BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Αποτυχημένη λιποαναρρόφηση

Αποτυχημένη λιποαναρρόφηση: Πώς να την αποφύγετε ή να τη διορθώσετε!

Με τόση παραφιλολογία γύρω από τη λιποαναρρόφηση, όπως και  γύρω από πολλές άλλες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, οι ιατροί μας εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα που τους παρέχει το internet για να διαχωρίσουν την αλήθεια από το…θόρυβο. Υποσχέθηκαν να το κάνουν με τους λιγότερους δυνατούς ιατρικούς όρους.

Η λιποαναρρόφηση είναι η νούμερο 1 επέμβαση της αισθητικής χειρουργικής παγκοσμίως και είναι μια πολύ ασφαλής διαδικασία, εφόσον γίνεται από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια έχουν εμπλακεί ιατροί άλλων ειδικοτήτων, ακόμα και ιατροί χωρίς χειρουργική ειδικότητα, με περιορισμένες γνώσεις γύρω από το αντικείμενο και έχουν προκληθεί δυσμορφίες αλλά και ανεπανόρθωτες βλάβες, που οφείλονται σε κακούς χειρισμούς.

Το πιο συχνό πρόβλημα είναι η πρόκληση ανωμαλιών του δέρματος, με τη μορφή λακκούβας, κυματισμού, σκλήρυνσης, χαλάρωσης κτλ. Σε άλλες περιπτώσεις, εξαιτίας της κακής αποστείρωσης ή της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής μπορούν να προκληθούν λοιμώξεις όπως μόλυνση από σταφυλόκοκκο, στρεπτόκοκκο κα., οι οποίες πολλές φορές προβάλουν άμεσο κίνδυνο για την υγεία. Τελευταία υπέπεσαν στην προσοχή μας αρκετά περιστατικά τα οποία προσήλθαν σε εμάς με εγκαύματα μετά από laser λιποαναρρόφηση ή και με άλλα πιο επιπλεγμένα προβλήματα.

Προσοχή στη λιποαναρρόφηση “χωρίς νυστέρι”

λιποαναρροφηση κοιλια

Καταρχάς, η λιποαναρρόφηση, όσο και εάν ωραιοποιείται για λόγους μάρκετινγκ, είναι μια χειρουργική πράξη και χρίζει ανάλογου σεβασμού και προσοχής. Πάνω από όλα θα πρέπει ο ιατρός να έχει την κατάλληλη εξειδίκευση για να εφαρμόζει τεχνικές λιποαναρρόφησης με ασφάλεια. Ο όρος αναρρόφηση σημαίνει ότι εισάγεται μια κάνουλα στο λίπος και το αναρροφάει.

Είναι λοιπόν οξύμωρο φράσεις όπως “λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι” ή “αναίμακτη λιποαναρρόφηση“, γιατί πίσω από τις λέξεις κρύβεται ένα χειρουργείο. Αντίθετα τεχνικές όπως η κρυολιπόλυση ή οι λιπολυτικές ενέσεις γίνονται χωρίς αναρρόφηση, άρα χωρίς νυστέρι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι λιποαναρρόφηση, ούτε ως τεχνική, ούτε ως αποτέλεσμα.

Λιπογλυπτική Bodyjet

Ανεξάρτητα από την τεχνική που χρησιμοποιείται, η λιποαναρρόφηση μπορεί να δημιουργήσει αισθητικά προβλήματα ή ακόμα και να χειροτερέψει την εμφάνιση του σώματος, εαν δεν εφαρμοστεί σωστά. Η πιο συχνή δυσμορφία είναι η δημιουργία λακκούβων, σε σημεία όπου γίνεται υπερβολική αφαίρεση λίπους.

Η διόρθωση των ανωμαλιών αυτών γίνεται με αυτόλογη λιπομεταφορά, δηλαδή λήψη λίπους από άλλη περιοχή του σώματος και τοποθέτησή του κάτω από τη λακκούβα. Η νέα τεχνική Bodyjet μας επιτρέπει να λαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες και άριστη ποιότητα λίπους, το οποίο είναι το πλέον κατάλληλο για λιπομεταφορά.

