BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
DERMAPEN 4: μικρο-βελονισμός Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη.

DERMAPEN 4: Η εξέλιξη στον μικρο-βελονισμό

Το DERMAPEN 4 αποτελεί την τελευταία καινοτομία στη θεραπεία του μικρο-βελονισμού (micro-needling). Είναι το πιο εξελιγμένο μοντέλο της σειράς DERMAPEN και υπερέχει σε σχέση με τα προηγούμενα αλλά και σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές μικρο-βελονισμού που χρησιμοποιούνται ευρέως, υποσχόμενο γρηγορότερα και πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για μια ολιστική θεραπεία που χρησιμοποιείται είτε μόνη της, είτε συμπληρωματικά με άλλες. Στην κλινική μας το έμπειρο, ενημερωμένο και εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να συμβουλεύσει τον ασθενή για την κατάλληλη θεραπεία. Έτσι θα πετύχει το πιο ολοκληρωμένο και σωστό αποτέλεσμα.

Τι είναι το DERMAPEN 4

Το DERMAPEN 4 είναι μια ειδική συσκευή που έχει το σχήμα ενός στυλό το οποίο στην άκρη του διαθέτει πολύ λεπτές, μικροσκοπικές βελόνες. Καθώς η ειδική κεφαλή της συσκευής κινείται πάνω στην επιδερμίδα, οι ακίδες της προκαλούν μικρο-οπές (1920/sec).

Γεγονός που προάγει τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες να παράγουν νέο φυσικό κολλαγόνο. Έτσι το DERMAPEN 4 προσφέρει απαράμιλλη διέγερση του κολλαγόνου αξιοποιώντας την έμφυτη ικανότητα του σώματος να δημιουργήσει εκ νέου. Με αυτόν τον τρόπο θα επουλώσει το δέρμα ως αντίδραση στις πολύ μικρές βλάβες. Αποτελεί μια από τις πολλές θεραπείες προσώπου που μπορούν να προσφέρουν γρήγορα και διαρκή αποτελέσματα στο δέρμα του προσώπου, αναδεικνύοντας την λάμψη σας.

Με ποιο τρόπο επιδρά το DERMAPEN 4 στην ανάπλαση του δέρματος; 

Η ελεγχόμενη ακρίβεια του DERMAPEN 4 προωθεί τις τρεις φάσεις της φλεγμονώδους επούλωσης, οι οποίες θα σας χαρίσουν άμεσα και διαρκή αποτελέσματα που θα σας ικανοποιήσουν πλήρως:

  1. Η πρώτη φάση αρχίζει με την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων του ίδιου του σώματος. Ακολουθείται από την κλιμάκωση νέας επιδερμικής ανάπτυξης και τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών.
  2. Αυτός ο πολλαπλασιασμός του ιστού του σώματος συνεχίζει να απελευθερώνει αυξητικούς παράγοντες από ινοβλάστες, κερατινοκύτταρα και μονοκύτταρα.
  3. Στην τρίτη φάση, υπάρχει παραγωγή κολλαγόνου Ι, III, και IV, ελαστίνης, πρωτεογλυκάνες και γλυκοσοαμινογλυκάνες. Τέλος, συμβάλλει στη διαδικασία της αγγειογένεσης.

Σε ποια προβλήματα δίνει λύση το DERMAPEN 4;

Η θεραπεία προσώπου με το όνομα Dermapen 4 υπόσχεται να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα αισθητικής με επιτυχία. Η διαδικασία που ακολουθεί ενθαρρύνει την ανανέωση του δέρματος, βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο του δέρματος. Ταυτόχρονα, μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες, τα σημάδια ακμής, τις υπερχρωμίες και άλλα αισθητικά προβλήματα. Η συνολική επίδραση είναι η αύξηση της λάμψης και της νεανικής εμφάνισης του προσώπου. Παρακάτω, θα δούμε αναλυτικότερα τις περιπτώσεις στις οποίες το Dermapen 4 συμβάλλει αποτελεσματικά και χαρίζει μοναδικά αποτελέσματα.

