BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
daddy makeover

Daddy Makeover: Όταν ο Μπαμπάς Επισκέπτεται τον Πλαστικό Χειρουργό

Σίγουρα οι γυναίκες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό και υπόκεινται σε θεραπείες και επεμβάσεις. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση του ενδιαφέροντος των αντρών, μέχρι και 200% σε ορισμένα ιατρεία, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται πλέον ο όρος daddy makeover, προκειμένου να περιγράψει τις κοινότερες παρεμβάσεις που ζητούν οι άντρες. Οι παρεμβάσεις που συνήθως περιλαμβάνονται μπορεί να είναι η λιποαναρρόφηση, η ανόρθωση του προσώπου, η επανασχεδίαση του λαιμού ή άλλες παρεμβάσεις που βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης. Αυτή η νέα τάση αντανακλά την αυξανόμενη αποδοχή των ανδρών στις αισθητικές επεμβάσεις, αναδεικνύοντας τη σημασία της περιποίησης και της ελευθερίας έκφρασης σε κάθε φύλο.

Λιπογλυπτική

Η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης είναι η λιπογλυπτική, δηλαδή η αφαίρεση λίπους με μεγάλη ευκρίνεια που συνδυάζεται συχνά με μεταφορά λίπους σε άλλα σημεία. Λόγω γενετικής κατανομής του λίπους, στους άντρες, η περιοχή που συνήθως απασχολεί είναι η κοιλιά και τα πλαϊνά του κορμού. Αφαιρώντας το λίπος, που επιμένει παρά τη γυμναστική και τη διατροφή, μπορεί να αποκτήσει κανείς μια πιο αθλητική εικόνα και να φοράει πιο εύκολα ρούχα με στενή γραμμή. Το λίπος που αφαιρεί ο πλαστικός χειρουργός μπορεί προστεθεί για να τονίσει του μύες του θώρακα, της κοιλιάς και αλλού. Η λιπογλυπτική συνδυάζει επιδέξια την τέχνη και την επιστήμη για να παρέχει φυσικά αποτελέσματα και επιθυμητό σχήμα στο σώμα του ασθενούς.

Coolsculpting

Για άντρες που δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση, η κρυολιπόλυση μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μικρές ζώνες λίπους, όπως σε κοιλιά και κορμό. Η μέθοδος αυτή είναι μη επεμβατική και έχει μηδενική αποθεραπεία, εφαρμόζεται σε μία μόνο συνεδρία και δεν περιορίζει καθόλου από την εργασία και τις δραστηριότητες.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί παγώνοντας τους ιστούς να σκοτώσει μέρος των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μόνιμο αποτέλεσμα και βελτιωμένες σωματικές αναλογίες. Δεδομένου ότι η εφαρμογή είναι απλή, ανώδυνη και αποτελεσματική, το coolsculpting είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις daddy makeover προτάσεις. Μεγάλη σημασία έχει η εκτίμηση του προβλήματος και η κατάλληλη ένδειξη για τη θεραπεία, δεδομένου ότι δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος και δεν είναι για όλους.

Γυναικομαστία

Η διόρθωση της γυναικομαστίας συνεχίζει και είναι η συχνότερη επέμβαση που εφαρμόζεται σε άντρες. Η πάθηση αυτή είναι πολύ συχνή μεταξύ αντρών, εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία και χρίζει χειρουργικής αντιμετώπισης. Η διόρθωση περιλαμβάνει λιπογλυπτική, που σε περιπτώσεις λιπομαστίας είναι από μόνη της ικανοποιητική, χειρουργική αφαίρεση του αδένα, μείωση θηλής, μείωση της χαλάρωσης ή και συνδυασμό των παραπάνω. Ανάλογα με την κάθε περίπτωση, η επέμβαση μπορεί να έχει σύντομη αποθεραπεία, ή να διαρκεί μέχρι μερικές εβδομάδες. Οι ουλές είναι σχεδόν αόρατες, εκτός από την περίπτωση που χρειάζεται να γίνει σύσφιξη του δέρματος. Η επέμβαση αυτή συχνά βοηθάει τους άνδρες να επανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αποκτήσουν μια πιο αρμονική εμφάνιση.

Daddy Makeover & Κοιλιοπλαστική

Σε περιπτώσεις όπου έχει προηγηθεί μεγάλη απώλεια βάρους, το δέρμα και οι ιστοί της κοιλιάς εμφανίζουν μεγάλη χαλάρωση και χρειάζεται να αφαιρεθούν, προκειμένου να επανέλθει μια επίπεδη εικόνα.

Ακόμα, σε άντρες που έχουν σχετικά μεγάλη κοιλιά και αδύνατα άκρα, η κοιλιοπλαστική είναι συνήθως η επέμβαση εκλογής, συνδυαζόμενη με λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά του κορμού. Οι ουλές είναι κρυμμένες κάτω από τη γραμμή του εσώρουχου και δεν είναι ορατές στην παραλία, ενώ η βελτίωση της εικόνα είναι ριζική. Για την επέμβαση αυτή απαιτείται συνήθως αποθεραπεία 10-15 ημερών και αποχή από έντονη σωματική δραστηριότητα για 4-6 εβδομάδες. Η κοιλιοπλαστική για άνδρες μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη ενός πιο αθλητικού, σφιχτού και αισθητικά ικανοποιητικού σχήματος της κοιλιάς.

Μπότοξ-Υαλουρονικό-Νήματα

Οι ενέσιμες θεραπείες έχουν λανθασμένα ταυτιστεί με τη θηλυκότητα και ίσως και την υπερβολή, ωστόσο όλο και περισσότεροι άντρες προσέρχονται πλέον για μπότοξ, υαλουρονικό και άλλες θεραπείες. Στους άντρες χρειάζεται να τονίσει κανείς τα αντρικά χαρακτηριστικά, να διατηρήσει τις γωνίες και μην εξαφανίσει την εκφραστικότητα.

Για παράδειγμα, με το μπότοξ μπορούν να μειωθούν οι ρυτίδες του μετώπου, αλλά στους άντρες πρέπει να μην αλλάζει η θέση των φρυδιών προς τα πάνω και να μην εξαφανίζεται τελείως η κινητικότητα στο μεσόφρυο. Τα υαλουρονικά χρησιμοποιούνται για να αποκατασταθούν σημεία απώλειας όγκου το προσώπου και να τονιστούν οι γωνίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ αντρών παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η μέθοδος λίφτινγκ με νήματα, στην οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση στις παρειές, το λαιμό και τα ζυγωματικά.

Τέλος, μια πολύ συχνή θεραπεία είναι η έγχυση ενεργού πλάσματος στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε να αντιμετωπιστεί ή να επιβραδυνθεί η αραίωση των μαλλιών σε περιπτώσεις αρχόμενης αλωπεκίας.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..