BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Φυσικότητα στην πλαστική χειρουργική

Like στην φυσικότητα στην πλαστική χειρουργική. 

Η επιρροή που ασκείται από τα μέσα αλλά και από τους ανθρώπους που ανήκουν στον κόσμο του θεάματος και με τη ταχύτατη εξάπλωση του διαδικτύου, είναι μεγάλη. Η γνωστή ηθοποιός Cameron Diaz κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Body Book», σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει μια λανθασμένη εντύπωση που επικρατεί για τις γυναίκες.

Δηλαδή, πως πρέπει να είναι πάντοτε αδύνατες, αρυτίδωτες και νέες. Η ίδια παραδέχεται πως έχει κάνει θεραπεία με βουτολινική τοξίνη (Mποτo x). Μάλιστα, το αποτέλεσμα της θεραπείας της προκάλεσε περισσότερο φόβο, παρά ικανοποίηση. «Έχω κάνει τη συκεκριμένη θεραπεία στο παρελθόν. Αλλοίωσε, όμως, τα χαρακτηριστικά μου σε τεράστιο βαθμό» και δήλωσε: «Καλύτερα να γεράσω, παρά να αποκτήσω ξαφνικά ένα άλλο πρόσωπο. Τις αγαπώ τις ρυτίδες, δεν τις φοβάμαι πλέον. Ξέρετε γιατί; Γιατί το ότι υπάρχουν στο πρόσωπό μου σημαίνει ότι έχω περάσει τη μισή μου ζωή χαμογελώντας!»

Η Φυσικότητα και το Μέτρο στην πλαστική χειρουργική. 

Όλο και περισσότερες γυναίκες επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό με σκοπό να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά τους ή να υποβληθούν σε θεραπείες που παρατείνουν το χρόνο γήρανσης. Αρκετές είναι όμως και εκείνες που στρέφονται εναντίον αυτών των παρεμβάσεων. Σύμφωνα με έρευνες ο βασικός λόγος που απομακρύνει τις γυναίκες από τον πλαστικό χειρουργό είναι ο φόβος της παραμόρφωσης και της αλλοίωσης των χαρακτηριστικών τους. Και πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις που τα αποτελέσματα τέτοιων παρεμβάσεων είναι άκρως απογοητευτικά.

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινείται τόσο η επιθυμία του ασθενή όσο και η κατεύθυνση που θα δώσει ο πλαστικός χειρουργός είναι η φυσικότητα και το μέτρο. Πέρα από τις μόνιμες επεμβατικές αλλαγές, (πχ αυξητική στήθους, lifting) η τάση θέλει ακόμα και τις απλούστερες θεραπείες να χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους και υλικά. Πάντα με στόχο να προσδίδουν και φυσικό αποτέλεσμα. 

Τρεις βασικές θεραπευτικές παρεμβάσεις: 

 • Το Microneedling Intracel
 • Η αυτόλογη μεσοθεραπεία
 • Η λιπομεταφορά (AFT)

Προσφέρουν αποτελεσματικές μεθόδους βελτίωσης της εμφάνισης και προέρχονται από κύτταρα και ιστούς του ίδιου του ασθενούς. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω αλλεργικής αντίδρασης.

Μicroneedling Ιntracel για φυσικότητα στην πλαστική χειρουργική. 

Βασίζεται στην ιδέα ότι η πρόκληση μικροτραυματισμών στο δέρμα προάγει την επούλωση με συνέπεια την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Το Ιntracel είναι ένα ειδικό όργανο με μικροσκοπικές βελόνες που διεισδύουν μέσα στο δέρμα. 

Οι μικρές αμυχές που δημιουργούνται στο δέρμα επιτρέπουν την παροχή προϊόντων ενυδάτωσης ή αναζωογόνησης απευθείας στο χόριο. Η νέα παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ο κύκλος εργασιών των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος τις επόμενες εβδομάδες παράγουν πιο λείο, συμπαγές και νεότερο δέρμα.

Το Microneedling Intracel είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των ακόλουθων καταστάσεων:

 • Επιφανειακές λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ρυτίδες του καπνιστή, πόδι της χήνας.
 • Σημάδια ηλικίας, πανάδες, φακίδες, μέλασμα.
 • Ουλές ακμής, σημάδια από τραυματισμούς.
 • Ραγάδες.