Αντιγήρανση- Μείωση ρυτίδων.

Το πρόσωπο χάνει τον όγκο και την νεανική φρεσκάδα του και καθώς λεπταίνει δημιουργούνται σε αυτό πτυχώσεις, ρυτίδες και γραμμές. Σε τέτοιες περιπτώσεις πολλοί επεμβαίνουν κάνοντας κάποια πλαστική προσώπου. Όμως, το DERMAPEN 4 έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί την διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, ο οποίος παράγει τις ουσίες που χρειάζεται. Μέσω της μικροσκοπικής διάτρησης που προκαλεί διεγείρει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος.

Συστατικά τα οποία επουλώνοντας τους νέους «τραυματισμούς», προσφέρουν και την βελτίωση των παλαιότερων βλαβών και ατελειών του δέρματος. Η επιδερμίδα συσφίγγεται και το περίγραμμα του προσώπου επαναπροσδιορίζεται. Ταυτόχρονα ενυδατώνεται σε βάθος προλαμβάνοντας έτσι την επανεμφάνιση των ρυτίδων.

Ουλές ακμής. 

Το Dermapen 4 αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες για την αποκατάσταση της επιδερμίδας από σημάδια και ουλές ακμής. Με τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω το δέρμα αναπλάθεται και τα σημάδια εξαφανίζονται.

Οι μικροβελόνες αντιμετωπίζουν με ακρίβεια χιλιοστού τα σημάδια ακμής χωρίς να επηρεάζουν το υπόλοιπο πρόσωπο. Τέλος χάρη στην εξατομικευμένη λειτουργία του, μπορεί να εφαρμοστεί και σε δέρμα με ενεργή ακμή συμβάλλοντας πολύ αποτελεσματικά στην εξάλειψή της. Το δέρμα αναπλάθεται, και αποκτά λάμψη, φρεσκάδα και υγιή όψη. Σε ακνεϊκά δέρματα μπορεί να μειώσει τη λιπαρότητα και επίσης δρα κατά των αντιαισθητικών διεσταλμένων πόρων.

Ραγάδες.

Το γυναικείο φύλο σε μεγαλύτερο ποσοστό αλλά και το ανδρικό έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες και νιώθει ανασφάλεια με το φαινόμενο των ραγάδων. Παρόλο που οι ραγάδες είναι κάτι καθημερινό και φυσιολογικό, κανείς δεν νιώθει άνετα και όμορφα με αυτές. Οι ραγάδες αναδύονται ως ουλές στην επιδερμίδα, προκαλούμενες από απότομη τάση στο δέρμα, συχνά εμφανίζονται μετά από εγκυμοσύνη, μεγάλες αλλαγές βάρους ή εφηβεία. Είτε πρόκειται για παλιές (λευκές) είτε νέες (κόκκινες) ραγάδες, το Dermapen 4 δρα αποτελεσματικά, ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες ραγάδων. Η προηγμένη τεχνολογία του ενθαρρύνει την ανανέωση του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση των ραγάδων και προσφέροντας στο δέρμα αναζωογόνηση και ομοιομορφία.

Σε ποιες άλλες περιπτώσεις ενδείκνυται η χρήση του Dermapen 4? 

Ο μικρο-βελονισμός με Dermapen 4 μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ αποτελεσματικά και τα ακόλουθα προβλήματα. Βοηθά στην επούλωση των ουλών, ενισχύοντας την ανάπλαση του δέρματος και μειώνοντας το εμφανές κολλοειδές ιστό. Η διείσδυση των μικρών βελών σε βαθμό που δεν επηρεάζει τη γύρω περιοχή μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει τη συσσώρευση υγρών, βοηθώντας στη μείωση των μαύρων κύκλων και του “ποδιού της χήνας”. Επίσης δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι ενθαρρύνει την απομάκρυνση του ανώμαλου χρωματικού ισορροπημένου τόνου του δέρματος, μειώνοντας τις δυσχρωμίες, το μέλασμα, τις φακίδες, τις πανάδες, τη λεύκη και την αλωπεκία. Τέλος μπορεί να συμβάλλει αρκετά στην καταπολέμηση κυτταρίτιδας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του DERMAPEN 4 με τα ειδικά σκευάσματα της DP Dermaceuticals;

Το DERMAPEN 4 χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις ειδικές σειρές σκευασμάτων DP Dermaceuticals. Έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε δέρματος. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί, ώστε να στοχεύσουν στην ταυτόχρονη θεραπεία διαφόρων ατελειών.

