BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Συνέδριο Αμερικανικής Πλαστικής Χειρουργικής

Ο Δρ. Πρόδρομος Παπαϊωάννου στο συνέδριο Αμερικανικής Πλαστικής Χειρουργικής στο Ορλάντο

Οι δημοφιλέστερες επεμβάσεις και θεραπείες που διακρίναμε στο συνέδριο Αμερικανικής Πλαστικής Χειρουργικής είναι :

Ο Δρ. Παπαϊωάννου, παρακολουθώντας με προσοχή το Συνέδριο Αμερικανικής Πλαστικής Χειρουργικής μεταξύ 5-11 Οκτωβρίου το 2017, καταγράφει μια πολύτιμη εμπειρία, εξετάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο. Καθώς παρακολουθεί επιστημονικές παρουσιάσεις, συναντήσεις επαγγελματικής ανταλλαγής και νέα τεχνολογικά επιτεύγματα, αναλύει την επιρροή τους στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Στο επερχόμενο άρθρο, ο Δρ. Παπαϊωάννου προτίθεται να επικεντρωθεί στις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις και θεραπείες που ξεχώρισαν στο συνέδριο. Μέσα από την προσωπική του ματιά, ο Δρ. Παπαϊωάννου θα παρουσιάσει τις κύριες τάσεις που καθορίζουν την εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής, προσφέροντας εκτενείς παρατηρήσεις και αναλύσεις για το πώς αυτές επηρεάζουν την πρακτική του.

1. Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες

Η σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες είναι μια μη χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για τη σύσφιξη του δέρματος και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και των ιστών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, συσκευές που εκπέμπουν ραδιοσυχνότητες εφαρμόζονται στην περιοχή που χρειάζεται σύσφιξη. Οι ραδιοσυχνότητες παράγουν θερμότητα στα επιδερμικά και υποδοχικά στρώματα του δέρματος, ενθαρρύνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και επιταχύνοντας την ανανέωση των κυττάρων. Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα τη σύσφιξη του δέρματος, την ελαχιστοποίηση των ρυτίδων και τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

Η τεχνολογία fractional RF φαίνεται πως έχει κατακτήσει την Αμερικάνικη αγορά, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε πρόσωπο και σώμα. Στη δικιά μας πρακτική, η θεραπεία Intracel, που ανήκει στην κατηγορία αυτή, έχει θεαματικά αποτελέσματα σε χαλάρωση του προσώπου, αλλά και σε ουλές ακμής. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν νέες εφαρμογές της τεχνολογίας σε γόνατα, βραχίονες και λαιμό.

2. Αιδoιοπλαστική

Μια πολύ ανερχόμενη επέμβαση είναι η αιδoιοπλαστική, που σκοπό έχει να διορθώσει την αισθητική εικόνα των έξω γεννητικών οργάνων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αποσκοπεί στο να διορθώσει τη χαλάρωση του κόλπου και άλλα λειτουργικά προβλήματα. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και προσαρμόζεται τεχνικά ανάλογα με την περίπτωση και το πρόβλημα. Οι αιδιοπλαστικές επεμβάσεις μπορεί να εκτελούνται για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς της αυτοπεποίθησης, της επανακτημένης άνεσης και της αντιμετώπισης λειτουργικών προβλημάτων. Είναι σημαντικό να συζητήσετε ανοικτά με έναν εξειδικευμένο χειρουργό για τις επιλογές και τις προσδοκίες που έχετε πριν από τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την αιδοιοπλαστική.

3. Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι

Η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο είναι μια νέα μέθοδος διόρθωσης ατελειών της μύτης, χρησιμοποιώντας υαλουρονικό, μπότοξ και νήματα, η οποία έχει ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσθήκη υαλουρονικού στη βάση της μύτης, καθώς και στην κορυφή, που είναι εύκολες και ανώδυνες τεχνικές με άμεσο, εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις λεπτομέρειες της ρινοπλαστικής και τυχόν ειδικές ανάγκες ή επιθυμίες σας με έναν εξειδικευμένο χειρουργό πλαστικής χειρουργικής. Με αυτό τον τρόπο, ο ειδικός θα μπορέσει να αξιολογήσει την κατάστασή σας και να σας προσφέρει τις κατάλληλες συμβουλές για τη ρινοπλαστική που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

4. Βραζιλιάνικο λίφτινγκ γλουτών

Το βραζιλιάνικο λίφτινγκ γλουτών (Brazilian butt lift BBL) παραμένει μια από τις πρώτες προτιμήσεις μεταξύ των νέων γυναικών, διότι έχει το πλεονέκτημα της αλλαγής του σχήματος των γλουτών, χωρίς ουλές και με μικρή αποθεραπεία. Ιδιαίτερα σε χώρες όπως Βραζιλία, Αργεντινή και Μεξικό, η τάση είναι οι γυναίκες να επιθυμούν μεγαλύτερα οπίσθια, παρόμοια με της Kim Kardashian, αν και από την εμπειρία μας οι Ελληνίδες επιθυμούν πιο διακριτικά αποτελέσματα.

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Πρόδρομος Παπαϊωάννου συμμετέχει στα πιο ενημερωμένα συνέδρια πλαστικής χειρουργικής στον κόσμο. Η πολυετής εμπειρία του αλλά και η συνεχής ενημέρωση και μετεκπαίδευσή του στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής, τον καθιστούν έναν από τους πιο καταξιωμένους πλαστικούς χειρουργούς της Ελλάδος.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..