Η έγχυση γίνεται με ειδικές κάνουλες, με τις οποίες διασπάται ο ουλώδης ιστός κάτω από τη λακκούβα και στη συνέχεια γίνεται έγχυση του λίπους σε πολλαπλά επίπεδα, έως ότου επανέλθει η επιφάνεια του δέρματος. Εκτός από τη λιπομεταφορά μπορεί να γίνει και λιπογλυπτική γύρω από τη λακκούβα, για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα του δέρματος.

Οποιο κι αν είναι το ενδιαφέρον σας για τη λιποαναρρόφηση, μη διστάζετε να ρωτάτε απευθείας τους ιατρούς!

Ένα άλλο πρόβλημα μετά από λιποαναρρόφηση είναι η δημιουργία χαλάρωσης. Αυτό οφείλεται κυρίως σε λανθασμένη ένδειξη εξαρχής για την επέμβαση. Σε σημεία όπου υπάρχει υποκείμενη χαλάρωση, όπως ανάμεσα στου μηρούς, στα μπράτσα ή στην κοιλιά, η λιποαναρρόφηση θα πρέπει να αποφεύγεται τελείως ή να γίνεται πολύ συντηρητικά, διότι διαφορετικά η χαλάρωση μπορεί να επιδεινωθεί. Η θεραπεία εδώ μπορεί να είναι χειρουργική, όπως ανόρθωση μηρών, λίφτινγκ στα μπράτσα, κοιλιοπλαστική ή και μη χειρουργική, όπως: ενέσιμη μεσοθεραπεία σώματος, LPG ή συνδυασμός θεραπειών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση μπορεί να οδηγήσει σε ανακατανομή του λίπους του σώματος. Αφαιρώντας δηλαδή υπερβολικά πολύ λίπος από μια περιοχή, μπορούν να αλλάξουν αναλογίες στις λιπαποθήκες του σώματος, με αποτέλεσμα να γίνεται συσσώρευση λίπους σε περιοχές που προηγουμένως δεν υπήρχε.

Μετά τη λιποαναρρόφηση

Καλό είναι μετά τη λιποαναρρόφηση να ακολουθεί σωστή ενημέρωση, κατάλληλη γυμναστική και ενδεχομένως ειδική διατροφή, ώστε να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα. Σε περίπτωση που όντως γίνει μεταστροφή των λιποαποθηκών, χρειάζεται να γίνει πολλές φορές συμπληρωματική λιποαναρρόφηση στις νεες λιπαποθήκες, ακολουθούμενη από ειδική διατροφή και ασκήσεις. Το βάρος μετά τη λιποαναρρόφηση θα πρέπει να παραμένει όσο γίνεται πιο σταθερό.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία, αλλά για να είναι επιτυχής θα πρέπει να γίνεται από πλαστικό χειρουργό με εμπειρία στο αντικείμενο. Όπως δε θα εμπιστευόμασταν έναν υδραυλικό να μας επισκευάσει το αυτοκίνητο, δε θα πρέπει να εμπιστευόμαστε έναν μη πλαστικό χειρουργό να επέμβει σε κάτι τόσο πολύτιμο, όπως είναι το σώμα μας και η υγεία μας.

Εάν βρήκατε χρήσιμες τις πληροφορίες μας, ακολουθήστε μας στο Facebook και το Twitter για να βλέπετε πρώτοι όσα μοιράζονται μαζί μας οι ιατροί της κλινικής πλαστικής χειρουργικής Παπαϊωάννου.

TAGS

43 Απαντήσεις

 1. Θα μπορούσατε να διορθώσετε μια ανωμαλία στην κοιλιακή περιοχή που δημιουργήθηκε μετά απο minor liposuction για ενίσχυση στήθους ;;ευχαριστώ

  1. Καλημέρα

   Η λιποαναρρόφηση έτσι κι αλλιώς είναι επέμβαση που μπορεί να γίνει εξ ολοκλήρου με τοπική αναισθησία. Σε περίπτωση μικρής σχετικά έκτασης σίγουρα μπορούμε να αποφύγουμε τη γενική νάρκωση.

 2. Για χαλάρωση δερματις μετα απο λιποαναροφηση (vaserlipo) ποιά ειναι η καταλληλη λυση ωστε να υπαρχει αισθητικα καλο αποτελεσμα?

