BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Φαινόμενο Ιnstagram face για τον άνδρα

Το φαινόμενο Instagram Face για τον άνδρα

Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνδρα ελκυστικό; Μπορεί να ακούγεται σαν μια γενική και αόριστη ερώτηση, όμως είναι κάτι το οποίο πολύ συχνά οι άνδρες ρωτούν τον πλαστικό χειρουργό. Γενικά, ως ιδανικό, ελκυστικό ανδρικό πρόσωπο θεωρείται κατά κοινή παραδοχή αυτό που έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

Τα επίπεδα φρύδια, τα έντονα, σμιλεμένα ζυγωματικά ψηλά στο πρόσωπο με επίπεδα μάγουλα. Συμπεριλαμβάνονται επίσης η τετραγωνισμένη σιαγόνα, και το έντονο πηγούνι με τάση διεύρυνσης προς τα κάτω. Αυτά, κατά κοινή ομολογία, είναι τα στοιχεία αρρενωπότητας που κάνουν ένα αντρικό πρόσωπο ελκυστικό, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών. 

Ο σύγχρονος άντρας στην εποχή του Instagram

Με την άνοδο των social media, και κυρίως του Instagram, οι αναλογίες του ανδρικού προσώπου έχουν αναδιαμορφωθεί και ενισχύονται όλο και περισσότερο. Οι άντρες επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό χωρίς αναστολές. Παρεμβαίνουν στο πρόσωπο τους «τετραγωνοποιώντας» τα χαρακτηριστικά τους, με τη χρήση ειδικών ενέσιμων υλικών. Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται και από τις εταιρείες που παράγουν τα ενέσιμα αυτά υλικά. Πλέον σχεδιάζονται υαλουρονικά που προορίζονται ειδικά για τους άνδρες. 

Στο παρελθόν, η επίτευξη ενός τέτοιου σύνθετου αισθητικού αποτελέσματος που περιγράφηκε παραπάνω και φέρει τα συγκεκριμένα αρρενωπά χαρακτηριστικά, απαιτούσε επώδυνες και δαπανηρές χειρουργικές επεμβάσεις. 

Σήμερα, τα ενέσιμα υαλουρονικά είναι σχετικά οικονομικά, ανώδυνα κατά την εφαρμογή τους και σχεδιάζονται με ειδική, πλούσια σύνθεση. Αυτό συμβάνει ώστε να ενισχύσουν τις γωνίες της γνάθου, τα ζυγωματικά και το πηγούνι του άνδρα. Τα χαρακτηριστικά αυτά δηλαδή που τόσο η κοινωνία όσο και τα κοινωνικά μέσα προβάλλουν ως αρρενωπά και το αντίθετο φύλο θεωρεί ελκυστικά.

Πέρα από αυτό όμως, το Instagram συνέβαλε στο να ασχοληθούν περισσότερο οι άνδρες με την εμφάνιση τους, συχνά κερδίζοντας χρήματα μέσω αυτής. Επίσης έδωσε σε πολλούς την προοπτική να εργαστούν ως μοντέλα απομακρύνοντας τους από την ταμπέλα του μετροσέξουαλ και απενοχοποιώντας τους. Τα νέα αυτά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τόσο διακριτικά και μη ανιχνεύσιμα κατά την εφαρμογή τους οπότε είναι και πιο εύκολο για τους άντρες να βελτιώσουν τη δομή του προσώπου τους.

