BY

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
πλαστική χειρουργική στον άντρα Δρ. Παπαϊωάννου

Η πλαστική χειρουργική στις υπηρεσίες του σύγχρονου άντρα

Η πλαστική χειρουργική στον άντρα και η αισθητική παρέμβαση ήταν ανέκαθεν ένα θέμα ταμπού, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του αντρικού πληθυσμού, τόσο προς επεμβατικές όσο και προς μη επεμβατικές αισθητικές πράξεις. Η κοινωνία έχει γίνει πιο ανεκτική σε πτυχές της πλαστικής χειρουργικής.

Αυτό βέβαια δεν προκαλεί έκπληξη, διότι οι σύγχρονες κοινωνικές και επαγγελματικές συνθήκες θέλουν τον άντρα να έχει συνολικά μια προσεγμένη και νεανική εμφάνιση, αθλητικό σώμα και μια εικόνα που ταιριάζει με το προφίλ που έχει ο καθένας.

STAR blog
Η πλαστική χειρουργική στις υπηρεσίες του σύγχρονου άντρα 2

Στην πλαστική χειρουργική Παπαϊωάννου πιστεύουμε ότι οι αισθητικές παρεμβάσεις στους άντρες πρέπει να είναι διακριτικές, τονίζοντας περισσότερα τα αρρενωπά χαρακτηριστικά

Ακολουθώντας το τρίπτυχο: νεανική εμφάνιση, φυσικότητα και αρρενωπότητα, προσφέρουμε μια σειρά από επεμβατικές και μη επεμβατικές υπηρεσίες, που σκοπό έχουν να αναδείξουν και όχι να αλλοιώσουν. Οι διορθώσεις αυτές αφορούν τόσο στο σώμα, όσο και στο πρόσωπο.

Μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου

Οι συχνότερες θεραπείες του προσώπου που εφαρμόζουμε είναι οι ενέσιμες θεραπείες όπως μπότοξ και υαλουρονικό όξυ.τροποποιώντας ωστόσο πολύ τα σημεία έγχυσης και τη δοσολογία σε σχέση με τα γυναικεία πρόσωπα. Για παράδειγμα, όταν εφαρμόζεται το μπότοξ, λαμβάνουμε υπόψιν την ισχυρότερη μυϊκή ανατομία του μετώπου, αυξάνοντας τη δοσολογία, ενώ αποφεύγουμε την ανύψωση των φρυδιών. Όσον αφορά το υαλουρονικό, εκτός από τη χρήση του για μείωση των ρυτίδων, εξυπηρετεί πολύ στην ανάδειξη των γωνιών του προσώπου, όπως στις γωνίες της γνάθου η τα ζυγωματικά.

Μια επίσης συχνή θεραπεία είναι η χρήση μεσοθεραπείας για την αραίωση του τριχωτού της κεφαλής. Η θεραπεία αυτή, εφόσον γίνει σε πρώιμα στάδια αραίωσης, μπορεί να αντιστρέψει την τριχόπτωση, προλαμβάνοντας τη φαλάκρα. Αναφορικά με την τριχοφυΐα του προσώπου, η αποτρίχωση laser μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές όπως στα αυτιά, των ρουθουνιών, του λαιμού ή των παρειών, δίνοντας μια πιο καθαρή εικόνα του προσώπου.

Τέλος, μια θερεπεία με αυξανόμενο ενδιαφέρον είναι το λίφτινγκ με νήματα, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές μεταξύ ανδρών. Με τα νήματα Aptos δεύτερης γενιάς, μπορούμε να πετύχουμε μια νεανική εμφάνιση, με το μικρότερο δυνατό χρόνο αποθεραπείας και με μακρόχρονα αποτελέσματα.

Μη επεμβατικές θεραπείες σώματος

Η συχνότερη παγκοσμίως αισθητική πράξη στον ανδρικό πληθυσμό είναι πλέον η κρυολιπόλυση, με την οποία μειώνουμε σημαντικά και μόνιμα το τοπικό πάχος. Σε άνδρες έχει κυρίως εφαρμογή στην περιοχή της κοιλιάς και του κορμού, μειώνοντας τα “σωσιβιάκι” ή άλλα σημεία που ενοχλούν. Η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί και με τη γλυπτική σώματος Venus Legacy, η οποία μπορεί να μειώσει ακόμα περισσότερο το υποδόριο λίπος και τη χαλάρωση του δέρματος, ώστε να αναδειχτούν περισσότερο οι κοιλιακοί. Το πλεονέκτημα είναι η μηδενική αποθεραπεία και των δύο παραπάνω τεχνικών.