  1. Η εικόνα χαλάρωσης μετά από λιποαναρρόφηση συνήθως δεν είναι πραγματική χαλάρωση, αλλά ανωμαλίες του λίπους λόγω ελλειμματικής ή υπερβολικής αφαίρεσης. Μια νέα λιποαναρρόφηση με μικροκάνουλες ή και η προσθήκη λίπους ενδεχομένως να βελτιώσουν το πρόβλημα, χωρίς να είναι απόλυτα εγγυημένο το αποτέλεσμα.

 3. Καλημέρα, μετά απο παλμική λιποαναρρόφηση δημιουργήθηκαν γραμμές και χαλάρωση σε γλουτούς και μηρούς. Με πολύ γυμναστική προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα να διορθώσω το πρόβλημα. Χωρίς επεμβάσεις και επανάληψη της όλης διαδικασίας (που ήταν αρκετή επίπονη στην περιπτωσή μου) μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα; Οι μεσοθεραπείες βοηθάνε στη σύσφιξη ή είναι μόνο για λίγο καιρό; Υπάρχει κάτι μόνιμο να κάνω;

  1. Το πιο πιθανό είναι πως οι ανωμαλίες που βλέπετε πάνω στο δέρμα σας οφείλονται σε υπερβολική αφαίρεση από την παλμική λιποαναρρόφηση, που ως τεχνική είναι αρκετά επιθετική. Συνήθως η έγχυση λίπους στις περιοχές αυτές μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εικόνα. Θεραπείες όπως μεσοθεραπείες, ραδιοσυχνότητες κτλ έχουν ένα προσωρινό και όχι επαρκές αποτέλεσμα. Μπρορείτε να στείλετε μια φωτογραφία για να εκτιμήσουμε την κατάσταση.

 4. Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα. Από παιδί έιχα έντονη λιποδυστροφία στα μπράτσα, τα μπούτια και τους γλουτούς. Μετά από τιτάνιες προσπάθειες ελάττωσης του προβλήματος με διατροφολόγους και γυμναστική χρόνων, δυστυχώς το πρόβλημα δεν υποχωρούσε ούτε στο ελάχιστο. Πριν από δύο έτη έκανα λιποαναρρόφηση έσω μηρών, καθώς τα μπούτια μου είναι κολλημένα και υποφέρω και από εγκαύματα λόγω τριβής. Το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό. Στο μόνο σημείο που φάνηκε αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας ημέρα ήταν στα πλα’ι’νά της μέσης, τα οποία ήθελε να διορθώσει ο χειρουργός. Ωστόσο, στο σημείο που με ενδιέφερε, τους έσω μηρούς, δε χάθηκε ούτε μισός πόντος, κυριολεκτικά. Αυτό με απογοήτευσε και μου διέλυσε την ψυχολογική διάθεση. Είχα δει ασθενείς που είχαν σοβαρότερο πρόβλημα και είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Παρόλο που πρόσεχα πολύ τη διατροφή μου και έχασα 20 κιλά, το πρόβλημα στους μηρούς παρέμεινε ως είχε. Την Πέμπτη έκανα και δεύτερη λιποαναρρόφηση στο ίδιο σημείο και παραμένει φουσκωμένη η περιοχή. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχε φανεί έστω μια ελάχιστη διαφορά, όπως είχε φανεί στην περιοχή της μέσης στην προηγούμενη λιποαναρρόφηση. Τι μπορεί να ευθύνεται και μετά από δυο λιποαναρροφήσεις και τόση ταλαιπωρία, να μη χάνεται ούτε χιλιοστό; Είναι παρά φύση αυτή η κατάσταση και με έχει οδηγήσει σε αμέτρητα ψυχολογικά προβλήματα.

  1. Αναφορικά με την περιοχή στο εσωτερικό των μηρών, συνήθως εκτός από την υπερλίπωση και την λιποδυστροφία συντρέχει και κάποιου βαθμού χαλάρωση του συνδετικού ιστού, η οποία δίνει αυτήν την εικόνα. Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσει κανείς το αποτέλεσμα, λόγω του οιδήματος, ωστόσο εφόσον μετά το τρίμηνο δεν υπάρχει αρκετή βελτίωση, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο νέας πιο εκτεταμένης λιποαναρρόφησης, ή ανόρθωσης των μηρών.

