BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Αναίμακτες θεραπείες για αψεγάδιαστο σώμα το καλοκαίρι

Αναίμακτες θεραπείες για αψεγάδιαστο σώμα το καλοκαίρι

Η χειρουργική βελτίωση των σωματικών αναλογιών σε πολλές περιπτώσεις είναι αναντικατάστατη. Ωστόσο με τις νέες τεχνολογίες και τεχνικές μπορούν να γίνουν πλέον σημαντικές βελτιώσεις στο σώμα εφαρμόζοντας αναίμακτες θεραπείες με ελάχιστη ή καθόλου αποθεραπεία.

Οι θεραπείες αυτές έχουν άμεσα αποτελέσματα και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού, πριν αρχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις παραλίες. Ας δούμε μερικές από τις πιο αξιόλογες και αποτελεσματικές θεραπείες που προτείνουμε για την περίοδο αυτή. Ανακαλύψτε τις 4 Top αναίμακτες θεραπείες για τέλειο σώμα το καλοκαίρι!

Κρυολιπόλυση και baby λιποαναρρόφηση

Η κρυολιπόλυση μια από τις συχνότερες αναίμακτες θεραπείες για το σώμα και εφόσον εφαρμοστεί στα κατάλληλα άτομα και τις σωστές περιοχές, προσφέρει άριστα αποτελέσματα. Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή της συσκευής με την οποία γίνεται η θεραπεία, καθώς δεν είναι όλα τα μηχανήματα ίδια. Η κρυολιπόλυση είναι μια εφάπαξ θεραπεία, που γίνεται μία φορά και τα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά το μήνα, ενώ χρειάζεται 3 μήνες για να ολοκληρωθεί η απώλεια λίπους. Μηχανήματα που απαιτούν η θεραπεία να γίνεται σε περισσότερες συνεδρίες, συνήθως δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Οι περιοχές με τα καλύτερα αποτελέσματα είναι τα πλαϊνά της μέσης, τα παχάκια της κοιλιάς πάνω και κάτω από τον ομφαλό, τα μπράτσα και το εσωτερικό των μηρών. Τα «ψωμάκια» συνήθως δεν ανταποκρίνονται σωστά στη θεραπεία. Το ποσοστό επιτυχίας είναι 95% και σε ελάχιστες περιπτώσεις χρειάζεται να επαναληφθεί η κρυολιπόλυση μετά από 3 μήνες για το μέγιστο αποτέλεσμα. 

Εκτός από την κρυολιπόλυση, μπορεί να γίνει μια ελάχιστα επεμβατική λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία, δηλαδή μια baby λιποαναρρόφηση. Αυτή είναι για παράδειγμα ενδεδειγμένη σε περιοχές όπως τα «ψωμάκια» ή το εσωτερικό των γονάτων, όπου η κρυολιπόλυση δεν είναι αποτελεσματική. Η αποθεραπεία είναι εύκολη και γρήγορη και υπάρχουν ελάχιστες ή καθόλου μελανιές και ελάχιστος πόνος μετά τη θεραπεία. Τόσο η κρυολιπόλυση, όσο και η baby λιποαναρρόφηση είναι οικονομικά προσιτές θεραπείες που προορίζονται για άτομα φυσιολογικού βάρους με επίμονα παχάκια σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες

Πλέον η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να βελτιώνουμε σημαντικά την ποιότητα και ποσότητα του κολλαγόνου του δέρματος και των υποκείμενων ιστών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορούμε να βελτιώνουμε τη χαλάρωση χωρίς να χρειάζεται χειρουργική παρέμβαση. Το πιο σημαντικό και σύγχρονο εργαλείο για το σκοπό αυτό είναι οι ραδιοσυχνότητες, δηλαδή η εκπομπή σύντομων παλμών ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων πάνω από το δέρμα. Χρησιμοποιούμε δύο διαφορετικές τεχνολογίες για να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Για βαθιά χαλάρωση και για μεγάλες εκτάσεις είναι προτιμότερο το Venus Legacy. Ενώ για επιφανειακή χαλάρωση του δέρματος και μικρότερες εκτάσεις ενδείκνυται η χρήση του Microneedling RF με τη συσκευή Intracel. 

Ας δούμε μερικά παραδείγματα. Σε χαλάρωση της κοιλιάς χωρίς ιδιαίτερες ραγάδες σημαίνει πως το δέρμα έχει ακόμα καλή ποιότητα κολλαγόνου. Σε αυτή την περίπτωση στοχεύουμε σε σύσφιξη στα βαθύτερα στρώματα και χρησιμοποιούμε το Venus Legacy. Εάν η ίδια κοιλιά έχει πολύ χαλαρωμένο δέρμα και έντονες ραγάδες, ενδείκνυται η χρήση του Microneedling RF με Intracel. 

