BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
θεραπείες ομορφιάς και λάμψης για τις γιορτινές μέρες

Θεραπείες Ομορφιάς και Λάμψης για τις Γιορτές

«Αγαπητέ μου Αϊ Βασίλη, για φέτος τα Χριστούγεννα θα ήθελα να μου φέρεις λίγη λάμψη, λίγη φρεσκάδα και με την ευκαιρία να βγάλουμε και μερικά χρονάκια».

Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνει κάθε γυναίκα ένα δώρο στον εαυτό της και αυτό επιβεβαιώνεται και στην πράξη. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στο πρόσωπο και εκατοντάδες γυναίκες και άντρες επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό με σκοπό να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Αυξημένη ζήτηση έχουν οι ενέσιμες θεραπείες όπως με βουτολινική τοξίνη (μποτο x) και υαλουρονικό, όπως και η ανόρθωση του προσώπου με νήματα. Ας δούμε λοιπόν τις θεραπείες ομορφιάς & λάμψης των γιορτών.

Υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που φυσικά βρίσκεται στο δέρμα και έχει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας, της ελαστικότητας και της γεμάτης όψης του δέρματος. Κατά την θεράπευση με υαλουρονικό οξύ, η ουσία αυτή εισάγεται με ενέσεις σε διάφορες περιοχές του προσώπου ή άλλων μερών του σώματος. Η νέα γενιά υαλουρονικών της Restylane ανοίγει τον δρόμο για προσεκτικές επεμβάσεις, επιλέγοντας σχολαστικά το κατάλληλο υλικό για κάθε περιοχή και ηλικία. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ διαθέτει εύρος εφαρμογών, από απλές έως διακριτικές αλλαγές, μέχρι ριζική ανανέωση, εξαρτώμενη από τις ανάγκες κάθε ατόμου. Στις συνηθέστερες θεραπείες περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση ρυτίδων, η αύξηση όγκου στα χείλη, και η βελτίωση της δομής του προσώπου. Η εξειδικευμένη προσέγγιση διασφαλίζει φυσικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα, προσαρμοσμένα στις μοναδικές ανάγκες κάθε ατόμου, προσφέροντας εξαιρετική περίθαλψη για την ανανέωση της εμφάνισης.

Περιστοματική ανανέωση

Θεραπείες Ομορφιάς και Λάμψης για τις Γιορτές χείλη

Το υαλουρονικό Refyne αποτελεί έναν καινοτόμο προσανατολισμό στην αντιμετώπιση διάφορων σημείων γήρανσης. Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για τη διόρθωση των ρινοπαρειακών αυλακών, των ρυτίδων έκφρασης γύρω από το στόμα, των ρυτίδων θλίψης και της πτώσης της γωνίας του στόματος. Με μια ελάχιστη ποσότητα 1ml, επιτυγχάνεται αισθητική ανανέωση στην περιοχή γύρω από το στόμα, εξαφανίζοντας ρυτίδες έκφρασης και γέλιου με φυσικό τρόπο. Σε συνδυασμό με υαλουρονικά Skinbooster, όπως τα Vital ή Volite, η θεραπεία γίνεται πιο ολοκληρωμένη, αντιμετωπίζοντας λεπτές ρυτίδες στο άνω χείλος ή το πηγούνι με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Το αποτέλεσμα είναι μια φυσική, ανανεωμένη εμφάνιση, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του ατόμου στην εμφάνισή του. Είναι σημαντικό, το άτομο να συνοδεύει την διαδικασία ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός.

Μείωση μαύρων κύκλων 

Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στην περιοχή των ματιών είναι δημοφιλής για την αντιμετώπιση σημείων γήρανσης. Σε αυτήν την περιοχή, επιλέγεται μια εξειδικευμένη διαδικασία εφαρμογής υαλουρονικού, χρησιμοποιώντας τους τύπους Vital ή Vital Light, με κάνουλα για αποφυγή τραυματισμού αγγείων, χωρίς μελανιές και πρήξιμο. Η ενέσιμη διόρθωση εστιάζεται στο αυλάκι κάτω από τη σακούλα του κάτω βλεφάρου, προσδίδοντας πιο επίπεδη εικόνα στο πρόσωπο. Ένα πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι η μακροχρόνια αποτελεσματικότητα, καθώς τα υαλουρονικά διατηρούνται για περισσότερο από 2 χρόνια σε αυτήν την περιοχή. Η προσέγγιση αυτή εξασφαλίζει φυσική ανανέωση χωρίς τυπικά ζητήματα που σχετίζονται με εκδηλώσεις προσώπου.