  2. Καλησπέρα. Ρώτησα, διότι στην πρώτη λιποαναρρόφηση μου έκαναν γενική αναισθησία και στη δεύτερη στα ίδια σημεία, πάλι το ίδιο τελικά. Επιπλέον, αν και προσέχω τη διατροφή μου και παρόλο που έγινε δυο φορές επέμβαση στα ίδια σημεία, δε φαίνεται διαφορά, κάτι το οποίο με ανησυχεί πάρα πολύ. Τι μπορεί να ευθύνεται;

 5. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντησή σας. Δυστυχώς ο πλαστικός λόγω βιασύνης, αποφάσισε την ώρα του χειρουργείου να μου ανακοινώσει ότι θα κάνει λιποαναρρόφηση σε ελάχιστα σημεία, από όσα είχαμε συμφωνήσει. Είχαμε πει την ευρύτερη περιοχή των μηρών και ασχολήθηκε μόνο με ένα τμήμα των έσω μηρών. Επιπλέον, χρησιμοποίησε την κεφαλή των ραδιοσυχνοτήτων, ώστε να αποφευχθεί η χαλάρωση. Όταν θα ανέβω στην Αθήνα τα Χριστούγεννα, θα κλείσω ένα ραντεβού να εκτιμήστε από κοντά την κατάσταση.

 6. Καλημέρα,

  πριν απο 5 χρόνια έκανα λιποαναρόφηση σε γόνατα και γλουτούς. Το δέρμα μου ποτέ δεν ήταν πολύ σφριγηλό παρόλο που γυμνάζομαι χρόνια συστηματικά. Προφανώς είναι πάρα πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Σήμερα μετά απο πολύ διατροφή και καθημερινή προπόνηση η εικόνα μου με ρούχα είναι πάρα πολύ ωραία και είμαι πολύ αδύνατη. Ωστόσο, στα σημεία της επέμβασης έχω λεπτές γραμμές και λακούβες που δεν είναι ούτε χαλάρωση ούτε όμως και κυταρίτίδα όπως μου είπαν και το δέρμα μου δείχνει πιο γερασμένο. Θέλω να μου πείτε αν οφείλεται σε λανθασμένους χειρισμούς του γιατρού και πως μπορώ να διορθώσω αυτό το πρόβλημα;. Να προσθέσω οτι ποτέ δεν είχα πρόβλημα βάρους, απλά είχα λίγο τοπικό..ευχαριστώ

  1. Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς εάν το πρόβλημα που περιγράφετε προκλήθηκε λόγω της επέμβασης, ή είναι αποτέλεσμα χαλάρωσης του δέρματος λόγω της αφαίρεσης του λίπους. Σε κάθε περίπτωση, τέτοια προβλήματα αντιμετωπίζονται συνήθως προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα λίπους απευεθείας στις λακούβες και τις γραμμές, ή και πιο εκτεταμένα εάν είναι απαραίτητο. Για να σας βοηθήσουμε περισσότερο θα ήταν σκόπιμο να γίνει μια εξέταση από κοντά ή να στείλετε αρχικά μερικές φωτογραφίες από τις περιοχές και αν υπάρχουν και φωτογραφίες πριν τη λιποαναρρόφηση.

 7. Μετά από λιποαναρρόφηση smart lipo σε πολύ γνωστό πλαστικό πριν από 8 χρόνια κατέληξα με λακούβες στους μηρούς και εσωτερικά εγκάυματα…. υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση? Έχω τρομάξει από τότε και δεν έχω κάνει καμία προσπάθεια διόρθωσης

  1. Δυστυχώς έχει χρειαστεί να περιθάλψουμε αρκετά περιστατικά με το ίδιο πρόβλημα μετά από λιποαναρρόφηση Smartlipo, η οποία εάν γίνει πολύ επιφανειακά δημιουργεί αρκετές ανωμαλίες του δέρματος, όπως λακούβες, καρουμπαλάκια ή και σκληρές περιοχές. Η αντιμετώπιση είναι συνήθως επεμβατική και έχει δύο σκοπούς: να διασπάσουμε τις εσωτερικές ουλές και να γεμίσουμε με λίπος τα σημεία όπου έχει γίνει υπερβολική αφαίρεση επιφανειακά. Στις περιπτώσεις αυτές χρησιμοποιούμε την τεχνική Bodyjet, η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε και τους δύο αυτούς χειρισμούς πολύ αποτελεσματικά. Αν και το ποσοστό βελτίωσης είναι μεγάλο και αξίζει τον κόπο να προβεί κανείς σε διόρθωση, ενδέχεται να χρειαστεί και μια δεύτερη αντίστοιχη ή μικρότερη παρέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως το πρόβλημα.

 8. Είμαι 58 ετών και σκεφτομαι σοβαρά να κάνω λιποαναρροφηση στην περιοχή της κοιλίας και του “σωσιβίου”. Επισκέφτηκα για τον σκοπό αυτό 4 διαφορετικούς πλαστικούς επειδή σε κάθε επόμενη επίσκεψη είχα και μια διαφορετική προταση!
  Επειδή όλοι συμφώνησαν οτι έχω περι τα 4,5 με 5λίτρα λίπους που είναι συσωρευμένα κυρίως σε 3 διαφορετικές “ζώνες” με την μεγαλύτερη ποσότητα πάνω απο τον οφαλό και πλευρικά στο ιδιο ύψος και τις άλλες δύο, κάτω απο το στέρνο και κάτω απο την belt zone, οι 2 πρώτοι πλαστικοί μου είπαν οτι η ολιστική λύση στο θέμα μου είναι λιποαναρροφηση και κοιλιοπλαστική, πράγμα που δεν το συζητάω καθόλου. Το αποτέλεσμα με μονο λιποαναρροφηση θα είναι σημαντικά κατώτερο των προσδοκιών μου και δεν το προτείνουν.
  Οι άλλοι 2 μου είπαν, ο μεν ενας να συμβιβαστούμε σε μία λιποαναρροφηση στο 60-70% περίπου και μεχρι του σημείου να μην “κρεμάσει” το δέρμα, πράγμα που είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα συμβεί στην περίπτωση που πάρουμε το 100% του λίπους της περιοχής πάνω απο τον οφαλό ή και αυτού κάτω απο την belt zone. Ο τελευταίος όταν του είπα την παραπάνω σκέψη ως δικιά μου και οχι καποιου συναδέλφου του, μου είπε οτι δεν αξίζει να μπω στην διαδικασία μιας επέμβασης λιποαναρρόφησης για ενα μεσοβέζικο αποτέλεσμα. Επέμενε οτι δεν τίθεται θέμα να “κρεμάσει” το δέρμα και οτι με την καταλληλη λιποαναρροφηση και λιπογλυπτική και τον κορσέ για 15-20 ημέρες το αποτέλεσμα θα σαφέστατα καλύτερο σε σχέση με την παραπάνω “ιδέα”.
  Απο πλευράς βιογραφικού, του τελευταίου είναι σαφώς καλύτερο όλων των άλλων αλλά επειδή ήλθε στην Ελλάδα τα τελευταία 5-6 χρόνια, δεν είχε να επιδείξει πολλές επεμβάσεις λιποαναρρόφησης με photos πριν και μετά. Μου φάνηκε περισσότερο εξειδικευμένος στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική και μικροχειρουργική παρά στην κοσμητική-αισθητική πλαστική. Παρ’ ολα αυτα με ενεπνευσε περισσότερο αλλα οι αντικρουόμενες προτάσεις με μπέρδεψαν περισσότερο!

  Καταλαβαίνω οτι είναι δύσκολο να κάνετε διαγνωση εξ αποστάσεως και μονο με την περιγραφή που σας κάνω αλλά θα εκτιμούσα κατ’ αρχήν τα σχόλιά σας και αναλόγως μιας προσωπικής επίσκεψης. Ευχαριστώ.

  1. Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς από την περίπτωση αυτή χωρίς εξέταση, ωστόσο σε γενικές γραμμές στους άντρες στα πλάγια του κορμού μπορεί κανείς να αφαιρέσει το λίπος πολύ επιθετικά, ενώ στην κοιλιά πιο συντηρητικά. Το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό εφόσον γίνει σε τέτοιο βαθμό που να μην προκληθεί χαλάρωση και βεβαίως έχει να κάνει με το τι προσδοκίες έχει κανείς από την επέμβαση. Εάν ο στόχος είναι μια τελείως επίπεδη κοιλιά με γράμμωση, τότε σίγουρα στην ηλικία αυτή η λιποαναρρόφηση δεν είναι η κατάλληλη επέμβαση. Εάν όμως ο στόχος είναι μια βελτίωση της εικόνας της κοιλιάς ώστε να φαίνεται πιο αναλογική με το υπόλοιπ σώμα, τότε μπορεί κανείς να αποφύγει την κοιλιοπλαστική και την αποθεραπεία που συνεπάγεται αυτή.

