζεται να επαναληφθούν.
   Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες πριν και μετά την παρέμβαση στα βλέφαρα για να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση.

 6. καλησπερα. εκανα ανω βλεφαροπλαστικη. περασαν 35 μερες και το αριστερο μου ματι ειναι πολυ πρησμενο και το καπακι του φαινεται τεραστιο σε σχεση με το αλλο μου ματι. ο χειρουργος με ειχε δει το πρωτο δεκαπενθημερο, μου ειχε δωσει xefo για 7 ημερες και ακριβως μετα το χειρουργειο, ειχα παρει zinadol για 4μερες και tobrex για 19μερες. Τιποτα το πρηξιμο, και μαλιστα γινεται χειροτερο. του το ξαναειπα τηλεφωνικα και μου ειπε να κανω υπομονη να περασει ενας μηνας. περασε ο μηνας και απο την αγωνια μου για το ματι μου πηγα σε οφθαλμιατρο. 6η μερα σημερα απο τον οφθαλμιατρο και παιρνω κορτιζονουχα αλοιφη tobradex κολλυριο lafoto το οποιο ολοκληρωνεται σημερα, και δακρυα καθε 2ωρες. Μια αγωγη 10ημερων και απο τον οφθαλμιατρο λοιπον. Δεν βλεπω γιατρε μου βελτιωση παραυτα. Σας παρακαλω πολυ να μου απαντησετε. Εχετε αναλογη εμπειρια και επισης μηπως εχει αφησει η επεμβαση μικροβιο στο ματι μου και πρεπει εστω και 35μερες μετα να το καταπολεμησω με αντιβιωση?? Τι εξετασεις πρεπει να κανω για να αποκλεισω η οχι την περιπτωση μικροβιου στο ματι ωστε να ξερω και ποια αντιβιωση και για ποσο καιρο να την παρω.

  1. Το πρήξιμο στο βλέφαρο μετά από βλεφαροπλαστική μπορεί να έχει διάφορες αιτίες και η αντιμετώπιση εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Η πιο συχνή αιτιολογία είναι το αιμάτωμα. Αυτό βέβαια συνήθως εμφανίζεται τις πρώτες 2 μέρες και συνοδεύεται από πόνο και αιμορραγία από την τομή. Μπορεί όμως να σχηματιστεί και εσωτερικά, στο επίπεδο του λίπους ή και οπισθοβολβικά, κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Εφόσον δεν έχει υποχωρήσει μέχρι τώρα, η συμβουλή μου θα ήταν να γίνει διαγνωστικός έλεγχος με υπέρηχο ή και με μαγνητική τομογραφία. Είναι απίθανο να υπάρχει φλεγμονή και μικρόβιο, διότι έχει πολύ πιο άσχημη εικόνα. Τέλος, μπορεί να οφείλεται σε λεμφική στάση, τραυματισμό του δακρυϊκού αδένα, ασύμμετρη αφαίρεση λίπους, αντίδραση σε κάποιο ξένο σώμα κτλ. Καλύτερα όμως στη φάση αυτή να απευθυνθείτε στον ιατρό που πραγματοποίησε την επέμβαση. Εάν δεν υποχωρήσει μετά το εξάμηνο, ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει εκ νέου επέμβαση.

 7. Καλησπέρα σας έκανα πριν από 5 ώρες βλεφαροπλαστικη.. Έχω λίγη αιμορραγία από τις εξωτερικές πτυχές του ματιού… Έχουν ποτίσει οι γάζες με αίμα λέτε να πάθω κάποια μόλυνση μέχρι τη Δευτέρα δηλαδή μετά 5 μερες που θα κάνω αλλαγή?