Αρχικά το δέρμα καθαρίζεται με το ειδικό καθαριστικό και αντισηπτικό. Στη συνέχεια απλώνεται στην επιδερμίδα ο κατάλληλος ορός ώστε να βοηθήσει την κεφαλή να γλιστρήσει ευκολότερα στο δέρμα.

Ταυτόχρονα διεισδύσει στο χόριο έως 80%, διεγείροντας επιπλέον την αναγέννηση του δέρματος και συμβάλλοντας στην αντιγήρανση. Έπειτα εφαρμόζεται ειδική μάσκα που καταπραΰνει την επιδερμίδα. Τέλος χρησιμοποιείται μια κρέμα ενυδάτωσης και κάλυψης με αντιηλιακή προστασία.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να χρησιμοποιηθεί το DERMAPEN 4;

Το Dermapen 4 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιοχές του σώματος για να βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος. Αρχικά, χρησιμοποιείται στο πρόσωπο για αντιμετώπιση ρυτίδων, ατροφικών σημαδιών, ακμής, δυσχρωμιών και γενικής ανανέωσης του δέρματος. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο στην ανόρθωση και σύσφιγξη του δέρματος σε περιοχές του λαιμού και του ντεκολτέ. Επιπλέον, συχνή είναι η εμφάνισή του στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και στην ανανέωση του δέρματος σε διάφορες περιοχές του σώματος. Ακόμη και στις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως τα χείλη, τα μάτια και η μύτη. Το βάθος διείσδυσης των ακίδων της κεφαλής του μηχανήματος μεταβάλλεται ανάλογα με τη θεραπευόμενη περιοχή.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία. Το δέρμα συνεχίζει να βελτιώνεται καθημερινά για τους επόμενους 6-12 μήνες μετά το τέλος του σετ των εφαρμογών. Ανάλογα με το είδος και το βάθος της δερματικής βλάβης, ο γιατρός θα προτείνει τον απαιτούμενο αριθμό συνεδριών που επαναλαμβάνονται σε διάστημα 4-6 εβδομάδων. Για παράδειγμα, για την απλή τόνωση ενός κουρασμένου προσώπου ή για την θεραπεία της φωτογήρανσης, χρειάζονται λίγες συνεδρίες (1-3). Ενώ για την αντιμετώπιση ουλών ακμής απαιτούνται περισσότερες (6-8). Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία σύμφωνα με τις ατομικές σας ανάγκες για να δείτε ορατά και άμεσα αποτελέσματα.

Πόσος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Ο χρόνος αποθεραπείας που απαιτείται είναι ελάχιστος (περίπου 24 ώρες). Ένα ελαφρύ κοκκίνισμα και ένα ανεκτό αίσθημα καύσου υποχωρούν στις επόμενες ώρες από τη θεραπεία. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητες του χωρίς περιορισμούς. Σαφώς η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές αποκλίσεις στην διάρκεια της αποθεραπείας από άτομο σε άτομο, αλλά όχι σε βαθμό που θα πρέπει να προξενήσει κάποια ανησυχία.

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας και ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός Dr. Παπαϊωάννου θα σας συμβουλέψει προσωπικά για ό,τι σας απασχολεί.

TAGS

2 Απαντήσεις

    1. Ναι το ιατρείο λειτουργεί κανονικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αναρτήσουμε το κόστος των ιατρικών πράξεων στο διαδίκτυο. Για καλύτερη ενημέρωση, καλύτερα να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..