Τόνωση γωνιών προσώπου 

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ευρέως για την τόνωση των γωνιών του προσώπου και τη βελτίωση της γενικής εμφάνισης. Κατά τη διαδικασία, το υαλουρονικό οξύ εισάγεται με ενέσεις στις περιοχές των γωνιών του προσώπου που έχουν χάσει την ελαστικότητά τους ή παρουσιάζουν χαλάρωση. Η πιο κλασσική εφαρμογή είναι στην περιοχή των ζυγωματικών, που έχει διπλό όφελος. Πρώτον, βελτιώνεται και θηλυκοποιείται το περίγραμμα του προσώπου και δεύτερον γίνεται ανόρθωση του μέσου προσώπου. Η επιλογή μεταξύ Restylane perlane, Restylane Defyne ή Volyme εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και των ιστών. Εκτός από τα ζυγωματικά, μπορεί να γίνει αύξηση στο πηγούνι, στις γωνίες της γνάθου ή και σε άλλα σημεία.

Αύξηση χειλιών 

Η χρήση υαλουρονικού οξέος για την αύξηση των χειλιών είναι μια δημοφιλής διαδικασία στον κοσμητικό χώρο. Κατά τη διαδικασία, το υαλουρονικό οξύ εισάγεται με ενέσεις στην περιοχή των χειλιών για να προσθέσει όγκο, να οριστικοποιήσει τη μορφή και να βελτιώσει τον σχηματισμό των χειλιών. Τα χείλη μπορούν να τονωθούν είτε επιφανειακά, χρησιμοποιώντας Skinbooster, ή να αυξηθεί ο όγκος τους. Η επιλογή μεταξύ Restylane Lyps ή Restylane Kysse μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε το κατάλληλο υλικό ανάλογα με την περίπτωση. Στόχος πάντα να υπάρχει μια σωστή αναλογία άνω και κάτω χείλους, χωρίς να γίνεται υπερβολική προβολή προς τα έξω, δηλαδή το λεγόμενο duck face.

Λάμψη δέρματος με Skinbooster 

Θεραπείες Ομορφιάς και Λάμψης για τις Γιορτές πρόσωπο, μια γυναίκα με γάντια και σκούφο

Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος μπορεί να συμβάλει στη λάμψη του δέρματος και την παροχή υγιούς εμφάνισης. Κατά τη θεραπεία, το υαλουρονικό οξύ εισάγεται στο δέρμα με ενέσεις, προσφέροντας άμεση ενυδάτωση και πλήρωση σε περιοχές που μπορεί να έχουν χάσει την όγκο τους. Δεδομένου ότι το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση για να λάμψει, τα νέα υαλουρονικά Vital, Vital light και Volite καταφέρνουν ακριβώς αυτό. Η έγχυση γίνεται πολύ επιφανειακά, ακριβώς μέσα στο δέρμα και με τον τρόπο αυτό γίνεται μια εκ των έσω ενυδάτωση, βελτίωση της ελαστικότητας και μείωση των λεπτών ρυτίδων του προσώπου. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ απλή στην εφαρμογή και δίνει λάμψη σε όλο το πρόσωπο, πολύ ανώτερη από οποιαδήποτε άλλη μεσοθεραπεία.

Ρινοπλαστική με υαλουρονικό 

Η ρινοπλαστική με χρήση υαλουρονικού οξέος, επίσης γνωστή ως μη χειρουργική ρινοπλαστική ή liquid rhinoplasty, αποτελεί διαδικασία που σκοπεύει στη βελτίωση της εμφάνισης της μύτης χωρίς χειρουργείο. Κατά τη διαδικασία, το υαλουρονικό οξύ εισάγεται με ενέσεις για να διορθωθούν ατέλειες, να προστεθεί όγκος ή να αναδειχθεί η εικόνα της μύτης. Ακόμα και οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εικόνα της μύτης και του προσώπου γενικότερα. Με την προσθήκη υαλουρονικού στη ρίζα, τη ράχη ή την κορυφή της μύτης, μπορούν να διορθωθούν ατέλειες με πολύ απλό τρόπο, γλυκαίνοντας πολύ την εμφάνιση του προσώπου. Αυτή η μη επεμβατική τεχνική παρέχει γρήγορα και σχετικά ανώδυνα αποτελέσματα, χωρίς τον χρόνο ανάκαμψης που απαιτείται από μια πλήρη ρινοπλαστική. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι τα αποτελέσματα είναι προσωρινά και δεν αντικαθιστούν την παραδοσιακή ρινοπλαστική για μόνιμες αλλαγές.