Αν και η ριζική αποτρίχωση ολόκληρου του σώματος δεν είναι μια πρακτική που επιθυμούν πολλοί άνδρες, η laser αποτρίχωση σε περιοχές με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, όπως η πλάτη, οι ώμοι ή ό κορμός είναι η πλέον κατάλληλη θεραπεία. Το μεγάλο πλεονέκτημα της αποτρίχωσης με την τεχνολογία Soprano Ice και του προγράμματος Super Hair Removal είναι η τελείως ανώδυνη εφαρμογή και η αποτελεσματικότητα.

Επεμβατικές θεραπείες προσώπου

Η ρινοπλαστική κατέχει την πρώτη θέση στις επεμβάσεις προσώπου που επιλέγουν οι άνδρες για βελτίωση της εμφάνισής τους. Η πλαστική της μύτης στους άντρες διαφέρει τεχνικά και αισθητικά σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς οι αλλαγές αποσκοπούν στην αισθητική βελτίωση με διατήρηση των αρρενωπών χαρακτηριστικών και του συνολικού χαρακτήρα του προσώπου. Η επέμβαση αυτή, αν και στην Ελλάδα ακόμα όχι τόσο διαδεδομένα, μπορεί να συνδυαστεί με προσθετική στο πηγούνι, τα ζυγωματικά ή στις γωνίες της γνάθου με προθέσεις σιλικόνης. Επίσης συχνή είναι και η ωτοπλαστική, προκειμένου να διορθωθούν τα “πεταχτά αυτιά”.

Μια πολύ δημοφιλής επέμβαση είναι η βλεφαροπλαστική, με την οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν σακούλες και άλλα προβλήματα τόσο των άνω, όσο και των κάτω βλεφάρων. Τέλος, σε ηλικίες άνω των 50, πολλοί άνδρες επιλέγουν το λίφτινγκ προσώπου και λαιμού, το οποίο επίσης διαφέρει τεχνικά σε σχέση με αυτό που πραγματοποιείται στο γυναικείο πρόσωπο, κυρίως στην επιλογή της τοποθέτησης των ουλών.

Επεμβατικές θεραπείες σώματος

Η διόρθωση για γυναικομαστία, η οποία είναι αρκετά συχνή μεταξύ ανδρών, εφόσον διαγνωστεί σωστά, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με λιποαναρρόφηση, ή με ελάχιστες τομές , όταν χρειάζεται να αφαιρεθεί ο υπερτροφικές αδένας. Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας πολύ συχνά συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση της κοιλιάς και του κορμού. Πολλοί είναι επίσης πλέον οι άνδρες, οι οποίοι επιζητούν ανάδειξη της αθλητικής τους εμφάνισης και προβαίνουν σε λιπογλυπτική της κοιλιάς και του κορμού.

Σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους ή όταν υπάρχει μεγάλη υπερτροφία του δερμολιπώδους ιστού της κοιλιάς, η λύση είναι η κοιλιοπλαστική. Με την επέμβαση αυτή διορθώνεται σημαντικά το κοιλιακό τοίχωμα, βελτιώνοντας τόσον την αισθητική εικόνα, όσο και λειτουργικά προβλήματα.

Η πλαστική χειρουργική στον άντρα δεν είναι ματαιοδοξία αλλά ποιότητα ζωής

Η βελτίωση της εμφάνισης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Οι άνδρες που αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους μπορεί να αντιμετωπίζουν τη ζωή με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όλες οι παρακάτω διορθώσεις, αλλά και άλλες λιγότερο συχνές, που διενεργούνται στον ανδρικό πληθυσμό, αποσκοπούν στο να βελτιώσουν, να αναδείξουν και όχι στο να μεταμορφώσουν. Η μεταμόρφωση γίνεται με προσωπική πρωτοβουλία και περιλαμβάνει αλλαγές του τρόπου ζωής, όπως άθληση και διατροφή. Η πλαστική χειρουργική στον άντρα μπορεί στο κομμάτι αυτό να συνεισφέρει σημαντικά, ενισχύοντας την ψυχολογία και την αυτοεκτίμηση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.

TAGS

Αφήστε μια ερώτηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας..