BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Τι θέλουν οι γυναίκες από τον πλαστικό χειρουργό τους

Ο Δρ.Παπαϊωάννου μας βοηθάει να καταλάβουμε αυτό που θέλουν (πραγματικά) οι γυναίκες

Ο πλαστικός χειρουργός, Δρ. Πρόδρομος Παπαϊωάννου, μας δείχνει την καθημερινότητά του και μας βοηθά να καταλάβουμε τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες!

Πολύ συχνά ακούω τη φράση από τις γυναίκες “Γιατρέ εσύ τι μου προτείνεις;”

Εκ πρώτης μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι οι γυναίκες που θέτουν αυτό το ερώτημα, δε γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν, ωστόσο στην πραγματικότητα όλες οι γυναίκες γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν όταν επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό: να δείξουν νεότερες, να ξανανοιώσουν, να τονίσουν τη θηλυκότητά τους, δηλαδή να ανεβάσουν την αυτοπεποίθεσή τους. Όμως πως μεταφράζεται η ανάγκη των γυναικών και τι θέλουν πραγματικά;

Από την προσωπική μου εμπειρία, η προτεραιότητες των γυναικών αλλάζουν με την ηλικία αλλά και με την εποχή του χρόνου. Στις νεότερες ηλικίες οι γυναίκες θέλουν να τονίσουν περισσότερο τη θηλυκότητά τους, ενώ όσο περνούν τα χρόνια, η κύρια επιθυμία είναι να γυρίσουμε πίσω το χρόνο. Επίσης, τους χειμερινούς μήνες απασχολεί περισσότερο η εμφάνιση του προσώπου, ενώ το καλοκαίρι το σώμα. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι είναι αυτά που ζητάνε οι γυναίκες.

Προσωπικά, απολαμβάνω ιδιαίτερα τη δυνατότητα που μας προσφέρει το διαδίκτυο τόσο να ενημερώνουμε όσο και να επικοινωνούμε με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την πλαστική και την επανορθωτική χειρουργική.

Γυναίκες κάτω των 30, επιθυμούν κυρίως να βελτιώσουν την εμφάνιση του στήθους και της μύτης. Στις συχνότερες επεμβάσεις συγκαταλέγονται η αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης ή με λίπος, καθώς και η ρινοπλαστική. Μάλιστα η αυξητική μαστών έχει γίνει τελευταία εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς οι γυναίκες πλέον ενημερώνονται πολύ καλά πριν αποφασίσουν να προβούν σε κάποια επέμβαση και γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου.

Μια επίσης πολύ δημοφιλής πράξη σε αυτές τις ηλικίες είναι η αυξητική χειλιών, η οποία πραγματοποιείται με υαλουρονικό οξύ ειδικού τύπου. Τέλος, στις νεότερες ηλικίες εφαρμόζονται συχνά μεσοθεραπείες σώματος για διόρθωση της κυτταρίτιδας, καθώς και λιποαναρρόφηση για αφαίρεση του τοπικού πάχους.

Σε ηλικίες μεταξύ 30 και 45, οι προτεραιότητες αλλάζουν και επικεντρώνονται κυρίως στα πρώτα σημάδια γήρανσης του προσώπου, ιδίως στις πρώιμες ρυτίδες του μεσόφρυου, του μετώπου και γύρω από το στόμα. Συνήθως η πρώτη γραμμή αντιμετώπισης είναι ο συνδυασμός (Μποτο x) στο μεσόφρυο, το μέτωπο και τα μάτια και υαλουρονικού στις ρινοπαρειακές αύλακες. Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται επίσης σε θεραπείες συνολικής αντιγήρανσης του προσώπου, κυρίως της αυτόλογης θεραπείας με συνδυασμένη με skin booster υαλουρονικά.

Όσον αφορά στο επεμβατικό κομμάτι, οι συχνότερες επεμβάσεις σε αυτές τις ηλικίες είναι η ανόρθωση στήθους, η βλεφαροπλαστική, η κοιλιοπλαστική και η λιπογλυπτική. Οι γυναίκες μας ζητούν κυρίως να επεναφέρουμε τις αναλογίες του σώματος όπως ήταν πριν τις εγκυμοσύνες, ενώ πολλές από αυτές αποφασίζουν να συνδυάσουν τις παραπάνω επεμβάσεις στα πλαίσια του mommy makeover.

STAR blog
Ο Δρ.Παπαϊωάννου μας βοηθάει να καταλάβουμε αυτό που θέλουν (πραγματικά) οι γυναίκες 12

Ακόμα και σε ημέρες γεμάτες επισκέψεις και χειρουργεία (πλέον και στην Αθήνα!) προσπαθώ να συμπληρώνω με ενημερωτικά κείμενα το blog της ιστοσελίδας μας.

Σε ηλικίες άνω των 45, οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να αντιστρέψουν τη γήρανση του προσώπου. Αυτό γίνεται μη επεμβατικά, με χρήση ειδικών υαλουρονικών όγκου, καθώς και με νήματα ή άλλες μη επεμβατικές τεχνικές. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις η χειρουργική ρυτιδεκτομή, δηλαδή το λίφτινγκ προσώπου είναι η μοναδική λύση που μπορεί να γυρίσει πίσω αποτελεσματικά το χρόνο, χωρίς να παραμορφωθεί το πρόσωπο. Στο σημείο αυτό να τονίσω την αναγκαιότητα του ενδοσκοπικού λίφτινγκ μετώπου, για το οποίο οι περισσότερες γυναίκες δε γνωρίζουν, το οποίο εφαρμόζεται και σε νεαρότερες ηλικίες, προκειμένου να σηκωθεί το μέτωπο και να ανοίξει το μάτι, δίνοντας ένα πολύ νεανικότερο βλέμμα.

Ανεξαρτήτως ηλικίας πάντως, όλες οι γυναίκες ξέρουν τι θέλουν. Το δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς εάν αυτό που θέλουν είναι ρεαλιστικό, καθώς και με ποιο τρόπο μπορούμε να το πετύχουμε. Πλέον υπάρχει μια μεγάλη πληθώρα επεμβατικών και μη επεμβατικών τεχνικών που υπόσχονται τα ίδια αποτελέσματα και είναι στο χέρι του χειρουργού να προτείνει την ή τις κατάλληλες θεραπείες ή επεμβάσεις, με βάση τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει και τις ιδιαιτερότητες της κάθε γυναίκας. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή ενημέρωση και η ορθολογιστική επιλογή της κατάλληλης θεραπείας, στα πλαίσια μιας γενικότερης στρατηγικής, που σκοπό έχει να βελτιώσει την εικόνα μας.

STAR blog
Ο Δρ.Παπαϊωάννου μας βοηθάει να καταλάβουμε αυτό που θέλουν (πραγματικά) οι γυναίκες 13

Το γεγονός πως έρχεστε στην πρώτη σας επίσκεψη απόλυτα ενήμεροι και με ξεκάθαρη εικόνα του τι απαιτείτε από τον πλαστικό σας, μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε τις επιθυμίες σας ακόμα καλύτερα. Και αυτό φαίνεται πως το εκτιμάτε!

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..