Πρόσφατα σχόλια
BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
θεραπείες ομορφιάς και λάμψης

Θεραπείες Ομορφιάς και Λάμψης για τις Γιορτές

«Αγαπητέ μου Αϊ Βασίλη, για φέτος τα Χριστούγεννα θα ήθελα να μου φέρεις λίγη λάμψη, λίγη φρεσκάδα και με την ευκαιρία να βγάλουμε και μερικά χρονάκια».

Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνει κάθε γυναίκα ένα δώρο στον εαυτό της και αυτό επιβεβαιώνεται και στην πράξη. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στο πρόσωπο και εκατοντάδες γυναίκες και άντρες επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό με σκοπό να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Αυξημένη ζήτηση έχουν οι ενέσιμες θεραπείες όπως με βουτολινική τοξίνη (μποτο x) και υαλουρονικό, όπως και η ανόρθωση του προσώπου με νήματα. Ας δούμε λοιπόν τις θεραπείες ομορφιάς & λάμψης των γιορτών.

Υαλουρονικό

Η νέα γενιά υαλουρονικών της Restylane μας επιτρέπει στοχευμένες παρεμβάσεις, επιλέγοντας το κατάλληλο υλικό για την κατάλληλη περιοχή και ηλικία. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να περιλαμβάνει από απλές και διακριτικές αλλαγές, μέχρι και ριζική ανανέωση, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε προσώπου. Πιο αναλυτικά, οι συχνότερες θεραπείες είναι οι εξής:

Περιστοματική ανανέωση

Θεραπείες Ομορφιάς και Λάμψης για τις Γιορτές χείλη

Χρησιμοποιώντας το νέο υαλουρονικό Refyne, μπορούμε να διορθώσουμε τόσο τις ρινοπαρειακές αύλακες, όσο και τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα, τις ρυτίδες θλίψης και την πτώση γωνίας του στόματος. Συνήθως χρησιμοποιώντας 1ml υλικού μπορεί να φρεσκαριστεί πολύ ικανοποιητικά η περιοχή γύρω από το στόμα, όσο και οι ρυτίδες έκφρασης, χαμόγελου κτλ. Μπορεί να γίνει και συνδυασμός με υαλουρονικό Skinbooster, όπως το Vital ή το Volite, διορθώνοντας ακόμα πιο αποτελεσματικά τις λεπτές ρυτίδες στο άνω χείλος ή το πηγούνι.

Μείωση μαύρων κύκλων 

Στην περιοχή αυτή μπορεί να γίνει μια εξειδικευμένη έγχυση υαλουρονικού τύπου Vital ή Vital light με κάνουλα, χωρίς να τραυματίζονται αγγεία, δηλαδή χωρίς μελανιές και πρήξιμο. Το υλικό προστίθεται στο αυλάκι που υπάρχει κάτω από τη σακούλα του κάτω βλεφάρου, δίνοντας πιο επίπεδη εικόνα. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα υαλουρονικά αργούν πολύ να διασπαστούν σε αυτήν την περιοχή και μπορούν να κρατήσουν για περισσότερο από 2 χρόνια.

Τόνωση γωνιών προσώπου 

Η πιο κλασσική εφαρμογή είναι στην περιοχή των ζυγωματικών, που έχει διπλό όφελος. Πρώτον, βελτιώνεται και θηλυκοποιείται το περίγραμμα του προσώπου και δεύτερον γίνεται ανόρθωση του μέσου προσώπου. Η επιλογή μεταξύ Restylane perlane, Restylane Defyne ή Volyme εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και των ιστών. Εκτός από τα ζυγωματικά, μπορεί να γίνει αύξηση στο πηγούνι, στις γωνίες της γνάθου ή και σε άλλα σημεία.

Αύξηση χειλιών 

Τα χείλη μπορούν να τονωθούν είτε επιφανειακά, χρησιμοποιώντας Skinbooster, ή να αυξηθεί ο όγκος τους. Η επιλογή μεταξύ Restylane Lyps ή Restylane Kysse μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε το κατάλληλο υλικό ανάλογα με την περίπτωση. Στόχος πάντα να υπάρχει μια σωστή αναλογία άνω και κάτω χείλους, χωρίς να γίνεται υπερβολική προβολή προς τα έξω, δηλαδή το λεγόμενο duck face.