 8. Καλησπερα!!!Ενδιαφεροναι για βλέφαρο πλαστική λόγω έντονης σακούλας κάτω απ τα μάτια..μου εχουν πει οτι ειναι λίπος και θα μπορούσε να αφαιρεθεί μονο αυτο ..ισχύει κατι τετοιο;;;;να γίνει μονο αφαίρεση λίπους απ το εσωτερικού του ματιού χωρις όλη την διαδικασία της βλεφοροπλαστικης.;;;;;Κατανοώ οτι ενα ραντεβου απ κοντα θα μου έδινε πιο χρήσιμες συμβουλές απλα απ περιέργεια ρωτάω για αρχή

  1. Η σακούλα στα κάτω βλέφαρα αφορά το λίπος το οποίο δε στηρίζεται καλά στη θέση του και μπορεί να προβάλλει προς τα έξω. Η διόρθωση αφορά τόσο στη μείωση του λίπους αυτού, όσο και στη στερέωση της μεμβράνης που το συγκρατεί. Μπορεί να γίνει τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά αλλά εξαρτάται από την περίπτωση. Η αποθεραπεία είναι σχεδόν η ίδια.

 9. Αγαπητέ γιατρέ, καλήσπερα. Είμαι 43 ετών και στο αριστερό μου μάτι έχω εκ γενετής πολύ μεγάλη μυωπία, έως -10, ενώ το δεξί μάτι λειτουργεί άψογα. Δεν ξέρω αν αυτό ευθύνεται για το ότι στο δεξί η σακούλα στο κάτω βλέφαρο είναι αρκετά μεγαλύτερη και με ενοχλεί αισθητικά, ενώ το αριστερό είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Γίνεται βλέφαροπλαστική μόνο σε ένα μάτι;

  1. Εφόσον υπάρχει τόσο έντονη ασυμμετρία μπορεί να γίνει βλεφαροπλαστική μόνο στη μία πλευρά, ή να γίνει και στα δύο με ασύμμετρο τρόπο, ώστε να επέλθει συμμετρία. Η βλεφαροπλαστική είναι πολύ λεπτομερής επέμβαση και χρειάζεται σίγουρα να γίνει μια εκτίμηση από κοντά για να αποφασίσουμε την ιδανική τεχνική.

 10. Αγαπητέ ιατρε σας στέλνω από Κρήτη! Είμαι 46 ετών και χρειάζομαι βλέφαροπλαστική καθότι τα πάνω μου βλέφαρα είναι πεσμένα και δυσκολεύομαι να βαφτω κι έχω σακούλες και έντονο πρήξιμο στα κάτω βλέφαρά κάθε πρωι. Απευθύνθηκα σε πλαστικό εδώ στη πόλη μου και ζήτησα υαλουρονικό για τις σακούλες. Όμως μου είπε ότι τπτ δε θα με καλύψει κι ότι χρειάζομαι επέμβαση. Ξεχωριστά όμως άνω και κάτω γιατι λέει αν τα κάνω μαζί δε θα μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου θα ζοριστω κτλ κτλ.Μάλιστα επιμένει να κάνω πρώτα άνω ενώ εγώ έχω πιο πολύ θέμα κάτω! Εσας ποια είναι η γνώμη σας;;Να κάνω 2 ξεχωριστες επεμβάσεις ή μία τη στιγμή που σίγουρα πρέπει να γίνει και άνω και κάτω βλέφαροπλαστική; Η γνώμη σας θα μου φανεί πολύτιμη!!

  1. Χαιρετισμούς από Θεσσαλονίκη! Η βλεφαροπλαστική γίνεται σχεδόν πάντα ταυτόχρονα πάνω και κάτω, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποστεί κανείς διπλή αποθεραπεία. Τα μάτια μπορεί όντως για 1-2 μέρες να ανοίγουν λίγο πιο δύσκολα, αλλά αυτό μπορεί να γίνει έτσι κι αλλιώς στην άνω βλεφαροπλαστική. Εφόσον θέλετε να συζητήσουμε για άλλες λεπτομέρειες μπορείτε να καλέσετε στο ιατρείο και συζητήσουμε τηλεφωνικά.

 11. Εκανα βλεφαροπλαστικη εχουν περασει 8 μέρες βλέπω ασυμμετρία συγκεκριμένο το δεξιό ματι είναι ασυμετρο εχω στεναχωρηθεί πολυ πως μπορώ να το διορθώσω ευχαριστώ

  1. Είναι σχετικά νωρίς ακόμα μετά από τη βλεφαροπλαστική για να εκτιμήσει κανείς το αποτέλεσμα. Συνήθως μετά τους 6 μήνες μπορεί να φανεί αν υπάρχει κάποια υπολειπόμενη ασυμμετρία.

