BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ανόρθωση ή αυξητική στήθους

Ανόρθωση & Αυξητική Στήθους: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Η ανορθωτική και η αυξητική χειρουργική είναι δύο διαδικασίες που αναδεικνύουν την ομορφιά του γυναικείου σώματος με διαφορετικούς τρόπους. Οι διαφορές ανάμεσα στην ανόρθωση & την αυξητική στήθους είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες που επιθυμούν να διορθώσουν την εικόνα του στήθους τους. Συχνά γίνεται αναφορά στον όρο πλαστική στήθους, ωστόσο η χειρουργική επέμβαση που τελικά είναι απαραίτητη μπορεί να περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές τεχνικές.

Σκοπός πάντα είναι να βελτιωθεί η εικόνα, με τις λιγότερες δυνατές ουλές, να τονιστεί η θηλυκότητα, προσαρμόζοντας το αποτέλεσμα στις σωματικές αναλογίες. Πως μπορεί μια γυναίκα να ξεχωρίσει, πριν επισκεφτεί τον πλαστικό χειρουργό, ποια επέμβαση μπορεί να είναι κατάλληλη για την περίπτωση της;

Χαλάρωση στήθους ή απώλεια όγκου

Συχνά ακούμε, ιδιαίτερα από γυναίκες που έχουν τεκνοποιήσει ή έχουν θηλάσει, ότι το στήθους τους «έπεσε» ή «άδειασε», αναφερόμενες στην απώλεια όγκου που βλέπουν, ιδιαίτερα στον πάνω πόλο ή το ντεκολτέ. Στο σημείο αυτό, πρέπει κανείς να διακρίνει μεταξύ πραγματικής χαλάρωσης, ή ψευδοχαλάρωσης.

Η πραγματική χαλάρωση υπάρχει στις περιπτώσεις όπου η αρχιτεκτονική στήριξη του μαστού ενδίδει, με αποτέλεσμα το παρέγχυμα να μετατοπίζεται χαμηλότερα. Οι περισσότερες γυναίκες της κατηγορίας αυτής εμφανίζουν το πρόβλημα σε νεαρή ηλικία, δεδομένου ότι η ποιότητα κολλαγόνου είναι μειονεκτική, ενώ συχνά το πρόβλημα χειροτερεύει μετά από απώλεια όγκου ή βάρους γενικότερα.

Χαρακτηριστικά η μέγιστη προβολή του στήθους κατεβαίνει χαμηλότερα από την υπομαστική πτυχή, δηλαδή την πτυχή που υπάρχει κάτω από το στήθος. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εδώ με ανόρθωση στήθους, όπου γίνεται ανακατανομή του όγκου του στήθους προς τα πάνω, ενώ συχνά μπορεί να χρειαστεί μια επιπλέον προσθήκη όγκου στον πάνω πόλο, που μπορεί να γίνει με προθέσεις σιλικόνης, ή με μεταφορά λίπους. Οι ουλές εδώ είναι πιο εκτεταμένες, διότι πρέπει να αφαιρεθεί και μέρος του δέρματος που περισσεύει.

ανόρθωση ή αυξητική στήθους, στήθος που χρειάζεται ανόρθωση

Στην περίπτωση της ψευδοχαλάρωσης, η αρχιτεκτονική του στήθους παραμένει ισχυρή, ωστόσο η απώλεια όγκου οδηγεί σε ένα άδειασμα του πάνω πόλου, με αποτέλεσμα ο μαστός να μην έχει πλέον το σχήμα σταγόνας. Στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, η μέγιστη προβολή του στήθους βρίσκεται πάνω από την υπομαστική πτυχή. Η διόρθωση πραγματοποιείται με προσθήκη όγκου, είτε με πρόθεση, είτε με μεταφορά λίπους στον άνω πόλο.

Διαφορές Ανόρθωσης & Αύξησης Στήθους. Στήθος που επιδέχεται αυξητική

Η θέση και το σχήμα της θηλής

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο είναι η θέση της θηλής, η οποία ακολουθεί λίγο πολύ το σημείο μέγιστης προβολής του στήθους. Ιδανικά, η απόσταση της θηλής από το ανώτερο σημείο του στέρνου είναι 19-21 εκατοστά, ωστόσο αυτό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το ύψος και την ηλικία. Η σχέση της θηλής με την υπομαστική πτυχή καθορίζει το βαθμό χαλάρωσης. Χονδρικά μπορεί κανείς να πει ότι όταν η θηλή βρίσκεται χαμηλότερα από την υπομαστική πτυχή, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί κάποια τεχνική ανόρθωσης στήθους, είτε του περεγχύματος, είτε της θηλής.