 9. Καλησπέρα έκανα κ εγω λιποαναρρόφηση πριν από 6χρονια στην εσωτερική και εξωτερική περιοχή των μηρων και στις γάμπες και 6μηνες μετά την επέμβαση ενώ το περίγραμμα του σώματος ήταν οκ γέμισα γραμμές στην πίσω επιφάνεια των μηρων κ ο γιατρός μου μου είπε ότι είναι κυτταρίτιδα όμως εγω δεν είχα παρά ελάχιστη πριν κ το δέρμα μου είχε ωραία όψη κ μετά την επέμβαση το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό .Επισης οι γάμπες άρχισαν να πρήζονται στην περιοχή των αστραγάλων .Με καλή διατροφή κ άσκηση κ πάλι δεν έχω δει βελτίωση .Θα μπορούσα να κάνω κάτι για να διορθωθεί το πρόβλημα ;

  1. Η περιοχή στο εσωτερικό των μηρών είναι αρκετά επιρρεπής στη χαλάρωση και η λιποαναρρόφηση πρέπει αν γίνεται συντηρητικά και κυρίως από την πίσω επιφάνεια. Σε περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί ανωμαλίες στην περιοχή αυτή μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε συντηρητικά με θεραπείες όπως LPG, ραδιοσυχνότητες, μεσοθεραπείες κτλ ή χειρουργικά με μεταφορά λίπους και νέα λιπογλυπτική. Το οίδημα στους αστραγάλους είναι φυσιολογικό μετά από λιποαναρρόφηση στις γάμπες και μπορεί να κρατάει μέχρι και 1 χρόνο μετά.

 10. Γειά σας!!έκανα λιποαναρροφυση στην περιοχή γύρω από τη μέση πριν από 1 εβδομάδα!! Το λίπος που μου αφαιρέσει ο γιατρός ήταν 1 l.γενικα είμαι αδύνατη κ είχα μόνο εκεί τοπικό πάχος!! Αυτό που με προβληματιζει είναι ότι όταν βγάζω τη ζώνη για να κάνω το μπάνιο μου,το δέρμα μου δεν είναι λυο έχει κάποια βουναλακια που καταλαβαίνω ότι μπορεί κ να είναι από τις πτυχές που κάνει η ζώνη..έχουν αρχίσει να φεύγουν οι μελανιού αλλά ανησυχώ μήπως δεν είναι λυο μετά το δέρμα κ κάνει λακουβες!! Εσείς τι λέτε ??πόσο καιρό θέλει για φύγει το πρίξιμο κ το ηδιμα ??

  1. Μετά τη λιποαναρρόφηση μία εβδομάδα είναι σχετικά μικρό χρονικό διάστημα για να εκτιμήσει κανείς το αποτέλεσμα. Οι ανωμαλίες μπορεί να οφείλονται στο λαστέξ ή τη ζώνη. Συνήθως χρειάζεται 1 μήνας περίπου για να φανεί το 50-70% του αποτελέσματος, ανάλογα με την περιοχή και την έκταση της λιποαναρρόφησης.

 11. Καλημερα σας.Με ενδιαφερει πολυ να κανω κατι με την διορθωση του σωματος μου.Πρεπει να κανω λιποαναροφιση κ κατευθειαν πλαστικη?Εχω κιλα λογο εγκυμοσυνης κ χαλαρωση οπως κ κυταριτιδα.Τι μου προτεινεται?Ευχαριστω

  1. Η λιποαναρρόφηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να διορθώσουμε τις σωματικές αναλογίες και να αφαιρέσουμε το τοπικό πάχος, αλλά σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη χαλάρωση χρειάζεται πιθανότατα να εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές ή συνδυασμούς. Για καλύτερη εξυπηρέτηση μπορείτε να στείλετε μερικές φωτογραφίες στο email μας για να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση.