Οι θεραπείες αυτές, βέβαια, μπορούν να γίνουν και συνδυαστικά. Το ίδιο ισχύει και για τα μπράτσα, όπου γίνεται πάλι διαχωρισμός μεταξύ βαθιάς και επιφανειακής χαλάρωσης. Επίσης γίνεται εκτίμηση του ποσοστού υποδόριου λίπους στο σώμα. Εδώ μπορεί λοιπόν να γίνει επιλογή μεταξύ Legacy, Intracel ή κρυολιπόλυσης, ή συνδυασμός των παραπάνω. Τέλος, οι ραδιοσυχνότητες βοηθούν ως ένα βαθμό και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά συνήθως χρειάζονται συνδυαστικές θεραπείες για καλύτερο αποτέλεσμα. 

Αναίμακτη θεραπεία καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι ένα συχνό πρόβλημα που συναντάμε ακόμα και σε αδύνατες γυναίκες. Πολλοί είναι οι παράγοντες που την προκαλούν, όπως κληρονομικότητα, διατροφή, ορμονικές επιδράσεις και ανατομική κατασκευή. Για να αντιμετωπιστεί σωστά, χρειάζεται πρώτα να διαχωρίσουμε τις διάφορες μορφές της. Έπειτα χρειάζεται να προσαρμόσουμε τη θεραπεία ανάλογα με το πρόβλημα. 

Η «μαλακή κυτταρίτιδα» εμφανίζεται σε διάφορες περιοχές του σώματος και κυρίως στην κοιλιά, τους γλουτούς και τα κάτω άκρα. Το λίπος είναι μαλακό και συνήθως υπάρχει κάποιου βαθμού χαλάρωση που επιδεινώνει την εικόνα. Στις περιπτώσεις αυτές, η θεραπεία γίνεται με την εξειδικευμένη τεχνολογία LPG Endermologie. Επίσης μπορεί να γίνει και συνδυαστικά με ραδιοσυχνότητες Venus Legacy για βελτίωση της χαλάρωσης. 

Η «σκληρή κυτταρίτιδα» αφορά κυρίως στα κάτω άκρα και έχει την όψη «φλοιού πορτοκαλιού». Το λίπος είναι πιο συμπαγές και δεν υπάρχει χαλάρωση. Η μη επεμβατική αντιμετώπιση αφορά στο συνδυασμό LGP Endermologie μαζί με ειδικό κοκτέιλ μεσοθεραπείας για μέγιστα αποτελέσματα. Σε τοπικά προβλήματα μπορεί να γίνει και ελάχιστα επεμβατική διόρθωση, γεμίζοντας με λίπος τις λακκούβες, ή με λύση των ινών συνδετικού ιστού που τις προκαλούν.

Τέλος, η «οιδηματώδης κυτταρίτιδα» πλησιάζει κλινικά στο λεγόμενο λιποίδημα, δηλαδή μια παθολογική εικόνα του λίπους και των λεμφικών αγγείων. Οι αναίμακτες θεραπείες είναι λιγότερο αποτελεσματικές και συνήθως χρειάζεται θεραπευτική λιποαναρρόφηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί. 

Ανόρθωση με νήματα

Τα νήματα σώματος είναι μια από τις νεότερες αναίμακτες θεραπείες αντιμετώπισης της χαλάρωσης. Τα νήματα Visage Body της APTOS είναι εξειδικευμένα για τη χρήση στο σώμα και συγκεκριμένα για περιοχές όπως η κοιλιά, τα μπράτσα και το εσωτερικό των μηρών. Χάρη στη σύνθεσή τους, ενεργοποιείται το κολλαγόνο του δέρματος και του συνδετικού ιστού και με τον τρόπο αυτό «θωρακίζεται» η χαλάρωση πολύ αποτελεσματικά. Το αποτέλεσμα κρατάει για ένα έτος περίπου και μπορούν να επαναλαμβάνονται τακτικά χωρίς κανέναν κίνδυνο. Η εφαρμογή τους ενδείκνυται για περιπτώσεις ήπιας ως μέτριας χαλάρωσης και κυρίως σε άτομα αδύνατα με επιφανειακή χαλάρωση του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να αναβάλλουμε ή να αποφύγουμε τελείως επεμβάσεις οι οποίες αφήνουν ουλές και έχουν δύσκολη, σχετικά, αποθεραπεία.

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας για επικοινωνία και ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Dr. Παπαϊωάννου θα σας συμβουλέψει προσωπικά για ό,τι σας απασχολεί.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..