Διαφορές Μεταξύ Ανόρθωσης & Αύξησης Στήθους. Πόσο ανορθωμένο είναι το στήθος.

Όσον αφορά στο σχήμα και το μέγεθος της θηλής, οι παραλλαγές είναι πολλές. Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται οι ιδανικές μετρήσεις και είναι αυτές που επιδιώκει ο πλαστικός χειρουργός να επαναφέρει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Πολύ βασικό κριτήριο εδώ είναι η απόσταση της θηλής από την υπομαστική πτυχή, η οποία ιδανικά είναι μεταξύ 7-8 εκατοστά. Σε περιπτώσεις όπου η απόσταση αυτή είναι μικρότερη, χρειάζεται να κατέλθει η πτυχή χαμηλότερα, ενώ όταν είναι μεγαλύτερη, χρειάζεται συνήθως ανόρθωση του παρεγχύματος.

Ασυμμετρίες και δυσπλασίες

Πολλές γυναίκες εμφανίζουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό δυσπλασίες του μαστού, που όταν υπάρχουν ετερόπλευρα, δημιουργούν ασυμμετρία. Η πιο συχνή δυσπλασία που συναντάμε είναι ο σωληνωτός μαστός, που οφείλεται σε έναν ινώδη δακτύλιο που δεν επιτρέπει στο μαστό να αναπτυχτεί σωστά στην εφηβεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει ατροφία του κάτω πόλου και προβολή του μαστού κάτω από τη θηλή, με διόγκωση συνήθως της θηλής.

Σε ήπιες περιπτώσεις, η εικόνα περνάει απαρατήρητη και οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι απλά το στήθος τους είναι μικρό. Ένας εύκολος τρόπος να διακρίνει κανείς το σωληνωτό μαστό είναι μετρώντας την απόσταση της θηλής από την υπομαστική πτυχή. Εάν αυτή είναι μικρότερη από 6 εκατοστά, πιθανότατα υπάρχει κάποιο βαθμού σωληνωτός μαστός.

Η διόρθωση εδώ αφορά στην απελευθέρωση του στήθους από τον ινώδη δακτύλιο που το εγκλωβίζει και στην αποκατάσταση του όγκου, είτε με προθέσεις, είτε με λίπος.

Αύξηση στήθους με προθέσεις σιλικόνης ή μεταφορά λίπους

Συχνά τίθεται το ερώτημα της αύξησης του μεγέθους των μαστών με λίπος, αντί για προθέσεις σιλικόνης. Το αν θα επιλέξει μια γυναίκα τη μία ή την άλλη μέθοδο, εξαρτάται από το πρόβλημα, το επιθυμητό αποτέλεσμα και την παρουσία σωματικού λίπους. Το λίπος συμπεριφέρεται ως βιολογικό μόσχευμα και βοηθάει στο να βελτιωθεί το σχήμα του στήθους, να μεγαλώνοντας το αποτύπωμα του μαστού πάνω στο θώρακα και γεμίζοντας τον πάνω πόλο και το ντεκολτέ.

Ωστόσο δεν αντικαθιστά τις προθέσεις σιλικόνης, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη προβολή του στήθους, άρα και μεγαλύτερη μεγέθυνση. Μεγάλο ρόλο παίζει η επιλογή της κατάλληλης πρόθεσης, ανατομικής η στρόγγυλης, η προβολή της, το εύρος της και το ύψος της.

Όταν μπορεί να επιτευχθεί παραπλήσιο αποτέλεσμα, σίγουρα η επιλογή του λίπους είναι πιο ελκυστική, διότι δεν έχει ουλές, έχει μικρή αποθεραπεία και δε συνδυάζεται με τις επιπλοκές που σχετίζονται με τις προθέσεις σιλικόνης. Η μεταφορά λίπους χρησιμοποιείται, εκτός από μέθοδο αύξησης, ως συμπλήρωμα σε επεμβάσεις ανόρθωσης στήθους, μείωσης ή ακόμα και αύξησης στήθους με προθέσεις και είναι ένα πολυδύναμο εργαλείο.

Για επεμβάσεις στήθους στη Θεσσαλονίκη ελάτε σε επαφή μαζί μας.

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..