 12. Καλησπέρα γιατρέ συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείται , είμαι 67ετων άντρας και όλη μέρα οδηγώ μηχανή τα τελευταία 2-3 χρόνια πεφτουν τα πάνω φλεφαρα μου και κλείνουν τα μάτια μου φοβάμαι μην τρακαρω …. μπορώ να κάνω βλέφαρο πλαστική ;;;

  1. Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τα καλά λόγια. Εφόσον υπάρχει περιορισμός της όρασης από τη χαλάρωση των βλεφάρων με περιορισμό του πεδίου, θα ήταν απόλυτη ένδειξη για βλεφαροπλαστική, για λόγους λειτουργικούς αλλά και αισθητικούς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούμε να μιλήσουμε τηλεφωνικά ή να κανονίσουμε να εξετάσουμε το πρόβλημα από κοντά.

 13. Καλησπερα.Πριν περιπου ενα χρονο εκανα θεραπεια με prostolane για τις σακουλες.Απο εκεινη τη στιγμη ταλαιπωρουμε γτ οχι μονο δεν ξεπρηστικα απο τοτε,αλλα αφου ο συγκεκριμενος γιατρος προσφερθηκε να μ διορθωσει το προβλημα με βλεφαροπλαστικη δεν διορθωθηκαν τα πραγματα.Ακομα το ενα μ ματι ειναι πολυ πρησμενο.Και δεν εχω καμια σχεση με τον εαυτο μ πριν τις ενεσεις.Δεν θελω σε καμια περιπτωση να μεινω ετσι.Εχω πεσει σε καταθλιψη και δεν ξερω τι να κανω.

  1. Οι ενέσεις Prostolane είναι λιπολυτικές και δεν είναι ενδεδειγμένες για έγχυση στο λίπος των ματιών, το οποίο είναι δομικό λίπος και όχι όπως αυτό που έχουμε στο υπόλοιπο σώμα μας. Όσον αφορά στο πρήξιμο, θα πρέπει να το εξετάσουμε από κοντά για να εξακριβώσουμε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να βελτιωθεί.

 14. Γιατρε σας χαιρετω..εσεις κανετε βλεφαροπλαστικη με plexr η με την κλασσικη μεθοδο με νυστερι;
  Εαν σας στειλω μερικες φωτο στο εμαιλ σας μπορειτε να μου πειτε το κοστος της επεμβασης;
  Το ρωτω αυτο διοτι μενω εξωτερικο και θελω να ερθω να κανω απευθειας την επεμβαση χωρις να χρειαστει να ξαναρθω;
  Τα ραμματα μπορει να τα αφαιρεσει και ορθοπεδικος πχ;
  Ειμαι λογοθεραπευτης στο επαγγελμα.
  Σας ευχαριστω πολυ.

  1. Ναι βεβαίως μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες για μια πρώτη εκτίμηση. Με την κλασική επέμβαση μπορούμε να διορθώσουμε πλήρως την εικόνα των βλεφάρων, τη χαλάρωση, την κατανομή του λίπους κτλ. Με την εξάχνωση η διόρθωση αφορά περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης. Το ράμμα είναι ένα ενιαίο και δεν έχει κόμπους, θα μπορούσατε να το αφαιρέσετε ακόμα και ο ίδιος μετά από 5 μέρες.

 15. Αγαπιτε γιατρέ
  εκανα βλεφαροπλαστικη πριν δύο μήνες κ βλέπω ότι υπάρχει ασύμμετρα στο δεξί μάτι.. είναι πιο πεσμένο
  Εάν χρειαστεί να κάνω διόρθωση μετα από πόσο καιρο μπορεί να γίνει ?
  Ευχαριστω

  1. Οι διορθωτικές επεμβάσεις καλό είναι να γίνονται τουλάχιστον 6 μήνες μετά την πρώτη επέμβαση

 16. Καλησπερα σας γιατρέ,έχω εκ γενετής μια μικρη ασυμμετρία στα μάτια και λίγο παραπανω λιπος στην άκρη των ματιών.Το Βλεμμα μου φαίνεται κουρασμενο καθώς είναι λίγο καθοδικα τα μάτια μου.Συνισταται βλεφαροπλαστικη για την διορθωση αυτών των ατελειών?
  Σας ευχαριστώ

  1. Εφόσον υπάρχει καθοδική θέση της γωνίας, εκτός από βλεφαροπλαστική χρειάζεται συνήθως και κανθοπλαστική ή κάποια άλλη διόρθωση. Τα βλέφαρα είναι αρκετά πολύπλοκα στην ανατομία τους και θα ήταν σκόπιμο να γίνει μια εξέταση από κοντά.