Λάμψη δέρματος με Skinbooster 

Θεραπείες Ομορφιάς και Λάμψης για τις Γιορτές πρόσωπο

Δεδομένου ότι το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση για να λάμψει, τα νέα υαλουρονικά Vital, Vital light και Volite καταφέρνουν ακριβώς αυτό. Η έγχυση γίνεται πολύ επιφανειακά, ακριβώς μέσα στο δέρμα και με τον τρόπο αυτό γίνεται μια εκ των έσω ενυδάτωση, βελτίωση της ελαστικότητας και μείωση των λεπτών ρυτίδων του προσώπου. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ απλή στην εφαρμογή και δίνει λάμψη σε όλο το πρόσωπο, πολύ ανώτερη από οποιαδήποτε άλλη μεσοθεραπεία.

Ρινοπλαστική με υαλουρονικό 

Ακόμα και οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εικόνα της μύτης και του προσώπου γενικότερα. Με την προσθήκη υαλουρονικού στη ρίζα, τη ράχη ή την κορυφή της μύτης, μπορούν να διορθωθούν ατέλειες με πολύ απλό τρόπο, γλυκαίνοντας πολύ την εμφάνιση του προσώπου.

Βουτολινική τοξίνη (Μποτο x)

Από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες ομορφιάς και λάμψης για τις γιορτές! Η ανανέωση του προσώπου πριν τις γιορτές αφορά και τη μείωση των ρυτίδων του μετώπου και των ματιών. Βέβαια η βουτολινική τοξίνη (Μποτο x) δεν κάνει μόνο αυτό.

Με την κατάλληλη έγχυση του φαρμάκου, ανοίγει το βλέμμα, φαίνεται πιο ξεκούραστο το πάνω τριτημόριο του προσώπου ενώ διατηρείται παράλληλη η φυσικότητα, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα παγωμένη έκφραση. Εκτός από το μέτωπο, το μεσόφρυο και τα μάτια, η βουτολινική τοξίνη (μποτo x) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σημεία του προσώπου, όπως στο πηγούνι, στο λαιμός, στα χείλη, τη μύτη κτλ. Σκοπός είναι να μειωθούν οι ρυτίδες και να φαίνεται το πρόσωπο πιο ήρεμο, πιο ξεκούραστο.

Θεραπείες Ομορφιάς και Λάμψης για τις Γιορτές: Νήματα προσώπου

Μεγάλο ενδιαφέρον στις θεραπείες πριν τις γιορτές έχουν τα νήματα, με τα οποία μπορεί να γίνει ανόρθωση των περιοχών που εμφανίζουν ήπια ως μέτρια χαλάρωση. Υπάρχει μεγάλη γκάμα εφαρμογών με νήματα, από πολύ απλά, ως και πιο επεμβατικά, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης και τις ανάγκες του κάθε προσώπου.

Οι περιοχές εφαρμογής αφορούν κυρίως το περίγραμμα του προσώπου, το λεγόμενο οβάλ, τις παρειές και το λαιμό. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα, δεν περιμένουμε δηλαδή την παραγωγή κολλαγόνου για την ανόρθωση, αλλά τραβάμε άμεσα την περιοχή χαλάρωσης. Ενδεικτικά, τα νήματα που εφαρμόζουμε είναι τα εξής:

COG 

Τα νήματα αυτά είναι πολύ απλά στην εφαρμογή τους και σχετικά οικονομικά. Συνήθως εφαρμόζονται ταυτόχρονα με τη χρήση υαλουνικού ή βουτολινικής τοξίνης, έχουν μικρή αποθεραπεία και η διάρκειά τους είναι 6 μήνες με έναν χρόνο, ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης και τον αριθμό των νημάτων

Νήματα APTOS 

Τα νήματα δεύτερης γενιάς της APTOS προσφέρουν πάνω από 20 διαφορετικές εφαρμογές, εξειδικευμένες για κάθε σημείο του προσώπου και ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης. Η αποθεραπεία τους μπορεί να είναι από μερικές ώρες, μέχρι και 1 εβδομάδα. Η διάρκειά τους μπορεί να είναι μέχρι και 2 χρόνια.

Νήματα Spring Thread 

Τα νήματα αυτά είναι μη απορροφήσιμα, δηλαδή δεν διασπώνται, όπως τα προηγούμενα. Το πλεονέκτημά τους είναι ο μεγάλος χρόνος ζωής, που μπορεί να είναι μέχρι 5 χρόνια. Η αποθεραπεία τους συνήθως 10-15 ημέρες.

TAGS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..