 12. πριν 10 μερες εκανα λιποαναρροφηση (vaser lipo.) Στην περιοχη της κοιλιας.. πλαϊνα ναι παχακια πλατης..!! Μελανιες και πρηξιμο εχω ακομα.. απλα ενω δεξια ειναι ισιο , αριστερα ειναι πιο μεγαλο το πλαινο μου.. γινεται να εχει ξεπριστει πιο πολυ απο την δεξια πλευρα και αριστερα να χει πιο πολυ πρηξιμο? Η δεν εγινε καλη δουλεια? :/

  1. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκτιμήσει κανείς το αποτέλεσμα μιας λιποαναρρόφησης. Μετά το μήνα, που θα υποχωρήσουν τα πρώτα οιδήματα θα φανεί εφόσον είναι συμμετρικό το αποτέλεσμα.

 13. Καλημερα, ειμαι 1.60 και 52 κιλα με περιπου 17-18% λιπος, γυμναζομαι εντονα κ θα ηθελα να αφαιρεσω ελαχιστο τοπικο λιπος κυριως στη κοιλια για να φανουν καλυτερα οι κοιλιακοι κ στο πλαι των μηρων. Τι θα μου προυεινατε; Η λιπαναροφηση ειναι απαγορευτικη στο ποσοστο λίπους μου;

  1. Στις περιπτώσεις αυτές δε μιλάμε για λιποαναρρόφηση αλλά για λιπογλυπτική και συγκεκριμένα για το abdominal etching. Ακολουθούμε δηλαδή τη γράμμωση της κοιλιάς για να αδειάζουμε συγκεκριμένες περιοχές και να τονίσουμε τους πλάγιους και ορθούς κοιλιακούς.

 14. Καλησπέρα. Είμαι 24 και το στήθος μου από εφηβική ηλικία έχει μεγαλώσει αρκετά και είναι αυτό που λέμε γυναικομαστια μάλλον. Είμαι 1.74 και 77 κιλά. Γυμνάζομαι συστηματικά και πέραν τούτου έχω προσπαθήσει και πολύ σκληρές δίαιτες για να χαθεί το λίπος στην περιοχή αυτή αλλά μάταια. Έχετε να μου προτείνεται κάτι? Έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο επέμβασης και θα ήθελα την γνώμη ενός ειδικού

  1. Εφόσον πρόκειται για πραγματική γυναικομαστία και εφόσον δεν έχει υποχωρήσει μέχρι αυτή την ηλικία, πιθανότατα δε θα υποχωρήσει από μόνο του το πρόβλημα. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται συνήθως χειρουργική αντιμετώπιση, διότι εκτός από το λίπος, υπερτρέφεται ο αδένας του στήθους. Για καλύτερη εκτίμηση χρειάζεται εξέταση από κοντά.

 15. Γιατρέ, τον περασμένο Νοέμβριο προχώρησα σε λιποαναρόφηση κοιλιάς και στήθους, σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος αλλά παρατηρώ ότι έχω μια ανωμαλία σαν να εξογκώνει λίγο λίπος στην κοιλιά σαν μια μικρή μάζα. Μπορεί να διορθωθεί;

  1. Από την περιγραφή που κάνετε πιθανότατα έχει παραμείνει λίπος σε μια περιοχή και δημιουργεί αυτήν την ανωμαλία. Εφόσον δεν έχει υποχωρήσει μετά από ένα εξάμηνο, πιθανότατα χρειάζεται κάποια συμπληρωματική αφαίρεση. Θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθείτε πρώτα στον ιατρό που διενήργησε την επέμβαση. Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάποια επιπλέον ενημέρωση, μπορείτε να έλθετε σε επαφή με το ιατρείο μας.

 16. Γεια σας εκανα λιποαναρροφηση πριν απο 1 χρονο ακριβως και τωρα εχω ξαναφουσκωσει στα ιδια σημεια οχι στο ιδιο μεγεθος αλλα ειναι.το κοστος για μια συμπληρωματικη επεμβαση θα ειναι το ιδιο?

  1. Θα ήταν σκόπιμο να συζητήσετε πρώτα με τον ιατρό που έκανε την πρώτη λιποαναρρόφηση για να αποφύγετε ενδεχομένως περαιτέρω έξοδα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιατρείο μας για να εκτιμήσουμε το πρόβλημα και να υπολογίσουμε το κόστος.