 17. Καλημέρα σας γιατρέ έχω κάνει βλέφαρο πλαστική άνω και κάτω βλεφάρων και στα κάτω βλέφαρα έχω βάλει και λιπακι, είμαι στην 19ημερα και το δεξί μάτι δείχνει βουρκωμενο αν θέλετε σας στέλνω και φωτό.Εχω μιλήσει με τον γιατρό και μου είπε να συνεχίσω το κολλυριο.Θα ήθελα από εσάς να μου πείτε αν έχω κάνει εκτροπιο και μετά από πόσες ημέρες εμφανίζεται.

  1. Είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε στον ιατρό σας για τα οποία θέματα προκύπτουν μετά την επέμβαση. Το εκτρόπιο έχει μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα, όπου το κάτω βλέφαρο φαίνεται σα να κρεμάει και ο επιπεφυκότας είναι εκτεθειμένος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνιμη φλεγμονή που επιδεινώνει το πρόβλημα.

 18. Καλησπέρα γιατρέ, είμαι 37 χρόνων και πριν από 8 μήνες έκανα βλεφαροπλαστικη με plexr, ταλαιπωρηθηκα όλο αυτό τον καιρό γτ μου έδωσαν λάθος οδηγίες στην αποθεραπεία και ήταν μόνιμος κόκκινα τα μάτια μου, τώρα έχει φύγει η κοκκινίλα αλλά έχει χαλάσει η γραμμή των ματιών μου και υπάρχει μεγάλη χαλάρωση δηλαδή έγιναν χειρότερα από ότι ήταν πριν. Στην πορεία αυτή ο γιατρός αναγνώρισε το λάθος και μου έκανε prp θεραπείες στα μάτια αλλά εξακολουθούν να είναι χάλια. Πως μπορεί να διορθωθεί αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Ο μόνος σίγουρος τρόπος να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση αλλά και να επανέλθει το φυσιολογικό σχήμα των ματιών είναι η βλεφαροπλαστική. Οτιδήποτε άλλο δεν επαρκεί για να διορθωθεί το πρόβλημα που περιγράφετε.

 19. Καλημερα εχω κανει ανω κατω φλεφαροπλαδτικη. Εδω και 1 χρονο επαθα αποκολισει υαλουρωιδους τι μου προτεινετε??

  1. Καλησπέρα
   Η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς δεν έχει καμία συσχέτιση με τη βλεφαροπλαστική. Καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον οφθαλμίατρο

 20. Καλησπέρα σας είμαι 28 χρόνων και έχω πολύ έντονους μαύρους κύκλους και σακούλες !ειναι κληρονομικό από την μαμά μ !θα μπορούσα να κάνω κάτω βλέφαρο πλαστική ;παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μ

  1. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Εφόσον υπάρχουν σακούλες μπορεί να γίνει η επέμβαση στα κάτω βλέφαρα. Για περισσότερες πληροφορίες είναι προτιμότερο να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά στο 2310426606

 21. Καλησπέρα.
  Είμαι 49 χρόνων και σκέφτομαι τη λύση της βλεφαροπλαστικής για τα κρεμασμένα μου βλέφαρα. Είμαι κολυμβήτρια και φοράω γυαλιά καθημερινά στην πισίνα. Θα ήθελα να γνωρίζω εκ των προτέρων αν μετά από τέτοια επέμβαση η χρήση γυαλιών είναι απαγορευτική μόνο για την διάρκεια της ανάρρωσης ή για πάντα (σε περίπτωση που καταστρέφει το αποτέλεσμα της επέμβασης). Ευχαριστώ.