Επίσης η συσκευή:

 • Ελέγχει το βάθος διείσδυσης για εξατομικευμένη θεραπεία.
 • Είναι κατάλληλη για κάθε περιοχή προσώπου ή του σώματος.
 • Είναι ασφαλής για κάθε τύπο δέρματος.
 • Εκτελείται ως διαδικασία στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Τα βέλτιστα αποτελέσματα παρατηρούνται μετά κάποιες επαναλήψεις σε διάστημα 4 έως 6 εβδομάδων. Το δέρμα αναγεννάται και βελτιώνεται ο χρωματικός τόνος, η υφή και η εμφάνισή του.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές ιατρικές εφαρμογές εδώ και πολλά χρόνια για να συμβάλει στην αποκατάσταση τραυματισμένων ιστών, όπως αρθρώσεων, τραυματισμένων τενόντων και εγκαυμάτων. Πλέον χρησιμοποιείται ως αποτελεσματικό εργαλείο στην πλαστική χειρουργική και αισθητική ιατρική.

Στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής, εφαρμόζεται για τη βελτίωση της εμφάνισης δέρματος καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος, μαζί με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η θεραπεία ξεκινά με μια μικρή αιμοληψία του ασθενούς, στη συνέχεια φυγοκεντρίζεται το αίμα για να διαχωριστεί το πλάσμα από τα άλλα συστατικά και τέλος να εγχυθεί το πλάσμα στις στοχευμένες περιοχές.

Αν και η θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική εάν εγχυθεί μόνη της, τα αποτελέσματά της ενισχύονται περισσότερο όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Μicroneedling. Δημιουργούνται μικροτραυματισμοί που ενεργοποιούν τους αυξητικούς παράγοντες του δέρματος.

Η θεραπεία έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Χρησιμοποιεί μόνο το πλάσμα του ασθενούς, καθιστώντας το 100% φυσικό.
 • Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος μέσω των αναγεννητικών επιδράσεων συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος και της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Είναι αποτελεσματική τόσο ως ανεξάρτητη όσο και ως συμπληρωματική διαδικασία.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος και σε όλο το σώμα.

Αυτόλογη λιπομεταφορά (AFT).

Αυτόλογη μεταφορά λίπους αποσκοπεί στη διόρθωση των ανωμαλιών του περιγράμματος και των ελλείψεων όγκου. Πρόκειται για μοσχεύματα λίπους που αφαιρούνται από ένα σημείο και τοποθετούνται σε άλλο μέσω μιας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας. Μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά με τις προηγούμενες θεραπείες για βέλτιστα αποτελέσματα.

Η λιπομεταφορά ξεκινά με την αφαίρεση λίπους από ένα μέρος του σώματος, όπου το λίπος περισσεύει, όπως η κοιλιά ή οι μηροί, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία παρόμοια με τη λιποαναρρόφηση. Το λίπος στη συνέχεια καθαρίζεται και με μια ένεση εγχέεται στην περιοχή που θέλουμε να δώσουμε όγκο ή να ανασχηματίσουμε το περίγραμμα.

Μερικά από τα μοναδικά πλεονεκτήματα του AFT είναι τα ακόλουθα:

 • Μόνιμα αποτελέσματα: Το ενέσιμο λίπος αποτελείται από ζωντανά κύτταρα που ενσωματώνονται στους ιστούς όπου τοποθετούνται. Αν και ένα μικρό ποσοστό του λίπους μπορεί να μην επιβιώσει από τη διαδικασία μεταφοράς, η πλειοψηφία των κυττάρων θα το κάνει και θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα. Η εφαρμογή στο λίπος, μπορεί επίσης να βελτιώσει την επιβίωση των λιπαρών μοσχευμάτων.
 • Τα πλεονεκτήματα έναντι των ενέσιμων υλικών είναι αρκετά. Δεδομένου ότι η αυτόλογη λιπομεταφορά χρησιμοποιεί αυτομόσχευμα λίπους, παρέχει την πιο φυσική επιλογή για ενίσχυση του όγκου έναντι των ενέσιμων υλικών, όπως το υαλουρονικό, αποκλείοντας την πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης ή παρενεργειών που οφείλονται στο υλικό. Επιπλέον, η ποιότητα του υπερκείμενου δέρματος βελτιώνεται λόγω των βλαστοκυττάρων

Έτσι, είτε χρησιμοποιηθούν ως αυτόνομες θεραπείες, είτε μαζί σε διάφορους συνδυασμούς, είτε συμπληρωματικά σε πιο επεμβατικές θεραπείες, αυτές οι τρεις ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για αισθητική βελτίωση. Επίσης προσφέρουν αναζωογόνηση με αποτέλεσμα που δημιουργείται φυσικά και δεν έχει ίχνος υπερβολής. 

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας για επικοινωνία και ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Dr. Παπαϊωάννου θα σας συμβουλέψει προσωπικά για ό,τι σας απασχολεί.

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..