Είναι αναγκαίο στο σημείο αυτό να συνδέσουμε ένα φαινόμενο που μας απασχόλησε και σε προηγούμενο άρθρο. Και στην περίπτωση του άνδρα έχουμε να κάνουμε με το αντίστοιχο «Instagram Face». Έχει σαν στόχο να αποκτήσει την εικόνα μιας επεξεργασμένης από φίλτρα φωτογραφίας, σε μια εκδοχή του “Face-tune” εαυτού του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφθάνουν στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού με μία επεξεργασμένη φωτογραφία με υπερτονισμένα τα αρρενωπά τους χαρακτηριστικά και ζητούν από το γιατρό να τους μεταμορφώσει στην πιο ελκυστική εκδοχή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η επιδίωξη του τέλειου αρρενωπού προσώπου συνδέεται κάποιες φορές με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αυτό συμβάνει λόγω των επιβαλλόμενων κοινωνικών προτύπων αλλά και στην μετατόπιση του ενδιαφέροντος των αντρών στη βελτίωση εμφάνιση τους. Επίσης λόγω της έλλειψης κοινωνικής ή προσωπικής ζωής. Από την άλλη υπάρχουν και περιπτώσεις ασθενών με σοβαρότερες ψυχικές νόσους όπως η σωματική δυσμορφική διαταραχή κ.α. 

Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού

Η έντονη δημοτικότητα που έχουν αποκτήσει επομένως αυτές οι νέες τεχνικές ως ένα ακόμη πολιτισμικό φαινόμενο έχουν και θετικές και αρνητικές προεκτάσεις. Ο πλαστικός χειρουργός καλείται να αποσαφηνίσει πως μια αλλαγή στην εμφάνιση μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που οι άνθρωποι αισθάνονται ως ένα βαθμό και όχι εξολοκλήρου.

Ο στόχος, λοιπόν, του πλαστικού χειρουργού και σε αυτή την περίπτωση είναι να προτείνει στους άνδρες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την εικόνα τους, λύσεις και παρεμβάσεις με στόχο την ανάδειξη των αρρενωπών χαρακτηριστικών τους σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφιλίωσης με τη φυσική τους εικόνα. 

Ο πλαστικός πλέον έχει στη διάθεση του ενέσιμα υλικά , όπως το υαλουρονικό οξύ που σχεδιάζονται και προορίζονται αποκλειστικά για το παχύ και σκληρό δέρμα. Λόγω της πυκνότερης σύστασης τους είναι ιδανικά για να αναδιαμορφώνουν τη δομή του ανδρικού προσώπου. Κυρίως όμως έχει την υποχρέωση να συμβουλέψει και να κατευθύνει σωστά τον ενδιαφερόμενο που θα επισκεφτεί το ιατρείο του. 

Ενέσιμα προϊόντα για τον άντρα Neauvia Organic

Η Neauvia Organic αποτελείται από μια σειρά ενέσιμων προϊόντων που δημιουργήθηκε για να λειτουργεί αρμονικά με το σώμα. Για το λόγο αυτό, σχεδίαστηκε η εξειδικευμένη σειρά για άνδρες. Η ειδική σύνθεση ταιριάζει ιδανικά στην παχύτερη ανδρική επιδερμίδα εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας αλλά και η πυκνότητα του υαλουρονικού οξέος που περιέχει.

NEAUVIA ORGANIC INTENSE MAN

Το πρώτο και μοναδικό προϊόν ειδικά για άνδρες – το Intense Man. Η περιεκτικότητα υαλουρονικού οξέος (28 mg/ml) και το υψηλό ιξώδες ταιριάζουν ιδανικά σε πιο παχιές επιδερμίδες και ταχύτερη διαδικασία γήρανσης. 

NEAUVIA ORGANIC STIMULATE MAN

Περιέχει 28 mg/ml υαλουρονικού οξέος και υψηλό ιξώδες της υδρογέλης που πληρώνουν τα ελλείμματα του ιστού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μοναδικός συνδυασμός πλήρωσης και βιοδιέγερσης. 

Παρενέργειες από το υλικό δεν υπάρχουν, μόνο παροδικό τοπικό οίδημα το οποίο διαρκεί ελάχιστα. Η εφαρμογή του υλικού γίνεται σε συνδυασμό με τοπικό αναισθητικό. 

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας και ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Dr. Παπαϊωάννου θα σας συμβουλέψει προσωπικά για ό,τι σας απασχολεί.

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..