  1. Στο παρελθόν είχαμε και άλλους κολυμβητές στους οποίους διενεργήθηκε βλεφαροπλαστική χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο τα γυαλιά κολύμβησης ενδεχομένως επιδεινώνουν τη χαλάρωση και εμφανίζεται πιο πρόωρα.

 22. Καλησπερα εχω κανει βλεφαροπλαστικη το σχημα ειναι παρα πολυ ωραιο αλλα τραβηξε τη τομη εξω απο το φυσικο διπλωμα κ οταν χτυπαει ο ηλιος απο πανω φαινεται το σημαδι εντονα,κανω δερμα πεν εχει μειωθει αλλα κ παλι οταν χτυπαει ο ηλιος απο πανω φαινεται η συμμετρικη τομη γιατι εχει κανει σαν μια λακκουβιτσα κ κανει σκιαση με αποτελεσμα να φενεται ,εχω στεναχωρηθει ,γιατι οταν το ειπα στο πλαστικο θυμωσε κ πηρε αμυντικη σταση.ισως γιατι ο φωτισμος στο ιατριο ειναι απο μπροστα κ δε το εβλεπε σε φυσικο φως κ απο ολλες τις μεριες…οποτε δε μπορω να το συζητησω μαζι του κ τι λυσεις υπαρχουν…

  1. Με τον καιρό γενικά τα σημάδια βελτιώνονται αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν διάφορες θεραπείες όπως laser κτλ

 23. Καλησπερα σας. Βλεφαροπλαστικη σε βλεφαρο που εχει πτωση λογω σκληρυνσης κατα πλακας ενδεικνυται να γινει?
  Ευχαριστω

  1. Αν πρόκειται για βλεφαρόπτωση λόγω μυϊκής αδυναμίας μπορεί να γίνει βλεφαροπλαστική με ανόρθωση του ανελκτήρα και έχει απόλυτη ένδειξη.

 24. Καλησπέρα σας Γιατρέ,
  Η μητέρα μου έκανε βλέφαροπλαστική στα άνω βλέφαρα πριν 4ης μηνεσ και ήταν πολύ δύσκολη η αποθεραπεία. Δημιουργήθηκε αιμάτωμα και μελανιές πάνω και κάτω από το βλέφαρο. Πλέον έχει επουλωθεί αλλά ακόμα την πονάνε και είναι ελαφρώς κόκκινα οι από το σημείο της τομή μέχρι τις βλεφαρίδες. Ανησυχώ γιατί την πονάνε ακόμα λίγο, μερικές φορές νιώθει αίσθηση τραβήγματος σε διαφορά μέρη του ματιού και μερικές φορές ξυπνάει και είναι ελάχιστα πρησμένα; Πιστεύεται πρέπει να απευθυνθούμε σε άλλον ιατρό (και αν ναι, σε τη ειδικοτητας) ή να μην ανησυχούμε τόσο;

  1. Συνήθως η βλεφροπλαστική χρειάζεται 6-12 μήνες, μέχρι να κατασταλάξουν τελείως οι ουλές και να περάσουν όλες οι ενοχλήσεις. Η ειδικότητα πάντως που χρειάζεται να απευθύνεστε για βλεφαροπλαστικές είναι η δικιά μας, δηλαδή του πλαστικού χειρουργού.

 25. Καλημέρα,
  Γιατι να προτιμησω βλεφαροπλαστικη κ οχι plexr ?
  Περα δηλαδη απο το κοστος..
  Είναι το αποτελεσμα διαφορετικο?? Ειναι πιο ακινδυνο η οτι αλλο??
  Ευχαριστώ

  1. Η βλεφαροπλαστική είναι η μόνη παρέμβαση που μπορεί να εγγυηθεί σίγουρα και μακρόχρονα αποτελέσματα και είναι τελείως ακίνδυνη. Όσον αφορά στην αποθεραπεία, είναι πολλές φορές μικρότερη από ότι με τις μεθόδους εξάχνωσης.

  1. Συνήθως για να γίνει οποιαδήποτε επέμβαση με ασφάλεια θα πρέπει να διακοπεί το σιντρομ για μερικές μέρες.