 17. ΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ..ΕΚΑΝΑ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΔΗΛΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ 1ΠΟΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ,ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΧΙ.ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΧΙ,ΕΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ,ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΟΝΟ.ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ…

  1. Από την προσωπική μου εμπειρία, η λιποαναρρόφηση στα μπράτσα έχει σχετικά γρήγορη αποθεραπεία και συνήθως μετά από 1 μήνα υποχωρεί το 70-80% του οιδήματος. Το μούδιασμα μπορεί να επιμείνει μέχρι και 3 μήνες.

 18. Γεια σας,έχω κάνει λιποαναρροφηση στη κοιλιά και στα μπράτσα πριν 4 μήνες,ενώ όταν αφαίρεσα τους κορσέδες ήταν τελειο το αποτέλεσμα, χωρίς ίχνος λίπος και λείο το δερμα,μετά από πολυ λίγο διάστημα φάνηκαν ανωμαλίες στο δέρμα χωρίς να πάρω βάρος.Ο γιατρός μου λέει ότι πρέπει να χάσω 3 κιλά τουλάχιστον.Ποια είναι η άποψη σας;

  1. Δε συμφωνώ με το βάρος, διότι το αποτέλεσμα μιας λιποαναρρόφησης όσον αφορά στις αναλογίες και το σχήμα, πρέπει να είναι το ίδιο ανεξαρτήτου κιλών. Ωστόσο, είναι σχετικά νωρίς για να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες για να κατασταλάξει το οίδημα.

 19. Καλησπέρα σας! Πριν από 1,5 μήνα έκανα λιποαναρρόφηση στα ψωμάκια του μηρού. Ακόμα έχει σκληρά σημεία και είναι σχετικά μουδιασμένο και από την αριστερή πλευρά έχει κάποιες λακουβιτσες.. Είναι φυσιολογικό αυτό; Υπάρχει περίπτωση να μην έχει γίνει καλή δουλειά και να μείνει έτσι;

  1. Συνήθως το οίδημα χρειάζεται 3-6 μήνες για να υποχωρήσει τελείως ώστε να φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Εάν συνεχίσουν να υπάρχουν λακκούβες μετά το εξάμηνο, ίσως χρειάζεται κάποια διόρθωση.

 20. Καλησπέρα σας έχω κάνει πριν δέκα μέρες λιπομεταφορα από τα πόδια στους γλουτούς. Δεν είχα σχεδόν καθόλου λίπος οπότε μου έβαλε 200 γρ στο ένα και άλλα 200 στο άλλο. Το αποτέλεσμα όμως δεν μου έχει αρέσει ιδιαίτερα. είναι αρκετά ψηλά το λίπος και είναι σαν πρησμένο και από κάτω κάνει σαν λακούβα. Αυτό κατά τη γνώμη σας θα ξεπριστει η θα χρειαστεί να το αφαιρέσω και αν ναι πότε μπορώ ξανά να μπω στο χειρουργείο και πιο θα είναι το κόστος εάν πάω σε άλλον γιατρό;

  1. Είναι σχετικά νωρίς για να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα τόσο της λιποαναρρόφησης, όσο και της λιπομεταφοράς. Εάν συνεχίσει μετά το εξάμηνο να έχει εικόνα που δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να γίνει κάποια διορθωτική επέμβαση. Εφόσον γίνει σε άλλον πλαστικό χειρουργό, συνήθως χρεώνεται το ίδιο ή και περισσότερο από την πρώτη επέμβαση.

 21. Καλησπέρα σας. Πριν 10 μήνες περίπου έκανα υποχρεωτική κοιλιοπλαστική για ανάπλαση μαστού με ελεύθερο κρυμνό μετά από καρκίνο… Παρόλαυτα δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα της κοιλιάς. Μπορεί να γίνει δεύτερο χειρουργείο για διόρθωση του πρώτου; Και αν ναι, πότε μπορεί να γίνει αυτό;

  1. Μετά την επέμβαση αυτή είναι πολύ συχνό να εμφανιστούν αισθητικά ή και λειτουργικά προβλήματα, όπως μετατόπιση του ομφαλού προς τα αριστερά ή τα δεξιά, πολύ υψηλή και ορατή θέση της ουλής, δυσαναλογία στα πλαϊνά της κοιλιάς, υπερλίπωση και λιποδυστροφία, κήλες του κοιλιακού τοιχώματος κτλ. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να γίνει διορθωτική επέμβαση, συνήθως μετά τον πρώτο χρόνο.

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..