Βουτολινική τοξίνη (Μποτο x)

Από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες προσώπου που προσφέρουν ομορφιά και λάμψη για τις γιορτές! Η ανανέωση του προσώπου πριν τις γιορτές αφορά και τη μείωση των ρυτίδων του μετώπου και των ματιών. Βέβαια η βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) δεν κάνει μόνο αυτό αλλά έχει πολλαπλές ιδιότητες και λειτουργίες.

Με την κατάλληλη έγχυση του φαρμάκου, ανοίγει το βλέμμα, φαίνεται πιο ξεκούραστο το πάνω τριτημόριο του προσώπου ενώ διατηρείται παράλληλη η φυσικότητα, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα παγωμένη έκφραση. Εκτός από το μέτωπο, το μεσόφρυο και τα μάτια, η βουτολινική τοξίνη (μποτo x) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σημεία του προσώπου, όπως στο πηγούνι, στο λαιμός, στα χείλη, τη μύτη κτλ. Σκοπός είναι να μειωθούν οι ρυτίδες και να φαίνεται το πρόσωπο πιο ήρεμο, πιο ξεκούραστο.

Θεραπείες Ομορφιάς και Λάμψης για τις Γιορτές: Νήματα προσώπου

Μεγάλο ενδιαφέρον στις θεραπείες πριν τις γιορτές έχουν τα νήματα, με τα οποία μπορεί να γίνει ανόρθωση των περιοχών που εμφανίζουν ήπια ως μέτρια χαλάρωση. Υπάρχει μεγάλη γκάμα εφαρμογών με νήματα, από πολύ απλά, ως και πιο επεμβατικά, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης και τις ανάγκες του κάθε προσώπου.

Οι περιοχές εφαρμογής αφορούν κυρίως το περίγραμμα του προσώπου, το λεγόμενο οβάλ, τις παρειές και το λαιμό. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα, δεν περιμένουμε δηλαδή την παραγωγή κολλαγόνου για την ανόρθωση, αλλά τραβάμε άμεσα την περιοχή χαλάρωσης. Η συνδυασμένη ευελιξία των απλών έως επεμβατικών εφαρμογών προσφέρει ένα εξατομικευμένο προφίλ ομορφιάς, προετοιμάζοντας το δέρμα για λαμπερές γιορτές.

Νήματα Ανόρθωσης: Η Επαναστατική Τεχνική Ομορφιάς

COG: Τα νήματα αυτά είναι πολύ απλά στην εφαρμογή τους και σχετικά οικονομικά. Συνήθως εφαρμόζονται ταυτόχρονα με τη χρήση υαλουνικού ή βουτολινικής τοξίνης, έχουν μικρή αποθεραπεία και η διάρκειά τους είναι 6 μήνες με έναν χρόνο, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης και τον αριθμό των νημάτων.

Νήματα APTOS: Τα νήματα δεύτερης γενιάς της APTOS προσφέρουν πάνω από 20 διαφορετικές εφαρμογές, εξειδικευμένες για κάθε σημείο του προσώπου και ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης. Η αποθεραπεία τους μπορεί να είναι από μερικές ώρες, μέχρι και 1 εβδομάδα. Η διάρκειά τους μπορεί να είναι μέχρι και 2 χρόνια.

Νήματα Spring Thread: Τα νήματα αυτά είναι μη απορροφήσιμα, δηλαδή δεν διασπώνται, όπως τα προηγούμενα. Το πλεονέκτημά τους είναι ο μεγάλος χρόνος ζωής, που μπορεί να είναι μέχρι 5 χρόνια. Η αποθεραπεία τους συνήθως 10-15 ημέρες.

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..