  1. Δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση των ξανθελασμάτων με τη χαλάρωση των βλεφάρων και τη βλεφαρόπτωση. Ωστόσο, πολλές φορές, στα πλαίσια αφαίρεσης των ξανθελασμάτων γίνεται ταυτόχρονα και βλεφαροπλαστική.

 26. Ο γιατρός μου, μου συνέστησε να μην προβώ σε κάποια θεραπεία (σε μεσοθεραπεία η filler υαλουρονικού στα μάτια (έχω σακούλες και έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα) λόγω του υπερθυρεοειδισμού που διαγνώστηκα. Αλλά γενικότερα κατάλαβα ότι είναι αντίθετος με τέτοιου είδους θεραπείες.
  Έχει δίκιο, και αν ναι γιατί? Αν από τις εξετάσεις δω, ότι βελτιώνεται η κατάσταση και σταθεροποιούνται ή πλησιάζουν τις φυσιολογικές τιμές του θυρεοειδούς μπορώ να κάνω μια τέτοιου είδους θεραπεία? Ποια η γνώμη σας?

 27. Ενδιαφέρομαι για κανθοπλαστικη
  Επειδή δε ζω στην Ελλάδα, πόσο χρόνο αποθεραπεία χρειάζεται.
  Σκέφτηκα να κάνω νηματα αλλά θεωρώ ότι διαρκούν λίγο.

  1. Η κανθοπλαστική δεν έχει μεγάλη αποθεραπεία, συνήθως 4-5 μέρες. Τα νήματα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στην περιοχή αυτή.

 28. Ενδιαφέρομαι για κανθοπλαστικη
  Επειδή δε ζω στην Ελλάδα, πόσο χρόνο αποθεραπείας χρειάζεται.
  Σκέφτηκα εναλλακτικά να κάνω νηματα αλλά δε γνωρίζω πόσο διαρκούν.

  1. Η κανθοπλαστική είναι μια σχετικά μικρή επέμβαση με περιορισμένη αποθεραπεία, συνήθως 4-5 ημερών. Με νήματα δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα και η διάρκεια είναι πολύ περιορισμένη.

 29. Καλησπέρα είμαι 46 χρόνων είχα βλέφαρο χαλασμό ειδικά από την αριστερή πλευρά το άνω βλέφαρο κ σακούλες οίδημα στα κάτω βλέφαρα
  Έκανα άνω κάτω βλέφαροπλαστικη πριν δύο μήνες ο γιατρός αφαίρεσε από επάνω περισσότερο δέρμα από την αριστερή μεριά με αποτέλεσμα το ένα μάτι να είναι πιο μεγάλο από την μία πλευρά
  από κάτω στο ένα βλέφαρο τα ράμματα έχουν κάνει χειλοειδη βγήκε το λίπος αλλά έμεινε περισια δέρματος στο άλλο μάτι δεν έβγαλε το λίπος με αποτέλεσμα να υπάρχει επίμονο πριξιμο σαν να είναι πετρωμενο
  Θα μπορούσατε να με συμβούλεψε τι θα μπορούσα να κάνω

  1. Για να γίνει μια σωστή και αξιόπιστη εκτίμηση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν μετά από μια βλεφαροπλαστική, χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες. Τότε είναι πιο ασφαλές να κρίνουμε ποιες διορθωτικές παρεμβάσεις είναι απαραίτητες.

 30. Καλησπέρα σας έκανα πριν 2 μήνες βλεφαροπλαστικη για να διορθώσω την προηγούμενη που μου είχε ένας πλαστικος κοντυνει το ένα μάτι περισσότερο και δεν έκλεινε σωστά μα ούτε ανοιγοκλειναν τα μάτια μου το ίδιο.ετσι προχώρησα σε 2η βλεφαροπλαστικη για να διορθώσω.το αποτέλεσμα??? κοντύτερο περισσότερο το προβληματικό μάτι…η ασσυμετρια τεράστια δεν ανοιγοκλεινουν τα μάτια το ίδιο και το έκανε φανερά μικροτερο??? Τι προτείνετε γιατρέ μου διορθώνετε το πρόβλημα μου?

  1. Τέτοιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και για οποιαδήποτε πρόταση για αντιμετώπιση θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει περάσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο και να γίνει μια εξέταση από κοντά.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..